Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
184.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benimde salonda iki büyük petek var yan yana kombiden ilk sıcak su bunlara geliyor ilk peteğin alt tarafı yanındakine göre soğuk bugun havasını aldım hatta dedğinz şekilde dediğiniz şekilde peteğin altındaki vidalı tapayı çıkartıp içinin tortusunuda temizledim tekrar havasını aldım yine alt kısmı fazla ısıtmıyor ve petekten su sesi geliyor diğer peteklerden o sus sesi gelmiyor acaba yapmam gereken baska birşey mi var
  • Merhaba Aradaşlar,

Kombi servisi bugün geldi. Hayırlısıyla garantisi aktifleştirildi. Yalnız kombide çok büyük bir hata yapmışız ki telafisi yok :(

Yoğuşmalı kombilerde baca yukarı doğru olmalıymış ki ben, aşağı doğru yaptım. (Ceza benim araştırmadık...) Şimdi bunu böyle bıraksam kombiye ve gaz sarfiyatına nasıl etki eder?

Şu an itibariyle yaklaşık 12-13 saatte 9 M küp gaz sarfiyatı olmuş. ilk 2,5-3 saat zeminler ısınsın diye 82 derecede yaktık. sonrasında 40 dereceye ayarladım. sıcak su 40 derece de ayarlı. Bu süre zarfında 2 kez duş alınıp, 1 kez bulaşık makinesi çalıştırıldı. (Bulaşık makinesi Sıcak su girişli yapmışım. Düzeltecektim fakat buradaki yorumlardan sonra vazgeçtim.) Ve son olarakta ocakta akşam yemeği pişirildi.

Bu süre içerisinde atık su giderindeki boruyu çıkarıp, yoğuşma atığını boş damacana ile ölçtüm. Damacananın çeyrek seviyesi şu an itibari ile doldu.. Dışarıdan boruya baktığımda dakikada 2 kez su damlıyor.

Ayrıca sorulan alev kesilmesi hiç yaşanmadı.

Benim sorum bu sarfiyat normalmi yoksa iyimi? Bacayı resimdekiler gibi aşağı eğimli kullanacam. yukarı eğim verimi tesisat ve baca deliğinin üstünün kriş olaması sebebiyeti ile imkansız gibi... Böyle kullanmaya devam edersem ne olur???
     Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...

• murat23351 M kullanıcısına yanıt
    Ebaydan 125-130 tl civarı satın aldım.

http://www.ebay.com/itm/Wireless-Large-Screen-Heating-Thermostat-SAS908WHB-3-RF-/261156696027?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cce26efdb

montajını kendim yaptım ama sonuçtaa 220v a bağlamak gerekli tavsiye etmem, 20 liraya takdırabilirsiniz. çin malı olması sıkıntı değil kombiden bağımsız bir parça ve tr de satılan hangi ürün çin malı değil ki?

petek bağlantı şekli mobil sistem sıcak su üstten girip alttan çıkıyor. sizde de petek ısınma sorunu yoktur muhtemelen, düşük derecede ve hava sıcakken yakarsanız peteklerin alt kısmı ısınmıyor gibi görünüyor. işin rengi öyle değil denemek için kombi derecesini 60 ve üzerine çıkarın ve tekrar peteklere bakın alt kısımlarda gayet ısınacaktır. henüz havalar sıcak ve yüksek derecede yakmadığınız için ısınmıyor gibi görünüyor.

• leteral kullanıcısına yanıt
    benim kombininin bacasını ustalar düz takmış, kontrol için anlaştığımız firmanın mühendisi geldiğinde tüm bağlantıları söktürüp baca deliğine kadar kadar tekrar deldirip montajı yeniletti. illaki bir önemi vardır ama sizin montaj yeri sıkıntılı yenilenir ama ustanın uğraşması gerekir öğrenmek lazım % 3-4 fark yaratsa senelik 40-50 tl edebilir düşünmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hucintau -- 13 Ekim 2013; 12:53:21 >
    hayirli olsun. kombi altina bakinca iscilik pek iyi gozukmuyor. kombide 2.6 basinc gozukuyor fazla degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celal sezen

benim kombiyi ustalar düz takmış, kontrol için anlaştığımız firmanın mühendisi geldiğinde tüm bağlantıları söktürüp baca deliğine kadar kadar tekrar deldirip montajı yeniletti. illaki bir önemi vardır ama sizin montaj yeri sıkıntılı yenilenir ama ustanın uğraşması gerekir öğrenmek lazım % 3-4 fark yaratsa senelik 40-50 tl edebilir düşünmek lazım.

