Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
184.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kış iyice bastırınca bizdeki sorun ortaya çıkmaya başladı sorun ariston kombiden yana değil peteklerim gayet iyi ısınıyor... tesisat çekimim mobil sistem değil süpürgelik üzeri sıcak su-soguk su gidiş-dönüş şeklinde petekler 40 da 45 de çok güzel ısınıyor 50 ye aldığımdada el değmiyor ama ev ısınmıyor günde 9-10 m3 lere kadar çıktı şimdiler alt komşum emekli 2 odasını yakıyor üst komşum yok... alt komşumlarım düzensiz yakınca haliyle çocuklu olan ailelerde fazla yakmaya başlıyor fazla yakıncada diğer komşular ev sıcak oldu diye kombiyi daha da kısıyor resmen :))) sabit ısıda mantıkda yakmıyorlar hatta gündüzleri evde yokuz diye komple kapatanlarda var.... bu durumda ne yapılaması lazım komşulara yakın diyemeyceğimize göre ev içinde yalıtım olayına gitmeyi düşünüyorum malum ev 13 yıllık bina yalıtım namına birşey yok merkezi kömürlüyken aynı evim 26-27 leri buluyordu... yapmayı düşündüğüm şey ? kışın uzun sürecek yalıtım işi çıkarsa uğraşamam ama evin dışa bakan duvarlarını yalıtım malzemesiyle kapatmak bunu sıvaylamı köpüklemi yoksa ısı yalıtım boyası ilemi yapayım karar veremedim bu konuda evinde sonradan yalıtım yaptıran kişilerin fikirleri ne olur....

• murat23351 M kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı durumdayım evim 3 yandan açıktı yan duvarı inşaatla kapadılar yağmur kar almıyor ama bina bitmediği için camı kapısı yok yani pek yalıtımım yok ön arka zaten açık. Apartmanla anlaşabilsek dış izolasyona işine gireceğiz. Sana tavsiyem petek arkalarına izopan ve petek girişlerine termostatik vana kullanman olacaktır sadece.
  • halis hocam 9 petekten 6 sında 2 siinde kas marka 4 düne eca nın termostatik vanaları.. var petekler iyi ısınsın diye 5 e getirmişim hatta yine değişen bir şey yok ev şimdi 20.6 dereceyi gösteriyor.... her sene 2.7 ton kömür alıyorduk toplamda 2500 tl ödüyorlardı bu sene bu adamların doğalgaz korkusu tutmuş herhalde..kömürde evim 26-27 leri bulurken şimdilerde 20.6 gösteriyorsa yalıtımın olmadığı kesin ifadesidir. yan komşuma gittim acaba evleri nasıl diye 4 kişi bir odaya girmiş kapıyı kapatmış içeride oturuyorlar evin sıcaklığı benimki kadar evim ısınıyor dedi :)) duvarlara yaklaşınca sanki soğuk hava üflüyorlar gibi geliyor nette inceledim starafordan ziyade yalıtım sıvası ve yalıtım boyası önermişler dış tarafa bakan duvarlara içeriden... yarın gidip bu izopan dediğin şeyi alayım bu izopan bildiğimiz köpük olan yalıtım malzemesimi diye satılıyor ???? bide senin kombi bu günlerde kaç m3 yakıyor ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 5 Aralık 2013; 18:35:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: murat23351

halis hocam 9 petekten 6 sında 2 siinde kas marka 4 düne eca nın termostatik vanaları.. var petekler iyi ısınsın diye 5 e getirmişim hatta yine değişen bir şey yok ev şimdi 20.6 dereceyi gösteriyor.... her sene 2.7 ton kömür alıyorduk toplamda 2500 tl ödüyorlardı bu sene bu adamların doğalgaz korkusu tutmuş herhalde..kömürde evim 26-27 leri bulurken şimdilerde 20.6 gösteriyorsa yalıtımın olmadığı kesin ifadesidir. yan komşuma gittim acaba evleri nasıl diye 4 kişi bir odaya girmiş kapıyı kapatmış içeride oturuyorlar evin sıcaklığı benimki kadar evim ısınıyor dedi :)) duvarlara yaklaşınca sanki soğuk hava üflüyorlar gibi geliyor nette inceledim starafordan ziyade yalıtım sıvası ve yalıtım boyası önermişler dış tarafa bakan duvarlara içeriden... yarın gidip bu izopan dediğin şeyi alayım bu izopan bildiğimiz köpük olan yalıtım malzemesimi diye satılıyor ???? bide senin kombi bu günlerde kaç m3 yakıyor ??

