Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.725
Cevap
161
Favori
102.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Test raporu isteyebiliriz ama güvenilir bir kuruluştan olmalı , bir de dediğiniz gibi yurt dışındaki membran ile Tr ye gelen membran aynı mı ?
    Misal Biocera - mavi 11 inçlik modelleri Tr de yok, getiren firma ne isterse ona göre ürün geliyor . Aynı şey bu üründe de olabilir , olmayabilir . İyice piskopat olduk :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Konu alkali su içmek değil, asidik suyun verdiği zarardır. Alkali suyun faydaları gibi tartışma yapılmıyor. Nsf'e ev sahipliği yapıyor diye gözün kapalı bir ürünü alamazsı, buradaki tartışma evsel model kullanıcıları için olduğu ve bu modellerin nsf'i olmadığı tartışmasıdır. Pentair, omnipure, gibi firmaların dahi ürünlerinde nsf aranıyor Aosmith'i kim takar hocam, bizim amacımız güvenilir, sertifikalı, ürün kullanımına dikkat etmektir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık 2 yıl önce Springwater diye bir marka aldık, özellikle ilk filtre değişimden sonra su tadında değişme oldu ve ara ara musluktan su akmaması vs. gibi çeşitli sorunlarla karşılaştık, Bugün tesadüfen derin dondurucu markası Uğur su arıtma cihazını gördüm, fiyatları da günümüz koşullarına göre makul sayılır, bu markanın ürünleri bende hep bir kalite algısı oluşturmuştur, en azından bilinmedik markalardan kalite olarak daha iyi olacağını düşünüyorum ve kurumsal oldukları için karşımızda muhattap olur.

Diğer piyasa ürünlerinden farkı varmıdır, artıları ve eksileri nelerdir ? tercih edilebilirmi ?

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

https://www.ugur.com.tr/urun/usa-t85b

https://www.ugur.com.tr/urun/usa-t125b-slim

• Legend_84 kullanıcısına yanıt

Ürün resimlerinden tarama yaptığımda bu ürün uğur ile alakalı değil uğura ürün veren x bir firmanın üründür. https://waterlove.com.tr/ bu ürünleri uğura tedarik eden firma. Arıtma sektörü biraz karışık artık bir çok kurumsal firma arıtmacılardan kendi adında ürün tedarik edip kendi markaları ile satış yapıyorlar.

Şimdi sen bu ürünü waterlove diye araştırma yaparsan ürün hakkında daha iyi detaya ulaşabilirsin.

Firma güvenilirlik, kurumsallık adına yapacaksan Uğur firmasına bakacaksın.

Kurt gördüğün kuzu, kuzu gördüğün kurt çıkabilir arıtma sektöründe bu yüzden burada insanlar güvenilir olsun diye nsf gibi sitelerde adı geçen ürünleri kullanmaya özen gösteriyor. yoksa Türkiye de binden fazla arıtma markası vardır aynı cihaz üzerinden

• tersosmos kullanıcısına yanıt

Hocam bu sertifika işlerini ben çok iyi biliyorum. Biz de bu fabrikamızda TSE ile düzenli çalışıyoruz. TUV Austria ile çalışan tedarikçilerimiz var. Ya da atıyorum yanmaz yağ kategorisinde FDA onayı istenme durumu var. Her biri aynı lacivertin başka tonu.

Bu sertifika işlerinde o kadar hile hurda var ki. Saymakla bitmez. NSF sertifikası var diyip gözü kapalı alınabilir ibaresine ben karşı çıkıyorum. NSF ise evet bir miktar güven veriyor bilinmedik bişe almaktansa bu sertifikalı ürünleri almak güven vericidir.

Asidik su konusunda ise WHO 6.5 altı PH korozyon yaratmaya başlar borularda demektedir. En azından benim evimdeki daisy'de 6.5 altı PH su üretimi yok.

Ama ben demiyorum ki NSF Sertifikasız ürün alın. Bilindik markalarda bu sertifikayı aramak şart değil diyorum. Rüştünü ispatlamış firmalar, sizin dediğiniz kurşun zehirlenmesi gibi vakalar ile gündeme hiçbir zaman çıkmazlar. NSF olsun olmasın. Böyle bir topun altına girmezler. Çünkü bir sertifika almak değildir mesele, marka değerini korumaktır.

Şöyle, pentair, omnipure dediğiniz firmalar ao smith'ten büyük gibi bir anlam çıkardım da öyle bir durum söz konusu olduğunu düşünmüyorum ben.

