Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.725
Cevap
161
Favori
102.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kısa süredir araştırma yapıyorum, Arıtma cihazı konusunda premium marka edindiğim izlenime göre A.O Smith marka gibi geliyor, ancak ürünleri nsf olmasada, bunun tek başına bir kıstas olmadığını düşünüyorum, bilindiği üzere sertifikaların suistimale, ranta açık belgeler olduğu da aşikar olduğundan, bu tür sertifikalara çok takılmamak gerektiği kanaatindeyim, bu konuda forumdaki üstatlardan da değerlendirme almak isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Covannii -- 25 Ocak 2023; 23:33:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Covannii C kullanıcısına yanıt
    Hocam nsf ya da benzeri kurumlar önemlidir, sonuçta bizim için nsf kendi kriterleri çerçevesinde bir test yapıyor, kullanılan materyaller olsun, cihazın kirletici çıkardığına karşı bize bir örnek teşkil ediyor. Ha ben bu testleri kendim yapabilirim ve sonuçlar iyi çıkıyor dersen güvenle kullanabilirsin. Nsf burada güven veriyor kullanıcıya, diğerinde kafanda soru işareti kalıyor. Plastik damacanadan kaçarken daha beter şeylere tutulmamak için nsf, fda gibi kurumlar benim için önemli. Bu tür kurumlar bu tür ürünlerin kalitesini yükseltilmesini teşvik ediyor aynı zamanda.

Bir örnek vereceğim en önemsiz parçadan hemde musluk.

Şimdi araştır zamanında metal borulardan ve halada amerikada bu sorundan yıllık kaç kişi zehirleniyor ve ölüyor.

Örnek ise musluk.

Bakın şebeke suları genelde bazik su yani metal parçaları fazla aşındirmaz ama su asidik olduğunda yani 7ph altında metal aksamlar yeşil, mavi renge döner bu renk oluşumu da suyun asidik olduğunu işaret eder.

Eee olsun ne olacak diyebilirsin ama metal borular bu durumda suya kurşun ve benzeri ağır metal salıyor buda zehirlenme ve kansere davet çıkarıyor.

Şimdi senin aosmith asidik su ürettiği aşikar çünkü alkali filtre yok ve su mineral yönünden zayıf çok fazla asindirici demektir bu, şimdi sen nsf li musluk kullanmadığında her su içtiğinde kurşun ce diğer ağır metallere maruz kalıyorsun

Nsf standartdi ise arıtma muslukları onay alabilmesi için musluğun üst boyun kısmı hariç suyun temas ettiği bölgeler bir plastik malzeme ile kaplı olur su bekleme durumunda metala temas etmez ve kurşun riskini 0'a indirmiş okuyorsun.

Nsf bu yüzden önemli, ben size sadece 1 parçadan örnek verdim, buna benzer çok fazla risk var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• chemsul kullanıcısına yanıt

Uyar tabii ki çubuklu filtre demek örnek biocera da çubukludur. çubuklu filtrelere iki tarafı hortum giren dirsekler vasıtası ile kullanıma uygun hale geliyor. biocera kullanıyorsun onun giriş çıkış bağlantıları gibidir.

• Covannii C kullanıcısına yanıt

Sitesine girince, yazdıkları ilgimi çekti. Çok büyük bir firma orası kesin. Yanlış anlamadıysam NSF testlerini bu firmanın lab da yapıyor.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

Çeviri hatası yoksa, bu firmanın ürünlerinde NSF olmasa ne olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIOCERA A-A kullanıcısına yanıt

Bunların satış linklerini paylaşabilir misiniz, bunları da denemek istiyorum bir ara

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Dünyada böyle bir teknoloji var Aquaporin proteinleri, su kanalı olarak geçmektedir. belki burada satılanlar o tip membran olmayabilir. sözle peynir gemisi yürümez, satan ispatlaması gerekli bunu, satıcı firma kimse gidip giriş çıkış mineral test raporu isteyin bu kadar basit, yoksa böyle bir rapor o zaman boş deriz buna

üretici firmasından tedarik edebilir ya da sizi bayisine yönlendirebilir, bu arada bu filtre yerli yani Türk malı üstelik nsf'li

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?www.filteksuaritma.com
    Filtek Su Arıtma Sistemleri | Ürün Kategori
    https://www.filteksuaritma.com/tr/urun-kategori/detail/flt-inline-kapakli-filtreler
  • Bu arada a. O Smith nsf sorgusunda, bir çok sonuç çıkıyor

Türkiye için

Bu firmanın nsf'li ürünleri var ki, Türkiye de satılanlarlar da yok sanırım, nsf listesinde baya ürünü var

bu listedekiler membran filtresi, komple ürün olarak türkiye de satılan modellerinde nsf yok diye biliyorum ben. NSF de çok firmanın adı geçer 500 çeşit ürünü vardır ama sadece 1 tanesinde ya da 100 tanesinde onay vardır. bu hepsinin onaylı olduğu anlamına gelmez, sonuç benim aldığım ürün nsfli mi o önemli

sorgulama da bu kadar çok şirketi çıkıyor. Yukarıda attığım Türkiyedeki firmasının. Ben bu firmayı çok beğendim. Bütçem uygun değil sadece.

