Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.159
Cevap
168
Favori
113.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    daha bugün mudanyadaydım :) karbonlar ın sık değişmesi iyidir hocam , iyi günlerde kullanın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese yardımları için teşekkürler. Dün Filtek FLT 5'li filtre setini ve bioetix alkali filtreyi arıtma sistemime taktım. Bu sırada shut-off valve, check valve ve akım kısıtlayıcıyı da (eskisi 400'lüktü, ben 420'lik taktım) swun alternatifleri ile değiştim. Sıralama flt 1>2>3>4>5>bioetix oldu.

Sonuç olarak filtrelerim değişmiş oldu. Yaptığım ölçüme göre ph değeri 9 görünüyor, bu da iyi bir değer sanırım. Suyun tadı da güzel.

Şimdi sormak istediğim soru, benim bu filtrelerin hangilerini hangi aralıklarla değiştirmem gerekli acaba? Bu zamana kadar ihmal ettik bundan sonra etmeyelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 9 Haziran 2024; 19:30:20 >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Senede bir değiştirebilirsin hocam en geç tüm seti .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, halen kullandığım Royal Green marka (6 filtreli VIP model) açık kasa su arıtma sisteminin kullandığı filtreler aşağıdaki gibi. Bu filtreler yerine kaliteden çok fazla ödün vermeden kullanabileceğim ama daha hesaplı olan filtre setleri var mı? (Royal Green filtre değişimi için 3500 TL talep ediyor.) Varsa bunları satın alabileceğim sayfaların linklerini (Amazon, Hepsiburada, Trendyol, N11 vs) gönderebilir misiniz?

Şimdiden çok teşekkürler.

1 Adet 10 inch 5 Micron Sediment Filtre

2 Adet 10 inch GAC Karbon Filtre

1 Adet Dupont TapTec Membran TT Plus HF

1 Adet Pentair GS10-RO Post Tatlandırıcı Filtresi

1 Adet Roycera Antioksidan Alkali Filtresi

Royal Green Su Arıtma Cihazları
    Altılı Filtre Takımı Housing Tipi - Royal Green Su Arıtma Cihazları
    https://royalgreen.com.tr/urun/6-li-set-su-aritma-filtre-takimi-fiyati/

• erkan79 E kullanıcısına yanıt
    Membran kaç Tds veriyor ? Membran ömrüne baktınız mı

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Bakmadım ama 2 yıl dolduğu için tüm filtreleri değiştirmek istiyorum. Cihazı 2 yıl önce aldım, geçen yıl 3 filtre değişti. Yetkili servis iki yılda bir tüm filtrelerin değişmesi gerektiğini söylemişti.

Galip ARDUÇyoutube
    Membran Filtre Kaç TDS'de Değişmeli ve Membran Verim Hesabı Nasıl Yapılır?
    https://www.youtube.com/watch?si=71u87hH8PonBm4-g&v=yJuxh1vThsQ&feature=youtu.be
    bu videoya göre membran Tds değerine , ömrüne bakın , eğer düşük ise membran kalsın , mebran yıkama işlemi sağlıklı su elde etmek adına çok önemlidir , öyle iki kere tankı doldur boşalt sonra kullan demek doğru değildir , Nsf sorgu ekranında membrandan 1 ton su geçirmek lazım , o membran atığını filtrelere değdirmemek lazım vs , onun için membran sağlamsa kalsın .

Karbonları da en geç senede bir değiştirin . Uzun süre karbon kullanımını ben doğru bilmiyorum. En kaliteli karbonlar bile bir senede ya da 2500 galon sonrası beni değiştir der .

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Peki hangi marka/model filtreyi nereden almak lazım? Benim sisteme uygun olan hangi filtreleri önerirsiniz?

Membranı sağlam kabul ediyorum ,

https://www.ethicwater.com.tr/urun/5li-housing-filtre-seti-bioetixli/

Eğer membran sonu Tds değeriniz 40 ppm üzerinde ise etix filtresiz halini alabilirsiniz , membran sonu Tds değerine göre karar verirsiniz .

Bu fiyat üzerinden nakit alımda yüzde 20 forum indirimi yapıyorlar , bilginiz olsun , daha uygun birşey bulursam kaliteli onu da eklerim , sorunsuz kullanım için iyi bir set . Membran değişecekse de Taptec dahil edilir . Ekonomik isterseniz

https://www.ethicwater.com.tr/urun/swun-chyan-4lu-housing-filtre-seti/ alkalisiz

https://puretronwater.com/product/swun-chyan-acik-kasa-4lu-filtre-seti/ alkalisiz

www.ncssuaritma.com.tr
    Purefer 10 inç kartuş 4lü filtre seti housingli cihazlar için
    https://www.ncssuaritma.com.tr/Su-Aritma-Filtreleri/kartus-filtreler?product_id=748

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 11 Haziran 2024; 16:50:4 >

• Suyun tadı güzel demiştim ama sonradan fark ettim normalden biraz daha acı geliyor tadı. Normalde severim ama bu sefer biraz fazla geldi. Neden olabilir acaba bu? Biraz baktım birkaç depo boşaltın düzelir deniyor ama iki defa birer saat boyunca akıttım suyu; hâlâ anlam veremediğim bir acılık var. Öyle ki sanki suyu içtikten sonra ağızda kuruluk yaratıyor.