• Legend_84 kullanıcısına yanıt

hocam söylediğiniz gibi markaya güvenip tabi ki bu ürünler değerlendirilebilir. Ama ürün sayfasına tıklayınca eğer arıtma işinden biraz anlıyorsan hemen şuna bakıyorsun .

- Filtreler hangi marka , hangi model

-Bağlantılar hangi marka, hangi model ?

-Tank hangi marka , musluk hangi marka vs .

Bunlarla ilgili detaylı bilgi olmayınca malzemeye değil de ürünün tipine para veriyorsun. Tipini beğendin mi tamam bunu al geç oluyor. Sonra sizin de başınıza gelen her türlü sorunla kullanıcı karşılaşmak zorunda kalıyor.

Mesela aynı fiyata aşağıdaki ürüne sahip olabilirsiniz . Sediment filtre ve shut of dediğimiz parça ve mebran kabı hariç diğer tüm parçalar nsfli bir ürün ve cihazın içinde hangi filtre var hangi musluk var hangi tank var belli. Bundan dolayı tekrar tekrar defalarca söyleyeceğiz ki firmaya değil malzemeye para veriniz.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?ethicwater
    Premium Serisi Toplama Su Arıtma Cihazı - Ethicwater
    https://www.ethicwater.com.tr/urun/premium-serisi-toplama-su-aritma-cihazi/

Bu arada lütfen reklam gibi düşünülmesin , toplanmış güzel bir sisteme örnek olarak görmenizi istedim. Aynı sistemi kendiniz daha yapabilirsiniz. Hem firmaya bağlı kalmazsınız hem de suyunuz sizin kontrolünüzde olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 26 Ocak 2023; 10:10:29 >

• Covannii C kullanıcısına yanıt

Size bir inline set ve bir cihaz lazım değil mi hocam ? bir karara varabildiniz mi ? Buraya yazmanızı şundan dolayı istedim , gördünüz üzere benden çok daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar aramızda . Onların da yardımı ile en iyi en güvenilir sistemi paranızı çöpe atmadan sahip olmanızı isterim.

Küçük detaylar da mevcut mesela aileniz kaç kişi ?

Bu cihazdan kaç kişi su içecek ,

şebekenizin tds değerini biliyor musunuz ?

Tam olarak neden arıtma cihazı almak istiyorsunuz gibi.

Şebeke suyunuz 150 tds altında ise ters ozmoz sistemli bir arıtma yerine atıyorum koku şikayeti için tek bir carbon filtreden suyu geçirip tadını güzelleştirip suyu kullanabilirsiniz mesela , hem de suyun içindeki yararlı mineralleri de sudan uzaklaştırmadan.

Suyunuz çok mu kireçli benim gibi ? O zaman ters ozmozlu bir arıtma sistemi tabi ki alabilirsiniz. Küçük detaylar gibi görünse de bence önemli .

Asidik su plastik borularda zarar vermiyor zaten arıtma parcalarıda dikkat ettiysen hep plastik, tank ve musluk hariç, hatta tank içeride de paslanmaz çelik dahi olsa plastik kaplıdır. Muslukların çoğu da bu yönetmeliğe uyuyor plastik kaplamalı olarak, 6.5pH metale temas ettiğinde salınım yapması için yeterli bir değerdir. TSE kriterlerini burada az buçuk herkes biliyor, TSE ürünün salınım vs detaylarına bakmaz. Örnek biz TSEK aldık ürünler için yaptığı test bakteri, ph, tds gibi basit testler, ürün metaryallerini inceleniyor. Nsf, fda gibi kuruluşlarda olay biraz farklı, tabii üretici burada güven vermesi için çok önemli, çünkü nsf sertifikası alıp sonradan piyasaya nsf siz ürün sürme olasılığı elbet vardır burada firmanın güvenilirliği ortaya çıkıyor.

Pentair, omnipure gibi firmalar firma mali gücü olarak karşılaştırma yapılmıyor su arıtma işiyle uğraşan kendini kanıtlamış güvenilir firmalar, pentair ürünleri AOS ürünlerini çeşit ve teknoloji olarak 10'a katlar ayrıca. Pentair dünyanın her yerine yayılmış bir firmadır, AOS Türkiye de en fazla 10 yılı aşkındır mevcut, su sektöründe de uzun bir zamandır var olan birisi değil zaten. Su ile kıyaslama yaptığında pentair'in eline su dökemez. Konu sidik yarışı değil. Konu firmanın büyüklüğü de değil, Konu müşteriye güven vermesidir.

