Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
185.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: esram30

quote:

Orijinalden alıntı: halils2

quote:

Merhaba arkadaşlar daha önce kombim alev kopması hatası veriyordu yumuşak ateşlemeyi %75 yaptım düzeldi yaklaşık 2 hafta sonra servis gelip bakacak diye tekrardan %60 yaptım ama bu defa hiç alev kopması hatası vermedi.

Ama 2 gündür (dün gece başladı) sürekli alev eksik hatası veriyor. Resetleyince de ilk ateşleme denemsi başarısız sonrasında ikinci ateşleme denemesi başarısız diyor. Dün gece kombimi saat 22-1 arası kullanamadım. Kapattım saat 1 de açınca çalıştı. Bu gece saat 22:30 da tekrar aynı hatayı verdi ve şimdide kombi kesinlikle çalışmıyor ev buz gibi oldu. Ne önerirsiniz?

yumuşak ateşlemeyi tekrar yükselttiniz mi? Yükseltmediyseniz tekrar %70 75 yapıp deneyin

Evet yaptım düzelmedi servis geldi içeride u şeklinde bir borunun içine su dolmuş boşaltınca çalıştı. ama şimdide bazen aşırı ses yapıyor. hatta ses bazen kombi zangır zangır titretiyor. anlamadım gitti.

Benim ki de zıngırdıyordu sağdan soldan bikaç tokatla kesildi. içerde gevşek yerlerden geliyordur bence çok sıkıntı yapmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar daha önce kombim alev kopması hatası veriyordu yumuşak ateşlemeyi %75 yaptım düzeldi yaklaşık 2 hafta sonra servis gelip bakacak diye tekrardan %60 yaptım ama bu defa hiç alev kopması hatası vermedi.

Ama 2 gündür (dün gece başladı) sürekli alev eksik hatası veriyor. Resetleyince de ilk ateşleme denemsi başarısız sonrasında ikinci ateşleme denemesi başarısız diyor. Dün gece kombimi saat 22-1 arası kullanamadım. Kapattım saat 1 de açınca çalıştı. Bu gece saat 22:30 da tekrar aynı hatayı verdi ve şimdide kombi kesinlikle çalışmıyor ev buz gibi oldu. Ne önerirsiniz?

yumuşak ateşlemeyi tekrar yükselttiniz mi? Yükseltmediyseniz tekrar %70 75 yapıp deneyin

Evet yaptım düzelmedi servis geldi içeride u şeklinde bir borunun içine su dolmuş boşaltınca çalıştı. ama şimdide bazen aşırı ses yapıyor. hatta ses bazen kombi zangır zangır titretiyor. anlamadım gitti.

Benim ki de zıngırdıyordu sağdan soldan bikaç tokatla kesildi. içerde gevşek yerlerden geliyordur bence çok sıkıntı yapmayın.

denedim düzelmedi. zangırdama derken evin her tarafından duyulan kocaman bir gürültü ve titreme .normal basit bir gürültü değil. evin yanından exkavator geçerken bile bukadar zangırdama duyulmuyor

• esram30 E kullanıcısına yanıt
    Baca fanı kısılırken mi çıkıyor yoksa ilk ateşleme ile mi başlıyor? Aşırı rahatsız ediyorsa servis çağırmanız lazım garanti olduğu için siz sökmeyin

• halils2 H kullanıcısına yanıt
    farklı değilmiş günlük tüketim verileri açısından hem 5 kasım olması itibariyle hem de ısıtılan alan açısından... tek şart yalıtım :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 21 Aralık 2013; 16:51:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat23351

farklı değilmiş günlük tüketim verileri açısından hem 5 kasım olması itibariyle hem de ısıtılan alan açısından... tek şart yalıtım :)))

Tüketimlerimiz aynı fakat ev ısılarımız ayrı siz 20,5 21 arasında ev sıcaklığınızı tutarken evim sabit 23,5 derece aradaki 2,5 3 derecelik ısı farkı aslında m3 açısından çok büyük etken yani evim sabit 21 derce olsa günlük tüketim 6 m3 ü geçmez
  • halils2 H kullanıcısına yanıt
    halis hocam ara kat olmama rağmen üst kat boş alt kat yaşlı bir çift 2 oda ısıtıyor yaşlı çiftin altı da çocuklu olduğundan 2. kat iyi yakıyor yaşlı çiftte elinden geldiğince kısıyor kombiyi... 40m2 lik fazla bir alan bence tüketim olarak farklı olacağını sanmıyorum... apartmanımızdaki yan komşuma 165 tl gelmiş evde çorap ve patikle dolaşıyorlar evleri 21 i geçmez evimiz sıcak ve biz mobil sistem çekmişiz diyor :))) artık demeye başladım sonradan görme gavurdan dönme veya görmemişin doğalgazları olmuş tutmuş pipisini koparmışş... aklıma geldikçe doğalgaz ile özlü sözlerimi yazarım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 21 Aralık 2013; 22:39:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat23351

