Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
184.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: astrafe

quote:

Orijinalden alıntı: murat23351

quote:

quote:

quote:

ariston da immergas gibi italyan malı...kombinizin çalışma şeklini kısaca yazarmısınız....ayarladığınız sıcaklığa göre + kaç derecede alevi kapatıyor - kaç derecede tekrar açıyor??...bu vb. kısaca yazarsanız sevinirim.

valla 40 da yaktım ev güneş gördüğünden akşam 21 veya 22 gibi kombiyi çalıştırıyorum toplamda 9 saat çalışıyor + kaç derecede alevi kapatıp açtığını bilemiyorum onu nasıl öğrenebilirim... varsayalım öğrendik nasıl bir fayda olabilir ki ??

olan olmuş kombi takılmış artık bunu bilmenin pek bir faydası olmaz ancak ben kıyaslama açısından soruyorum...çünkü bütün kombilerde bu aralıklar farklı....benim kombimde daha uzun süreli denemelerim olmadı , 1 kez yaklaşık 1 saat denedim. 43 dereceye ayarladım sıcaklığı 48 de alevi kapatıyor daha sonra su soğuyunca 40,41,42 civarı tekrar alevi açıyor....yani yukarda +5 derecede sanırım alevi kapatacak ama aşağıda kesin bir aralık olmadı benim kısa süreli ilk denememde..

anlayacağınız gibi bu değerleri belirlemek için kombi başında biraz beklemelisiniz...muhtemelen kombi ekranında sıcaklık ve alev göstergeleri vardır...bunları takip etmeniz gerekir.......

sen auto kısmında mı çalıştıyorsun ? 40 a veya 45 e ayarladığında neden 48 e çıksın ki ? bazen alev çizgisi 4 çubuk oluyor sonra 1 çubukta arada da 2 çubuk da gidip gelmeleri fark etmiştim..

ben zaten 1 kez denedim...sıcaklığı manuel olarak ben ayarladım.....oto seçeneği benim kombimde yok.....oto nasıl oluyor,kaç derecede çalışıyor

manuel olarak ayarlamışsan nasıl kendiliğinden 48 e çıksın ki ?? 40 a veya 45 e ayarlamışsan şayet o seviyeye gelip durur sonrada o ısıda sabit kalarak alev çzigisi yükselir ve alçalır ben öyle biliyorum.... ve bide genus primum evo da auto tuşu var...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ariston da immergas gibi italyan malı...kombinizin çalışma şeklini kısaca yazarmısınız....ayarladığınız sıcaklığa göre + kaç derecede alevi kapatıyor - kaç derecede tekrar açıyor??...bu vb. kısaca yazarsanız sevinirim.

valla 40 da yaktım ev güneş gördüğünden akşam 21 veya 22 gibi kombiyi çalıştırıyorum toplamda 9 saat çalışıyor + kaç derecede alevi kapatıp açtığını bilemiyorum onu nasıl öğrenebilirim... varsayalım öğrendik nasıl bir fayda olabilir ki ??

olan olmuş kombi takılmış artık bunu bilmenin pek bir faydası olmaz ancak ben kıyaslama açısından soruyorum...çünkü bütün kombilerde bu aralıklar farklı....benim kombimde daha uzun süreli denemelerim olmadı , 1 kez yaklaşık 1 saat denedim. 43 dereceye ayarladım sıcaklığı 48 de alevi kapatıyor daha sonra su soğuyunca 40,41,42 civarı tekrar alevi açıyor....yani yukarda +5 derecede sanırım alevi kapatacak ama aşağıda kesin bir aralık olmadı benim kısa süreli ilk denememde..

anlayacağınız gibi bu değerleri belirlemek için kombi başında biraz beklemelisiniz...muhtemelen kombi ekranında sıcaklık ve alev göstergeleri vardır...bunları takip etmeniz gerekir.......

sen auto kısmında mı çalıştıyorsun ? 40 a veya 45 e ayarladığında neden 48 e çıksın ki ? bazen alev çizgisi 4 çubuk oluyor sonra 1 çubukta arada da 2 çubuk da gidip gelmeleri fark etmiştim..

