Şimdi Ara

---ARİSTON KOMBİ KULLANANLAR DERNEĞİ--- (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
474
Cevap
21
Favori
141.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam sorun şu kombi sıcak suda çalışıyor ama kaloriferlere su basma işini yapmıyor. Üç yollu vana motor çalışıyor genleşme tankına hava bastım anakart üzeeindeki röleleri yeniledim ama sorun çözülmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi gunler ariston genus premium evo kombi icin ariston net programini nasil kullanirim ne almak gerek ben cosa diye bir marka oda termostati aldim ayni isi gorurmu

• hermetik düşünüyorum clas evo ve genus evo arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim?
  • Arkadaşlar ariston clas x bağladılar bugün evime. Bu kombi nasıldır? Kullanan varsa faturalar nasıl geldi kışın?

• Pestilence P kullanıcısına yanıt
    Kardeşim kombiniz nasıl memnun musunuz? Kışın faturalar nasıl geldi?

• İyi günler. Yazım da detaylı bilgi vereceğim için uzun olabilir kusura bakmayın.

Geçen sene doğalgaz kullanamaya başladım. Ariston clas evo 22ff kombi mevcut.

Geçen kış hiç ısınamadik.reglaj ayarı bilmedigimiz için baştan yaktik fakat çok aşırı tüketim oldu. Ev dış kaplamasi olan ust kat kapalı çatı alt kat ev sahibinin ama kışın kız evde yok.

Evin içi 18derece oldu hep mecbur soba kurdum.

Kombi sıcaklığını yükseltince tüketim 12m³ kere kadar çıktı.

Neyse ki bu sene reglaj nedir öğrendim. Kombiye en yakın peteğin en geç kombiye en uzak peteğin en erken isinacagi şekilde petek vanalarını ayarladim.

Şimdi 40-50/derece kombi sıcaklığında ev 23/derece oluyor. Kombi balkonda kendi dolabı var fakat balkon açık.

Tüketim hala yüksek 12saate 5.5ile 7.5 m³arasinda değişiyor. Petekler sıcak ama evin ortasında durunca petekler den ısı yi his edemiyorsunuz.

Şimdi oda termostat alıp en azından evin 23 derece olması ile kombinin kapanmasını sağlamak ve ısı dusene kadar tüketim yapmasını önlemek. Çünkü kombi kendi suyu soğuk olunca hep yanıyor kısa aralıklar ile hep yanıyor.

Kablolu on\off termostat düşünüyorum çünkü kiraciyim yüksek mebla veremem ev sahibi de almaya yanaşmıyor.

Fakat on\off termostat in sıcaklık aralığı dusuk ise yine ise yaramayacağını korkusu da başladı. 0.2 hassasiyet deniliyor. Benim ev 23derece iken 22.8 oldumu kombi tekrar yanacak ise bir anlamı yok.

Nasıl bir yol izlemeliyim. Petek donus suyu vanaları tam açık onun etkisi olabilir mi?

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Evinizde isi yalitimi yoksa ne yapsaniz tuketim dusmez.12-13 m3 yaktim gecen sene ev 20 derece oluyordu cok soguklarda.hep paraniz gidiyor hemde isinamiyorsunuz.evimin 4 tarafi acik altimda garaj yani oradanda soguk geliyor.simdi 5 cm lik eps yaptiracagiz yakin zamanda garajada eps yaptiracagiz.ayni parayi oderim ama isinirim en azindan.

Saginizda solunuzda altinizda ustunuzde yakan yoksa az fatura odeyip iyi isinmak hayal.tabii birde dogalgaza zam gelecek o ayri.

• HERKESE MERHABA. TEKNİK SERVİSİN BİLE DAHA ÖNCE KARŞILAŞMADIĞI BİE KOMBİ ARIZAM VAR.
    Başta kombim bar arızası yaptı su akıtmaya başladı. teknik servisi çağırıp 2 kere gaz dolumu yaptırdık. daha sonra bar problemi çözüldü ancak en düşük seviyede kombiyi yaktığımızda (1.seviye 40 derece) sıcaklık yavaş yavaş yükseliyor ve 77dereceye kadar çıkıyor. bu esnada barda da hiç bir problem olmuyor.teknik servsis tekrar geldi ekran kartını aldı gitti geri getirdi problem çözülmedi. ilk defa böyle bi arızayla karşılaştığını söylüyor ve diğer meslektaşlarını da aradı kimse bişey bilmiyor. kombi markam Ariston Clas Serisi acil yardım eder misiniz......
  • akademi72 A kullanıcısına yanıt
    ariston net üzerinden bağlanamazsınız. COSA üzerinden bağlantı ile yapabilirsiniz.

Yaparım Benyoutube
    3. Cosa Akıllı Kombi Kiti - Mobil Kurulum Nasıl Yapılır
    https://www.youtube.com/watch?v=dKzcuTZTaS4

burdan inceleyin.

