Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
185.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yerden ısıtma sistemli 130m2 alan için bu kombi uygun mudur?
  • Sorun çözüldü sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halils2

Sorun çözüldü sanırım.

Yok hocam daha yapamadım, fırsatım olmadı.
  • arkadaşlar bende ariston genus premium evo 30 ff kullanıcısıyım. 40 derecede günlük 11-12 metreküp gaz yakıyor. ayrıca kombi sürekli 1 çizgide yanıyor yani kombide hiç durma yok. sanki biraz fazla yakıyor gibi geldi. oda termostatı olarak ne öneriyosunuz? kablosuz olması daha iyi olacak ama kablosuzda yok pek fazla.
  • emin2801 E kullanıcısına yanıt
    Bu kullanımla ev kaç derece oluyor? Petek metrajı nedir ve ısı yalıtımınız yeterli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emin2801

arkadaşlar bende ariston genus premium evo 30 ff kullanıcısıyım. 40 derecede günlük 11-12 metreküp gaz yakıyor. ayrıca kombi sürekli 1 çizgide yanıyor yani kombide hiç durma yok. sanki biraz fazla yakıyor gibi geldi. oda termostatı olarak ne öneriyosunuz? kablosuz olması daha iyi olacak ama kablosuzda yok pek fazla.

hocam aynı sıkıntı bende de olmuştu halis beyin dediği gibi bu kombi evi tanıyor ve dışarının havasına görede işlem yaptığını sanıyorum neden derseniz alev boyu 45 te 3 alev boyu varken 50 de 2 alev boyu oluyor dışarıdan aldığı havanın soğukluğunuda hesap edip suyu ona göre ısıtıyor siz 45 veya 48 veya 50 yapın alev boyunuz 2 ye veya 1 e inecek yine bu yaktığınız m3 yakın bir şey gidecektir.. bu olayı 1 haftadır gözlemliyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 17 Aralık 2013; 12:40:06 >
  • quote:

arkadaşlar bende ariston genus premium evo 30 ff kullanıcısıyım. 40 derecede günlük 11-12 metreküp gaz yakıyor. ayrıca kombi sürekli 1 çizgide yanıyor yani kombide hiç durma yok. sanki biraz fazla yakıyor gibi geldi. oda termostatı olarak ne öneriyosunuz? kablosuz olması daha iyi olacak ama kablosuzda yok pek fazla.

Oda termostatı olarak sensys sistem arayüzünü öneririm. Günlük haftalık program mevcut. 30ff kombi kullandığınıza göre eviniz 120 130 m2 diye tahmin ediyorum. Bu metrekarede bir ev için yaktığınız gaz oda termostatsız bence normal 95m2 evin 18m2 lik bölümü kapalı çok soğuklarda 12 m3 şu günlerde 7 9 m3 arası yakıyorum. eviniz yalıtımlı ise oda termostatı kesinlikle kullanın ayrıca daha fazla tasarruf etmek isterseniz banyo ve 1 petek hariç kalan peteklere termostatik vana kullanın. Ben kas kullanıyorum ama ses yapıyor. Forumda aratırsanız danfoss ra2000 termo vana var bulabilirseniz bundan takın. Ben de sensys olduğu için normal kullanımda hiç denemedim. Ama kombinizin sürekli yanması da normal eviniz ısındığında dönüş suyu sıcaklığı yükselirse kombiniz pompa aşırı çalışma deyip duracaktır bunun haricinde durmaz. Ama parametreleri bir kontrol etmekte yarar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

Bu kullanımla ev kaç derece oluyor? Petek metrajı nedir ve ısı yalıtımınız yeterli mi?

ev 160 metrekare 10 metre petek boyu ve yeni bina olduğu için yalıtım yeterli düzeyde.
  • quote:

quote:

Oda termostatı olarak sensys sistem arayüzünü öneririm. Günlük haftalık program mevcut. 30ff kombi kullandığınıza göre eviniz 120 130 m2 diye tahmin ediyorum. Bu metrekarede bir ev için yaktığınız gaz oda termostatsız bence normal 95m2 evin 18m2 lik bölümü kapalı çok soğuklarda 12 m3 şu günlerde 7 9 m3 arası yakıyorum. eviniz yalıtımlı ise oda termostatı kesinlikle kullanın ayrıca daha fazla tasarruf etmek isterseniz banyo ve 1 petek hariç kalan peteklere termostatik vana kullanın. Ben kas kullanıyorum ama ses yapıyor. Forumda aratırsanız danfoss ra2000 termo vana var bulabilirseniz bundan takın. Ben de sensys olduğu için normal kullanımda hiç denemedim. Ama kombinizin sürekli yanması da normal eviniz ısındığında dönüş suyu sıcaklığı yükselirse kombiniz pompa aşırı çalışma deyip duracaktır bunun haricinde durmaz. Ama parametreleri bir kontrol etmekte yarar var.

parametreleri nasıl kontrol ediyoruz, neye bakıyoruz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: memint

ev 160 metrekare 10 metre petek boyu ve yeni bina olduğu için yalıtım yeterli düzeyde.

Sizin kombilerde enteresan bir yazılım var; kombi kolay kolay kapasite arttırmıyor, kısık alevle 50-60-70-80 litre suyu ısıtmak için hep yanıyor. Yeteri kadar ısıtılamadan peteklere giden su, peteklerde az ısı bırakıp geri dönüyor. Yani petekler aç ama kombi 40C derecede ancak bu kadar doyurabiliyor :)

Bu sefer çabuk ısınabilmek için kombi sıcaklığını arttırmaktan başka yol kalmıyor. Bazı kullanıcılar ise ısınmada sorun olmasa bile kombinin sürekli yanmasını kesmek için kombi ayarını arttırıyorlar. Genelde kombi sıcaklık ayarı yükselince yan/bekle şeklinde kendine geliyor. Aslında gerekçe ne olursa olsun kombi sıcaklığı arttırıldığında sarfiyat düşmüyor. 40C'da ısı açlığı çeken petekler, 50-60C'da ısıya doyuyorsa, kombi daha fazla ısıyı üretip yollamış demektir...

Soğuklarda çok dert değil de ılık havalarda da böyle yanarsa, gereksiz sarfiyatı engellemenin tek yolu kalıyor: Oda termostatı ve termostatik vana gibi kombiyi dizginleyecek ısı-kontrol ekipmanları kullanmak...

• quote:

quote:

quote:

parametreleri nasıl kontrol ediyoruz, neye bakıyoruz?

kapağın altında soldan sağa geri tuşu, +-olarak kullanılan sağa sola dönen top ve ok tuşu mevcut. Geri tuşuna ve ok tuşuna 5sn basılı tutarsanız şifre soracak 234 e topla getirip ok deyince parametre çıkacak ondan sonra aşağıda sensys arayüz+ dış ısı sensörüne göre yapmış olduğum ayar listesi mevcut.
    sizde 4.2.1 parametresi muhtemelen sabit alev olarak seçili onu basit termoregülasyon olarak ayarlayıp deneyin değişiklik olacak mı? Eğer basit termoregülasyon seçiliyse sensys sistem arayüzü kullanmaktan başka önerim yok. Ayrıca 160m2 daire için günde 12m3 değer bana göre fazla değil. Evim yalıtımsız eski kombimde ısınmadan 15m3 e kadar çıktığını biliyorum. şuan 7 9 m3 arası yakıtım var ev brüt 95m2 yaklaşık 19m2 odam kapalı evim ön arka açık yanda yeni bina var ama daha kaba inşaat. yani 3 tarafım açık diyebilirim. Rüzgar doğudan eserse evim çok sıcak batıdan eserse ılık oluyor ve kombim max 58 dereceye ayarlı. 55 te yaktığımda bu havalarda evi ısıtamadığından 10 12m3 yakıyordu 58 derece yapınca 7 9m3 e düştü. Tuhaf bir durum ama benim evimde böyle. kombi 55 derecede evi ısıtmak için normalden uzun süre çalışırsa 58 derece set değerine göre fazla yakıyor.
    NOT: Elinizden gelirse parametre menüsünü kullanın ya da ne yaptığınızı not edin.
    Size önerim komple menüye girdikten sonra
    4,2,1 parametresini basit regülasyon yaptıktan sonra kombiniz "ısıtma sistemi pompa aşırı çalışma" uyarısı verebilir. Bu sizin kombide istemiş olduğunuz durmadır. Herhangi bir sorun ya da arıza teşkil etmez. Dönüş suyu sıcaklığı gidiş suyu sıcaklığına yaklaştığı zaman kombi otomatik olarak durur dönüş suyu sıcaklığı düştüğünde tekrar deveye girer.
    Şunu da belirtmek isterim ki eviniz yalıtımlı da olsa 160m2 daire için 10mt petek metrajı bence az. 1:10 oranında yani 14 16mt peteğiniz olmuş olsa çok daha çabuk ve konforlu ısınacağınızı düşünüyorum. Ayrıca bu kombiyi tam konfigürasyonda kullanmak yani dış ısı sensörü + sensys sistem arayüzü ile birlikte kullanmanız, peteklerinize termo vana taktırmanız evinizi hem ekonomik hemde konforlu olarak ısıtmanızda max seviyeye ulaşmanızda çok yardımcı olacaktır.

