Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
185.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aman hocam problem olmasın zaten bıktırıyor bir süre sonra.3 günlük yakıt tüketiminiz nasıl?ben 44 saatte 7 m3 yaktım.kombi 50 ev 24 derece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurergun30

aman hocam problem olmasın zaten bıktırıyor bir süre sonra.3 günlük yakıt tüketiminiz nasıl?ben 44 saatte 7 m3 yaktım.kombi 50 ev 24 derece.

benim evde ısı kaybı çok fazla. ne siz sorun ne ben söyleyeyim. ortalama günde 10 metreküp
  • kombi üzerindeki kapağın içinde menülerde gezinmek için koyulmuş olan potansın 2 yanındaki (ok )ve geri tuşlarına aynı anda 3 5 sn basarsanız şifre ekranı çıkacak 234 yaparsanız parametreler menüsündesiniz.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    eski hermetik kombimde 10 12 m3 yakardım şuan günlük ortalama 7-8 m3 falan yakıyorum yalıtımsız 3 cephe açık brüt 95m2 dairede. Sizde iyi yakıyosunuz yani :)
  • terturk39 kullanıcısına yanıt
    yoğuşma gideri tektir. diğeri 3 barın üstüne basınç çıkarsa suyu tahliye etmek içindir. Boruyu yanlış montajlamışlar anladığım kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halils2

eski hermetik kombimde 10 12 m3 yakardım şuan günlük ortalama 7-8 m3 falan yakıyorum yalıtımsız 3 cephe açık brüt 95m2 dairede. Sizde iyi yakıyosunuz yani :)

benim ev müstakil brüt 145 m2. yalıtımda olmayınca günde 10 metreküp normal olsa gerek :)
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Ben daha ii yakıyor muşum :D. sıkıntı yok eskiye göre %20 25 tasarruf var gibi.
  • halils2 H kullanıcısına yanıt
    eyvallah, bu kombiden 3 tane aldım ve kullanıyorum. gayette memnunum banyo ısıtması sorunsuz ne dalgalanma ve farklı bir sorun yaşatmıyor düşük tazikte bile tepki vermesi güzel. daha önce baymak ve vailant kullandım. özellikle baymak ın gürültüsü çekilir gibi değildi. bu kombiyi seçmemdeki en önemli neden sessizlik ve düşük elektrik tüketimi.
  • merhaba arkadaşlar bende arıston genus kullanıyorum iki gündür kış moduna aldım petekleri çalıştrıyorum ancak alev kopması hatası veriyor ve petek sıcaklıkları ayarladığım ısıyı bulunca sanırım pompa devreye giriyor ve baya yüksek sesle vınlama yapıyor bu alev kopmasını nasıl giderebilirim ayrıca vınlama sesini nasıl kesebilirim, ayrıca kombinin baca çıkış yerine baktığımda baca cıkışının orada su birikintisi gördüm bana pek normal gelmedi. yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşlar dün akşamdan kombiyi 40 da çalıştırdım toplamda 9 saat yakıt tüketimi 4 m3 gitti çok fazla gibi geldi bana değil mi 24 veya 48 saat gibi uzun zaman diliminde farklılık olabilir mi ? kombi hakketen sessiz çalışıyor... bu konuda bir fikri olan var mı ?
  • safir_mye S kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen bacanızda tıkanma veya çıkıklık var.
  • murat23351 M kullanıcısına yanıt
    İlk sarfiyatlar her zaman yüksek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

nasıl tıkanma ve çıkıklık olabilir ki baca 2.5 metre uzunluğunda 2 tane 1 metre 1 tane yarım metre takıldı.... fazla geldi bana 9 saatte 4 m3
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat23351

quote:

nasıl tıkanma ve çıkıklık olabilir ki baca 2.5 metre uzunluğunda 2 tane 1 metre 1 tane yarım metre takıldı.... fazla geldi bana 9 saatte 4 m3

Alev kopması temiz hava akışında sıkıntı olduğu zaman meydana geliyor ve ana sebebi baca olur genelde, tüketim ölçümlerini 24 saatlik zaman dilimlerinde yapın. Kombi ilk çalıştırıldı zaman duvarlardaki soğuğu atması, ev kendi ısısını bulması bir haftayı bulabilir bu esnada tüketim yüksek olur ardından düşer.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: murat23351

quote:

Alev kopması temiz hava akışında sıkıntı olduğu zaman meydana geliyor ve ana sebebi baca olur genelde, tüketim ölçümlerini 24 saatlik zaman dilimlerinde yapın. Kombi ilk çalıştırıldı zaman duvarlardaki soğuğu atması, ev kendi ısısını bulması bir haftayı bulabilir bu esnada tüketim yüksek olur ardından düşer.

baca ile bir sıkıntının var olduğuna inanmıyorum çünkü test tuşuna bastım atık su giderinden bolca damlalar damladı bence bu demek oluyor ki baca oksijen alıyor ve bir tıkanıklık olmadığını düşünüyorum... yapan firmaya sordum oda 1-2 gün daha dikkat et o zaman bakarız dedi..

• genus premium evo modelinde oda termostadı kombinim içinde hangi bağlantıya bağlanmalı bilgisi olan var
  • Sensys oda termostatının içinden soket çıkıyor. Kabloyu sokete bağlayın rengine göre slota takarsınız. Zaten istesenizde soketi başka slota sokamazsınız. Sadece kablonun yerleri var + - gibi. Termostat haberleşmeli çalışıyor yani yabloları ters bağlarsanız çalışmaz. diğer termostatları bilmiyorum.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimal bacadan hafif yukarı doğru baca cünkü montaj yapan firmayla görüştüm gelip bakacaklardı fakat gelmediler bugun ama ben kombiyi çalıştırıyorum herhangi bir zarar verirmi mesela su içeriye damlama yapıp fanı ıslatabilirmi yada baska bi yeri
  • safir_mye S kullanıcısına yanıt
    Yoğuşmalı kombilerde baca yaklaşık 3 derece yukarıya monte edilir normaldir. Kombi çalışıyorsa zarar vermez kullanmaya devam edin.
  • halils2 H kullanıcısına yanıt
    ariston italya sitesinden gerekli dökümanı buldum. ebay dan kablosuz termostad aldım ve montajını tamamladım. gayet te kolay oldu :)

teşekkürler
     Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.