Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
185.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ariston genus premium evo 24 ff kombi aldım taktırdım gecen ay.
    Ama ne yazık ki baskent doğalgaz daki sorunlar yüzünden dogalgaz bağlantısı bu kış gerceklesmiyecek.
    Bende tüple çalıştırmaya düşündüm ama ne yazık ki muhattap bulamadım ankarada olmamama rahmen.

Şu an itibariyle bi pismanlik durumu soz konusu bu hafta bir muhattap bulamassam tüketici mahkemesine gotmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • riston genus premium evo 24 ff kombi aldım taktırdım gecen ay.
    Ama ne yazık ki baskent doğalgaz daki sorunlar yüzünden dogalgaz bağlantısı bu kış gerceklesmiyecek.
    Bende tüple çalıştırmaya düşündüm ama ne yazık ki muhattap bulamadım ankarada olmamama rahmen.

Şu an itibariyle bi pismanlik durumu soz konusu bu hafta bir muhattap bulamassam tüketici mahkemesine gotmeyi düşünüyorum.
  • aristonda muhatap bulmak gerçekten zor.böyle bir kombi üretiyosun Türkiye pazarına giriyosun ne adam gibi müsteri hizmetleri kuruyosun nede servis ağı.alt yapın yoksa değil geniş modülasyon aralığı gaz yakmayan kombide yapsan yok olmaya mahkumsun ariston.burdan yetkililere duyurulur...!(hayatımda kullandığım ilk ve son ariston yaşım 30)

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurergun30

aristonda muhatap bulmak gerçekten zor.böyle bir kombi üretiyosun Türkiye pazarına giriyosun ne adam gibi müsteri hizmetleri kuruyosun nede servis ağı.alt yapın yoksa değil geniş modülasyon aralığı gaz yakmayan kombide yapsan yok olmaya mahkumsun ariston.burdan yetkililere duyurulur...!(hayatımda kullandığım ilk ve son ariston yaşım 30)

hayırdır, alev kopması sorunu sizde de mi vardı? çözülemedi sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

aristonda muhatap bulmak gerçekten zor.böyle bir kombi üretiyosun Türkiye pazarına giriyosun ne adam gibi müsteri hizmetleri kuruyosun nede servis ağı.alt yapın yoksa değil geniş modülasyon aralığı gaz yakmayan kombide yapsan yok olmaya mahkumsun ariston.burdan yetkililere duyurulur...!(hayatımda kullandığım ilk ve son ariston yaşım 30)

evet kopma sorunu bendede mevcut.bende 7-8 metre baca var.hava boşluğundan çatıya verdik bacayı.servis gelir bakarız abi kombide sorun yoksa 30 liranı alırız diyor.tesisatı yapan firma çok yaptık bu bacadan kimsede sorun yok diyor.sevis muhtemelen bacadan diyecek.30 lira isteyecek.bende gelmeyin dedim o yüzden.3-4 gündür havalar iyi kombi çalışmıyor.kafam çok rahat.sanırım güzel bi kış bizi bekliyor!!!

• quote:

quote:

quote:

evet kopma sorunu bendede mevcut.bende 7-8 metre baca var.hava boşluğundan çatıya verdik bacayı.servis gelir bakarız abi kombide sorun yoksa 30 liranı alırız diyor.tesisatı yapan firma çok yaptık bu bacadan kimsede sorun yok diyor.sevis muhtemelen bacadan diyecek.30 lira isteyecek.bende gelmeyin dedim o yüzden.3-4 gündür havalar iyi kombi çalışmıyor.kafam çok rahat.sanırım güzel bi kış bizi bekliyor!!!

ustalar daha iyi bilir bence 8 metre petek cok fazla. sorunun bacadan oldugu asikar. cunku bir kiside daha ayni sorun var onunda bacasi 3 metre civari. diger kullananlar hic alev kopmasindan vahsetmedi.

aristonun brosurune baktim ama en fazla su metreye kadar olabilir gibi bir sey goremedim.

ekleme: biraz araştırdım, kombiniz en fazla 12.5 metre boru ile çalışabiliyor. broşürde 12.5 metre boru gözüküyor ama esnek boru diyor, normal bacalardan farklı sanırım. belki uzun bacalar için farklı bir baca türü kullanılması gerekiyor olabilir. eksiz boru gibi.