ben zaten 1 kez denedim...sıcaklığı manuel olarak ben ayarladım.....oto seçeneği benim kombimde yok.....oto nasıl oluyor,kaç derecede çalışıyor

manuel olarak ayarlamışsan nasıl kendiliğinden 48 e çıksın ki ?? 40 a veya 45 e ayarlamışsan şayet o seviyeye gelip durur sonrada o ısıda sabit kalarak alev çzigisi yükselir ve alçalır ben öyle biliyorum.... ve bide genus primum evo da auto tuşu var...

benim kombim immergas..aslında ikisi de italyan malı olduğu için yazdım en başta....örneğin ben 40 dereceye ayarlıyorum su sıcaklığını kombi suyu 45 dereceye kadar ısıtıyor..daha sonra ekrandaki alev simgesi kayboluyor , alev kapanıyor yani....44 e ayarlayınca 49 a kadar ısıtıyor...50 ye ayarlayınca 55 e kadar ısıtıyor...en başta sorduğum aralık buydu , yani hep +5 te kapatıyor alevi.....sonra su soğumaya başlıyor ekrandan zaten su sıcaklığı sürekli görünüyor . belli bir sıcaklığa gelince de otomatik olarak tekrar alev yanıyor...genelde kombilerde mantık budur sadece sönme ve yanma aralıkları farklıdır (ben başka bir kombi hiç kullanmadım ama burayı uzun süredir takipteyim , yazılanlardan anldığım bu)..

aristonda farklı olabilir...sizin dediğinize göre kombi ayarlanan sıcaklığa geliyor ve ne yukarı gidiyor ne de aşağı iniyor....yanlış mı anladım

• quote:

benim kombim immergas..aslında ikisi de italyan malı olduğu için yazdım en başta....örneğin ben 40 dereceye ayarlıyorum su sıcaklığını kombi suyu 45 dereceye kadar ısıtıyor..daha sonra ekrandaki alev simgesi kayboluyor , alev kapanıyor yani....44 e ayarlayınca 49 a kadar ısıtıyor...50 ye ayarlayınca 55 e kadar ısıtıyor...en başta sorduğum aralık buydu , yani hep +5 te kapatıyor alevi.....sonra su soğumaya başlıyor ekrandan zaten su sıcaklığı sürekli görünüyor . belli bir sıcaklığa gelince de otomatik olarak tekrar alev yanıyor...genelde kombilerde mantık budur sadece sönme ve yanma aralıkları farklıdır (ben başka bir kombi hiç kullanmadım ama burayı uzun süredir takipteyim , yazılanlardan anldığım bu)..

aristonda farklı olabilir...sizin dediğinize göre kombi ayarlanan sıcaklığa geliyor ve ne yukarı gidiyor ne de aşağı iniyor....yanlış mı anladım

evet sabit kalıyor 40 a veya 45 e ayarladığında o sıcaklığa kavuşmuşsa alev boyutunu küçültüyor veya yükseltiyor... o dediğiniz özellik auto kısmında var geçenlerde bastım 58 e çalışmaya başladı sonrada yavaş yavaş düşmeye başladı yükselmeye başladı havalar fazla sıcak olduğunda devre dışı bıraktım. auto özelliği neye göre veya kaç dereceye göre alev boyutunu açıp kapatacak anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: celal sezen

ariston italya sitesinden gerekli dökümanı buldum. ebay dan kablosuz termostad aldım ve montajını tamamladım. gayet te kolay oldu :)

teşekkürler
     Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...

celal bey ebaydan aldığınız kablosuz oda termostatında yakıt konusunda bir fark oluştumu fayda görebildiniz mi ??? ve bide fotolarınıda koyacaktınız ?

• quote:

quote:

evet sabit kalıyor 40 a veya 45 e ayarladığında o sıcaklığa kavuşmuşsa alev boyutunu küçültüyor veya yükseltiyor... o dediğiniz özellik auto kısmında var geçenlerde bastım 58 e çalışmaya başladı sonrada yavaş yavaş düşmeye başladı yükselmeye başladı havalar fazla sıcak olduğunda devre dışı bıraktım. auto özelliği neye göre veya kaç dereceye göre alev boyutunu açıp kapatacak anlamadım

Alıntıları Göster

o halde bence sizin kombi için oto mod daha az yakıt tüketimi demek .... diğer türlü alevin hiç kapanmaması bence yakıtı arttırır....

