Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
185.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir önceki yazdığınız gibi oldu bu kombi evi tanıyor çünkü 24 saat 35 de çalıştırdım dış hava koşulları bu aralar aynı çok sık pompa uyarısı 37 lerde bile alırken 35lerde az almaya başladım evin sıcaklığı yine aynı demek kombi bunu anlayıp ona göre sıcaklığı artıyor az da olsa... bu arada yakıt konusuda 24 saatte 35de 4.5m3 yakıyor ev 24 derece...ev baya sıcak oluyor çocuk olduğundan 35 den daha da aşağı değer olmadığında bu şekilde yakıyor...
  • murat23351 M kullanıcısına yanıt
    Sıcaklığı arttırdığından ziyade alev boyunu erken kısmaya başlıyor sanırım. Ki auto modu kapalı iken sıcaklık ayarıyla oynamıyor ayarlanmış sıcaklık neyse yanmayı ona göre ayarlıyor. Kombim mevcut kombinasyonunda oda sıcaklığının artı hızı dış ısının artış hızı gibi değerlere göre auto modu aktif halde iken gidiş suyu sıcaklığını arttırıp azaltıyor. Dışarsı 16 17 dere iken 37 derecede yanarken yanma esnasında dış ısı 12 13 derecelere doğru düşmeye başladığında kombi su sıcaklığını 42 44 derecelere çıkartıyor. böylece de ev daha soğumadan müdehale etmiş oluyor. Konfor olaraç çok güzel. Benim de evde 11 aylık bir oğlum var ben de içersini 24 derecede tutuyorum. Bu arada parametrelerden hataları bir kontrol edermisinz hiç ateşleme hatası vermiş mi? Bu akşam 2 defa ateşleme hatası verdi 37 derecede ateşleme yaptı 3. Denemede yandı. Parametrelerde servis bölümünde hatalar kısmında 5p1 5p2 olarak görünür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceden buradaki hatayı görünce yazacaktım foruma kombide sorun yok çalışıyor olabilir kendi kendini düzeltmiş dedim..... kombide en son 25.10 günü saat 10:25 de 26.10 da saat 03.09 da 5P3 olarak gözüküyor... başka tür hata yok sadece 5p3 ne hatası var anlamadım.... 5P3 hatası tıkanıklık olabilir deniliyorhttp://www.fixya.com/support/t11680042-ariston_combi_boiler_keeps_showing_fault

forumda da ugur bey sorunu baca uzunluğundan bahsetmiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 29 Ekim 2013; 13:06:07 >
    hata kodu üzerinde açıklama yok mu? Ben hatalardan baktığımda 5p1 ilk ateşleme, 5p2 2. ateşleme başarısız olarak yazı görüyorum ama 5p3 e daha rastlamadım. Merkezi aradım az önce onlarda gaz basıncı düşükse o an da yapabilir, eğer çok sık yaparsa servis çağırın dediler. Bakalım artık ne olacak ya da bişey olacak mı???
  • 5p3 alev kopması olarak yazıyor..... halis hocam sizde gaz basıncı sorunu varsa teknik servis kısmından gaz ayarına bakabilirsiniz 828 de ve bide kombide hata geçmişlerini de 861 de silebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 29 Ekim 2013; 20:54:10 >
    828 parametresi anlık gaz gücünü gösteriyor yani ayar yapmak mümkün değil. Gaz basınç sorunu ile de şuan kesin bir şey yok hata falan vermiyor yani ateşleme hatası veriyor ama ortada kesin bir şey yok onu da kendi resetleyip devam ediyor. Aslında fabrikada bu tip işlerle uğraştığımızdan bu tip durumlara alışığım ama insan yine de kendi malının sorunsuz olmasını istiyor. Neyse şimdilik yumuşak ateşleme ayarını arttırdım biraz bakalım biraz kullanalım da ne olduğu ortaya çıkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halils2

828 parametresi anlık gaz gücünü gösteriyor yani ayar yapmak mümkün değil. Gaz basınç sorunu ile de şuan kesin bir şey yok hata falan vermiyor yani ateşleme hatası veriyor ama ortada kesin bir şey yok onu da kendi resetleyip devam ediyor. Aslında fabrikada bu tip işlerle uğraştığımızdan bu tip durumlara alışığım ama insan yine de kendi malının sorunsuz olmasını istiyor. Neyse şimdilik yumuşak ateşleme ayarını arttırdım biraz bakalım biraz kullanalım da ne olduğu ortaya çıkacaktır.