celal bey ben de istedecem ebaydan sürekli alışveriş yaptığım yer alıp taktığınız bu ciahzın fotosunu paylaşabilirmisiniz kullanımı ile ilgili bilgi verebilirmisiniz ve bide ariston ile ilgili bir şey yazmıyor sabit mi oluyor bu tür cihazlar ? ve bide kombiyi düz takmışlar diyorsunuz hangi bağlantıları sadece kombiyimi ? petekler de var mı ? hangi bağlantıları tekrardan nasıl bağlantı yaptırdı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 13 Ekim 2013; 11:31:22 >

düz bağlantı dediğim kombi baca bağlantısıydı yere paralel ve düz olarak mantajlamışlar yanlışlıkla, sonrasında tekrardan kombiyi söküp 10-15 cm aşşağı montajladılar, su bağlantı boruları kesip tekrar bağladılar vs.

yurtdışından aldığım termostadın kullanım klavuzu burada türkçe olarak yer alıyor.

http://www.odatermostati.org/in-therm/MRL-300RF-kullanma.pdf

kullanımı basit youtube den aratınca videosuda var tr de mrl-300 olarak satılıyor.

bu cihazlar(oda termostadları) standart, kombilerin %90 ile uyumludur muhtemelen. gidiş geliş 2 bağlantısı var. genus evo da ise, oda, dış sensör, kullanma paneli gibi bir sürü alet için uygun bağlantı yeri bulunuyor.

uygun bir zamanda fotoğraf paylaşmaya çalışırım

Kışa girmeden kombiyi 15-20 cm aşağı monte ettirin bu şekilde olmaz. İkincisi kombinin altındaki filtreler nerede ben göremedim ?!?!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Kışa girmeden kombiyi 15-20 cm aşağı monte ettirin bu şekilde olmaz. İkincisi kombinin altındaki filtreler nerede ben göremedim ?!?!

kombi kutusunun arkasında duruyor tahta parça kapatmış...
  • Merhaba arkadaşlar bende Ariston Genus Premium EVO 24kw kullanıcısıyım.Yeni yeni kullanmaktayım. Oda termostadı v.b. aksesuvarlar kullanmıyorum. Sadece kombiyi tek olarak kullanıyorum. Bütün açma - kapama işlemlerini kombi üzerinden yapmaktayım. kombiyi 40 derecede kullanmaktayım.19.10.2013 cumartesi tatil dönüşü evde kombimi öğleden sonra saat 17:00 açtım ve 40 dereceye sabitledim ertesi gün 20.10.2013 pazar günü sabah saat 10:00 da kapattım . Evimiz güney cephe ve oldukça sıcak sayılır. Yaklaşık 17 saat durmadan çalışmışıtır ve doğal gaz saatine baktığımda yaklaşık (ocak + banyo + ısıtma = 5 metreküp ) yakmıştır. Arkadaşlar sizce nasıl bir tüketim olmuş. Paylaşırsanız sevinirim. Evin ısısı 22,5 derece= bu oda yatak odası olup en uzak ve köşede kalan odadır.Diğer odaların ısısı bu odadan daha sıcaktır. Evimiz 160 metrekaredir,mantoludur .
  • NEMRUTDAĞI N kullanıcısına yanıt
    bize göre iyi yakmış 9 saatte 4 m3 küp yakıyor sadece ısınmada yakmıştı... 2 gündür 36 metre karelik salonun peteklerini kapatıp yine yaklaşık 9 saatte 2.3 m3 yaktı...
    sıcaklık size fazla geliyorsa peteklere termostatik vana takın. sıcaklığı sınırlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

sıcaklık size fazla geliyorsa peteklere termostatik vana takın. sıcaklığı sınırlayın.