4.sıradaki bölge 1 parametreleri ordanda 2. sıradaki bölge1 ayarlarına girilir benim parametrelerim sırasıyla
    4.2.0 1
    4.2.1 4 termoregülasyon modu dış ısı sensörüm olduğundan bende 4 seçili
    4.2.2 1.6 değer yükseldikçe kombi çalışma ısısı yükselir.
    4.2.3 3 kombi set değerinin üzerine ilave değer. parametre 0 ken set değeri 40 sa bu değer 3 olduğunda kombi 43 derecede çalışır.(Bildiğim kadarıyla auto modu açıkken geçerli.)
    4.2.4 0
    4.2.5 55
    4.2.6 35 olarak ayarlı

yine komple menüde 2. sıradaki parametre menüsü içindeki ısıtma sistemi-1 menüsü
    2.3.0
    2.3.1 60
    2.3.2 60
    2.3.3 0
    2.3.4 60
    2.3.5 1
    2.3.6 0
    2.3.7 10
    2.3.8 2
    2.3.9 20

2.4.0
    2.4.1 0.8
    2.4.2
    2.4.3 0
    2.4.4 16
    2.4.5 100 pompa max değer
    2.4.6 55 pompa min değer
    2.4.7 2
    2.4.8
    2.4.9 0

• bence en güzeli menüyü resetlemesi resetledikten sonra ateşleme hatası vb hatalar azaldı....
  • Merhaba arkadaşlar daha önce kombim alev kopması hatası veriyordu yumuşak ateşlemeyi %75 yaptım düzeldi yaklaşık 2 hafta sonra servis gelip bakacak diye tekrardan %60 yaptım ama bu defa hiç alev kopması hatası vermedi.

Ama 2 gündür (dün gece başladı) sürekli alev eksik hatası veriyor. Resetleyince de ilk ateşleme denemsi başarısız sonrasında ikinci ateşleme denemesi başarısız diyor. Dün gece kombimi saat 22-1 arası kullanamadım. Kapattım saat 1 de açınca çalıştı. Bu gece saat 22:30 da tekrar aynı hatayı verdi ve şimdide kombi kesinlikle çalışmıyor ev buz gibi oldu. Ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: esram30

Merhaba arkadaşlar daha önce kombim alev kopması hatası veriyordu yumuşak ateşlemeyi %75 yaptım düzeldi yaklaşık 2 hafta sonra servis gelip bakacak diye tekrardan %60 yaptım ama bu defa hiç alev kopması hatası vermedi.