değiştirilmiyor yukarıdaki cevapta yazmayı unuttum gaz gücü bende 2 ve kombinin çalışmasında sorun yok şimdilik ona göre bak demiştim....
    Anladım teşekkürler. Gaz gücü kombi ilk yandığında 13 kw olarak görünüyor. Su ısındıkça 2 kwlara düşüyor bende de. Gazın yanmasını etkileyen faktör çok rüzgarın hızı esiş yönü bile etkiler. Bakalım yumuşak ateşlemeyi yükselttim biraz bu akşam sorun olmadı bir kaç gün daha kullanayım ne olacak görecez. İlginize teşekkürler tekrar.

• Halil bey cevaplayabilirseniz birkaç sorum olcak.kalorifer suyu sıcaklığını sadece kombi üzerindenmi ayarlıyorsunuz? sensy üzerindende gidiş suyu sıcaklığını seçebiliyormusunuz? birde kombi gücünü (24 KW) kombi üzerindenmi sensy üzerindenmi ayarlayabiliyorsunuz? kısa yolunuda yazmanız mümkünmü
  • drezin D kullanıcısına yanıt
    Şuan işte olduğumdan kısa yolları yazamam ama yarın müsait olduğumda yerleri tarif ederim.
    Kombimi auto açık kullandığımdan kalorifer suyu ayarıyla hiç oynamıyorum kombi ev için gerekli olan ısıyı kendi seçip ona göre çalışıyor. Yani gerekirse 37 de gerekirse 55 derece de çalışıyor. Bu da ayrıca tasarruf sağlıyor diye düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda eski kombimle arasındaki tüketim değerlerinin farklarını paylaşacağım ama şuan şunu söylemek isyiyorum bu kombiyle dış ısı sensörü ve oda termostatıyla eski kombimde hiç olmadığı kadar konforlu ısınıyorum ama yakıt farkını kış sonunda görecez.
    Sensys oda termostatı kombi arayüzüdür. Kombide ne yapabiliyorsanız sensys termostatta da aynını yapabilirsiniz. tek farkı kombi üzerindeki + -tuşlardaki gibi ısı ayarı yok bunun yerine termostat menüsünden ısıları seçmenizdir. Umarım sorunuza yanıt olmuştur.

• peki kumanda auto konumunda ike kombi üzerinde kalarifer suyu sıcaklığı düğmesi kaçta duruyor. ben kombiyi henüz görmediğim için tam bilemiyorum. mesela bosh c.c düğmesi çevirmeli ve o an için kaloriferin sıcaklık düğmesi kaçta ise kumandadan bunu okuyabiliyorsunuz. bununla beraber kumandadan da istenen sıcaklığı seçebiliyorsunuz. kumandadan auto konumunda iken kombi üzerindeki seçimi devre dışımı bırakıyor?
    Kalorifer ve sıcak su sistemi dijital yani +- butonlarla ayarlıyorsunuz. Auto açıkken ısıyı kendi ayarlıyor(bendeki durumdan bahsediyorum oda termostatını devre dışı bırakıp hiç denemedim) Dış ısıya, odanın iç ısısına ve evin ısınma şekline göre derece artıp azalıyor. İsterseniz set değerini +- tuşlarıyla değiştirebiliyorsunuz. Yani kombi ev için 37 derece ayarladı ama size ısı az geldi o zaman gidiş suyu sıcaklığını program sıcaklığının üzerine 2 3 derece ialave ederek gönder diyorsunuz kombi de ona göre sıcak su gönderiyor. Kumanda paneli ana ekranında gidiş suyu sıcaklığı gösterilmiyor ancak parametre menüleri içerisine girip oradan set değerini, pompa hızını, gidiş dönüş su sıcaklıklarını, kombi fan devrini görebiliyorsunuz.