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 11 Ekim 2013; 16:03:43 >

• quote:

ustalar daha iyi bilir bence 8 metre petek cok fazla. sorunun bacadan oldugu asikar. cunku bir kiside daha ayni sorun var onunda bacasi 3 metre civari. diger kullananlar hic alev kopmasindan vahsetmedi.

aristonun brosurune baktim ama en fazla su metreye kadar olabilir gibi bir sey goremedim.

ekleme: biraz araştırdım, kombiniz en fazla 12.5 metre boru ile çalışabiliyor. broşürde 12.5 metre boru gözüküyor ama esnek boru diyor, normal bacalardan farklı sanırım. belki uzun bacalar için farklı bir baca türü kullanılması gerekiyor olabilir. eksiz boru gibi.

12mt ye kadar düz boru sorunsuz çalışır, her 90°'lik dirsek 1mt kısaltır mesafeyi. Bacada 2 dirsek olursa maksimum uzunluk 10mt 'ye düşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

12mt ye kadar düz boru sorunsuz çalışır, her 90°'lik dirsek 1mt kısaltır mesafeyi. Bacada 2 dirsek olursa maksimum uzunluk 10mt 'ye düşer.

araştırıyorum ama tatmin edici cevap bulamadım. bir kişi daha aynı sorunu yaşamış. birde fanla ilgili bir metin buldum.

Ariston fan motoru arızaları ve sebebleri

Fan motoru neden arızalanır? Fan motorları kombi çalıştığı sürece sürekli devrede olan yanma haznesindeki karbondioksiti çekerek dışarı atan aynı zamanda dışarıdan aldığı oksijeni içeri vererek sağlıklı bir yanış elde edilmesini sağlayan kombinin en önemli parçalarından biridir. Baca bağlantısının montaj kurallarına uygun takılmaması bacanın yukarı doğru montaj yapılması kombinin içine yağmur suyu almasına neden olur bu durumda fan rulmanları bozulabilir fan motor bobini yanabilir. Fan motorunda bulunan rulman yatakları ve rulmanlarda zaman aşımı aşırı ısınma gibi sebeplerden dolayı zamanla bozulabilir. Fan gözenekleri dış mekandan emilen toz vs sebeplerden tıkanabilir yer yer fan yuvaları dolar buda fanın dengesiz dönmesine ve sesli çalışmasına neden olur. Voltaj inip çıkması da fan motor sargılarını yakabilir. Bakım yaptırılmayan kombilerde daha çok fan motor arızası gözlenmektedir.Firmamızda fan motor tamiri yapılmaktadır.Tamiri yapılan fan motorları 1 yıl garanti kapsamındadır.

• 60/100 cm çapında 12 metreye kadar bacayı destekliyormuş. size takılan baca 60/100 cm çapında mı acaba? bu arada 80/125 cm çap olursa 36 metre destekliyor diyor hey masallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 11 Ekim 2013; 16:55:11 >
  • ugurergun30 U kullanıcısına yanıt
    Tekrar geçmiş olsun. Mevcut durumu gösteren bir video çekip koymanız mümkün mü acaba? Yorum için daha faydalı olacaktır.
    ayrıca birde bağlı olan uzun bacayı söküp normal bir baca bağlayıp deneye bilir misinis.? Baca odaya da gelse cam kapı açıp havalandırarak içeri gelen yanmış havayı dışarı atabilirsiniz. Amaç sadece kombinin normal uzunluktaki bacada sorun çıkarıp çıkartmayacağını görmek. Eğer sorun olmazsa mevcut durum sizin kendi bacanızdandır. Ayrıca hardcrass ın verdiği esnek baca bağlantısında dışarı sadece yanmış hava esnek boruyla taşınıyor. Yani kombi temiz havayı hemen yakınından alıyor. Baca fanı yavaşlayınca diğer arkadaşın dediği gibi uzun borudan temiz havayı çekemiyor. Temiz hava gelmeyince de alev kopması meydana geliyor. Ama bunu tam tespit için önce normal bir bacayla kombiyi denemk gerek.

Ariston genel merkezden Murat Bey ile görüştüm az önce size sormadım ama tahminen 2 dirsek olduğunu belirttim buna göre mevcut 8 metre bacanızın dirseklerle 10 metreye çıktığını bununda kombiye yetersiz geldiğini belirtti. Ya baca da çıkıklık vardır dedi çıkıklık yoksa da baca çapınızı büyütmeniz gerektiğini söyledi ki fan daha fazla temiz hava alabilsin dedi. Çok da uzun konuşamadım.