• NSF onayına dikkat edenler nsf.org den marka model sorgulaması yapıp doğrulama yapmadan tercih etmesinler. benim için çok önemli değil ama bazı kullanıcılar için önemli bir kriter nsf, bazıları içinde aynı benim gibi önem veren yok. neden dersen ben hayrat çeşmesinden su içiyorum yeri geldiğinde şimdi nsf mi arayacağım o suda :)

Firma kötü değil ki, ürünleri de kaliteli, köklü firma üstelik uzun süredir su işi yapıyor gibi görüyorum. ama daha iyisi varsa neden tercih edeyim ya da benim bütçeme uygun mu, benim kriterlerimi bu ürün karşılıyor mu, bir kullanıcı olarak bunlara bakarım, sonrada satış sonrası hizmetleri basıl. filtre değişim fiyatları vs vs bunlarda önemli. perakende satıcısı olarak en büyük firmalardan biri diyebiliriz bu marka için

Ben bu forumda çok daha fazla kullanıcısı olmasını beklerdim. Firma dünya devi. New-york borsasında işlem görüyor. Filtre değişimi n11 fiyatlarına göre çok ucuk değil. Orjinal mi onlar hiç bir bilgim yok bu arada.

Cihaz şık ve teknolojik. Mebran az atık verip, çok daha fazla su veriyor. İçinde otomatik mebran yıkama sistemi var.

Bilemedim bence çok daha fazla satması gerekir. Yada burada sponsorlu bir konu açmaları falan gerekirdi herhalde. İşte satış becerisi her firmada yok. Firma dünya devi ama Türkiye ofisi iyi strateji yapamazsa hiç bir işe yaramaz. Ayrıca servis işini iyi organize edememiş gibi duruyor. Basit işler ama son kullanıcıyı memnun edemezsen her şey boş

• Yazin bin TL ihlas aldık motorsuz olan modelinden çok bmemnunuz damacana derdinden kurtulduk yeter ✋

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ethicwater kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederiz Ahmet Bey ilgi ve alakanız için.

• Hayır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Güzel bir örnek hocam . Bir de evet bugüne kadar damacanadan olsun , musluktan olsun iyi ya da kötü bir şekilde su içtik .
    Şöyle bir mantık da yanlış bence ,bu güne kadar içtik bir şey olmadı , bundan sonra da olmaz demek yürek meselesi . Her maddenin insan vücudunda , insanın bünyesine göre bir taşıyıcı kapasitesi var, coviddeki gibi düşünün , bir miktar virüs ya da ağır metali tolere edebiliyorsun ama yoğunluğu artarsa her şey olabiliyor .
    Bundan dolayı tabiri caiz ise tevekkül ediyorum, kendimi sağlama alıyorum ve takdiri yaradana bırakıyorum :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Hocam ao firması dünya genelinde en büyük pazara sahip üç firmadan biri . Ama iş Tr ye gelince yine bir şey farklı sanırım. Bundan dolayı dedim ya firmaya değil filtreye malzemeye bakarak sistem toplamak en garantisi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 26 Ocak 2023; 8:50:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam Ao Smith dünyanın su sistemleri konusunda mercedesidir. Bunu ev tipi su arıtma olarak düşünmeyelim sadece.

AO smithe laf sadece asidik su, nsf, ve fiyatı üzerinden laf söyleniyor benim her konuda gördüğüm. Asidik su olarak ben ph 10 - 9 su içecem deniyorsa alınır bir alkali takılır geçilir çok zor değil ama daha önce de dediğim gibi şahsi görüşüm olarak çok mesele bir durum değil. Bu PH ile ilgili kanıtlanmış tek bir durum yok. Fiyatı da evet maliyetli hem marka parası hem de kullandığı parçaları kaliteli gerçekten.

Daha önce farklı konuda belirtmiştim, çalıştığım fabrikaya endüstriyel ürün tanıtım ve fiyat teklifine geldiklerinde 1 klasör patent dosyası ile geldiler. Dünya da eşi benzeri olmayan ar-ge laboratuvarları var. Bu durumlar pekala fiyatlara yansıyor.

Ama Türkiye'de servis konusunda eksikler. İşleyişi güzel kurmuşlar işin gerçeği ama oturtamamışlar.

Bir de Ao Smith'in siz burada alırsınız Daisy bu yurtdışında bir yerde Daphne'dir. NSF'ten ao smith modellerini bulup tutturabilmek bir hayli zor. Zira Ao Smith bazı modelleri yerli üretim bazı modelleri ithal gelmekte. O yüzden NSF'den direkt TR'deki ürünler diye bakmak doğru sonuç vermeyebilir.

Benim şahsi düşüncem ao smith gibi firmalarda çok da NSF aramanıza gerek yok. NSF ile bu firmanın laboratuvarını kullanıyor yeri geldiğinde.

@Covannii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 26 Ocak 2023; 8:38:35 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.