halis hocam ara kat olmama rağmen üst kat boş alt kat yaşlı bir çift 2 oda ısıtıyor yaşlı çiftin altı da çocuklu olduğundan 2. kat iyi yakıyor yaşlı çiftte elinden geldiğince kısıyor kombiyi... 40m2 lik fazla bir alan bence tüketim olarak farklı olacağını sanmıyorum... apartmanımızdaki yan komşuma 165 tl gelmiş evde çorap ve patikle dolaşıyorlar evleri 21 i geçmez evimiz sıcak ve biz mobil sistem çekmişiz diyor :))) artık demeye başladım sonradan görme gavurdan dönme veya görmemişin doğalgazları olmuş tutmuş pipisini koparmışş... aklıma geldikçe doğalgaz ile özlü sözlerimi yazarım....

40m2 de fazla fark etmez diyorsunuz ama yanılıyorsunuz. 19m2lik odamdaki 1,8 mt lik peteği kalabalık misafirim geleceği için açtım evin en uzak odası 8 saatte normal tüketimime göre 2m3 fazla yaktı tabi normalde kapalı olduğu için ilk çalıştırmada suyu ısıtana kadar bayağı zaman harcadı normal çalıştırsam günde 3 m3ten ayda 100m3 atar ki 40m2 dediniz mi nerdeyse 2 ye katlar tüketimi. Sizin komşu örneği gibi eski kombimi kullanırken bitişime kahve içmeye gittik bir gün evde rahat dolaşıyorlarmış (günlük kıyafet kazak vs.) içim üşümüştü o gün orda ev ölçmedim tabi ama olsa olsa 20 derece ancadır. ben kendi evimde ondan 100 150m3 fazla yakıyordum ısınabilmek için evi zar zor 22 dercelere getiriyordum. Şuan onunla aynı yakıyorum :) ben 23,5 derecede tşörtle geziyorum evde kim gelse çok sıcak diyor onlar gündüz kısıyorlar kombiyi buna rağmen kafa kafaya gidiyoruz. Günlük tüketim tutuyorum kombim yılını tamamlayıncaya kadar da tutacağım. Şunu söylemek istiyorum aslında geçen sene 375 m3 yaktım aralık ayında şuan 15 günlük 130m3 yakmışım çocuk olduğu için yakıyorum acımam da yanan gaza yani bu ay sonunda gelen faturada tüketimi 280m3 geçmeyeceğini tahmin ediyorum bu da kaba taslak hesaba göre %25 tasarruf demek ama ısınarak %25 yani evimin derecesini 22,5 tutsam çocuk olmadan önceki zamanlar gibi soğuğa yakın olsa günlük 6m3 bulmaz ayda 180m3 ten %50 tasarruf eder. Bu cihazlar gerçekten ekonomik yoğuşmalı kombiler için konuşuyorum ama gel gör ki bizim insanımıza bunu anlatmak da çok zor.

• quote:

Baca fanı kısılırken mi çıkıyor yoksa ilk ateşleme ile mi başlıyor? Aşırı rahatsız ediyorsa servis çağırmanız lazım garanti olduğu için siz sökmeyin

valla bilmiyorum ortalama 43 derecede kullanıyorum. hele bugün sabah 90 saniyede bir yapıyordu delirdim. servis bilmiyorki sebebini 3 defa geldi şimdiye kadar en son doğu Anadolu servis müdürü ben gelip bakacam dedi bekliyorum. buraya ne zamna gelir net bir tarih yok
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

denedim düzelmedi. zangırdama derken evin her tarafından duyulan kocaman bir gürültü ve titreme .normal basit bir gürültü değil. evin yanından exkavator geçerken bile bukadar zangırdama duyulmuyor

Gaz valfinden yapabilir.Bir de binanın giriş basıncının normal değerlerde olmayışından do olabilir.

