Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: drezin Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
184.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

95m2 brütü olan bir eve taşınacağım, o metrekare aralığı için yoğuşmalı kombiye gerek olmadığını söyledi klimacılar. İnşaat firması da bizim Ariston bayisiyle anlaşmamız var biraz daha uyguna verebiliyorlar dedi. O metrekare aralığı için önerebileceğiniz bir model var mıdır?

Saygılarımla
  • pc_insider P kullanıcısına yanıt
    "Küçük evlerde yoğuşmalı kombiye gerek yok" masalına inanmayın, yoğuşmalı kombi alın.
    Ariston olarak Genus Premium EVO veya Clas Premium EVO öneririm.
  • Aynen katiliyorum

Türkiye de tesisatcilar kombiciler 20 yil geriden geliyolar.
    Daha termostatli vana cesitlerini calisma prensibini hatta en onemlisi takilis yontemini bilmeyen adamlar. Siz bu adama kombi sorarsaniz ya sattigini yada evindekini söyler.

Ben ariston genus premium evo kombi aldim dafros 2000 serisi vana aldim. Adam geldi dediki sizin eve gerek yok kusura bakmada abi kazik da yemissin seni kandirmislar dedi....

Evin burutu 140 m2 bende dedimki ev kac m2 olmasi lazim 150 den fazla ozaman kombinin kitapcigini ac oku bu kombi kaç m2 evler icinmis gor dedim her neyse sacma sapan bir diyolog iste.

Kisaca adam sana diyorki sahin arabalarda karburotorlu motorun daha iyi oldugunu enjektorlu motorun verimsiz oldugunu demek gibi bisi söylüyor.
    Ne kadar komik oldugunu siz düşünün.

Yogusmali kombiler markadan markaya degisir siz kombiyi 55 dereceden fazla yukari set etmiyor iseniz yogusmali kombiyi tercih etmelisiniz.
    Haa ybizim ev imkansiz 55 derecede isinmaz 80 yapacam oyle isinir diyor iseniz duz kombi alabilirsiniz. Ben olsam gene en yeni teknolojiyi alirdim petekleri buyuturdum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1403 -- 13 Kasım 2013; 13:08:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bende bu kombiden aldım.montajı yapıldı.
    gaz yeni bağlandı daha servis gelip garantisini başlatmadı.ben şimdi servisden önce açıp çalıştırsam servis sorun edermi.
    bu soğuklarda başka alternatif olmadığı için çalıştırmak istiyorum.
  • ozhal kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kombiniz hayırlı olsun. Muhtemelen sorun olur. Ama açılışı yapacak servisle bir görüşün tolerans tanıyabilirler. Ne zaman gelecekler açılış için.
  • teşekkür ederim.
    henüz servisi çağırmadım.muhtemelen yarın haberdar ederim.çalıştırmadan önce yapmam gereken ayarlar varmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozhal -- 14 Kasım 2013; 20:41:23 >
  • ozhal kullanıcısına yanıt
    Kombi adımlarını izlemeniz yeterli açılışta saat tarih giriliyor. oda termostatı varsa ayarları yapılıyor.
  • Selamlar
    “halils2” arkadaşın dikkatine;

Ben ilk defa doğal gazla tanıştım ve bu ilk kombim. Bu işi komşuma havale etmiştim o da kendine aldığının aynısını bana aldı yani “GenusPremiumEvo” kombi taktırdık. Taktırdık ama beş gündür kafayı sıyırmak üzereyim.
    Sıcak suda sürekli sorun yaşıyorum. Kim duşa girerse ya dondum deyip duşu yarıda kesiyor ya da soğuk sıcak demeyip iki üç dakikada duş alıp çıkıyor.
    Evim dubleks birincisi sıcak su geç geliyor ama bu sorun etmiyorum bir dakika beklerim duşa girmeden ama bir iki dakika sonra su tamamen soğuyor. Soğuyan bu su bazen hiç ısınmıyor bazen bir yada bir buçuk dakika sonra ısınıyor ama gene bir iki dakika sonra soğuyor.