AOS firması kötü bir firma, kalitesiz ürün satıyor algısı yapmıyoruz, Turkiye de satılan modellerinin nsf sertifikalı olmadığını söylüyoruz.

Sizler konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz. Peki soru şu olmalı neden sertifikalı modelleri Türkiye pazarına sokmuyorlar pahalı olduğu için mi!

AOS markasını kötüleyecek en son kişi benim burada ama Turkiye de satılan bu modellerin kalitesini de bana sertifika ile ispatlamak zorunda.

Sertifikasız ürün alacaksam gider internetten 10/1 fiyatına ürün alır kullanırım, bu üründe AOS gibi 6.5 ph su verecek, aynı lezzette ve sertlikte su verecek ne farkı var şimdi bunun AOS den

Edit: ben AOS tercih etme demiyorum ki, burada artı eksi yönlerini tartışıyoruz hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 26 Ocak 2023; 10:38:19 >

Tabiki hocam aslında a.o. burada referans firma. Başka sektördeki markadan örnek vererek söyleyebiliriz. Yoksa ben hiçbir marka hakkında olumlu olumsuz değerlendirme amacıyla yazmıyorum.

Ama Ao için dip not düşecek olursa su sektöründe çok eski bir firma. Bu işe su ısıtıcıları ile girmişlerdir sadece.

Ao'yu bir filtre markasıyla mukayase etmek çok doğru değil zannımca.

Ao yurtdışında sattığı ürünleri de Türkiye'ye getiriyor zaten. Daisy serisi, 600DF serisi bunlar ithal ürünler.

Water Clinic adı altındakiler yerli üretim. Zaten onlarda 3bin falan.

"Sertifikasız ürün alacaksam gider internetten 10/1 fiyatına ürün alır kullanırım, bu üründe AOS gibi 6.5 ph su verecek, aynı lezzette ve sertlikte su verecek ne farkı var şimdi bunun AOS den"

dediniz tek tek şu yüzden demeye gerek yok hocam; siz bu sektörde benden çok daha bilgili ve geçmişiniz uzun. Tanklı sistemde dünyada 1:1 verebilen, direkt akışta 2:1 verebilen bir cihaz ben görmedim siz daha iyi bilirsiniz. Bu firma bunu sadece patentli bir membran üreterek yapabiliyor. Önemlidir değildir anlatmak istediğim ne farkı var dediniz ben sadece birini söyledim. Su dökemez dediğimiz firmalar Bu membranı bu şekilde üretip geliştirememişler demek ki.

membranda böyle eşi olmayan bir filtre üretip geliştiren bir firmayı 10/1 fiyatla ürün süren firmalardan bir farkı yoksa ne diyim hocam. Doğrudur.

Pentairdir, omnipuredir kötü demiyorum. Ama bu firmaların eline şu su dökemez demek bir kıyaslamaya yol açıyor bu yorumu hatalı buluyorum sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 26 Ocak 2023; 11:0:2 >

Membran teknolojisi konusunda eğer cihazda bunu sağlayan başka bir parça , sistem yok ise eğer ,membranı da nsf onayı varsa aos takdiri de hak eder . Küçük bir ekleme .

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Şu benim rakorlar gelsin senle detaylı bakarız ona hocam :)

Aynen hocam bağlantı elemanları olsun pompa olsun Selenoid valfi olsun alçak basınç yüksek basınç olsun bu parçaların da markası modeli üzerinde yazıyorsa değme keyfime 😂

Firmanın çok fazla iyi yanları var, su tasarrufu olsun kalitesi olsun kendini gösteriyor bunda hem fikiriz, CCK firmasını AOS satın aldığını yeni öğrendim Water Clinik'i yani 😀

Pentair ürün gamıyla AOS ürün gamını karşılaştır hocam ne demek istediğimi daha iyi anlarsın, bu iki firmada babamın malı değil ayrıca sadece ortada tartışma var, kaldıki pentair ürünleri AOS den kat kat pahalı zaten.

Çaprazsarım (sidestream) membran teknolojisinin AOS'e ait olduğuna emin misin hocam, bu teknoloji değil sarım tekniği

Patenti kimdi hocam ?

Ben de çalışanı değilim ki patentli diyorlar Galip Hocam. Başka firma da böyle bir iddia göremediğim için, ya da benzer atık su oranı taahhütü göremediğim için mantıklı geldi sadece.