• quote:

o halde bence sizin kombi için oto mod daha az yakıt tüketimi demek .... diğer türlü alevin hiç kapanmaması bence yakıtı arttırır....

autoda kaça gelip duracak peki ?? bugün auto modunu deneyecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 20 Ekim 2013; 18:35:15 >

• quote:

quote:

autoda kaça gelip duracak peki ?? bugün auto modunu deneyecem

mantıken oto modda da bir limit belirleme seçeneği olması gerekir diye düşünüyorum...yoksa bile kombiyi gözlemleyin ...mutlaka belli bir prensibi vardı , onu çözerseniz size uygun çalışma şeklini belirleyebili,rsiniz

• Arkadaşlar bu kombiyi almayı düşünüyorum. Alev kopması problemi kronik midir? Aşılabilir mi? Kronik bir problemse daha sorunsuz modellerine bakalım..
  • dün auto modda çalıştırdım 58 de çalışmaya başladı baktım petekler fazla ısınınca +- tuşlarıyla - yi en sola getirdim 44 e kadar düştü sonra yavaş yavaş 46-48- ve 52 de sabitlendi dün araştırdım bu auto mod oda termostlarıyla ve oda snys ile tam verimli çalışıyormuş 1,5 saat bu şekilde çalıştı çok sıcak olunca auto moddan çıkardım 43 e aldım 9 saatte 2.8m3 yaktı.

ec1000 arkadaşım eğer bu kombiden bulabilirsen gözü kapalı tak derim şimdilik iyi cihazdır diyebilirim... alev kopması 35 derece yakmama rağmen böyle bir durum olmadı genelde düşük sıcaklıkta bu hata verilirdi ben de olmadı...
  • murat23351 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum, araştırıyorum yine de, dünya kadar para veriyoruz, kronik bir sorunla karşılaşmak istemem..
  • 38-40 derece ile yakıyorum.Alev kopması şimdilik yaşamadım.Yüksek derecelerde bende de veriyordu arızayı ama çıkmadım daha o derecelere.İstanbul la görüşmüştüm bu konuyu.Onlar İtalya ile görüşmüşler onun çözümünü bulduk dediler ama benim kombiye daha uygulanmadı.Bu cihazda pompa aşırı çalışma arıza değildir bir kere daha yazıyorum.Lakin alev kopması arıza..
  • bende bu gün izmir bornova servisi ile görüştüm alev kopması ile ilgili.ustanın adını unuttum 5p3 arıza koduydu benimki.bacayla ilgili dedi.bacanız uzunmu evet dedim 7-8 metre var dedim.bu kombide bacanın 5 metrey geçmemesi gerektğini söyledi.bende ilk devreye alan servisin garantiyi onayladığını bacayla ilgili herhangi bir problem olmayacağını söyledi dedim.ama o da bunu kabul etmedi.uzun bacalarda bu sorunla çok karşılaşıyoruz dedi.yukarıda 3 kapak var dedi.şu an biri bacaya bağlı.2 de kullanılmayan kapaklı baca delikleri var dedi.onlardan birinin kapağını sökün öyle kullanın büyük ihtimalle sorununuz ortadan kalkıcaktır dedi.bende bu gün akşam eve gelince kapaklardan birini söktüm.öyle kullanıcam.bakalım alev kopması olacakmı.gelişmeleri paylaşıcam.iyi forumlar....
  • arkadaşlar bugünlerde hava sıcaklığı iyi olduğundan gün boyunca 35 ile 37 arasında çalıştırıyordum gündüz vakitleri 35 de çok az 37 de çok çok az ekranda "Isıtma sistemi pompası aşırı çalışma" görerken parametrelerle oynadıkdan sonra sonrada yaptığım değişikliğin nereden geldiğini karıştırınca menu/reset ten fabrika ayarlarına dön dedim kombi baştan kapanıp açıldı 35 veya 37 de çalışırken sürekli kombi çalışmaya başladıktan 1 dk bile geçmeden Isıtma "sistemi pompası aşırı çalışma" vermeye başladı 37 -40 yaptım yine uzun süre ekranda.... halis beyin min pompa kısmına baktım %40 ben bunu %50 yaptım yine değişmedi... resetlemeden öncede bu değer %40 daydı.... halise beyin yazmış olduğu değerleri girdim bazıları aynıydı değişik olanları bu değerlere göre girdim değişim olmadı.... Menu/reset lenmemiş kombinin değerlerine bakıp yazma gibi durumunu olan varsa çok memnun olurum....