Servisi aradım, ben evde yokken gelmiş sorun duş fıskiyesinde tıkalı gözler var o yüzden “su tam olarak akamayınca kombi suyun kapandığını algılıyor ve sıcak suyu kesiyor” gibi ipe sapa gelmez bir yorum yapıp gitmiş. Bende duşun fıskiyesini söküp öyle denedim aynı sorunu gene yaşadım. Tekrar servisi aradım, özellikle “bir elamanın gelip fıskiye de sorun var dediğini bende fıskiyeyi denediğimi gelen servis elemanının hangi fıskiyede sorun çıkarmayacaksa yanında o fıskiyeden getirmesini istedim”. Aynı kombi komşuda bir sorun çıkarmamış, şimdi konuştum dubleksinde bile(üst katta) kesintisiz sıcak suyla duşa alabilmiş.

Düşünebiliyor musunuz bir servis elamanı fıskiyede sorun var diyor ama fıskiyeyi söküp denemeden çekip gidiyor.(İyi ki evde yoktum!)

Bu sorun sıcak su girişi ile soğuk su girişini ters bağlamaktan kaynaklanır diyenlerde var. Servis elemanı geldiğinde ona batkımı bilmiyorum.

Bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?

Not: Bu kombinin uyuma modu 350C bence bu dezavantaj. 30 yada 25 de uyuyan kombiler tercih edilmeli. 24 saat uyku modunda bile günlük ortalama 10m3 gaz tüketiyor, bu yaklaşık aylık olarak 300tl demektir.

• alierol1971 A kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz sorunun ne olduğunu kombiye bakmadan söylemem imkansız. Ben sıcak suyumu açtığımda 20 30 sn içinde suyum çeşmeden akar ne ısınır ne soğur(ilk duşa ben girdiysem) benden önce sıcak su alındıysa çeşmeyi açar açmaz sıcak su gelir sonra soğur tekrar ısınır ve sabit ayarladığım derecede devam eder ben çıkana kadar. Sizin sisteminiz, filtreniz, kombiniz incelenmesi gerek.
    bana daha detaylı bilgi verebilir misiniz??? gelen suyun akış miktarı vs gibi. eğer suyun debisi ya da kombi suyu basamıyorsa yani hat çok uzunsa su normal derecenin üzerinde ısınacağı için kombi çalışmayı keser. Soğuk su giriş filtrnizi bir temizleyin tıkanma vs var mı diye??? ama en güzeli servis çağırmak çünkü böyle durumlara bilgisayar başından müdehale edilemiyor maalesef :(
  • Selamlar
    Kullanma kılavuzunu incelerken sıcak su giriş ve çıkışına baktım acaba benim kombide bağlantıları yanlış mı yaptılar diye. Sonra gidip banyoda sıcak suyu açtım ve biraz bekledim daha sonrada kombinin altındaki bağlantılara gittim mantıken, sıcak su çıkış borularının sıcak(kılavuzda görülen kırmızı vanalı), soğuk su giriş borularının da(mavi vanalı) soğuk olması gerekir. Ama ne olsa beğenirsiniz; sıcak su çıkış boruları soğuk, soğuk su giriş boruları sıcaktı.

Sizin anlayacağınız tesisatçılar benim kombinin soğuk su giriş ,sıcak su çıkışını ters bağlamış ve akıllı servis elamanı(kot kafalı) bunu kontrol edeceğine daha zor olan fıskiye kafalarına topu atmayı uygun görmüş.

Ama Pazartesi günü aynı eleman gelirse benim elimden çekeceği var. :)

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierol1971 -- 17 Kasım 2013; 0:58:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alierol1971

Selamlar
    Kullanma kılavuzunu incelerken sıcak su giriş ve çıkışına baktım acaba benim kombide bağlantıları yanlış mı yaptılar diye. Sonra gidip banyoda sıcak suyu açtım ve biraz bekledim daha sonrada kombinin altındaki bağlantılara gittim mantıken, sıcak su çıkış borularının sıcak(kılavuzda görülen kırmızı vanalı), soğuk su giriş borularının da(mavi vanalı) soğuk olması gerekir. Ama ne olsa beğenirsiniz; sıcak su çıkış boruları soğuk, soğuk su giriş boruları sıcaktı.

