Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
184.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Bende 2 daire için 2 adet ariston genus premium evo aldim. Ancak 1 tane kombi sorunsuz çalışırken diğer kombi yi 45 derece altında çalıştırmak istediğimde sürekli olarak dakika başı 503veya 5p3 alev kopması hatasi veriyor. Ne yapabilirim. Fikirlerinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esram30

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Bende 2 daire için 2 adet ariston genus premium evo aldim. Ancak 1 tane kombi sorunsuz çalışırken diğer kombi yi 45 derece altında çalıştırmak istediğimde sürekli olarak dakika başı 503veya 5p3 alev kopması hatasi veriyor. Ne yapabilirim. Fikirlerinizi bekliyorum

maalesef genus premium evoda alev kopmasi hatasi var. su ana kadar bunun cozumu kesinlikle budur diyen olmadi. cozenlerde bnce sansina cozdu.

alev kopmasi yasayan kombinin bacasi standart mi? ek yapilip uzatildi mi?

• Arkadaslar k8smetse bu hafta gazimiz acilacak almis oldugum ariston genus premium Yoğuşmalı 24ff kombiyi kulllanacam.
    Oda termostati almayi dusunuyorum servisi aradim 375 tl dedi yilbasindan sonra ve4ebilirz dedi. Kablosuz olani
    Sizlerin onerisi nedir bu kombi ile uymlu alabilecegim uygun baska bir cihaz var mi
    Dis ortam sensorude taktiracam

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Bende 2 daire için 2 adet ariston genus premium evo aldim. Ancak 1 tane kombi sorunsuz çalışırken diğer kombi yi 45 derece altında çalıştırmak istediğimde sürekli olarak dakika başı 503veya 5p3 alev kopması hatasi veriyor. Ne yapabilirim. Fikirlerinizi bekliyorum

maalesef genus premium evoda alev kopmasi hatasi var. su ana kadar bunun cozumu kesinlikle budur diyen olmadi. cozenlerde bnce sansina cozdu.

Baca hermetik baca. 1 dirsek ve 1 m lik uzatmadan direk dışarı çıkarttım. Her iki kombide her şeyi aynı ama biri sürekli bu hatayı veriyor. Bugün servis gelip bakacak ama pek umutlu değilim. Bacadandır diye dün kendim hata veren kombinin bacasını söküp tekrardan bağlantılarını yaptım ama hala hata veriyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Baca hermetik baca. 1 dirsek ve 1 m lik uzatmadan direk dışarı çıkarttım. Her iki kombide her şeyi aynı ama biri sürekli bu hatayı veriyor. Bugün servis gelip bakacak ama pek umutlu değilim. Bacadandır diye dün kendim hata veren kombinin bacasını söküp tekrardan bağlantılarını yaptım ama hala hata veriyor.

kombinin içinde plastik bir parçanın yerinden çıktığını, servisin bunu takarak düzelttiğini söylemişti bir kişi daha önce.

• Esram30 arkadaşım
    sizin sorununuza benzer bir sorunla bende karşılaştım.Servis çalışanlarının yaptığı çalışmalar sonucunda kombinin fabrika gaz ayarının ayarlamaları sonucu 501 hatasının ortadan kalktığını gördüm. Bu hatayı kullanıcıların yapmayacağını kombinin fabrika ayarlarından kaynaklandığını belirttiler.Mutlaka servis gaz test analizinden sonra sorunun nereden kaynaklandığını buluyorlar. Ona göre çözüm üretiyorlar.
  • Daha önceki mesajımda belirtmiştim 5p1 5p2 hatası alan kullanıcı arkadaşlar parametrelerden yumuşak ateşleme oranını (standart %60) yükseltsin sorun %99 çözülecektir. Ben de kombimde 5p1 5p2 hatası alıyordum yumuşak ateşlemeyi %75 yaptım şuna kadar sadece 1 defa hata vermiş neredeyse 1 ay oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halils2

Daha önceki mesajımda belirtmiştim 5p1 5p2 hatası alan kullanıcı arkadaşlar parametrelerden yumuşak ateşleme oranını (standart %60) yükseltsin sorun %99 çözülecektir. Ben de kombimde 5p1 5p2 hatası alıyordum yumuşak ateşlemeyi %75 yaptım şuna kadar sadece 1 defa hata vermiş neredeyse 1 ay oldu.

dediğiniz gibi yaptım %75 te şuanda bakalım ne olacak
  • esram30 E kullanıcısına yanıt
    Direkt %75 yapmanıza gerek yok kademe kademe arttırın sizde belki %65 70 yeterli gelecek. Neyse denersiniz ona göre arttırıp azaltırsınız.
  • Arkadaşlar Sensys sensörde Günlük-Haftalık-Aylık sıcaklık programlaması gibi birşey varmı? Örneğin pazartesi günü- 7ile 10 arası çalış - salı günü 5ile 16 arası çalış vs gibi..
  • Impression kullanıcısına yanıt
    En fazla haftalık oluyor ve Sensys'de ne ararsan var.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Valla her yere hızır gibi yetişion dostum sağol