4.sıradaki bölge 1 parametreleri ordanda 2. sıradaki bölge1 ayarlarına girilir benim parametrelerim sırasıyla
    4.2.0 1
    4.2.1 4 termoregülasyon modu dış ısı sensörüm olduğundan bende 4 seçili
    4.2.2 1.6 değer yükseldikçe kombi çalışma ısısı yükselir.
    4.2.3 3 kombi set değerinin üzerine ilave değer. parametre 0 ken set değeri 40 sa bu değer 3 olduğunda kombi 43 derecede çalışır.(Bildiğim kadarıyla auto modu açıkken geçerli.)
    4.2.4 0
    4.2.5 55
    4.2.6 35 olarak ayarlı

yine komple menüde 2. sıradaki parametre menüsü içindeki ısıtma sistemi-1 menüsü
    2.3.0
    2.3.1 60
    2.3.2 60
    2.3.3 0
    2.3.4 60
    2.3.5 1
    2.3.6 0
    2.3.7 10
    2.3.8 2
    2.3.9 20

2.4.0
    2.4.1 0.8
    2.4.2
    2.4.3 0
    2.4.4 16
    2.4.5 100 pompa max değer
    2.4.6 55 pompa min değer
    2.4.7 2
    2.4.8
    2.4.9 0

4.2.1 değeri oda termostatı ve dış ısı sensörün varsa 4, dış ısı sensörü varsa 3 seçmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halils2

4.2.1 değeri oda termostatı ve dış ısı sensörün varsa 4, dış ısı sensörü varsa 3 seçmelisin.

bende hiç bir şey yok ne oda termostatı ne de dış ısı sensörü ben de 2 yaptım.... menu - resetten sonra kombideki parametreleri değiştirme şeklide değişti sanırım alt parametrelere girerken max ve min değerler belirtiyor şimdi önceden ise girilecek değerin üzerinde açıklama mevcuttu....
    2 basit termoregülasyon yani. Bende hem max min hem de açıklama mevcut ama bazı parametrelerde hiç bir şey yazmıyor. Bununla ilgili parametre olduğunu da sanmıyorum siz farklı bir yere giriş yapmış olmayasınız? bildiğim kadarıyla bu kombi evin ısınma şekliini öğrenip ona göre çalışıyor siz parametreleri resetlediğinizde bu veriler de mi gitti acaba?? ben de yeni kullanıyorum çok detaylı bir bilgim yok ama kombinizi bir süre kullanın bakalım eski haline dönecek mi? Parametrelerinizde bir faklılık göremedim çünkü.
  • quote:

2 basit termoregülasyon yani. Bende hem max min hem de açıklama mevcut ama bazı parametrelerde hiç bir şey yazmıyor. Bununla ilgili parametre olduğunu da sanmıyorum siz farklı bir yere giriş yapmış olmayasınız? bildiğim kadarıyla bu kombi evin ısınma şekliini öğrenip ona göre çalışıyor siz parametreleri resetlediğinizde bu veriler de mi gitti acaba?? ben de yeni kullanıyorum çok detaylı bir bilgim yok ama kombinizi bir süre kullanın bakalım eski haline dönecek mi? Parametrelerinizde bir faklılık göremedim çünkü.

yukarıdaki parametreler sizinki zaten önceki sayfadan aldım kombiyi resetledikledikden sonra bazı parametrelere bakınca farklılık olunca sizin yazmış olduğunuz parametrelerin değerlerini girdim... bu parametrelerin fabrika veya parametrelerin açıklaması olsa çok güzel olurdu ? clas primumuda klavuzunda gördüm bizimkiyle farklı olsada benzerlikleri vardı.... bu arada akşam olunca pompa uyarısı kolay kolay çıkmadı hem 35 hemde 37 de .... aslımda hangi parametreleri tam olarak ne işe yaradığını bilmek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 27 Ekim 2013; 10:03:03 >