sıcaklık olayı değil zaten salonda 3 petek var 2 sinde termostatik vana takılı oraları kapatınca 2.3 m3 yaktı.
    ariston da immergas gibi italyan malı...kombinizin çalışma şeklini kısaca yazarmısınız....ayarladığınız sıcaklığa göre + kaç derecede alevi kapatıyor - kaç derecede tekrar açıyor??...bu vb. kısaca yazarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astrafe

ariston da immergas gibi italyan malı...kombinizin çalışma şeklini kısaca yazarmısınız....ayarladığınız sıcaklığa göre + kaç derecede alevi kapatıyor - kaç derecede tekrar açıyor??...bu vb. kısaca yazarsanız sevinirim.

valla 40 da yaktım ev güneş gördüğünden akşam 21 veya 22 gibi kombiyi çalıştırıyorum toplamda 9 saat çalışıyor + kaç derecede alevi kapatıp açtığını bilemiyorum onu nasıl öğrenebilirim... varsayalım öğrendik nasıl bir fayda olabilir ki ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat23351

quote:

valla 40 da yaktım ev güneş gördüğünden akşam 21 veya 22 gibi kombiyi çalıştırıyorum toplamda 9 saat çalışıyor + kaç derecede alevi kapatıp açtığını bilemiyorum onu nasıl öğrenebilirim... varsayalım öğrendik nasıl bir fayda olabilir ki ??

olan olmuş kombi takılmış artık bunu bilmenin pek bir faydası olmaz ancak ben kıyaslama açısından soruyorum...çünkü bütün kombilerde bu aralıklar farklı....benim kombimde daha uzun süreli denemelerim olmadı , 1 kez yaklaşık 1 saat denedim. 43 dereceye ayarladım sıcaklığı 48 de alevi kapatıyor daha sonra su soğuyunca 40,41,42 civarı tekrar alevi açıyor....yani yukarda +5 derecede sanırım alevi kapatacak ama aşağıda kesin bir aralık olmadı benim kısa süreli ilk denememde..

anlayacağınız gibi bu değerleri belirlemek için kombi başında biraz beklemelisiniz...muhtemelen kombi ekranında sıcaklık ve alev göstergeleri vardır...bunları takip etmeniz gerekir.......

• Arkadaşlar Ariston Genus Premium EVO 24 'lük kombimin 40 derecenin altında çalıştırdığımda havalar daha sıcak iken garip bir fan veya uğultulu bir ses çıkardığını fark etmiştim . Ancak kombimi havalar soğumaya başladığında 40 ve daha yukarı derecelerde çalıştırdım ve bu garip fan veya uğultulu sesin olmadığını fark ettim.Gayet sessiz çalışıyordu. Sizde böyle bir durum oldu mu . Paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

quote:

quote:

olan olmuş kombi takılmış artık bunu bilmenin pek bir faydası olmaz ancak ben kıyaslama açısından soruyorum...çünkü bütün kombilerde bu aralıklar farklı....benim kombimde daha uzun süreli denemelerim olmadı , 1 kez yaklaşık 1 saat denedim. 43 dereceye ayarladım sıcaklığı 48 de alevi kapatıyor daha sonra su soğuyunca 40,41,42 civarı tekrar alevi açıyor....yani yukarda +5 derecede sanırım alevi kapatacak ama aşağıda kesin bir aralık olmadı benim kısa süreli ilk denememde..

anlayacağınız gibi bu değerleri belirlemek için kombi başında biraz beklemelisiniz...muhtemelen kombi ekranında sıcaklık ve alev göstergeleri vardır...bunları takip etmeniz gerekir.......

sen auto kısmında mı çalıştıyorsun ? 40 a veya 45 e ayarladığında neden 48 e çıksın ki ? bazen alev çizgisi 4 çubuk oluyor sonra 1 çubukta arada da 2 çubuk da gidip gelmeleri fark etmiştim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 20 Ekim 2013; 17:00:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

sen auto kısmında mı çalıştıyorsun ? 40 a veya 45 e ayarladığında neden 48 e çıksın ki ? bazen alev çizgisi 4 çubuk oluyor sonra 1 çubukta arada da 2 çubuk da gidip gelmeleri fark etmiştim..

ben zaten 1 kez denedim...sıcaklığı manuel olarak ben ayarladım.....oto seçeneği benim kombimde yok.....oto nasıl oluyor,kaç derecede çalışıyor

Kombimin fan devri 1000 1300 devir aralığında iken bahsettiğiniz çok fazla olmayan uğultu sesi geliyor kısa bir süreliğine. Bu devirlerin dışında ses yapmıyor bende.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.