  • halils2 H kullanıcısına yanıt
    Anladım demekki bazı farklılıklar var. Ama auto modda dış sıcaklık iç sıcaklık ve istenen oda sıcaklığına göre kalorifer suyu sıcaklığı seçmesi çok iyiymiş. cünkü bunu yaşlılar kullanacak ve hava sıcaklığına göre elle kalorifer suyu sıcaklığını değiştirmeleri imkansız. bende bosch c.c kombi +fr100 oda termostatında dış sıcaklık sensörü olmadığı için maksimum tasarruf için kalorifer suyu sıcaklığına müdahale ediyorum . bunu senede 4-5 defa yapmam gerekiyor. benim için zor değil ama bilmeyen için sıkıntı. tabi bunu yapmak zorunda değilsiniz. benimki maksimum tasarruf için.yani güzel havalarda içerisini 40-45 derece su ile ısıtırken daha sonraları soğuklarda bunu 50 - 55 e çıkarıyorum.bunu havanın sıcaklığına göre tecrübe ederek evdeki konfordan vazgeçmeden tesisat suyu sıcaklığını ayarlıyorum. bunu elle ayarlamazsanız normalden bir tık yani %10-20 fazla yakıyor. buda sanırım dış hava sensörünün olmamasından dolayı. Evoya gelicek olursak tasarruf için sensy + dış sıcaklık sensörü ve auto konumunda kalorifer suyu sıcaklığı ayarına gerek duymayan çalışma sistemi en rahat ve konforlusu olarak öne çıkıyor. Fiyat performans kombilerinde bu üçlüyü yani kombi+kumanda+dış hava sensörünü bir arada alabileeğiniz en iyi paket evo+senys+dış hava sensörü. bosh cc + fr100 =2250 tl . evo+sensy+sensör=1960 tl. bosh c.condensin seste dahil hiçbir kronik sorunu yok. umarım buraya yazan arkadaşların alev arızası kolayca çözülür. benim evonun bacası kısa sıkıntı olmaz diye umuyorum.

kombiyi aldığımdan beri sadece gidip bakmak ya da ufak tefek ayar yapmak için yanına gidiyorum. Derecesini ayarlamaya hiç uğraşmıyorum. %10 20 tüketim farkı çok fazla toplamda iyi bir yekin tutuyor. Ben eski kombimle senede 1300 m3 civarları gaz tüketiyordum bu kombiyi temmuz ayında görecez ne yaktığını. Eski kombiyi değiştirmeyle beraber eve odalara toplamda 130 cm petek ilavesi de yaptım geçen sene koridor(petek yok) 19 20 derecelerde dolaşırken şimdi 23 24 derecelerde. Bu ay (5.10 itibariyle) bu güne kadar 81 m3 yakmışım 27 günde. Yani günlük ortalamam 3 m3. Dış ısı olarak da şuan 13 derecelerde gece 9 10C lere düştüğü oluyor. Netice itibariyle evo kombi+ dış sensör+ sensys oda termostatı kurulumundan sonra parametre ayarları tam olarak ayarlandı mı bir daha bir ayar vs istemiyor, duş suyunu da tam istenilen sıcaklıkta gönderiyor.
    kombiden memnun olmanıza gerçekten sevindim. bende 3 senedir bosh c.c ile gerçekten ısındığımı hissediyorum.daha öncelerini resmen idare ettik. yılda 1300 m3 bile fena sayılmaz. bu evde değil ama kirada oturduğum evde 2300 m3 e bile 18 dereceye evi çıkaramadığımı çok iyi biliyorum.üstelik ev yeni olmasına rağmen. şu an oturduğum evde bacalı kombi ile ilk yıl 2000 m3 yaktım ev 18-19 derece oluyordu soğuklarda. çok konforsuzdu. sonraki yıl kombiyi değiştirdim koridora petek ilavesi yaptım. o yılda yaklaşık yine 2000 m3 tüketti ama evin her yeri 22 derecenin altına düşmedi. ondan sonraki yıl 180 cm daha petek ilavesi yaptım ve petek arkasına izopan koydum o yılda 1600 m3 yaktı ama kış aşırı soğuk olmadı. ilk yıla göre %20 tasarruf etmiş görünüyor ama bunda uzun sürmeyen kışında etkisi var. tasarruf oranım %10 bile olsa bu konfora ve ısınmaya değer. hiç ısınamadan 1500-2000 tl ödemekte var.
