Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
184.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evo kombimde kombi durduktan sonra pompa çalışma süresi ayarı mevcut. İstenirse pompa kombi ile durdurulabiliyor veya 16 dakikaya kadar çalıştırılabiliyor. Siz 16 dakikaya ayarlarsanız pompa kombi durduktan 16 dakika sonra duruyor bu arada sistemdeki sıcak suyu devir daim ettire biliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halils2

Evo kombimde kombi durduktan sonra pompa çalışma süresi ayarı mevcut. İstenirse pompa kombi ile durdurulabiliyor veya 16 dakikaya kadar çalıştırılabiliyor. Siz 16 dakikaya ayarlarsanız pompa kombi durduktan 16 dakika sonra duruyor bu arada sistemdeki sıcak suyu devir daim ettire biliyorsunuz.
    genus premium evo kombi parametrelerimde benim değiştirdiklerim.
    Kombinin şifreli menüsüne girildikten sonra komple menüsü içine girildikten sonra
    4.sıradaki bölge 1 parametreleri ordanda 2. sıradaki bölge1 ayarlarına girilir benim parametrelerim sırasıyla
    4.2.0 1
    4.2.1 4 termoregülasyon modu dış ısı sensörüm olduğundan bende 4 seçili
    4.2.2 1.6 değer yükseldikçe kombi çalışma ısısı yükselir.
    4.2.3 3 kombi set değerinin üzerine ilave değer. parametre 0 ken set değeri 40 sa bu değer 3 olduğunda kombi 43 derecede çalışır.(Bildiğim kadarıyla auto modu açıkken geçerli.)
    4.2.4 0
    4.2.5 55
    4.2.6 35 olarak ayarlı

yine komple menüde 2. sıradaki parametre menüsü içindeki ısıtma sistemi-1 menüsü
    2.3.0
    2.3.1 60
    2.3.2 60
    2.3.3 0
    2.3.4 60
    2.3.5 1
    2.3.6 0
    2.3.7 10
    2.3.8 2
    2.3.9 20

2.4.0
    2.4.1 0.8
    2.4.2
    2.4.3 0
    2.4.4 16
    2.4.5 100 pompa max değer
    2.4.6 55 pompa min değer
    2.4.7 2
    2.4.8
    2.4.9 0

Daha çok parametre var ama bildiğim ve denediğim kadarıyla kombiye etki eden değerler bunlar. Diğer parametre menülerinde de bu parametrelere rastlayabilirsiniz ama görevleri aynıdır.

• quote:

genus premium evo kombi parametrelerimde benim değiştirdiklerim.
    Kombinin şifreli menüsüne girildikten sonra komple menüsü içine girildikten sonra
    4.sıradaki bölge 1 parametreleri ordanda 2. sıradaki bölge1 ayarlarına girilir benim parametrelerim sırasıyla
    4.2.0 1
    4.2.1 4 termoregülasyon modu dış ısı sensörüm olduğundan bende 4 seçili
    4.2.2 1.6 değer yükseldikçe kombi çalışma ısısı yükselir.
    4.2.3 3 kombi set değerinin üzerine ilave değer. parametre 0 ken set değeri 40 sa bu değer 3 olduğunda kombi 43 derecede çalışır.(Bildiğim kadarıyla auto modu açıkken geçerli.)
    4.2.4 0
    4.2.5 55
    4.2.6 35 olarak ayarlı

yine komple menüde 2. sıradaki parametre menüsü içindeki ısıtma sistemi-1 menüsü
    2.3.0
    2.3.1 60
    2.3.2 60
    2.3.3 0
    2.3.4 60
    2.3.5 1
    2.3.6 0
    2.3.7 10
    2.3.8 2
    2.3.9 20

2.4.0
    2.4.1 0.8
    2.4.2
    2.4.3 0
    2.4.4 16
    2.4.5 100 pompa max değer
    2.4.6 55 pompa min değer
    2.4.7 2
    2.4.8
    2.4.9 0

Daha çok parametre var ama bildiğim ve denediğim kadarıyla kombiye etki eden değerler bunlar. Diğer parametre menülerinde de bu parametrelere rastlayabilirsiniz ama görevleri aynıdır.

Alıntıları Göster
    evet izmirdede havalar soğuyunca kombiyi çalıştırdım bu kez ısı sistemi pompa aşırı çalışma problemini çözdüm gibi.50 derecede ayarlı kombi dönüş suyu 40-45 arasında genelde pompa aşırı çalışma demeden çalışıyor bakalım.Ama şimdide alv kopması diyor sık aralıklarla.daha sonra kendiliğinden tekrar ateşleyip çalışmaya devam ediyor.bu sorunu yaşayan başka kullanıcı varmıdır acaba?ya da bu bir sorunmudur?tekrar ateşleyip devam ediyor çalışmaya.neden alev kopuyor acaba?

• ugurergun30 U kullanıcısına yanıt
    Alev kopması baca ayarı ile alakalı, genelde gelen temiz hava yetersiz olduğu zaman ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 5 Ekim 2013; 15:34:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Alev kopması baca ayarı ile alakalı, genelde gelen temiz hava yetersiz olduğu zaman ortaya çıkar.

asşında benim baca olayıda karışık biraz.7-8 metre baca çıktık ışıklıktan çatıya.üstümde 2 kat daha var.kombiyi tuvalete koyalım diye çatı baca olayını kabul ettik.yapan tesisatçı firma çok uyguladıklarını daha önce hiç sorun yaşamadıklarını söyleyince bizde tamam dedik.izmirgazda onay verdi ışıklıktan çıkan bacaya.ama en nihayetinde baca çatıya çıkıyor.ordan temiz hava alıyodur aslında.acaba baca ayarlarındaki parametrelerden yapılacak başka bir ayar mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurergun30

quote:

asşında benim baca olayıda karışık biraz.7-8 metre baca çıktık ışıklıktan çatıya.üstümde 2 kat daha var.kombiyi tuvalete koyalım diye çatı baca olayını kabul ettik.yapan tesisatçı firma çok uyguladıklarını daha önce hiç sorun yaşamadıklarını söyleyince bizde tamam dedik.izmirgazda onay verdi ışıklıktan çıkan bacaya.ama en nihayetinde baca çatıya çıkıyor.ordan temiz hava alıyodur aslında.acaba baca ayarlarındaki parametrelerden yapılacak başka bir ayar mı var?