• Merhaba arkadaşlar, Geçen hafta gaz açılımı gerçekleşti. Kısmetse yarında kombi garantisi için gelecekler. Kombiyi bu gün çalıştırmaya başladık. ilk sayfalardaki mesajlarımdan görecek olursanız ben eve yerden ısıtma yaptım, kafamda oluşan pompa sorununu kombiyi almadan yetkili servise mail atarak sordum ki kendileri kullanılan metrenin hiç bir sorun sorun olmayacağını belirttiler. Fakat gelin görünki yerden ısıtmalı sistemde 2.0 bar ile 35 derece ısı ayarlı olarak çalıştırdığım kombide verilen hata aynen şu şekilde "Isıtma sistemi pompası aşırı çalışma" uyarısı var. Yarın bakalım neler olacak.
  • halils2 H kullanıcısına yanıt
    teşekkürler halils2 bey.umarım geçerde bizde kurtuluruz bu sıkıntıdan.ama bacayla ilgili mantıksız gelen bir durum var.kombi tüm gece açıkkken vede sorunsuz çalışırken sabah 7 de alev koma hatası vermeye başlamış.oksijen alamayan kombinin bunu hemen yapması gerekir bence.neden sabaha kadar sorunsuz çalışsın.benim firma yanmaz plastikten üretilmiş baca monte etti kombiye.arisstonlara bunu bağlıyoruz hep dediler.dediğiniz gibi 2 dirsek var bacada.toplamda 10 metreyi geçmez dirsekleri 1 metre kabul edersek.yanmaz plastikten yapılan bacanın sorun olacağını düşünmüyorum.servisde düşünmedi zaten onayı verdi gitti.başka baca bağlayamam kombiye çünkü bu bacayı çıkarmak çok zor olur.sabitlediler sanki oraya.birde duvardan dışarı çıktığı için çok fazla oynamaz sanırım.bazı gün hiç alev koparmadı.bazı gün sabah kalktım ev soğumuş kombiye baktım hata kodu ekranda kombi durmuş.bazende kombi alevi koparmış daha sonra tekrar ateşleme yapıp kombiyi çalıştırmış.eğer kombi hata verdikten sonra tekrar ateşleme yapıp çalışsa her seferinde hiç sorun yok.ama ateşleme yapamayıp durunca problem oluyor.bacanın fotolarını en kısa zamanda ekliyicem....

• leteral kullanıcısına yanıt
    Merhabalar kombiniz hayırlı olsun öncelikle aristonun ayrıcalıklı dünyasına hoşgeldiniz...!Aynı sorunu bizde yaşadık.ama bu bir sorun değil.yüreğiinizi ferah tutun.35 derece çok düşük sıcaklık.kombi çıkış suyu dönüş suyunun derecesine yaklaştığında aynen bu yazı çıkıyor.kombi servis parametre ayarlarında ayar yapılacak yeri mevcut.servis eğer anlıyorsa bu kombiden yarın yapar o ayarı.birde havaların sıcak olmasından da kaynaklanıyor tabi.çıkan su soğumadan döndüğü için kombi pompayı korumaya alıyor.alev kopması hatası yaşarsanız lütfen paylaşınız.bu sorunun kronik olabileceğinden şüpheleniyorum...:)
  • leteral kullanıcısına yanıt
    eviniz sıcaksa 35 derece kombi çalışması için düşük bir ısı gidiş suyu sıcaklığı ile dönüş su sıcaklığı arasındaki fark 1 2 derece olunca kombi bahsettiğiniz uyarı ile durur dönüş suyu soğuduğunda tekrar devreye girer. Gidiş suyu sıcaklığını 40 civarı ve üstüne ayarlarsanız durma olmaz veya geç durma olur. Bahsettiğiniz durum bende de mevcut özellikle dış sıcaklık 20nin üzerinde olduğunda ayarlı olan 24 derece set sıcaklığında kombim bu uyarıdan duruyor. Fakat dış ısı 20 derecenin altına inmeye başladığında kombi gidiş suyu sıcaklığı 45 50lere yaklaştığı için ve peteklerde ısı çıkışı fazla olduğundan durma olmuyor. Oda termostatı kullanmayıp kombiyi direkt çalıştırdıysanız termoregülasyon ayarı basit termoregülasyon ise kombi set sıcaklığını bulduğunda duruyor ama bu uyarıyı vermiyor en azından be 1 defa denedim vermemişti diye hatırlıyorum. sabit sıcaklık çıkışı ayarında kombi sürekli olarak çalışıyor onu da 1 defa denedim ama termostat olduğundan uzun süre kullanma gereği duymadım. Sabit sıcaklık çıkışı ayarında kombi dönüş suyu ısısı gidiş suyu ısısına yaklaşınca yine aynı uyarıdan durdurur. Ama bu bir hata değil emniyettir. Ev kombi durmadan ısınsın istiyorsanız gidiş suyu sıcaklık ayarını yükseltmeniz gerek.
    Bakalım servisin tespiti ne olacak paylaşırsanız sevinirim.