• quote:

40m2 de fazla fark etmez diyorsunuz ama yanılıyorsunuz. 19m2lik odamdaki 1,8 mt lik peteği kalabalık misafirim geleceği için açtım evin en uzak odası 8 saatte normal tüketimime göre 2m3 fazla yaktı tabi normalde kapalı olduğu için ilk çalıştırmada suyu ısıtana kadar bayağı zaman harcadı normal çalıştırsam günde 3 m3ten ayda 100m3 atar ki 40m2 dediniz mi nerdeyse 2 ye katlar tüketimi. Sizin komşu örneği gibi eski kombimi kullanırken bitişime kahve içmeye gittik bir gün evde rahat dolaşıyorlarmış (günlük kıyafet kazak vs.) içim üşümüştü o gün orda ev ölçmedim tabi ama olsa olsa 20 derece ancadır. ben kendi evimde ondan 100 150m3 fazla yakıyordum ısınabilmek için evi zar zor 22 dercelere getiriyordum. Şuan onunla aynı yakıyorum :) ben 23,5 derecede tşörtle geziyorum evde kim gelse çok sıcak diyor onlar gündüz kısıyorlar kombiyi buna rağmen kafa kafaya gidiyoruz. Günlük tüketim tutuyorum kombim yılını tamamlayıncaya kadar da tutacağım. Şunu söylemek istiyorum aslında geçen sene 375 m3 yaktım aralık ayında şuan 15 günlük 130m3 yakmışım çocuk olduğu için yakıyorum acımam da yanan gaza yani bu ay sonunda gelen faturada tüketimi 280m3 geçmeyeceğini tahmin ediyorum bu da kaba taslak hesaba göre %25 tasarruf demek ama ısınarak %25 yani evimin derecesini 22,5 tutsam çocuk olmadan önceki zamanlar gibi soğuğa yakın olsa günlük 6m3 bulmaz ayda 180m3 ten %50 tasarruf eder. Bu cihazlar gerçekten ekonomik yoğuşmalı kombiler için konuşuyorum ama gel gör ki bizim insanımıza bunu anlatmak da çok zor.

hakketen tasarraflu çünkü yoğuşma giderindeki suya bakıyorum su damlamıyor şarıl şarıl su akıyor resmen bu da kombinin tam anlamıyla yoğuşma yaptığını gösterir. diğer bloktaki arkadaşlar 5-6 kişi daha kalitelidir diye buderus gb072 aldılar hatta iyi ısınmak içinde mobil sistem de çektiler toplamda min. 5500 tl tuttu benimki süpürge üstü 3700 tl tutmuştu gelgörki dediğim kişiler ara kat olmasına rağmen benim de o saydığım - özelliklerle birlikte 10-11 m3 yakıyor onların ki ise 14-15m3 aşağı yakmıyor.... yazın yalıtımdan bahsettim şimdiden para toplayalım +75 tl daha yanaşmadılar faturayı görünce yazınki toplantıyı bekliyorlar dört gözle :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 22 Aralık 2013; 12:38:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasanbatuhan

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gaz valfinden yapabilir.Bir de binanın giriş basıncının normal değerlerde olmayışından do olabilir.

hayır kombiden kaynaklanıyor çünkü aynı elektrik ve gazdan iki daire besleniyor. Her iki dairede aynı kombi var ama bir tanesi yapıyor. ayrıca zamanında gaz işi yapıyordum sonradan bıraktım. yani o konuda sorun olmadığından eminim.... :)

• esram30 E kullanıcısına yanıt
    Merkezden gelecek olan kişiyi bekleyin bence baca fanında sıkıntı olabilir ya da yanma odasında.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hasanbatuhan

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hayır kombiden kaynaklanıyor çünkü aynı elektrik ve gazdan iki daire besleniyor. Her iki dairede aynı kombi var ama bir tanesi yapıyor. ayrıca zamanında gaz işi yapıyordum sonradan bıraktım. yani o konuda sorun olmadığından eminim.... :)

Gaz ayar valfi her iki kombide de var ama

• Edirnede 1+1 3 mt petek +havlupan olan yalitimli binada 23 kasim 24 araluk tarihleri arasinda 138 m3 gaz tuketmis evo+sensy. Ev 21-22 c sicakliklarda.