Firmaya haber verin gelip kontrol etsin bir yerde çıkık veya benzeri sorun var muhtemelen.

• quote:

quote:

quote:

Firmaya haber verin gelip kontrol etsin bir yerde çıkık veya benzeri sorun var muhtemelen.

Alıntıları Göster
    YOĞUŞMA PROBLEMİM VAR YARDIM LÜTFEN

kombi devreye girdiğinde yoğuşma suyu hortum takılan yerden değilde başka bir yerden geliyor sanki..her taraf göl olmuş anlamadım? servis yoğuşma giderini yanlış takmış olamaz sanırım :)
    neden olur bu? yardım lütfen!

• terturk39 kullanıcısına yanıt
    yoğuşma gideri kombinin en solunda biraz öne doğru. Servis yanlış takmış olabilir gayet de normaldir.
  • quote:

yoğuşma gideri kombinin en solunda biraz öne doğru. Servis yanlış takmış olabilir gayet de normaldir.

hocam dediğiniz yerden su geliyor :) yoğuşma hortumu sol arkada takılı, önde beyaz şeffaf silindirik vanaya benzer bir şey var orası suyla dolmuş.. şimdi gider oraya mı takılacak? hortum girecek gibi bir şeyede benzemiyor? şimdi baktımda hortumdanda su gelmiş az miktarda? birden fazlamı bu yoğuşma çıkışı? kombi çalışınca geldiğine göre patlak çatlak olmasa gerek.. kullanma klavuzundada göremedim yoğuşma çıkışını..
  • quote:

Orijinalden alıntı: terturk39

quote:

hocam dediğiniz yerden su geliyor :) yoğuşma hortumu sol arkada takılı, önde beyaz şeffaf silindirik vanaya benzer bir şey var orası suyla dolmuş.. şimdi gider oraya mı takılacak? hortum girecek gibi bir şeyede benzemiyor? şimdi baktımda hortumdanda su gelmiş az miktarda? birden fazlamı bu yoğuşma çıkışı? kombi çalışınca geldiğine göre patlak çatlak olmasa gerek.. kullanma klavuzundada göremedim yoğuşma çıkışını..

resimde sifon diye belirtmiş 10 numaralı nokta.. sanırım yoğuşma gideri 3 bar emniyet hattına bağlanmış.. 12 numaralı çıkışa..demek ki servisede güvenmeyeceksin..

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...

• halils2 H kullanıcısına yanıt
    Bu servis menüsüne nasıl giriyorsunuz, yöntemi nedir yazarsanız sevinirim.
    servis bunu bile bilmiyorsa ariston'da durumlar vahim :)
    Premiks yoğuşmalı kombilerde yanan 1m3 doğalgaz başına 1-1,5 litre yoğuşma suyu oluşması beklenir. Yoğuşma suyu miktarı verimin de göstergesidir. Miktar oran olarak azsa verim düşüktür; seçilen kazan sıcaklığı 50-55C'nin üstüne çıkınca verim düşer...
  • cuma günü 18 de açtım kombiyi.bu gün baktım sayaca 7 m3 yakmış
    ev 24 derece.kombi 50 derecede.sabah 7.30 gibi alev kopmuş yine.bu sefer ateşlememişde kendini.hata kodu yazarak durmuş.resetledim düzeldi şu an.bacanın çatıda olması etkiliyor sanırım.rüzgar ters falanmı esti acaba?tüm gece çalışan kombi neden sabah 7.30 da koparmış alevi?bu aristonun kendiside serviside canımızı sıkacak gibi görünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birde şunu sorucam arkadaşlar.petekler yanarken yani ısıtma sistemi aktifken kullanım suyunu açınca ısıtma sistemi devreden çıkıyor.kullanım suyu üretmeye geçiyor kombi.bu normalmidir?her ikisinin aynı anda aktif olması gerekmiyor mu?

• quote:

birde şunu sorucam arkadaşlar.petekler yanarken yani ısıtma sistemi aktifken kullanım suyunu açınca ısıtma sistemi devreden çıkıyor.kullanım suyu üretmeye geçiyor kombi.bu normalmidir?her ikisinin aynı anda aktif olması gerekmiyor mu?

olması gereken bu şekilde.
  • normalmi yani bu durum.sizdede böylemi?

• quote:

normalmi yani bu durum.sizdede böylemi?

bende eca confeo premix var ama her kombide bu böyledir.
  • anladım hocam teşekkürler cvp için.cok gittim geldim eca ariston arasında kısmet buymuş.nasıl eca problem çıkardımı hiç?alev kopması falan?

• quote:

anladım hocam teşekkürler cvp için.cok gittim geldim eca ariston arasında kısmet buymuş.nasıl eca problem çıkardımı hiç?alev kopması falan?

hayır 3 gündür çalışıyor şimdilik bir sorunla karşılaşmadık.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.