Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
184.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alierol1971

Merhaba arkadaşlar!
    Sizin bu Kablolu oda termostatı dediğiniz (Ariston Sensys Kablolu Oda Termostatı) cihazda kablo olayına takıldım.
    Benim açıktan giden kablo olayına biraz hastalığım var;
    Bu cihazdan kombiye bir kablonun gitmesi mi gerekiyor?
    Bunlar yerine kablosuzları kullansak, fiyatlarının yüksekliği dışında herhangi bir dezavantajı var mı?
    Kablo denilen sadece elektrik için fişe taktığımız kablomudur?

Bu konularda nette gezindim ama teknik çizimlerden başka bir şey bulamadım.

Saygıyla kalın!

kablolu oda termostatının kablosu direkt kombiye bağlanır elektriğini pillerden alır. yani kombiye mecbur kablo girişi olacak, elektrik hattı ile ilişkisi yok.

kablosuz oda termostatıda alabilirsiniz fakat, kombi ile termostat arasındaki iletişimin wireless, baz istasyonu vs gibi şeylerden etkilendiği oluyormuş, ama detayını bilemem.

oda termostatı alırken bakacağınız öncelik, hassaslığıdır. genelde piyasada satılan cihazlar 1 derece hassasiyetlidir, orta şekerlileri 0.5 derece. kaliteli olanları ise 0.2 ve 0.1 derece hassasiyetlidir.

eğer hassasiyet 1 derece olursa ayarladığınız sıcaklığı 1 derece geçince kombiyi durdurur, ayarladığınız sıcaklıktan 1 derece düşünce kombiyi çalıştırır. yani 22 dereceye ayarlarsanız oda 23 derece olunca kapatır 21 derece olunca açar.

0.1 derece hassasiyetli olursa da 22.1 derece olunca kombiyi kapatır, 21.9 derece olunca da kombiyi açar.

kombinin ayarlı olan set değerinin bu durumda önemi vardır. ayarladığınız sıcaklığı geçmez kombi. eğer düşük ayarlarsanız odayı istenen sıcaklığa getirmek için ha bire çalışır. çok yüksek te olmaması gerekir aradaki dengeyi deneyerek bulmalısınız.

eğer kombi set değerinin otomatik olarak ayarlanmasını istiyorsanız, kombiye dış hava sensörü takmalısınız. böylece havanın sıcaklığına göre, kombinin set değeri azaltıp yükseltilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 17 Kasım 2013; 18:36:02 >