Sizin anlayacağınız tesisatçılar benim kombinin soğuk su giriş ,sıcak su çıkışını ters bağlamış ve akıllı servis elamanı(kot kafalı) bunu kontrol edeceğine daha zor olan fıskiye kafalarına topu atmayı uygun görmüş.

Ama Pazartesi günü aynı eleman gelirse benim elimden çekeceği var. :)

Saygılarımla

ters bağlantı yapacak kadar bilgisiz insanların elinde montajlandığını bilmiyordur servis elemanı. genellikle su dalgalanmaları duş başlığının yeterli suyu akıtamamasından kaynaklanıyor o konuda sıkıntı yok.

fakat kombiniz nasıl ters bağlanmış anlayabilmiş değilim. normalde en soldaki boru kalorifer sıcak su gidişi, soldan ikincisi banyo sıcak su gidişi, onun sağındaki banyo soğuk su girişi, en sağdaki ise kalorifer soğuk su dönüşü olmalıdır.

• alierol1971 A kullanıcısına yanıt
    sorunun ne olduğunu buldunuz yani. Sevindim. iyi bir usta çağırıp yerlerini değiştirip servise de kontrol ettirirseniz sorunsuz olarak kombiyi kullanmaya devam edersiniz. ayrıca servis bunları kontrol etmeden nasıl açılış veriyor anlamadın insan bir açar çalıştırır dener yani.
  • evolarda düzgün tesisatla su dalgalanmasını yaşamanız çok zor kaldı ki suyu ne kadar kıssanızda ip gibi akıtmadığınız sürece modülasyon oranından dolayı sabit ısıda kalabiliyor.
  • Selamlar

Kombiyi aldığım bayi kendi ustalarına tesisatı döşetmişti. Dolayısıyla usta aramama gerek yok kendi ustaları gelip değişikliği yapacaklardır. Hatta yanlış bağlanmış olabileceğini ihtimali de kombiyi satan firmanın patronunun görüşme yaptığı Aristonda görevli bir eleman tarafından söylenmişti.

Sizin bu modellerde çok fazla sıcaklık dalgalanması olmayacağınızı bildirmeniz benim çok işime yaradı. Çünkü o zaman kesinlikle suçun kombide değil başka bir yerde aramam gerektiğini düşündüm.

Aslında servisin başlangıçta çok suçu yok. Çünkü servis elemanı ilk kullanıma açtığında sıcak suyu deneyememişti. Onunda sebebi termosifonumun takılı olmasıydı. Termosifonum sökülmeden yada devre dışı bırakılmadan kombinin sıcak suyunun denenemeyeceğini söylemişti.

Benim asıl kızdığım şikayetim üzerine eve gelen servis elemanının (ben evde yokken) bu ters bağlantıyı anlamayıp suçu duşların ucundaki fıskiyelere atması oldu.

Müsait zamanda sizin " mod oda termostatı+dış sıcaklık sensörü ve termostatik vana " gibi konularda bilgilerinize başvuracağım.

Şimdilik herşey için teşekkür ederim. İyi geceler. A.E.O

• quote:

Selamlar

Kombiyi aldığım bayi kendi ustalarına tesisatı döşetmişti. Dolayısıyla usta aramama gerek yok kendi ustaları gelip değişikliği yapacaklardır. Hatta yanlış bağlanmış olabileceğini ihtimali de kombiyi satan firmanın patronunun görüşme yaptığı Aristonda görevli bir eleman tarafından söylenmişti.

Sizin bu modellerde çok fazla sıcaklık dalgalanması olmayacağınızı bildirmeniz benim çok işime yaradı. Çünkü o zaman kesinlikle suçun kombide değil başka bir yerde aramam gerektiğini düşündüm.

