Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
184.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    biraz biraz fazla yukarı vermişler çünkü kombiyle baca baglantı yerinden su dolmuş kombiye ve alev kopması ve pompaya geçtiğinde aşırı derecede ses uğultu yapıyor @Zebza
  • quote:

Orijinalden alıntı: safir_mye

biraz biraz fazla yukarı vermişler çünkü kombiyle baca baglantı yerinden su dolmuş kombiye ve alev kopması ve pompaya geçtiğinde aşırı derecede ses uğultu yapıyor @Zebza

bacanın zaten yukarıya eğimli olması gerekir. alev kopmasının baca eğimi ile alakası yok.
  • neyle alakası var peki ?
  • quote:

neyle alakası var peki ?

bacanız ne kadar eğimli?
  • bi karış kadar yukarda biraz uzun baca 3 metre var mutfaktan balkona cıkıyor
  • quote:

bi karış kadar yukarda biraz uzun baca 3 metre var mutfaktan balkona cıkıyor

bir arkadaşta da alev kopması hatası var onda da ek baca uygulanmış. sanırım bu aristonun montajı özen istiyor, ustalarda düzgün bacayı ekleyemiyor.

çünkü iki kişi de de aynı sorun olması garip.
  • olabilir montajı yapan firma gelip bakacak düzelir inş sorun
  • özellikle düşük ısıda çalıştırınca alev kopması cok olur sp3 hatası veriyor
  • güle güle kullanın. Umarım kablosuz termostatta sorun yaşamazsınız.
  • safir_mye S kullanıcısına yanıt
    Kombim 40ta da çalışsa 55 de de çalışsa sıkıntı yok. Muhtemelen baca bağlantınız düzgün olmadığından ya da uzun olduğundan yeterli temiz hava gelmediği için hataya geçiyordur. ilk aldığımda 35 derecede de çalıştırmıştım ama sorun olmadı. Sadece ateşleme hatası verdi 1 2 defa onda da gaz ayarlarıyla oynamıştım eski yerine alınca düzeldi. Bende baca ilavesi yok normal baca boyunda.
  • halils2 H kullanıcısına yanıt
    montajı yapan servis gel baktı tekrar baca montajı yaptılar ama hala 35 yani en düşük ısıda çalıştırınca alev kopması yaptı, formda bu sıkıntıyı yaşayıp çözüme ulaşan bir yazı görmüştüm servis geldi iki tane demir conta cıkardı düzeldi yazıyordu o demir conta hangisi arkadaşlar bide onu deneyeyim acaba bacanın dışında vidalarla demir kelepce gibi olan mı bu demir conta?
    muhtemelen o dur. başka kelepçe vs yok boruda çünkü.
  • quote:

montajı yapan servis gel baktı tekrar baca montajı yaptılar ama hala 35 yani en düşük ısıda çalıştırınca alev kopması yaptı, formda bu sıkıntıyı yaşayıp çözüme ulaşan bir yazı görmüştüm servis geldi iki tane demir conta cıkardı düzeldi yazıyordu o demir conta hangisi arkadaşlar bide onu deneyeyim acaba bacanın dışında vidalarla demir kelepce gibi olan mı bu demir conta?

35 düşük bir sıcaklık olduğu için daha az tüketmesi gerekir. daha az gaz tüketmesi içinde aynı oranda havayı azaltması gerekir. sizin bacalarınız uzun olduğu için sanırım fan devrini düşürünce havayı çekemiyor.

bacanızın ariston'un önerdiği şekilde montajlandığına emin misiniz? kafalarına göre mi montajladılar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 9 Ekim 2013; 12:30:57 >

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    yani herhangi bir klavuza bakmadan montajladılar diğer yaptığımız yerlerde sorun olmadı heryere aynı şekilde montaj yaptık dediler ikinci kez geldiklerinde bacada bişe yok dediler ama garantiye almak için tekrar cıkarıp iç bacanın ve dış bacanın baglantılarına baktılar hatta ilave yaptıkları iç bacaya baglantısını vida sıktı keza dış baca baglantısınada vida sıktı saglam olsun diye
    baca uzatması demirdöküm servisle görüştüğümde sorun ondan kaynaklı arsıtonun kendi uzatması olacak dedi hatta iç bacaya sağlam olsun diye vida sıkıldı dedim o hiç olmaz dedi montaj yapan firmayla görüştüm sağolsunlar değişecekler inş sorun ortadan kalkar
  • quote:

baca uzatması demirdöküm servisle görüştüğümde sorun ondan kaynaklı arsıtonun kendi uzatması olacak dedi hatta iç bacaya sağlam olsun diye vida sıkıldı dedim o hiç olmaz dedi montaj yapan firmayla görüştüm sağolsunlar değişecekler inş sorun ortadan kalkar

iste bilinsizce bir montaj daha :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    arada biz kaynadık :S
  • alev kopması sorunu bende hala var.montajı yapan firmaya söyledik hala geleceklee bakalım.umarım kronik bir sorun değildir bu durumkombi tüm gece çalışıp sabah 7 de neden alev kopma hatası versin?temiz hava alamayan kombi 15-20 dakika calısıp bu hatayı vermesi gerekmez mi bacada sorun olsa.çözulur umarım bu sorun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurergun30 U kullanıcısına yanıt
    yine geldi montaj servisi bacaları değiştirdi hala sorun devam alev kopması
    montaj yetkilisi servis yetkilisiyle görüştü 3 nedenden dolayı olabilir dedi;
    1- yoğuşma tahliyesinin tıkalı olması
    2- elektrik voltaj dengesizliği
    3- baca bağlantı yanlışlığı
    bizimkinde bu 3 üde olmayınca tek sey kombinin içinde valf ayarı yapılması gerekiyormuş onun içinde arıza bildirisi yapın yarın gelip bakalım dedi, bildirdim bakalım yarın geldiklerinde sorun çözülmüş olur inş.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.