• alierol1971 A kullanıcısına yanıt
    Ariston sensys oda termostatı ve dış ısı sensörünü birlikte kullanmanızı tavsiye ederim. Auto modda kombi dış ısıya göre çalışma sıcaklığını arttırıp azaltarak gerekli olan ısıyı kendisi ayarlıyor. evim sabit 24 derecede dış ısı 16 olduğunda kombi 37 35 çalışırken, dış ısı 12 olduğunda kombi 40 42 derecelerde, 6 derece dış sıcaklıkta da 49 52 derece arasında çalışıyor. bu da evimin sabit ısıda kalmasına benim zırt pırt kombinin set değeriyle oynamama gerek bırakmıyor.
    Sensys oda termostatı kombiden gelen 2*0.75mm2 kablo ile kombiye bağlanıyor ve elektriğini direkt kombiden alıyor elektrik kesilirse sensys oda termostatı da kapanıyor. Termostat 0.1 derece hassasiyetli set değeri 0.5 derece aralıklarla seçilebiliyor. Yani 22 22.5, 23, 23.5 gibi. Parametre menüsünde iç ve dış sıcaklıklar için kalibrasyon menüsü var farklı sayfalarda. Harici bir termometre ile odanın iç sıcaklığını kalibre edebiliyorsun. Set değerimizin 23 derece olduğunu varsayalım. Kombi 22.9 derecede devreye giriyor 23.3 derecede devreden çıkıyor. Petek ısısı yükseldikçe kombi alev boyunu küçültüp benim gördüğüm 2kwa kadar gazı kısabiliyor(gaz gücü olarak) Yani 24 kw lık kombide modülasyon oranı olan %10 çok rahat yakalıyor. Sensys termostatı dış ısı sensörü olmadan kullanırsanız set değerini kendiniz belirlemeniz gerekir.
    Kombim ne kadar tasarruflu faturalardan daha bir sonuç çıkartamadım ama eski kombimde 1300 1500m3/yıl olarak gaz yakmışım. Kombim temmuz 11de takıldı 4025m3 de açılış oldu şuan sayacım 4222 m3 de. 197m3 gaz yakmışım ve 9 eylülden beri de kombim açık.
    Bitişik komşumla gaz sayacı karşılaştırması yapıyorum O gündüzleri bazen kapatıyor bazen ise kısıyor bir kaç gündür olan karşılaştırmam başabaş. Onda hermetik kombi var yan tarafı bitişik nizam, bizim tarafa bina daha yeni yapıldı sadece duvarlar örülü. Diğer taraftan evini 22.5 derece tutan mantolamalı hermetik kombi kullanan akrabam benden 1m3 fazla yakmış :) ama arada 1.5 derecelik ısı farkı ve mantolama da var. Asıl kıyaslamam ise yaza olacak kısmetse. Eski kombimle yenisi arasındaki farkı faturalar belirleyecek. Benim için eski kombimle aynı bile yakmış olsa şuana dek hiç ısınmadığım kadar ısınıyorum evimde.

• Selamlar
    Değerli arkadaşlar;
    Benim kombim mutfakta, ben oturma odasına termostatı koymayı düşünüyorum. Dolayısıyla oturma odamdan mutfaktaki kombiye kadar kablo çekilecekse bu beni çok rahatsız eder.
    Kablosuz oda termostatı kullansam "hardcrss" arkadaş bazı sakıncalarının olduğunu söyledi. Benim evimde wireless, we-fi gibi bağlantılar sürekli olur; bunlardan olumsuz etkilenirse boşa para harcamış olurum ki bu beni üzer. O yüzden karar veremedim.

Ayrıca dış ısı sensörü kombiye bağlanırsa zırtpırt kombi set değerini değiştirmek zorunda kalmazsınız demişsiniz; Bu kombiye bağlanan bir sensörse kombimde mutfakta olduğuna göre mutfağın sıcaklığını algılayacak ve ona göre kombi set değerini ayarlayacak, oysa ben oturma odamın sıcaklığını sıcaklığına göre kombimin set değerini ayarlamasını istiyorum. Ben olayı tam anlayamadım mı?

Not: Şu anda dışarıda hava 10 derece, kombim 40 da yanıyor ve oturma odam 22 derece evim dubleks 250 m2, neti kaçtır bilmiyorum, evimin motalaması yok.. Bu sıcaklık normal midir?
    Ben Trabzon'dayım burada sıcaklıklar kışın bile 6-7 nin altına çok düşmez.

• quote:

Selamlar
    Değerli arkadaşlar;
    Benim kombim mutfakta, ben oturma odasına termostatı koymayı düşünüyorum. Dolayısıyla oturma odamdan mutfaktaki kombiye kadar kablo çekilecekse bu beni çok rahatsız eder.
    Kablosuz oda termostatı kullansam "hardcrss" arkadaş bazı sakıncalarının olduğunu söyledi. Benim evimde wireless, we-fi gibi bağlantılar sürekli olur; bunlardan olumsuz etkilenirse boşa para harcamış olurum ki bu beni üzer. O yüzden karar veremedim.

Ayrıca dış ısı sensörü kombiye bağlanırsa zırtpırt kombi set değerini değiştirmek zorunda kalmazsınız demişsiniz; Bu kombiye bağlanan bir sensörse kombimde mutfakta olduğuna göre mutfağın sıcaklığını algılayacak ve ona göre kombi set değerini ayarlayacak, oysa ben oturma odamın sıcaklığını sıcaklığına göre kombimin set değerini ayarlamasını istiyorum. Ben olayı tam anlayamadım mı?