• Mrb,

Ariston Genus Premium kombim var. Yaklaşık 3 senedir kullanıyorum. Bu sene kombiyi yakmaya başladığımızdan bu yana ısıyı 26°C kadar düşürüp 10 dk. da bazen de 15 dk. bir 50-52°C kadar yakıp hemen kapatıp post sirkülasyona geçiyor.

Özellikle sıcak su kullanımından sonra bu işlemi 1,5-2 saat kadar tekrarlıyor. Neticede evin ısı düşüyor. 48 dereceye ayarlı olmasına rağmen bile dışarı -15 dereceyi bulan havada dönüş suyu sıcaklığı 26 derecede 10-15 dk bekleyip sonrasında 15-20 saniye kadar -ki bu süre 50-55 dereceye çıkmasına yetiyor- yakıp post sirkülasyona geçiyor.

İşin ilginci belli saatler sonrası saat 23:00 den sonra ayarlı ısıya kadar full yakıp arada bir post sirkulasyona geçiyor.

Kombinin bakımını yaptırdık. Tesisatta hiçbir problem yok.

Kıyaslama yapacak aynı kombiden 1 tane daha var. Tüm menü ayarları sistem ayarları aynı olmasına rağmen, diğer kombi 40 da ayarlı ise 41-42 de full yanık kalabiliyor
    Düşük ayarlarda dönüş suyu ise post sirkulasyonda 30 dereceye kadar düşüp tekrar yakıyor. Böylece dönüş suyu 30 derecenin altına düşmüyor.

Problem ne olabilir acaba?

• Arkadaşlar kombiyi kurdurdum bugün,anında çalıştı ve çok sessizmiş gerçekten :) Eski makineme göre ciddi derecede fark var.

Neyse gelen Ariston servisi eğer mümkünse kesintisiz güç kaynağı vb birşeyin almamızın çok iyi olacağını,elektrik kesildiğinde makinenin donabileceğini ciddi masraf çıkartabileceğini bahsetti.Eski makinem kalitesiz birşey olduğu için böyle birşeye ihtiyaç duymadım,önemsemedim fakat sizce gerek varmıdır?

Sizlere bir danışayım dedim sizler nasıl kullanıyorsunuz?Sizce cidden gereklimi?

Düzeltme : Camla kaplı balkonda kombi.Doğrudan güneş alıyor gün içinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impression -- 25 Aralık 2013; 23:31:56 >
  • ben 70 tl 500 watlık regülatör ile bağlattım.servis bağlamadı elektrikçinin işi olduğunu söyledi kendim bağladım daha sonra. iki ayrı kombi kullanıyorum ikisindede var. elektrik kesintisinde işe yaramaz ama voltaj dalgalanmalarına karşı korumalı.imkan varsa taktırmakta fayda var. aynı şekilde kombi cam değil ama cam yerine lambiri kaplamalı pimapen dolap içinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drezin -- 26 Aralık 2013; 8:45:18 >
  • merhaba arkadaşlar arıston premium kombi dün akşam ilk ateşleme sonrası alev kopması hatası verdi servisi çağırdık geldi kombinin içini açtı bacadan sorun dedi ki aylardır çalışan kombi ilk dün bu şekilde hata veriyor. bilen arladaklar yardımcı olursa sevirinirim. ayrıca bacayı iç dış boruları v.s sökülüp iyice sabitlendi herhangi bir sorun görünmüyor bacada
  • quote:

Orijinalden alıntı: safir_mye

merhaba arkadaşlar arıston premium kombi dün akşam ilk ateşleme sonrası alev kopması hatası verdi servisi çağırdık geldi kombinin içini açtı bacadan sorun dedi ki aylardır çalışan kombi ilk dün bu şekilde hata veriyor. bilen arladaklar yardımcı olursa sevirinirim. ayrıca bacayı iç dış boruları v.s sökülüp iyice sabitlendi herhangi bir sorun görünmüyor bacada

maalesef bu sorun cogunda var. bilinen bir cozumu de yok, duzelende sansina duzeliyor.

• Sizin sorununuza benzer bir sorunla bende karşılaştım.Servis çalışanlarının yaptığı çalışmalar sonucunda kombinin fabrika gaz ayarının ayarlamaları sonucu 501 hatasının ortadan kalktığını gördüm. Bu hatayı kullanıcıların yapmayacağını kombinin fabrika ayarlarından kaynaklandığını belirttiler.Mutlaka servis gaz test analizinden sonra sorunun nereden kaynaklandığını buluyorlar. Ona göre çözüm üretiyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.