her evde farklılıklar göstersede bir evin yalıtımlı denilebilmesi için kışın oda sıcaklığı ile iç duvar sıcaklığı arasında maksimum 3 derece fark olmalıdır. bu fark ne kadar artarsa ortamda o kadar konforsuz olur.

fiziğin doğası gereği, sıcak hava sürekli soğuk hava ile yer değiştirir. petekler ile ısının odadaki hava yükselir, duvarlardan gelen soğuk hava ile yer değiştirir. işte bu yer değiştirme sırasında evde sanki kısık ayarda vantilatör çalışıyormuş gibi bir esinti oluşur. bu esinti de üşümeye sebebiyet verir. duvarlardan soğuk hava üflüyor demenizin sebebi budur.

izopan köpük değildir, bir yüzü alüminyum folyo kaplı, cam yünüdür. 2şerli paket halinde satılır. paket fiyatı yaklaşık 15 liradır.

http://www.izocam.com.tr/tr-tr/urunler/yalitim-uygulamalari/diger/izopan.aspx

• murat23351 M kullanıcısına yanıt
    iç ısı 23.5 Dış ısı 2 6 derece arasında 6 8 m3 arası yakıyorum.
    İzopan, üzeri alüminyum folyo kaplı içinde sarı izolasyon malzemesi olan bir malzeme iç rengi farklı olan var mı bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

Ben bunu henüz denemedim fakat havalar iyice soğuduğundan üst katların da sürekli ısınması için alt kattaki termostattaki sıcaklığı gece de yüksek tutuyorum. Üst kattaki en küçük oda evin en çok soğuyan yan duvarına bitişik olduğundan mıdır, yoksa çatıda bu odanın üstüne denk gelen bölgede sac yağmur derelerinin yoğun olduğundan mıdır, her ikisi de midir bilmiyorum ama petek sürekli kızgın olmasına rağmen ısınmıyor ve diğer üst kat odalarından çok daha soğuk oluyor (diğer odalar daha büyük olmasına rağmen). Bu oda 2,6m x 2,6m minicik bir oda. Peteği 0,6-0,7 m gibi bir boyutta. Acaba peteğin metrajını arttırsam olur mu? Ardından termostatı da yukarı taşıma ve alt katta trv olayını deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamzum -- 6 Aralık 2013; 10:04:45 >
  • zamzum Z kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle peteği büyütün, en az 100cm olsun...
  • Arkadaşlar 5P3 hatası almaya başladım.

Artık arka arkaya RESET tuşuna 100 defa basmam gerekiyor.

Bazen basıyorum çalışıyor ve 1 dakika sonra tekrar 5P3 alev kopması yazıyor ekranda.

Sağolsun peder bey hiç bişey sormadan garantisiz şekilde almış ve peşinede bir usta takıp gelmiş ve taktırmış kombiyi.