Not: Şu anda dışarıda hava 10 derece, kombim 40 da yanıyor ve oturma odam 22 derece evim dubleks 250 m2, neti kaçtır bilmiyorum, evimin motalaması yok.. Bu sıcaklık normal midir?
    Ben Trabzon'dayım burada sıcaklıklar kışın bile 6-7 nin altına çok düşmez.

dis hava sensoru adi ustunde evin disina takiliyor ve kablo ile kombiye baglaniyor dis havanin sicakligini olcup buna gore kombi set degerini ayarliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alierol1971 A kullanıcısına yanıt
    hardcrss ın dediği gibi dış ısı sensörü evin dışına monte edilip kabloyla kombiye bağlanır. Ayrıca sensys oda termostatını evinizde kullandığınız odalardan en soğuk olanına monte edip diğer odalardaki peteklere termostatik vana taktırırsanız hem daha ekonomik hem de daha konforlu ısınırsınız. Ekonomik olmasının sebebi eğer sensys güneş gören sıcak bir odaya takarsanız kombi yanmadığından ve odalar güneş görmediğinden soğuk olacak sizde kombiyi odaları ısıtmak için açarsanız gereksiz tüketime sebep olursunuz
  • Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkür ediyorum.

Oda termostatını en soğuk odaya koymak mantıklı ancak en soğuk iki odamı pek kullanmıyorum o yüzden gerek görmüyorum. Diğer odalara koyabilirim ki bu odalar zaten aynı zamanda çocuklarında çalışma odaları ancak kombinin olduğu yere çok ters yani kablo sıkıntısı var.

Acaba diyorum şimdilik termostatik vana alıp oda termostatını daha sonramı düşünsem.

İki soru:

1-Oda termostatı almadan kombi bu haliyle günlük yada haftalık programlanabilir mi?( Kullanma kılavuzunda öyle bir şey görmedim)

2- Sıcak suyun erken gelmesi için "Comfort" ayarını açık tutmak gaz yada elektrik sarfiyatına ne derece etkisi var/var mıdır?

İyi geceler
  • quote:

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkür ediyorum.

Oda termostatını en soğuk odaya koymak mantıklı ancak en soğuk iki odamı pek kullanmıyorum o yüzden gerek görmüyorum. Diğer odalara koyabilirim ki bu odalar zaten aynı zamanda çocuklarında çalışma odaları ancak kombinin olduğu yere çok ters yani kablo sıkıntısı var.

Acaba diyorum şimdilik termostatik vana alıp oda termostatını daha sonramı düşünsem.

İki soru:

1-Oda termostatı almadan kombi bu haliyle günlük yada haftalık programlanabilir mi?( Kullanma kılavuzunda öyle bir şey görmedim)

2- Sıcak suyun erken gelmesi için "Comfort" ayarını açık tutmak gaz yada elektrik sarfiyatına ne derece etkisi var/var mıdır?

İyi geceler

oda termostati koridora takilabilir.

confort modu daha fazla gaz tuketmenize sebeb olur.

• genus premium evolarda günlük haftalık program mevcut
  • halils2 H kullanıcısına yanıt
    Bu proğramla seçilen saatlerde istenen oda sıcaklığını değil de sadece kombinin belli bir kazan sıcaklığında yanmasını veya hiç yanmamasını ayarlayabiliyorsunuz değil mi? Genus premiumlarda öyleydi...
  • kombi düşük sicaklikta mesela 45 derecede çok çabuk ısıtma sistemi pompa aşırı çalışma deyip duruyor.onun için auto moda aldım ama o zamanda 55 derecede çalıştırıyor kombıyı.bu pompa aşırı çalışma olayını nasıl çözebiliriz?gidiş dönüş sicakligi birbirine neden eşit olamıyor?yani kombı 45 derece suyu dolastırmak yerine neden durmayı tercih ediyor.gidis 45 dönüş 40 olduğu duruyor kombı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurergun30