kombimi ilk durduğumda dereceyi düşürdüğümde bende de pompa aşırı çalışma diye uyarı veriyordu. Bugün alev en kısık boyda iken dereceyi 2 birim düşürdüm pompa durmadı, oysa ilk çalıştırdığım günlerde dereceyi kısınca kombi duruyordu. dediğim gibi evin ısınmasını gerçekten öğreniyor sanki :). parametrelerin detaylı açıklaması yok zaten kullanıcının bu parametre menüsüne girmesi de istenmiyor aslında ama sensys termostat kitapçığında teknik kodu koymuşlar :) Ben bazı parametrelerin ne olduğunu sözlü olarak ariston genel merkezden aldım ama menüdeki parametrelerin çoğu daha akupla sistemlerle güneş enerjisi, kombi çıkışında bölge vanası vs varsa kullanılıyor.
  • quote:

kombimi ilk durduğumda dereceyi düşürdüğümde bende de pompa aşırı çalışma diye uyarı veriyordu. Bugün alev en kısık boyda iken dereceyi 2 birim düşürdüm pompa durmadı, oysa ilk çalıştırdığım günlerde dereceyi kısınca kombi duruyordu. dediğim gibi evin ısınmasını gerçekten öğreniyor sanki :). parametrelerin detaylı açıklaması yok zaten kullanıcının bu parametre menüsüne girmesi de istenmiyor aslında ama sensys termostat kitapçığında teknik kodu koymuşlar :) Ben bazı parametrelerin ne olduğunu sözlü olarak ariston genel merkezden aldım ama menüdeki parametrelerin çoğu daha akupla sistemlerle güneş enerjisi, kombi çıkışında bölge vanası vs varsa kullanılıyor.

pompa aşırı çalışma uyarısı ayar edilen suyun sıcaklığı istenilen sıcaklıkta kombi dursun dinlensin pompa yine çalışsın demek mi ? gece olduğunda kombi sürekli 1 alevli vaziyette sürekli yanıyor çok az durmalar oluyor evin derecesi aynı kombide sürekli 24 saat çalışması olayında bu şekilde mi olur ? tasarrufun etmesi için kombi bu şekilde kendi kendine 1 alevde yanması mı lazım? durması çalışması nasıl kendini belli eder ? bide kombinin premix özelliği her derece de kendini gösterir mi ? şimdilik 37 de yakıyorum ev 24 ü gösteriyor 5m3 (ısınma ve ocak )yakıyor... 45 de de yansa ev sıcak olduğundan durmalar fazla mı olacak dönüş suyu mantığına göre çalışıyorsa ? ama yakıt konusunda fark yaratacak ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 27 Ekim 2013; 22:05:58 >

Termostatlı olarak cihazı kullandığım için termostatsız cihazın ne şekilde çalıştığını bilmiyorum. Ancak termostat olduğu halde dönüş suyu sıcaklığı gidiş suyu sıcaklığına 1 2 derece yaklaştığında pompa aşırı çalışma deyip kombi alevi kapatıyor (bu durum sizde de aynı demekki) ama pompa %20 olarak çalışmaya devam ediyor aradan birkaç dk geçtiğinde daha doğrusu dönüş suyu soğuduğunda kombi tekrar ateşliyor. Kombimi auto modunda kullanıyorum yeri geliyor 37de yeri geliyor 55 derecede çalışıyor ama her halukarda su sıcaklığı yükseldiğinde gazı kısıp düşük modülasyonla sabit derecede yanmaya devam ediyor oda istenen sıcaklığa geldiğinden de kombi kapanıyor. Yani alev 1 de çalışması her sıcaklık ayarı için geçerli bir durum. Pompa aşırı çalışma uyarısı ben de genelde 40 derecenin altında oluyor 40 ın üzerinde şuna kadar pompa çalışma uyarısı almadım. Premix teknolojisi hava gaz ayarıyla alakalı bir durum olduğundan kombi yanması dahil her derece için geçerli. Gerekli miktarda hava gerekli miktarda yakıt ayarı yaparak yanmayı her an kontrol eder. 45 derecede kombiyi yakarsanız durma olacağını sanmıyorum evin çok çok sıcak olması gerek ki dursun diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.