Bu hatayı alan arkadaşlar çözümü nasıl buldu?
  • 1+1 yalıtımlı ara kat evde günlük 5 m3 yakıyor.bina yeni oturan sayısı az. benim dairenin altı üstü boş. çok şükür herhangi bir hata mesajı almadım henüz kombide. fabrika değeri hiç bir ayarını değiştirmedim. aslında incelemeye fazla zamanım olmadı.sadece sensy üzerinden günlük programı girdim. gece uyurken 21. sabakları 4 saat ısıtma 22 C öğleden sonra 21 saat 5 ten gece 12 ye 22 derece olacak şekilde bir program girdim. Edirnede gece hava -2 -3 civarı. tüketim bu şartlarda. Halil bey mesajınızı Ankara yolunda gördüm o sebepten arayamadım. ilginiz için teşekkür ederim. netice itibariyle kombidende memnunum. ufak bir ayrıntı kombi balkonda ve pimapen kapılı duvar içinde.baca ilavesi yok.sorunsuzluğun nedeni bumudur bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drezin -- 9 Aralık 2013; 0:14:14 >
  • drezin D kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Çorlu da hava 2 5 derece bu aralar. Yalıtımsız 2+1 evimde 1oda salon kapalı içerisi sabit 23.5 derece günlük tüketimim 7 9m3 civarında. İlk kullandığım zamanlarda 5p1 5p2 ilk ve ikinci ateşleme hatası veriyordu. Yumuşak ateşlemeyi % 70 yaptım şu an 2 haftada 1 bazen aynı arızayı veriyor. Eski kombime göre çok çok memnunum. Normalde bu havalarda 12 14 m3 yaktığı oluyor ama ısınmıyordum. Tabi bunda sadece kombi ve ssensys etken değil. Toplamda 130cm petek ilavesi, 2 odayı çift cam ve 1 odada petek arkası izopan montajı yaptım. Alt üst dolu ama 1 odasında ısıtma yapıyorlar. Bitişiğime de daha yeni bina yapıldı ama kaba inşaat cam çerçeve yok. Yan komşumdan geçen sene ayda 150 m3 fazla gaz yaktığım oldu bu sene geceden sabaha 1m3 2m3 az yakıyorum. tabi onlar gündüz kombiyi kıstıkları için tüketim değerimiz aynı gibi ortalamada. Ama daha öncede dediğim gibi hiç ısınmadığım kadar ısınıyorum. T shirt le geziyorum evde. Bir örnek daha vereyim. Geçen kış 18 19 derece olan hol bu yıl 22 23 dereceden aşağı düşmedi hiç. 21 dereceleri hiç görmedi yani. Bu ay gelen faturam 153 m3 tüketimle 166,86 tl. 6 ay sonra toplam tüketim diğerlerini paylaşacağım kısmetse.

• Ücretli de olsa size tavsiyem servis çağırmanızdır. Ama önce kombinin üstünde ki 2 kapaktan birini sökün bir süre deneyin bakalım aynı hatayı verecek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: halils2

Ücretli de olsa size tavsiyem servis çağırmanızdır. Ama önce kombinin üstünde ki 2 kapaktan birini sökün bir süre deneyin bakalım aynı hatayı verecek mi?

Hangi kapak hocam?

Kombinin ön kısmını kapatan 2 sac'dan mı bahsediyorsunuz?

Biri beyaz, beyazın altında ki de gri renk bi kapak.

Biride kombinin üstünden dışarıya çıkan boru'nun ucunda ki zımbırtıyı sökün dedi.
    Ama onu sökersek içine kuş vs girme şansı varmış.
  • kombinin üstündeki bacanın çıkışının olduğu yerde sağında solunda bulunan 2 kapaktan birini sökün siyah renkli olanlar 1 tanesini sökün deneyin bakalım fark olacak mı
  • quote:

kombinin üstündeki bacanın çıkışının olduğu yerde sağında solunda bulunan 2 kapaktan birini sökün siyah renkli olanlar 1 tanesini sökün deneyin bakalım fark olacak mı

Az önce yine 'alev kompası' dedi var gücümle tam ortasına yumruğu geçirecektim.

İşin aslı peder bey proje çizdirmeden almış gelmiş bu kombiyi bir ustayla beraber, ya ben aldığı yere gidip ortalığı velveleye vereceğim yada bu kombi düzelecek!