Şöyle demekte kendileri;

A. O. Smith ise su arıtma alanında 3 farklı ülkedeki AR-GE laboratuvarlarında çalışmalar yaparak bu hedefe ulaşabilmiş teknolojiyi ortaya çıkarmıştır: Side Stream Membran Teknolojisi!

Side Stream R.O. Membran tekonlojisi, A.O.Smith tarafından üretilen yenilikçi ve özel bir teknolojidir. Side Stream R.O. Membran, patentli MLSB Screw-type Teknolojiyi içermektedir.

MLSB (Çok katmanlı, tek torbalı) membran dikey içeri akış ve konsantre su yönüne; daha uzun ve dar iç akış yoluna ve sonuç olarak 2.8 kat daha yüksek yüzey akış oranına sahiptir. Daha yüksek akış oranı R.O. membranın yüzey yıkamasının (flush) etkisini güçlendirir, konsantre kutuplaşmanın, membran tıkanmalarının, kireç oluşumunun, atık suyun oranını düşürür ve tuz giderim oranını arttırır.

Side Stream R.O. Membrane, diğer evsel membranlara nazaran geri dönüşüm oranını yaklaşık %50 oranında arttırır ve atık su oranını 56% oranında azaltır.

MLSB Screw-type Teknolojisiyle birleşen Side Stream R.O. Membrane evsel membranların %70 oranına karşılık, %85-90 oranlarıyla dünyanın en yüksek kullanım oranına sahiptir.

Patentli Tam Yıkama (full flush) özelliği ile, standart su arıtma cihazlarının tankı doluyken konsantre suyun membrandan atılamaması ve sonucundan membran kireçlenmesi ve kirlenmesi sorununu çözmektedir. Optimal yıkama tasarımı yıkama sonucu atık oranını %56 oranında zaltmakta ve membranın kullanım ömrünü 1.5 kat arttırmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 26 Ocak 2023; 11:24:39 >

Büyük dedemin torununa ait 😀 kimseye ait değil abi sarım tekniği akış tekniği sadece, kimin keşfettiğini bilmiyorum. Daha fazla kağıt kullanıldığını biliyorum ama membranda o sarıma ulaşmak için. Konu şu olmalı bu membran atık su tasarrufu yapıyormu yapıyor, Turkiye de şuan AOS'den başka kimsede var mı! Yok. Membrana tek ulaşımımız var mı! YOK Başka firmalar bunu neden yapmıyor! Bilgim yok! 😁

Atık su tasarrufu için tercih edilebilir. Benim tek sıcak baktığım nokta bu atık su azlığı.

• Farklı sitelerde bayilikleri satıyor membranı abi ama sadece mebran yeterli değil ,ona uygun mebran kabını da almak lazım. Ulaşabilirsem mebran ve mebran kabına buraya eklerim yine.

Satılan ürünler orjinal mi değil mi zamanla göreceğiz .

• Donanım haber olmuş su arıtma haber.! Arkadaşlar ekran kartı ararken artıma cihazı almaya karar verdim, bütce 4K civarı 3 kişilik çekirdek aile için öneriniz ne olur? Her türlü makul tavsiyelere açığım. Şuan damacana kullanıyorum haftada 1 veya 2 damacana ançak tüketiyoruz, malum her şeyin fiyatı arttığı gibi damacana fiyatları da tavan yaptı, bütçe dostu arıtma olursa + sağlıklı memnun olurum. ya da şöyle sorayım damacana mı arıtma cihazımı

• Adem şeker kullanıcısına yanıt
    En uygunu ihlas pazarlamanın en baz modeli nsf belgeli olan modeline bakabilirsiniz .
    Buradaki kullanıcılar damacana demez hocam . Hangisi sorusuna Google amcaya sorunca size türlü türlü cevap verecektir . İkisinin de artıları eksileri mevcut .
    https://forum.donanimhaber.com/aritma-cihazi-ariyorsun-ve-kafan-karisti-degil-mi--152399899#&gid=1&pid=f3a884a769c66498e8fd7c7f2d9e8af3-152399899 nsfli modelleri tr deki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 26 Ocak 2023; 13:29:11 >

Aura Ihlas Cebilon Silver Su Arıtma Cihazı SİLVER diye bir adet buldum 2500 lira diğer modelleri 7000 ve 10.000 arası ne farkı vardır?

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adem şeker -- 26 Ocak 2023; 14:1:28 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.