Tanka su dolmamaya başladı. Neleri kontrol etmem gerekir? |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (112. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Shut of değiş miydi ? Şebeke basıncını biliyor musunuz ? Düşmüş olabilir mi ? Arıtma musluğundan çok az mı su geliyor ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet değişti hocam. Basıncı bilmiyorum açıkçası. Şu anda tankın içi bomboş durumda.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba size yardımcı olmaya çalışalım hemen. İlk olarak yapmanız gerekenleri sıralıyorum o şekilde yol alalım.
Cihazı karşınıza aldıktan sonra 1 numaralı filtre 2 numaralı filtre ve 3 numaralı filtreden su geçiyor mu ona bakalım ?
Eğer bu filtrelerden su geçiyorsa diğer filtrelere adım adım gidelim su nereden itibaren üretim yapmıyor bunu kontrol edelim.
Daha sonra shutt off doğru taktınız mı onu kontrol edin bu konuda bağlantı şeması bulunmakta buna bakın.
Yine membran housing çıkışını kontrol etmenizi tavsiye ederim atık çıkışı ile temiz su çıkışında doğru takılmış mı ona bakmanızı tavsiye ederim.
Ve en son olarak tank vanası açık konumda mı ona bakın.
En doğru sorunu bulma şekli budur. Bu şekilde sırayla gitmenizi tavsiye ederim.
-
İlk 3 filtreden su geçiyor. Ardından shut off tan membran girişine gidiyor. Oradan bir ucu atık su diğer ucu arıtılmış su olarak geliyor. Kontrol ettim. Sorun gözükmüyor. Membrandan çıkan arıtılmış su bağlantıya göre T dirsek ile tatlandırıcı ve tanka gidiyor. Tatlandırıcıdan çıkan su alkali filtreye oradan da musluğa bağlı. Ama çok garip bir şekilde tank vanası açık olmasına rağmen dolmuyor.
-
Ozaman şunu yapmanızı tavsiye ederim.Şebekeden aldığınız hattı direk tanka bağlayın su alıyor mu bi bakın. Bazen tankın içinde ki sistem üst tarafa yapışıyor ve su almıyor.
Şebekeden aldığınız hattı taktıktan sonra tanka su alıyor ve tank su veriyorsa sistemde sorun yok demektedir. Ama tanka su giriyor vermiyor ise tankta sorun var demektir.
-
Tanka su dolmuyorsa şebeke suyu basıncı düşüktür veya cekvalf arızası vardır.
Cekvalf arıza tespiti için, tank vanasını kapat sonra arıtma musluğunu aç ince ip gibi suyun akması gerekiyor, ince ip gibi akarken arıtma musluğunu kapat ve 40-50 saniye kadar bekle atık kesmesi gerekiyor, eğer bu şekilde devamlı çalışıyorsa cihaz cekvalf bozuktur bu yüzden tanka suyu depo edemez.
Cekvalf sağlamsa geriye şebeke suyu basıncı çok düşük olabilir.
Tanka bir müdahale yapmadıysan yani hava vs basmadıysan kendi kendine böyle olduysa tank sorunu olduğunu sanmam, Tanka hava bastiysan hava fazla olabilir, o zamana biraz hava kaçırman gerekiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yenileme kitini (shut off, flow ve check valve)
Bu paraçaların yenisini aldım demişsiniz , eski parçaları geri takıp tekrar bir test de edebilirsiniz. Çekvalf bozuksa anlamış olursunuz. Ya da diğer parça neyse , eski parçalarda sorun olmuyorsa yeni parçaların düzgün çalışanlarını tekrar firmadan isterseniz. Bu parçalarda dnt ye pek yanaşmayın , swun cck vs tayvan üretimi ürünler sorunsuz çalışır.
Ucuz olan şeyleri ben arıtma sisteminde pek tavsiye etmiyorum , sonra nerde sorun diye böyle bir sürü uğraştırıyor insanı .
-
Daha önceki set ne yazık ki durmuyor. Değiştirdiğim için attım açıkçası. Tanka herhangi bir şekilde müdahale etmedim. Baktım havası var ama kaç psi bilmiyorum. Direkt şebeke suyu tanka doluyor fakat shut off bağlanınca dolmuyor. Başka bir shut off aldım duurm değişmedi. Aklıma gelen ikinci bir ihtimal, acaba boru uzunlukları gereğinden fazla veya bir şekilde suyun akmasına engel olan bir durum mu var acaba.