    95 m2 brüt eve doğru düzgün ısınmadan bence 1300 m3 gaz fazla ama dediğiniz gibi 2000tl ödeyip hiç ısınamamak da var. Sizinle yaklaşık olarak aynı yoldan geçmişiz :). Kombimi değiştirmeden, petek ilavesi yapmadan önce koridor 17 18 derecelerdeydi şimdi 22 23 derece. eve 130 cm petek ilavesi, trv vana, oda termostatıyla evin ısısı gerçekten değişti. Kısa kolluyla geziyorum dışarısı 14 derece içersi 23.5 derece. Bu şekilde olduktan sonra eski kombimle aynı yakıtı bile yaksa sıkıntı yok çünkü ısınıyorum çok şükür hem de fazlasıyla. Evimin sıcak olması çok önemli çünkü 11 aylık bir oğlum var ve 1 aylıkken üşüttüğü için hastalandı. 1 gece hastane de yattı ilacı vs hastane de yattığına mı yanarsın ağladığına mı yanarsın. uzun lafın kısası böyle ısındıktan sonra gelecek olan fatura da pek göze batmıyor açıkçası ısındım diyorsun ödüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halils2 -- 2 Kasım 2013; 9:39:21 >
    kesinlikle katılıyorum. ısınamadıktan sonra az faturada çok faturada insana dokunuyor. bosh/buderus ve ariston katalogları incelediğinde max verim ve tasarruf için yoğ kombi+ mod oda termostatı+dış sıcaklık sensörü ve termostatik vana desteği gereğini yazdıkları görülüyor. Amerikayı yeniden keşfetmenin anlamı yok. tabi bu yazılanların yanında iyi bit tesisat ve yalıtımda geçerli kabul ama olmasada zorunlu değil. şimdi bende kullandığım bosh c.condense kombi+fr100 oda termeostatı yanına dış sıcaklık sensörü bakıyorum. bunu birlikte sattıkları fw200 modeli varmış ama ben o an için gerekliliğine çok inanmamıştım. şimdi fr100 ün yanına oluyorsa mutlaka alıp bağlatıcam.
    Dış ısı sensörünün şöyle faydası var; dış ısı değiştikçe arttıkça ya da azaldıkça kombi kalorifer suyu sıcaklığını içerisindeki programa göre arttırıyor ya da azaltıyor. Eğer hava soğuyorsa kombi dereceyi yükseltip ev soğumadan ısıtıyor, hava ısınıyorsa da dereceyi düşürüp gereksiz yere enerji sarfiyatını önlüyor. Dün dayı oğlu geldi geçen ay 35 günlük faturası 57 tl gelmiş (evi mantolamalı ve oda termostatı var hermetik kombi falke ama modeli bilmiyorum ev 22 derecede), benim yalıtımsız ev yaktığım 45 günlük faturam 56 tl. Bu bağlamda şuan çok çok iyi çünkü geçen kış onun ödediği faturayı max 180 tl diye hatırlıyorum. Gerçi aynı dönem benim ödediğim 375 tl idi benim fatura 200 lere düşer mi? çok zor ama görecez.
  • Daha önceki mesajımda belirttiğim gibi ateşleme problemim vardı. 31 ekimde yumuşak ateşlemeyi %75 e çıkarttım. O günden beri ateşleme başarısız diye uyarı vermedi kombim. Bu tip durumla karşılaşanların bilgisi olsun.
  • konu burada geçtiği için buraya yazıyorum. genel merkezle görüştüm malesef boch fr100 kumanda ile birlikte dış ısı sensörü yazılım eksikliğinden dolayı kullanılmıyormuş. bunun için direk kutusundan ısı sensörüde çıkan fw200 ve fw120 almak gerekiyor. Alacak arkadaşlar buna dikkat ederse daha iyi olur. hatta ariston evo varken hiç böyle pahalı olaylara girmesinler. imkanı el verenlere tabiki söz yok
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.