Bir fikriniz var mı acaba? Kurulumu yaparken ön temizlik de yapmıştım. @ZevkiSefa

hızlı akışta mı filtreniz acaba ? ph yüksek mi alçak mı ona bir bakmak lazım . Acı geliyorsa ph düşük olabilir , sert ggibi geliyorsa ph yüksek geliyor olabilir. bioetix ile birlikte ph damla geldi mi ?

Şöyle test edebilirsiniz, eğer ürün hızlı akışta ise ilk bardak suyu farklı bir yere alın , 2. bardaktan sonra içmeye başlayın . Ya da suyu arıtma musluğundan bir yere 1 litre kadar alıp , o suyun tadına bakın.

Filtre yeni ve içeriği fazla geldiği için ilk 2-3 hafta suyun tadı tuhaf gelebilir.

Hızlı akıştaki suyun tadını beğenmediğim için ben filtre içeriğini 2 ye bölüp shel kaba doldurup yavaş akışta kullanıyorum artık .

Hızlı akışta hocam ve Ph tester yollamışlar ilk kurduğum gün 9 çıkmıştı ama şimdi tutarlı olarak 7-8 arasında gidip geliyor. Açıkçası ben merakımdan çıkardım direkt membran çıkışından da su aldım yine çok acıydı.

İnternetten de baktım genelde bir iki tank daha boşaltılması tavsiye edilmiş birkaç defa daha boşaltacağım şimdi.

filtreler yeni iken canınız sıkıldıkça doldur boşalt yapın , membran iyice yıkansın , filtreler yıkansın , karbonlar şişsin filtredeki taşlar bir iki hafta sonra tam kıvamına gelir. İlk kurulum sonrası tadlar değerler geçici oluyor. Ama acılık dediğiniz şey ne tam olarak anlamadım , ph dan kaynaklı değil o zaman , flt filtreleri de set olarak hiç kullanmadım ama sanmıyorum karbon kaynaklı olacağını ,

biraz sabırlı olup bekleyin eğer hala tuhaflık varsa size göre satıcı ile temasa geçin belki bir önerileri vardır. 1 hafta 10 güne netleşir durum . Lütfen sonrasında da geri bildirimde bulunun , benim bildiğim forumdan flt filtre seti kullanın ilk sizsiniz , daha önce alan olduysa da bilgim ve iletişimimiz yok .

Acılıktan kastım bayağı bir bardak suya bir damla sabun/deterjan eklemiş gibi hocam :) bir bakalım mümkün mertebe doldur boşalt yapacağım dediğiniz gibi.

sabunumsu kaygan bir tat varsa ph yüksek geliyor size tat olarak hocam :) ama 7-8 de olmaz 9 üzeri olur bu dediğiniz normalde , ama uzun süre alkali ya da mineral filtresi kullanmayanlara ya da alkali filtreli sistem kullananlara ilk zamanlarda bu tat tuhaf geliyor zaten hep .

Ama ölçüm sıvısını damlatınca gördüğüm renk yeşil veya mavi 🤔 o da üzerindeki tabloya göre 7-8 demek. acaba doğru sonuç mu vermiyor?

Yani bir de hazır satılan sularda da ph 7-8 oluyor onlardaki acılık hoşuma gidiyor. Durum böyle olunca başka bir sorun var diye düşünmüştüm

siz ilk bardağı kullanmadan su tüketin hocam ya da dışarıya bir litre su alıp o suyu tüketmeyi deneyin , fark olacak mı bir bakın . Bize de haber verin. Ama biraz da süre geçsin .

Tamamdır hocam bu sırada doldur boşalt da yapacağım mümkün mertebe tanka.

Bakalım nasıl olacak

• Eversky SU-33UR modelini kullanıyoruz. Kapalı kasa, 8 litre tanklı ve 5 filtreli bir model. Cihazda RO Element LG Chem ibaresi bulunuyor.

Servisten filtreler için fiyat bilgisi talep ettiğimde

11 inç Tortu

11 inç Ön

11 inç Son

11 inç Membran

için teklif yolladılar.

Kullanım kılavuzuna göre ise

12 inç Inline 5 Mikron Spun (sediment) Filtre

12 inç Inline Gac Karbon Kartuş Filtre (UDF)

12 inç Inline Blok Karbon Kartuş Filtre (CTO)

75 GPD Membran

10 inç Inline Coconut Post Karbon Filtre

filtreleri olduğu yazıyor.

Bu su arıtma cihazı için en kaliteli filtreleri nereden tedarik edebilirim? Seçim yaparken nelere dikkat etmem gerekiyor?

Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

• atomcu kullanıcısına yanıt
    Kutuyu açıp filtrelerin fotosunu çekme şansınız var mı

• 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.