O zaman 7 günlük olarak günün içinde şu saatte açıl şu saate kombiyi kapat gibi birşey yapabiliyormuyuz acaba? Örneğin akşam 6 da geliyoruz 12 ye kadar çalışıp sabah 5-6 gibi tekrar açılıp işe gideseye kadar çalışma vs yapabilirmiyiz haftalık ?
    Yapabilirsiniz, haftalık programlama yapabilen tüm oda termostatları istediklerinizi yapabiliyor.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Sensys biraz farklı bir cihaz gibi duruyor,diğerlerinin yaptığını biliyorum ama sensys hakkında detaylı birşey bulamadığım için sorma gereği duydum.Teşekkürler
  • quote:

Direkt %75 yapmanıza gerek yok kademe kademe arttırın sizde belki %65 70 yeterli gelecek. Neyse denersiniz ona göre arttırıp azaltırsınız.

Merhaba ben dediğiniz gibi yavaş yavaş arttırdım %73 te bile hata verdi ama %75 te vermedi. Ancak şunu merak ediyorum mesela %75 yaptıktan sonra 40 derece bazen ateşleme tamamen kapanıyor. ve tekrar ateşleme başlayınca ateşleme sesi biraz fazla çıkıyor. Ayrıca ısıtma sistemi pompa aşırı çalışma yazıyor bazen bunun anlamı tam olarak nedir?
    Sizdeki ses tam olarak nasıl dinlemeden bişey diyemem ama bazen bende de ateşlemeyi sesli yaptığı oluyor. Pompa aşırı çalışma olayı dönüş suyu sıcaklığının gidiş suyu sıcaklığına yaklaşması olayıdır. yani arada 3 4 derece fark varsa sorun yok kombi çalışır ama 1 2 derece gibi bir sıcaklık farkı varsa kombi durur. Bunun sebebi de peteklerdeki su sıcaklığının ev sıcak olduğu için ortama yansımamasından kaynaklı yani ev soğuksa ısı transferi çok, sıcaksa az ya da hiç yok gibi. Gereksiz yere kombinin yanmasını engellemek için için alınmış bir emniyet. Ancak şunu da belirteyim pompa modülasyonunuz olması gerekenden düşükse pompa suyu rahat çeviremez bu da aynı durumla karşılaşmanıza neden olur. Bu nedenle pompa ayarıyla da oynamanız gerekebilir. Emin olmak için atıyorum % 40 sa 45 yapın bakın bakalım aşırı çalışma verecek mi ben de %50 de daha az aşırı çalışma verdi ben de %50de çalıştırıyorum. Soğuklarda problem olmuyor ama havalar ılık veya sıcakken kombi daha çok aşırı çalıma verip duruyor.

Zaten Sensys'e oda termostatı demek hakarete girer .

İngilizceniz varsa kullanma kılavuzu altta .
    http://www.ariston.com/uk/Boiler_Accessories/media/files/499_3318585.pdf
  • quote:

Sizdeki ses tam olarak nasıl dinlemeden bişey diyemem ama bazen bende de ateşlemeyi sesli yaptığı oluyor. Pompa aşırı çalışma olayı dönüş suyu sıcaklığının gidiş suyu sıcaklığına yaklaşması olayıdır. yani arada 3 4 derece fark varsa sorun yok kombi çalışır ama 1 2 derece gibi bir sıcaklık farkı varsa kombi durur. Bunun sebebi de peteklerdeki su sıcaklığının ev sıcak olduğu için ortama yansımamasından kaynaklı yani ev soğuksa ısı transferi çok, sıcaksa az ya da hiç yok gibi. Gereksiz yere kombinin yanmasını engellemek için için alınmış bir emniyet. Ancak şunu da belirteyim pompa modülasyonunuz olması gerekenden düşükse pompa suyu rahat çeviremez bu da aynı durumla karşılaşmanıza neden olur. Bu nedenle pompa ayarıyla da oynamanız gerekebilir. Emin olmak için atıyorum % 40 sa 45 yapın bakın bakalım aşırı çalışma verecek mi ben de %50 de daha az aşırı çalışma verdi ben de %50de çalıştırıyorum. Soğuklarda problem olmuyor ama havalar ılık veya sıcakken kombi daha çok aşırı çalıma verip duruyor.

Bilgi için tşk ederim. Bi deneyeyim :)

Ses ise sanki aniden gazı açıp çakmağı çakarken boff diye bi ateşleme sesi çıkar ya işte öyle alev sesi. ama herzaman öyle olmuyor.

Genelde ilk ateşlemelerde yapıyor ama her zaman değil. Sorun çıkartmıyorsa kurcalatmayın derim

• arkadaşlar bir sorum olacak, Ariston genus Premium evo 24 ff kombi var evde yeni kullanıyoruz 10 gündür kombi çalışıyor, farklı kombiyi kullanan komşularımızda kombiden
    su çıkışı olmuş ancak bizde bugüne kadar böyle bir durum yoktur, eğer kombiden su çıkışı olmazsa daha fazla gaz tüketilir diyenler de var, bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.