-
Cihaz yanında beni arayın hocam telefonla sorunu çözeriz, pm gönderdim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Baştan sona okudum, fakat sonucu göremedim.. son tahlilde Zermatt için ne düşünüyosunuz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
zermatt donanımhaber yazıp Google arayın benim sayfadaki yorumları da görebilirsiniz , birden fazla cihazı var ama aquaporin için geldiyseniz standart membran ile aynı iş
Hocam selamlar, daha önce onlarca alıntı, cevap ve bilgi paylaşımları yapmışsınız hemen hemen çoğunu okudum, konu basligindaki gibi kafam karıştı, eşim spring water reklamını görmüş sanırım instagramda onu alalım diyor ama ben de ethicwster, puretrion gibi markaların giris seviyesi ürünlerine baktım, izmir hatay civarında oturuyorum(merkez) ethicwaterin triasoft modeli aklıma yatıyor, springwater firmasını hiç duymadım bilmiyorum, siz ne önerirsiniz? Bir de pompalı lazım olup olmadığını nereden anlayabiliriz, şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler. Arıtma konularını bir süredir takip ediyorum. Evde eski bir ihlas sistem vardı fakat tank ve musluk hariç komple yenilemeyi düşünüyoruz. Tank olarak 2 yıllık pae 8 litre tank var son 1 yıldır kullanılmıyor. O yüzden değiştirmeyi düşünmüyoruz. Puretrondan şöyle bir sistem topladım. Öndeki filtrelerden GAC ve CTO yeri doğru mu? Çift gac mı yapmalı? Ve membran sonrası alkali filtre sizce gerekli mi? Post karbon yerine alkali filtre mi olmalı veya ikisi birden mi olmalı? Filmtec yerine taptec de ekleyebiliyormuşuz 350 lira düşüyor o zaman. Şebeke suyu 135-150 tds arası. Özellikle sizin yorumunuzu merak ediyorum @ZevkiSefa hocam :) Hatta eğer müsait olursanız siz direkt sistem toplayıp atabilirsiniz tank musluk hariç. Bütçemiz en fazla 6k civarı. Forum indirimini düşünerek 7k civarına kadar toplayabiliriz.
Kendi Su Arıtma Cihazını, Kendin Tasarla
KASA SEÇİMİ:
AÇIK KASA (+2,300₺)
HOUSİNG SAYISI:
3'LÜ HOUSİNG (+1,650₺)
1. AŞAMA - SEDİMENT FİLTRE SEÇİMİ:
PURTREX PX05-9-7 8 SEDİMENT FİLTRE (+330₺)
2. AŞAMA - KARBON FİLTRE SEÇİMİ:
OMNİPURE OCB934 GAC (+800₺)
3. AŞAMA - KARBON FİLTRE SEÇİMİ:
KX MATRİKX CTO (+520₺)
4. AŞAMA - MEMBRAN FİLTRE SEÇİMİ:
FİLMTEC BW 60 1812 75GPD (+1,100₺)
5. AŞAMA - ALKALİ FİLTRE SEÇİMİ:
İSTEMİYORUM (+0₺)
6. AŞAMA - POST KARBON TATLANDIRICI FİLTRE SEÇİMİ:
C.C.K 12 İNCH KARBON (+420₺)
POMPA SEÇİMİ:
POMPASIZ CİHAZ (+0₺)
İKİNCİ MEMBRAN SEÇENEĞİ (ÇİFT MEMBRANLI SİSTEM):
İSTEMİYORUM (+0₺)
KAÇAK SU KESİCİ:
İSTEMİYORUM (+0₺)
TANK SEÇİMİ:
İSTEMİYORUM (+0₺)
MUSLUK SEÇİMİ:
İSTEMİYORUM (+0₺)
UV FİLTRE SEÇİMİ:
İSTEMİYORUM (+0₺)
KURULUM-MONTAJ HİZMETİ:
İSTEMİYORUM (+0₺)
7,120₺
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiyatperformans -- 1 Temmuz 2024; 17:42:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam 200 altı Tds deki sularda membranlı bir sistem çok mantıklı değil bence , Brita sürahi denediniz mi hiç ? Ya da düşük mikroplu kaliteli ctolu filtreden geçirerek suyu tüketebilirsiniz , çok çamur vs varsa sediment cto cto şeklinde sistem kurulabilir , tadında sorun yaşamazsanız membrana gerek yok aslında o değerlerde
Bütçe sorunu varsa pompalı da olsun dersek ihlasın baz modeli pompalı olarak alınabilir ,
Royal Greenyoutube
Su Arıtma Cihazını Pompalı Mı, Pompasız Mı Tercih Etmeliyim? | Royal Green Su Arıtma Cihazı SSShttps://www.youtube.com/watch?si=a0LnOZ5d_dN4Rk8L&v=vS66nikjHEU&feature=youtu.be
Pompalı ya da sız bu videoya göre karar verebilirsiniz .