kombi düşük sicaklikta mesela 45 derecede çok çabuk ısıtma sistemi pompa aşırı çalışma deyip duruyor.onun için auto moda aldım ama o zamanda 55 derecede çalıştırıyor kombıyı.bu pompa aşırı çalışma olayını nasıl çözebiliriz?gidiş dönüş sicakligi birbirine neden eşit olamıyor?yani kombı 45 derece suyu dolastırmak yerine neden durmayı tercih ediyor.gidis 45 dönüş 40 olduğu duruyor kombı.

gidişle dönüş suyunun aynı sıcaklıkta olduğunu düşünün. ki böyle birşey mümkün değil fakat oldu diyelim. o zaman sistemde dolaşan su, ısısını ortama hiç vermemiş demektir. amacı da ortamı ısıtmak olan kombi bu durumda neden çalışsın ki?
  • su ısınıyor tamamda 5-10 dakikada ev nasıl ısınsın?kısa sürede durmasını onlemek amacımız.45 yapınca kombıyı dolaşan su hemen 40 oluyor.petek boyuda kısa değil.8-9 metre petek var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurergun30

su ısınıyor tamamda 5-10 dakikada ev nasıl ısınsın?kısa sürede durmasını onlemek amacımız.45 yapınca kombıyı dolaşan su hemen 40 oluyor.petek boyuda kısa değil.8-9 metre petek var.

demekki ya su sistemde rahat dolasamiyor, yada 40 derecedeki suyun ortama verebilecegi isi ile odalarin isilari arasinda ucurum yok. dolayisiyla ortama fazla isi akisi olmamis oluyor.

• Ankara'daki evimde 30 luk Premium Evo ile Sensys mevcut. Evim 125 m2 dubleks, alt kat komple açık kapısız, mutfak+salon içiçe, ayrıca bir tuvalet var. Üst katta 3 oda ve banyo var. Sensys i alt katta odanın tam ortasına taktım, kombi de alt katta merdiven altında. Alt kat çabuk ısınıyor, kombiyi kapatıyor. Üst kattaki odalar daha soğuk kalıyor. Alt kat ile üst kat arasında 2-2,5 derece fark oluyor. Termostatı 22-22,5 derecelerde tutuyorum şu anda, auto fonksiyonu devrede kullanıyorum, kombi 58 den aşağı çalışmıyor, 58-62 civarlarında geziyor. Sıcaklığı dengelemek için alt kattaki petekleri mümkün olduğunca kısıyorum, fakat yine de fark kapanmıyor. Üst kattaki en küçük oda en soğuk oda. Termostatı bu odaya mı taşımam uygun olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamzum

Ankara'daki evimde 30 luk Premium Evo ile Sensys mevcut. Evim 125 m2 dubleks, alt kat komple açık kapısız, mutfak+salon içiçe, ayrıca bir tuvalet var. Üst katta 3 oda ve banyo var. Sensys i alt katta odanın tam ortasına taktım, kombi de alt katta merdiven altında. Alt kat çabuk ısınıyor, kombiyi kapatıyor. Üst kattaki odalar daha soğuk kalıyor. Alt kat ile üst kat arasında 2-2,5 derece fark oluyor. Termostatı 22-22,5 derecelerde tutuyorum şu anda, auto fonksiyonu devrede kullanıyorum, kombi 58 den aşağı çalışmıyor, 58-62 civarlarında geziyor. Sıcaklığı dengelemek için alt kattaki petekleri mümkün olduğunca kısıyorum, fakat yine de fark kapanmıyor. Üst kattaki en küçük oda en soğuk oda. Termostatı bu odaya mı taşımam uygun olur?

dublex evlerde alt ve üst kattaki sıcaklıkları mümkün olduğunda dengeleyebilmek için alt kattaki peteklerin tamamına(belki havlupana takılmayabilir eğer banyo varsa) üst katta ise gereksiz ısınan yerlere kaliteli termostatik vana takılmalıdır. dublex evlerde oda termostatı pek uygun olmaz.