Ama 2 gündür (dün gece başladı) sürekli alev eksik hatası veriyor. Resetleyince de ilk ateşleme denemsi başarısız sonrasında ikinci ateşleme denemesi başarısız diyor. Dün gece kombimi saat 22-1 arası kullanamadım. Kapattım saat 1 de açınca çalıştı. Bu gece saat 22:30 da tekrar aynı hatayı verdi ve şimdide kombi kesinlikle çalışmıyor ev buz gibi oldu. Ne önerirsiniz?

yumuşak ateşlemeyi tekrar yükselttiniz mi? Yükseltmediyseniz tekrar %70 75 yapıp deneyin
  • Halis bey merhaba ariston genus premium evo modeli bir yıldır kullanıyorum forumdan takip edip bir çok şeyi yaptım am ısıtma isitemi aşırı çalışma yazı sı hala çıkıyor. bende sadece sensy oda termostadı var. komple menü ayarlarından girerek yorumlardaki ayarları yapmaya çalıştım. ama sonuç aynı oda termosdatını 1 derece düşürdüm... etki etmedi konbi 1 dakika çalışıyor duruyor... ısıtma sistemi sıcaklık 50 derece iken auto moduna aldım şuan öyle çalışıyor tabi aynı hatayı vererek...bu arada gaz ayarları bölümü ile ilgili parametrelerden mi diye düşünüyorum.
  • mim. pompa seviyesini 50 - 55 lere getirirsen ısıtma aşırı çalışma uayarısını almazsını...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kansuvar

Halis bey merhaba ariston genus premium evo modeli bir yıldır kullanıyorum forumdan takip edip bir çok şeyi yaptım am ısıtma isitemi aşırı çalışma yazı sı hala çıkıyor. bende sadece sensy oda termostadı var. komple menü ayarlarından girerek yorumlardaki ayarları yapmaya çalıştım. ama sonuç aynı oda termosdatını 1 derece düşürdüm... etki etmedi konbi 1 dakika çalışıyor duruyor... ısıtma sistemi sıcaklık 50 derece iken auto moduna aldım şuan öyle çalışıyor tabi aynı hatayı vererek...bu arada gaz ayarları bölümü ile ilgili parametrelerden mi diye düşünüyorum.

murat arkadaşımız cevap vermiş. Parametrelerden min pompa hızını 50 civarı yaparsanız 40 derece ve üzeri çalışmalarda bu uyarıyı almazsınız ama 35 40 derece arası çalışmalarda bu uyarıyı alabilirsiniz.

• arkadaşlar aralık ayı faturası geldi. 19 kasım 19 aralık toplamda 255 m3 yakmışım günlük 8,5 m3 çıkıyor... ev net 140 m2 salon kapalı net ısınan alan 116 m2 ev yalıtımsız 3 cephesi açık ev sıcaklığı gün içinde 20.5 ile 21 arasında... size gelen fatura nasıl ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 20 Aralık 2013; 20:31:50 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: esram30

Merhaba arkadaşlar daha önce kombim alev kopması hatası veriyordu yumuşak ateşlemeyi %75 yaptım düzeldi yaklaşık 2 hafta sonra servis gelip bakacak diye tekrardan %60 yaptım ama bu defa hiç alev kopması hatası vermedi.

yumuşak ateşlemeyi tekrar yükselttiniz mi? Yükseltmediyseniz tekrar %70 75 yapıp deneyin

Evet yaptım düzelmedi servis geldi içeride u şeklinde bir borunun içine su dolmuş boşaltınca çalıştı. ama şimdide bazen aşırı ses yapıyor. hatta ses bazen kombi zangır zangır titretiyor. anlamadım gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat23351

arkadaşlar aralık ayı faturası geldi. 19 kasım 19 aralık toplamda 255 m3 yakmışım günlük 8,5 m3 çıkıyor... ev net 140 m2 salon kapalı net ısınan alan 116 m2 ev yalıtımsız 3 cephesi açık ev sıcaklığı gün içinde 20.5 ile 21 arasında... size gelen fatura nasıl ????

5 Kasım 5 aralık 75 m2 ısınan alan 3 cephe açık yalıtım yok, ev sabit 23.5 derece yakılan gaz 153m3 tutar 166.86 tl ortalama 5 m3. şu günlerde ortalama 8 10 m3 yakıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.