• gborucu G kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    ariston alteas one net diye yeni kombi çıkardı.
    diğerleri ile fiayatları hemen hemen aynı. yeni bir rezistans teknolojisi kullanıyorlarmış.
    kombi içerisinde oda termostatı ile dış hava sensörü var. wifi desteği de mevcut. oldukça faydalı.
    dışardayken internetten kombi kontrolü yapılabiliyor. dışarıda hava sıcaklığı ve eviniz sıcaklığının tespiti yapılabiliyor.
    şık bir görünüşü var. diğerlerine göre ebadı 5cm daha az. bi bakın derim
  • Apartman dış kaplama var fakat alt kat ev sahibinin ve arada sırada geliyor üst kat saç kapalı çatı. Yere beyaz köpük koymuş ama neye yarar.

Galiba bu kışta işimiz iş.

• HERKESE MERHABA. TEKNİK SERVİSİN BİLE DAHA ÖNCE KARŞILAŞMADIĞI BİE KOMBİ ARIZAM VAR.
    Başta kombim bar arızası yaptı su akıtmaya başladı. teknik servisi çağırıp 2 kere gaz dolumu yaptırdık. daha sonra bar problemi çözüldü ancak en düşük seviyede kombiyi yaktığımızda (1.seviye 40 derece) sıcaklık yavaş yavaş yükseliyor ve 77dereceye kadar çıkıyor. bu esnada barda da hiç bir problem olmuyor.teknik servsis tekrar geldi ekran kartını aldı gitti geri getirdi problem çözülmedi. ilk defa böyle bi arızayla karşılaştığını söylüyor ve diğer meslektaşlarını da aradı kimse bişey bilmiyor. kombi markam Ariston Clas Serisi acil yardım eder misiniz......
  • Ariston Clas One 24 FF Premix Yoğuşmalı Kombi takdırdım arkadaşlar...bir kaç hafta içinde kullanmaya başlarım inş...son teknoloji diye aldım...aristonun bu cihaza ait kendi sitesinde önerdiği CUBE RF kablosuz oda termostatı bulamadım...acaba hangi termostat bu marka bu modelle tam uyum içerisinde çalışır bu cihaz..birde tam verim almam için oda termostat harici kullanmam gereken başka birşey almalımıyım...? tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum...
  • evet arkadaşlar ariston one kullanıcısı yok mu..? ilk gazı verdim:)
    1-cihaz çok sessiz
    2-anında sıcak su geliyor
    3-iç mekanizma çoğu plastik aksam
    4-sıcak soğuk su girişleri gaz girişi çok zor takılıyor
    5-ekran ve düğmeler iyi ama aydınlatma ışığı yok...
    6-min 35 derece sıcaklık
    7-çok kaliteli malzeme kullanılmamış
  • Merhaba Arkdaşlar,

ariston cares premium 24 adlı modeli kullanıyorum. Kış sıcaklığı yüksek bir ildeyim.

Günlük tüketim 45 derece de 8 m3. Servis kurulum yaparken bu derecenin altında çalıştırmayın dedi.

Ev bazen çok sıcak oluyor bende kombiyi kapatmak durumunda kalıyorum. Kullanılmayan 2 oda var onlar da vanadan kapalı.

Size sorum şu? kombiyi kapatmak yerine düşük ayarda çalıştırsam tüketim 8 m3 altına düşer mi?

Ya da nasıl bir yol izlemeliyim.
  • halil5 kullanıcısına yanıt
    Sicak oluyorsa 40 cek

• teşekkür ederim. yoğuşma mantığına ters olmuyor demi
  • halil5 kullanıcısına yanıt
    55 dereceden fazla ayarlayinca ters oluyor.

• Iyi günler 4 yıldır kullandığımız ariston egis premium modeli bu yıl sorun yapmaya başladı. Yakınındaki ilk iki oda ısınıyor fakat diger taraflar ısınmıyor. Kombiyi 55 e ayarlıyoruz 35 40 yada 63 65 vs düşüyor çıkıyor. Bu sorunun sebebi ne olabilir?

• Evim 105 metrekare toplamda 9 metre copa innova tip 22 PKKP panel radyatör ve Ariston Genus Promium Evo 24 FF yoğuşmalı kombi ile yeni evime taşındım. Bursa Karacabey'de ikamet etmekteyim iklim olarak sert kuzey rüzgarı alan bir bölge. Kış sıcaklığı -7 dereceye kadar düşüyor. Evim ikinci kat yalnızca batı cepheden ışık alan bir bına ve dış cephe yalıtımın var. Bu şekilde bir aylık kullanımın182 metreküp doğalgaz oldu. Bir aylık kullanımda çeşitli ısı dereceleri denedim ayrıyeten oda termostatı yok.

Aynı cephede anneme de Ariston Clas One 24 FF model yoğuşmalı kombi aldım yanında oda termostatı ile o evde 12 metre petek var ısıtma alanı 110 metrekare. Onda da günlük tüketim 4 metreküp şu an için.

Ben kombi seçimi için forumu taradım. Satıcılar ile görüştüm ve teknik verileri göz önünde bulundurarak kıyaslama yaptım. Sonuç olarak fiyat konusunda ve konforlu ısınma ihtiyacı için karşıma hep Ariston çıktı inşallah pişman olmam.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.