Dediğinizi yapacağım şimdi gidip ama bir sorun çıkmaz değil mi?
  • altı üstü siyah plastik bir kapak çok çok evin içindeki toz girer ne olcak. Kapalı alanda dimi kombi???
  • quote:

kombinin üstündeki bacanın çıkışının olduğu yerde sağında solunda bulunan 2 kapaktan birini sökün siyah renkli olanlar 1 tanesini sökün deneyin bakalım fark olacak mı

Dediğiniz kapakları gördüm, oksijen kapaklarından bahsediyorsunuz hocam sanırım. 2 tane sağlı sollu.

Yalnız çıkaramadım malesef yerine vidalı ve vidalar çok farklı takım çantamda ki bulunan tornavidalar uymadı.
    Buda bana bi ders oldu yarın gidip şu çeşit çeşit ucu olan tornavida takımlarından alacağım.

Evet kapalı alanda, mutfakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machiavelli. -- 9 Aralık 2013; 21:38:05 >
  • torks vida onlar illa tornavidaya gerek yok pense veya yan keski ile de sökebilirsiniz. Evet oksijen kapaklarından bahsediyorum.
  • quote:

torks vida onlar illa tornavidaya gerek yok pense veya yan keski ile de sökebilirsiniz. Evet oksijen kapaklarından bahsediyorum.

Yarın söküp sizi bilgilendiririm, daha sonra 'alev kopması' verecek mi bekleyip görürüz hocam.
  • ARKADAŞLAR BİR SORUM OLACAKTI ARİSTON GENUS PREMİUM EVO 24 LÜK KOMBİM VAR 45 DERECEDE 7 METRE PETEKLE ÇALIŞTIRIYORUM HİÇ DURMADAN EN KÜÇÜK ALEV SİMGESİNDE ÇALIŞIYOR BAZEN TERMOSTATİK VANALARIN AYARINI BİRAZ KISINCA ISITMA SİSTEMİ POMPASI AŞIRI ÇALIŞMA UYARISI VERİYOR YA SICAĞI YÜKSELTMEM GEREKİYOR 2-3DERECE YADA SUYUN SOĞUMASINI BEKLEMEM GEREKİYOR KAFAMA TAKILAN HİÇ GAZ YAKMAYI BIRAKMAMASI EN DÜŞÜKTEDE OLSA YANIYOR GÜNLÜK 12METRE KÜP YAKIYOR BANA GÖRE SANKİ STENDBAYA ALIP İHTİYAÇ OLDUĞUNDA TEKRAR ÇALIŞMASI GEREKİYORGİBİ GELİYOR SİZİN DÜŞÜNCENİZ NEDİR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
  • fırat80 F kullanıcısına yanıt
    öncelikle bu şartlarda ısınabiliyormusunuz ?eviniz ve odalar kaç derece oluyor? oda sıcaklıklarını basit termometre ile ölçün ve bu durumu netleştirin.sizin kombinin sürekli yanmasına gelince; sizin durumda şöyle görüşler var. kombinin minumum ısıl güçte sürekli çalışmasının kombinin dur kalk çalışmasına göre daha az yakacağı öngörülüyor ama neredeyse hiç kapanmadığı söylüyorsunuz. bu durumun kombi ayarlarından düzeltilmesi ihtimali ama ben kombi ayar menüsüne tam hakim değilim. 7 metre petek boyunda 45 derecede 12 m3 ün bi tık fazla olduğunu düşünüyorum. oda sıcaklıklarınızı net ölçer kombinin oda termostatı olan sensy veya bus biridge yi bağlatırsanız otomatik termoregülsayon seçeneğinde oda sıcaklığı istenen sıcaklığa geldiği zaman kombi kapanacak ve mevcut durumunuzdan daha az yakacağınızı düşünüyorum. oda sıcaklıklarınız şu anda 19-20 derece gibi ise termostatı bağlattığınızda 12 m3 yaksanız bile en az 21-22 ideal sıcaklıkta ısınacağınızıda düşünüyorum. yorumlarım kendi tecrübelerime dayalı olup kesinlik arz etmemekte

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.