Rica ederim. Madem kombinizin bacası duvardan dışarı çıkıyor neden yukarı kadar baca uzattınız merak ettim. Aklıma gelen bir hususta sobalı evde otururken gece soba geri tepma yapardı yani hava basardı sobayı duman dışarı değil içeri dolardı. Birkaç defa başıma geldi şu soba zehirlenmesi olaylarında olduğu gibi. Tesisatınızın gidiş şeklini anlatabilir misiniz biraz. Aklıma gelen hardcrss ın dediği esnek boru olayındaki gibi dışarı sadece soba gibi yanmış hava atılmalı, kombi temiz havayı hemen emebilmeli diye düşünüyorum. Yani birbiri içine geçirilmiş borudan içerdeki ince boru yani egsoz yukarı taşınıp kirli hava atılırsa ve kombi kısa kalan temiz hava borusundan daha yakından havasını alırsa sizin sorununuz çözülür. Böyle bir durum varsa bacaya mecburen el atmanız gerek aksi halde bu durumdan dolayı kombiyi suçlayacaksınız sadece. İşteyim şuan ama hatırladığım dıştaki boru temiz hava, içteki boru egsoz için olması lazım. En kötü ihtimal ben olsam dıştaki boruyu altından keser üstüne bez filtre bağlardım sorun yaşamaktansa.

• merhaba arkadaşlar benim alev kopması sorunu çözüme kavuştu bacadan değilmiş, kombinin içinde plastik egzost var o cıkıkmış klepe sanırım adı, servis geldi onu yerine taktı ve şimdi alev kopması kesinlikle ortadan kalktı aynı zamanda eskiden sesli çalışırdı şuan çok sessiz çalışıyor iki gündür,
  • safir_mye S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Sesli sessiz olayını biraz açarmısınız? Benim kombide de 1300 devirlerde yavaşlarken bi vınlama sesi geliyor vın vıın vıın diye böyle bişey mi? Ama hızlı çalışmada ses yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celal sezen

ariston italya sitesinden gerekli dökümanı buldum. ebay dan kablosuz termostad aldım ve montajını tamamladım. gayet te kolay oldu :)

teşekkürler

Celal ebaydan kaça aldın. ebayda satılanlar genellikle çin malı zarar vermesin mi ? montajını sen mi yaptın yoksa teknik servis mi çağırdın ??

kombiyi akşamları ara ara çalıştırıyorum hatta düşük derece alev kopması olayında 35 de de çalıştırdım bir sıkıntı olmadı sabaha kadar..... peteklerimin ısınmasında bir sorun var alt kısımları ısınmıyor havalarınıda aldım yine aynı petekler 13 yıldır merkezi kömürde kullanılmış ben tüm petekleri musluk suyu tutup içini çalkaladım tesisat takılmadan önce temizledim yine altta o tortular kalmış olabilir alt kısmı ısıtmıyor (üstte göre ) diyorum olmazsa kimysallarla temizletmeyi düşünüyorum... bi de sizin petek petek bağlantı şekli nasıl yakın petekleri paralel diğer petekleri çapraz bağlattım aşağı kattaki komşumun tesisatçısı tüm petekleri alt alt bağlamış dün baktım petekler gayet iyi ısınmış altı üstü... olmaz diye kombiyi yorar diye hiç kimse tavsiye etmemişti bu bağlantıyı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 12 Ekim 2013; 23:20:02 >

• halils2 H kullanıcısına yanıt
    yani kombi suyu ısıttığında alev yandığında ki ses normal alev sönüp kalorifer pompa post sirkülasyonu durumuna geçtiğinde çok yüksek sesle uğultu geliyordu en uc odada bile duyuluyordu o ses ortadan kalktı
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.