Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
185.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha öncede yazmıştım parametrelerden yumuşak ateşleme değerini yükseltin Düzelmezse servis çağırın.
  • Yahu arkadaşlar günde 8-10 m3 nasıl yakıyorsunuz siz ??? Bendede aynı kombi var ama günde 30 m3 ten aşağı yakmıyor. Evde 13 petek - 20 metre civarı olması lazım - ve 3 havlupan var. Bütün peteklerde ECA termostatlı vana var ve hepsi sonuna kadar açık. Kombi çeşme suyu ve petek suyu sıcaklığı 55 derecede sabit. Ev ısınıyor ısınmasına da bu tüketim normal midir? Ayrıca kullanmadığım bazı odalar var, oraların peteklerini kapatsam tüketim düşer mi? Birde comfort modu nedir, bilgi verirseniz çok sevinirim.

Ekleme: Kombi 24 saat çalışıyor, bende ki kombi 35lik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi to iMMortalize -- 8 Ocak 2014; 12:32:20 >
  • Cesme suyu icin isi bence fazla oncelikle onu dusurun derim ornek 40derece civarina.ayrica vanalari az kullandiginiz odalari konum 3 e kullabdiginiz odalari 3.5 konumuna ayarlayin.evde kullanilmayan odalarin peteklerini kapatmak odalar arasinda yalitim olmadigindan cok fayda saglamaz.trv konumunu 2.5 e getirip kapiyi kapatabilirsiniz.tavsiyem oda termostati kullanmaniz.birde evde yalitim ne durumda .dairenin konumu petek metraji v.s .eviniz cok kucuk degil anladigim kadariyla.benim ev kucuk toplam 4 metre petek ve 1 havlupan var yalitim iyi sayilir.yanlarim ve ustum dolu ve kombi kullaniyor hepsi.iki cephe var sadece.kuzey cephe mantolamali.kombi normal ucuz bisey.oda termostati ve trv kombinasyonu mevcut.bu ayki ortalama 3m3.gecen ayki ortalama 2.4m3.yani bedevaya yakin isiniyoruz cok sukur.seneye petek metrajini arttirip yogusmali kombi almayi dusunuyorum.guney cepheyede subatta mantolama yapacagim kismetse.ozaman degerler daha iyi okur diye dysunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engindmn

Cesme suyu icin isi bence fazla oncelikle onu dusurun derim ornek 40derece civarina.ayrica vanalari az kullandiginiz odalari konum 3 e kullabdiginiz odalari 3.5 konumuna ayarlayin.evde kullanilmayan odalarin peteklerini kapatmak odalar arasinda yalitim olmadigindan cok fayda saglamaz.trv konumunu 2.5 e getirip kapiyi kapatabilirsiniz.tavsiyem oda termostati kullanmaniz.birde evde yalitim ne durumda .dairenin konumu petek metraji v.s .eviniz cok kucuk degil anladigim kadariyla.benim ev kucuk toplam 4 metre petek ve 1 havlupan var yalitim iyi sayilir.yanlarim ve ustum dolu ve kombi kullaniyor hepsi.iki cephe var sadece.kuzey cephe mantolamali.kombi normal ucuz bisey.oda termostati ve trv kombinasyonu mevcut.bu ayki ortalama 3m3.gecen ayki ortalama 2.4m3.yani bedevaya yakin isiniyoruz cok sukur.seneye petek metrajini arttirip yogusmali kombi almayi dusunuyorum.guney cepheyede subatta mantolama yapacagim kismetse.ozaman degerler daha iyi okur diye dysunuyorum.

abi ne güzel ya 3 m3 benim 1 saatte yaktığım :D tavsiyeler için teşekkürler, bence ısınıyorsan hiç inşaat işine bulaşma çok yorucu olur(kendimden biliyorum.) Harika denilebilecek tüketimde ısınıyorsun işte ne güzel :)

• to iMMortalize kullanıcısına yanıt
    kuzey cepheyi kendim yaptım yalıtım olayını elimden geliyor biraz.gecen sene yeni evlendiğimden tum daireyi tadilata aldım buyuk kısmını kendim yaptım.antrenmanlıyım yani :) güney cepheyi yalıtım yapacağım .en azından yazın faydası olur sıcaklarda. güneş aldığı için sıcak oluyor.klimaya faydası olur :)
  • termostatlı vanalarla oynayarak günlük tüketimi 20 metreküpe düşürdüm, bu da bir başarıdır :D
  • Gunluk 30 dan 20 m3 arada 10 m3 fark var.aylik 300 tl .allah bereket versin :)

• quote:

Gunluk 30 dan 20 m3 arada 10 m3 fark var.aylik 300 tl .allah bereket versin :)

eyvallah hocam teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: to iMMortalize

quote:

vanalarla oynayarak nasul 10m3 azaltınız ki vanaları 3 e mi getirdiniz... engin bey siz yalıtımı içeriden mi yaptınız yoksa dışarıdan mı yaptınız hangi tür malzemeler kullandnız kısaca açıklarsanız sevinirim ben net 115 m3 evi ısıtıyorum bu günlerde hava şartları dolayısıyla düşme olduda genel olarak 45-50 lerde yakıp günlük 10-11-12 m3 gidiyordu oda sıcaklığı 21 i zor buluyordu. siz resmen bedavaya ısınıyorsunuz :) bu arada eviniz kaç m2 ve oda sıcaklığı kaç derece oluyor günlük 3 m3 harcama ile ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 11 Ocak 2014; 16:25:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: murat23351

quote:

quote:

vanalarla oynayarak nasul 10m3 azaltınız ki vanaları 3 e mi getirdiniz... engin bey siz yalıtımı içeriden mi yaptınız yoksa dışarıdan mı yaptınız hangi tür malzemeler kullandnız kısaca açıklarsanız sevinirim ben net 115 m3 evi ısıtıyorum bu günlerde hava şartları dolayısıyla düşme olduda genel olarak 45-50 lerde yakıp günlük 10-11-12 m3 gidiyordu oda sıcaklığı 21 i zor buluyordu. siz resmen bedavaya ısınıyorsunuz :) bu arada eviniz kaç m2 ve oda sıcaklığı kaç derece oluyor günlük 3 m3 harcama ile ??

Hiç kullanmadığımız odaları 0 'a getirdim. Merdiven sahanlıklarında ki 4 peteği de 0 'a getirdim. Sadece akşamları kullandığımız odaları tüm gün boyunca 2de durdu. Sabah akşam kullanılan salon ve mutfak uyuyana kadar 5te kaldılar, sabah tekrar açtım. Tüm petekler 5'teyken 30 m3 civarı yakarken şimdi 20 m3 yakıyor. Isınma açısından bizim için değişen hiç birşey olmadı hala aynı sıcaklıkta hissediyoruz.

• quote:

Hiç kullanmadığımız odaları 0 'a getirdim. Merdiven sahanlıklarında ki 4 peteği de 0 'a getirdim. Sadece akşamları kullandığımız odaları tüm gün boyunca 2de durdu. Sabah akşam kullanılan salon ve mutfak uyuyana kadar 5te kaldılar, sabah tekrar açtım. Tüm petekler 5'teyken 30 m3 civarı yakarken şimdi 20 m3 yakıyor. Isınma açısından bizim için değişen hiç birşey olmadı hala aynı sıcaklıkta hissediyoruz.

Nerden bakarsanız evin yarısı kapatmışsınız :)

engin bey siz yalıtımı içeriden mi yaptınız yoksa dışarıdan mı yaptınız hangi tür malzemeler kullandnız kısaca açıklarsanız sevinirim ben net 115 m3 evi ısıtıyorum bu günlerde hava şartları dolayısıyla düşme olduda genel olarak 45-50 lerde yakıp günlük 10-11-12 m3 gidiyordu oda sıcaklığı 21 i zor buluyordu. siz resmen bedavaya ısınıyorsunuz :) bu arada eviniz kaç m2 ve oda sıcaklığı kaç derece oluyor günlük 3 m3 harcama ile ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 11 Ocak 2014; 18:29:47 >

• Selamlar,

Yer Bursa mustakil 3 katli evimizin zemin katindayim.ev kuzey guney cephe.iki yanim ve ustum bitisik nizam ve kombili hepsi.kuzey cepheyi 3 hafta once 4 cm eps karbon ile disaridan mantolama yaptim.toplamda 3.9m petek ve havlupan mevcut.kombim baymak dolcevita konvansiyonel kombi.ucuz bisey.2 petekte termostatik vana var.petek arkalari izopan tup peteklerde tam gecisli reglaj vanasi mevcut.sistem siemens rev 17 mevcut.aksam 18-24 arasi 22.2 derece .24-06 arasi 20 derece.06-08 arasi 21.8 derece.08-18 arasi 20 derece.bu ayki ortalama gunluk 3m3.bu arada ev net 70m2.onumuzdeki ay guney cepheyide mantolama yapacagim ve petek boyunu toplam 3.90 m den 4.60 m ye cikaracagim.gecen ayki ortalama 2.4 m3 du

• quote:

Selamlar,

Yer Bursa mustakil 3 katli evimizin zemin katindayim.ev kuzey guney cephe.iki yanim ve ustum bitisik nizam ve kombili hepsi.kuzey cepheyi 3 hafta once 4 cm eps karbon ile disaridan mantolama yaptim.toplamda 3.9m petek ve havlupan mevcut.kombim baymak dolcevita konvansiyonel kombi.ucuz bisey.2 petekte termostatik vana var.petek arkalari izopan tup peteklerde tam gecisli reglaj vanasi mevcut.sistem siemens rev 17 mevcut.aksam 18-24 arasi 22.2 derece .24-06 arasi 20 derece.06-08 arasi 21.8 derece.08-18 arasi 20 derece.bu ayki ortalama gunluk 3m3.bu arada ev net 70m2.onumuzdeki ay guney cepheyide mantolama yapacagim ve petek boyunu toplam 3.90 m den 4.60 m ye cikaracagim.gecen ayki ortalama 2.4 m3 du

engin bey sadece kendi katınızımı yani sadece zemin katımı yaptınız ? yoksa 3 katı birlikte mi yapıldı 4 cm ile dışarıdan bir kat yapılması farklı durmadımı görünümü açısından yani 4 cm dışarıya çıkmış gibi bir görüntü olmuyor mu ? bide karbonlu eps ve yalıtım sıvasının markasını neydi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 11 Ocak 2014; 22:15:36 >

• murat23351 M kullanıcısına yanıt
    sadece kendi katımı yaptım.müstakil olduğundan katlar birbirinden bağımsız.yani apartman gibi tek çizgide ilerlemiyor görüntü.her katta ön ve arka balkon olduğundan sırıtma söz konusu olmadı.eps nin markasını hatırlamıyorum.yapıştırma ve sıva harcı cheresit henkelin ürünü.leroy marlenden aldım en uygun oradaydı.boya hariç m2 15 tl mal oldu.tabi tek kat ve uygulamayı kendim yaptığım için maliyet uygun oldu.normalde 30- 35 tl gibi fiyat veriyorlar m2 fiyatı.
  • quote:

sadece kendi katımı yaptım.müstakil olduğundan katlar birbirinden bağımsız.yani apartman gibi tek çizgide ilerlemiyor görüntü.her katta ön ve arka balkon olduğundan sırıtma söz konusu olmadı.eps nin markasını hatırlamıyorum.yapıştırma ve sıva harcı cheresit henkelin ürünü.leroy marlenden aldım en uygun oradaydı.boya hariç m2 15 tl mal oldu.tabi tek kat ve uygulamayı kendim yaptığım için maliyet uygun oldu.normalde 30- 35 tl gibi fiyat veriyorlar m2 fiyatı.

bizde malzemeleri kendimiz aldik birisine yaptirdik. bize malzeme dahil metrekare 32 lira fiyat verdiler.

5cm karbonlu eps ve diger tum malzemeler metrekaresini 11 liradan aldik 1500 lirada yapan adama verdik :)

• 501 alev eksik hatası almaya başladım sürekli, sizce nedendir ?
  • quote:

501 alev eksik hatası almaya başladım sürekli, sizce nedendir ?

yumuşak ateşlemeyi arttırısanız sorun düzelir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat23351

quote:

501 alev eksik hatası almaya başladım sürekli, sizce nedendir ?

yumuşak ateşlemeyi arttırısanız sorun düzelir...

sorması ayıp, onu nasıl yapabilirim ? :D
  • kendi kendine çalışmaya başladı şimdilik sorun yok. ne cins kombi bu ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

bizde malzemeleri kendimiz aldik birisine yaptirdik. bize malzeme dahil metrekare 32 lira fiyat verdiler.

5cm karbonlu eps ve diger tum malzemeler metrekaresini 11 liradan aldik 1500 lirada yapan adama verdik :)

bizim bina eski 12 yıllık binada yalıtım yok... sitenin inşaatından beri oturan kişi hocam bu dairelerde çift duvar arasında starosfor koyulmuşu dedi... ben de varsa şayet ara kat olmama rağmen evim 20.5 -21 i geçmiyor duvarlara yaklaşınca duvardan hava esiyor dedim ve kendisine sen 12 yıldır dairende ısındın mı dedim yok diyor(son katta oturuyor) ama ısrarla duvarlarımız sandviç duvar ısı yalıtım var diyor... ben de kendisine arkadaş dışarıdan yalıtım yaptırmış bursada günlük 3m3 yakıyor dedim o olamaz dedi engin bey adresi verin gelip sizin evi görsün :) karar alınmasa şayet içeriden dışa bakan duvarları ve tavanı yaptıracam....

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.