• zamzum Z kullanıcısına yanıt
    Önce tüm alt kat peteklerini tamamen kapayıp üstte sirkülasyonda sorun olup olmadığını kontrol edin. Üst kattaki peteklerin ısınma durumlarına bakın ve kullanacaksanız en az ısınan odaya,değilse ortalama ısınan bir odaya veya hole oda kumandasını monte edin. Eğer evinizin ısı yalıtımı veya petekler yetersizse kombi sıcaklığını en az 55C yapın. Tüm alt kat peteklerine termostatik vana takın ve kademelerini 3-3,5 yapın. Sonuçları paylaşırsanız tekrar değerlendirme yapabiliriz...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Ben kullanmıyorum programı ama anladığım sensys termostat varsa istenen oda sıcaklığına göre çalışıyor olmayınca nasıl bilmiyorum. 2 sıcaklık seçilebiliyor.
  • Ariston Genus Premium EVO 20000 'lik kombim 16/11/2013 tarihinde 5p1 ve 17/11/2013 tarihinde 501 hata koduyla tamamen çalışması durdu. pazartesi ve salı günleri yapılan servis takibi , kontrolleri ve parça değişimleri sonucu 19/11/2013 tarihinde yani salı günü kombimin tüm ayrıntılı analizleri ve testleri yapılması sonucu gaz ayarlarındaki bir ayarsızlık sonucu bu hatayı verdiğini belittiler. Sizlerinde böyle bir sorunla karşılaştığında gaz ayarlarının tekrar kontrol etmelerini isteyebilirsiniz.Bu durumun fabrikadan bizlere ürünün bu şekilde geldiği ve kullanıcının bir hatası olmadığını belirttiler.
  • Merhaba,

Arkadaşlar, sizin kombinizde rahatsız edici yükseklikte uğultu oluyormu? Gündüzleri uğultuyu dış etkenler sebebi dolayısıyla duymuyorum ama geceleri takıntı oldu sanki kombiden cıkan uğultu beni oldukça rahatsız ediyor. Bana öyle geliyorki pompa sesi.( Sebebi yerden ısıtma olması.)

Sözde cihaz çok sessiz çalışması gerekiyordu. Bu sizlerin kombide de oluyor mu yoksa arıza mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamzum

Ankara'daki evimde 30 luk Premium Evo ile Sensys mevcut. Evim 125 m2 dubleks, alt kat komple açık kapısız, mutfak+salon içiçe, ayrıca bir tuvalet var. Üst katta 3 oda ve banyo var. Sensys i alt katta odanın tam ortasına taktım, kombi de alt katta merdiven altında. Alt kat çabuk ısınıyor, kombiyi kapatıyor. Üst kattaki odalar daha soğuk kalıyor. Alt kat ile üst kat arasında 2-2,5 derece fark oluyor. Termostatı 22-22,5 derecelerde tutuyorum şu anda, auto fonksiyonu devrede kullanıyorum, kombi 58 den aşağı çalışmıyor, 58-62 civarlarında geziyor. Sıcaklığı dengelemek için alt kattaki petekleri mümkün olduğunca kısıyorum, fakat yine de fark kapanmıyor. Üst kattaki en küçük oda en soğuk oda. Termostatı bu odaya mı taşımam uygun olur?

Benim fikrim termostati ust kata takmaniz alt katta cok isinan odalara trv takin .yukarisi 22 olunca asagisinin cok isinmasini trv sayesinde onlemis olursunuz.yukarisi yine isinmiyorsa ozaman petek olculeri yada yalitimda sikinti vardir.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.