Aslında servisin başlangıçta çok suçu yok. Çünkü servis elemanı ilk kullanıma açtığında sıcak suyu deneyememişti. Onunda sebebi termosifonumun takılı olmasıydı. Termosifonum sökülmeden yada devre dışı bırakılmadan kombinin sıcak suyunun denenemeyeceğini söylemişti.

Benim asıl kızdığım şikayetim üzerine eve gelen servis elemanının (ben evde yokken) bu ters bağlantıyı anlamayıp suçu duşların ucundaki fıskiyelere atması oldu.

Müsait zamanda sizin " mod oda termostatı+dış sıcaklık sensörü ve termostatik vana " gibi konularda bilgilerinize başvuracağım.

Şimdilik herşey için teşekkür ederim. İyi geceler. A.E.O

bu cihazdaki modulasyon araligi hicbir kombide yok neredeyse. kombiden banyoya giden tesisatta sorun yoksa hic sicaklik dalgalanmasi olmaz.

• Selamlar
    Valla ben modülasyonun ne olduğunu bilmiyorum, ancak Halil arkadaşın bu kombilerde sıcaklık dalgalanmasının olmayacağını okuyunca, o zaman benim yaşadığım sıkıntının kaynağının başka bir şey olduğunu karar verdim.
    İyi de bu durumu servis elemanları nasıl fıskiyeye bağlar hala bir anlam veremiyorum. Pazartesine randevu verdiler, artık hesabını o zaman soracağım.
    Saygılar
  • quote:

Selamlar
    Valla ben modülasyonun ne olduğunu bilmiyorum, ancak Halil arkadaşın bu kombilerde sıcaklık dalgalanmasının olmayacağını okuyunca, o zaman benim yaşadığım sıkıntının kaynağının başka bir şey olduğunu karar verdim.
    İyi de bu durumu servis elemanları nasıl fıskiyeye bağlar hala bir anlam veremiyorum. Pazartesine randevu verdiler, artık hesabını o zaman soracağım.
    Saygılar

modulasyon anlik ihtiyaca gore alevin boyunu kisabilmesidir.

• Merhaba arkadaşlar!
    Sizin bu Kablolu oda termostatı dediğiniz (Ariston Sensys Kablolu Oda Termostatı) cihazda kablo olayına takıldım.
    Benim açıktan giden kablo olayına biraz hastalığım var;
    Bu cihazdan kombiye bir kablonun gitmesi mi gerekiyor?
    Bunlar yerine kablosuzları kullansak, fiyatlarının yüksekliği dışında herhangi bir dezavantajı var mı?
    Kablo denilen sadece elektrik için fişe taktığımız kablomudur?

Bu konularda nette gezindim ama teknik çizimlerden başka bir şey bulamadım.

Saygıyla kalın!
  • Arkadaşlar, aklıma takıldı;
    Bu oda termostatı odanın sıcaklığını algılayıp kombiyi ona göre mi yakıyor?
    Mesela ben oturma odamın sıcaklığını 22 derece istiyorum. 22 dereceye gelince kombimin kapanmasını 22 dereceyi düşerse açılması lazım. Bu cihaz özetle (programlamanın dışında) bu işimi yapıyor.
    Bu süreçte kombide üzerinde ayarlı olan ısı set değerinin bir anlamı var mı? Diyelim ki ben odamın sıcaklığını 22 derece istiyorum. odam 22 derece olması için kombimin kaç derecede yanması gerektiğine bu cihaz mı karar verecek?

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierol1971 -- 17 Kasım 2013; 14:28:44 >
  • merhaba arkadaşlar.alev kopma sorunum hemen hemen kalmadı gibi.kombının üstte baca çıkışının yanındaki kapağı açtım sorunum düzeldi.alev kopma sorunu yaşayan uzun bacası olanlara duyurulur.30 günde ızmırde ev 23 derece ara kat 70 m3 yaktım.en üst kat baymak novadens extrayla ev 22 derece 100 m3 yaktı.yakıt gayet iyi gibi.kombıyı oto modda çalıstırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurergun30 -- 17 Kasım 2013; 16:11:55 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.