Triasoft olabilir , taptec membran ile satın alma imkanınız varsa tercihen Taptec membranlı daha güzel olur .
Cihazı alırken imkan dahilinde filtre setini de yedek alın eğer Triasoft alacaksanız , yüzde 20 nakit indirimli olarak . Pompa atık suyu azaltır üretimi arttırır her türlü pompa candır ,
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam evdekiler arıtma suyun tadına alıştığı için ve hazır damacana, şişe taşımak istemedikleri için bakıyoruz biraz da. Britaya sıcak bakmayabilirler o yüzden. İhlas sistem varken çayı vs de arıtmadan yapıyorlardı. Çamur vs konusunu pek bilmiyorum sistemi kuracağımız yerde, fakat evdeki eski sistemin şeffaf housinginde tortu görünüyor baya. Aslında sadece filtre alalım dedim ama eski sistem 10-15 yıllık falan ve dezenfeksiyon falan da yapılmamış hiç ve ihlas komple filtre değişimine 2.5k demiş o yüzden hiç uğraşmayıp yeni sistem alalım dedik. Şöyle bi sistem daha mantıklı gibi o zaman. Membranı taptec de yapabiliriz 350 lira daha uyguna geliyor. Bi de bu şartlarda membran sonrası alkali mi mantıklı olur yoksa post karbon mu? Çünkü arıtma suyun tadına alışmışlar. O yüzden bilemiyorum.
Kendi Su Arıtma Cihazını, Kendin Tasarla
KASA SEÇİMİ:
AÇIK KASA (+2,300₺)
HOUSİNG SAYISI:
2'Lİ HOUSİNG (+1,100₺)
1. AŞAMA - SEDİMENT FİLTRE SEÇİMİ:
PURTREX PX05-9-7 8 SEDİMENT FİLTRE (+330₺)
2. AŞAMA - KARBON FİLTRE SEÇİMİ:
KX MATRİKX CTO (+520₺)
4. AŞAMA - MEMBRAN FİLTRE SEÇİMİ:
FİLMTEC BW 60 1812 75GPD (+1,100₺)
5. AŞAMA - ALKALİ FİLTRE SEÇİMİ:
İSTEMİYORUM (+0₺)
6. AŞAMA - POST KARBON TATLANDIRICI FİLTRE SEÇİMİ:
C.C.K 12 İNCH KARBON (+420₺)
POMPA SEÇİMİ:
POMPASIZ CİHAZ (+0₺)
İKİNCİ MEMBRAN SEÇENEĞİ (ÇİFT MEMBRANLI SİSTEM):
İSTEMİYORUM (+0₺)
KAÇAK SU KESİCİ:
İSTEMİYORUM (+0₺)
TANK SEÇİMİ:
İSTEMİYORUM (+0₺)
MUSLUK SEÇİMİ:
İSTEMİYORUM (+0₺)
UV FİLTRE SEÇİMİ:
İSTEMİYORUM (+0₺)
KURULUM-MONTAJ HİZMETİ:
İSTEMİYORUM (+0₺)
5,770₺
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Üçlü ön set , sediment sonrasına çift kx koyun , posta birşey takmayın , ona ekstra ethicwater dan bioetix filtreyi hızlı akışta montaj yapın , ilk bir hafta on gün suyun tadı tuhaf gelebilir , bi süre sonra tadı oturacaktır güzel olacaktır . Bioetix alırsanız forum ve nakit indirimi yüzde 20 yapıyorlardı almadan önce sorun , puretrona da forum ve nakit indirimi konusunu sorun onda da vardır , taksitli alırsanız ne olur yine sorarsınız .
EKLEME , firmada mevcut ise cck housing kaplarından isteyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 2 Temmuz 2024; 14:49:7 >
Teşekkür ederim hocam ilginiz için
Rica ederim ne yaptık ki
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X