Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.105
Cevap
168
Favori
112.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Kuşadası şebeke suyu tds değeri 2800 lerde çıkıyor. Arıtma suyu çıkışı ile ancak 110 tds ye düşüyor.

Belediyenin suyu fazla kireçli olduğu için, evin ana su girişinde sayaç yanında ayrıca bir 3'lü (1. Yıkanabilir filtre, 2. Blok karbon filtre, 3. Kireç önleyici siliphos filtre) ana şebeke girişi arıtma sistemi var. Bunun dışında tezgâh altında pompalı inline sistem arıtma cihazı var. 3'lü ön filtre, Vontron membran ve Europost post carbon var.

110 tds değeri içilebilir su için kabul edilebilir bir değer midir? Arıtma suyu tds değerini nasıl daha aşağılara çekebilirim?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • johnnybegoode J kullanıcısına yanıt
    Vontron membranı tebrik ediyorum , hangi modeli acaba biliyor musunuz ? Ht serisinden mi acaba ?

110 Tds harika bir değer 2800 giriş suyuna göre , daha fazla aşağı çekilse bile ,20-30 ppm daha aşağı çekilir , bu da yapacağınız masrafa değmez , membran sonrası Nsf sertifikalı bir karbon kullanın yeter .

Dünya sağlık örgütü 300 ppm e kadar olan suları mükemmel kabul eder , bence tam olması gerektiği yerlerde değerler. Tadında vs bir şikayet yoksa devam .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Vontron membran ULP1812-75 kodlu, güvenilir olduğunu düşündüğüm ethicwater sitesinden almıştım. Ayrıca yazmayı unuttuğum, post carbon sonrası musluktan önce Bioplus alkali filtre de mevcut. Onu da 1 buçuk yıla yakındır kullanıyorum. pH değeri şu an 7 küsürlerde.

O kadar yüksek ppm li su girişi , o filtreyi çoktan taşa çevirmiştir hocam , alkali filtrelere giren suyun ppm değeri en fazla 40-50 olmalı yoksa , kısa sürede filtreyi bitiriyor , tavsiye sistemden ayırmanız olur .

Membran hariç hiç bir filtreyi bir seneden daha fazla kullanmayın .

Anladım. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bu durumda en uygun olan tavsiye ettiğiniz gibi, son aşamaya kaliteli bir post karbon filtre takmak olacak herhalde.

Aynen .

• Arıtma için 8 lt su tankı arıyorum önerisi olan var mı?

• özket kullanıcısına yanıt
    Pae marka dışında tavsiye etmiyorum . Kokar patlar vs vs . Almadan önce üretim tarihini sorup 2022 sonrası wras onaylı olanlardan almanızda fayda var , hatta ev kullanıcısı iseniz ve sisteminiz pompalı ise 6 litrelik yine Pae tank almanız daha taze su içmenizi sağlar .

Hocam aynen bu sistemi kurdum. 3 adet mat beyaz CCK housing, CDC hortumlar, CDC fittings ve check valf, swun chyan shutoff ve membran kabı, sadece atık kısıcı 300lük dnt o da swun stokta kalmamış ilerleyen zamanlarda filtre değiştirirken onu da değiştireceğim. Filtre seti olarak da puretrex 5 mikron+ çift KX CTO+Filmtec membran+hızlı akış bioetix filtre koydum. Şimdi sormam gereken bir nokta var. Suyun giriş tds değeri 135-150 arası, ph ise +8 değerlerde değişiyor. Membran çıkışından su aldığımda tds 2-5 arası oluyor hızlı akış bioetixten çıkınca da 6-10 tds arası ph ise 7.4-8 arası değişiyor(ilk bardağı boşa akıtırsam). Bioetix sonrası tds 6 civarı olunca bana tds düşük geliyor yani yeterli mineral olmuyor gibi düşünüyorum. İdeali galiba 40 falan diye biliyorum. Yani özetle durum şu, suyun tds düşük çıkan tdse göre de ph yüksek gibi geliyor bana sistem sonunda. Ph ölçtüğüm dijital alet de çok stabil olmasa da kabaca doğru sonuçlar verebiliyor phını bildiğim suları ölçerken. Aklımdaki çözümler: Bioetix yavaş akış denemek veya bioetix ve membranı devreden çıkarmak ama membranı evde bebekler olduğu için çıkarmak istemiyorum(Ağır metaller ve bakterileri vs engellemesi açısından). Yavaş akış phı 9.5 üzerine falan çıkarır mı acaba çünkü konuda öyle bir şey görmüştüm o kadar yüksek phın da çok sağlıklı olmadığını biliyorum. Bu verilere göre başka ne gibi değişiklik yapabilirim ya da yapmalı mıyım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ev kullanıcısıyım evet pae markayı duydum ancak 500 lira ile 1500 lira arasındaki farkını anlayamadım?

• özket kullanıcısına yanıt
    500 tl olan tank ucuz dandik tanklardır, mümkün değil o flyata Pae markalı tank

• fiyatperformans kullanıcısına yanıt
    Hocam vallahi alemsin en başta brita vs al bi dedim sana 😂 şimdi de Tds düşük diyorsun , direk akış 0,5 karbonlu bi sistem yapardım bana kalsa , siz evdekiler alıştı suyun tadına beğenmezler demiştiniz değil mi ? Bu muhabbeti sizinle mi yapmıştık ?

Hızlı akışta filtre içinde su bekledikçe pH da Tds de yükselir , yavaş akışta ilk zamanlarda yüksek olabilir , sonra 8-9 arasına oturacaktır tahminim , şebeke düşük olduğu için Tds 20 den fazla yükselmez diye düşünüyorum yavaşta da olsa , denemek lazım .

Tds değeri ideal olan 100 ppm civarı , ama bu suyu herkes elde edemez .

Sizin şebeke zaten baya iyiymiş , madem Housing sistemli alacaktınız , sediment kx pentiar 0,5 mikronluk cto su sonda olacak şekilde direk akış 3 lü bir set yapılabilirdi . Tds biraz daha yükselsin diyorsan yavaş akışa al , 1-2 hafta sonra tekrar Tds ve pH a bak , düşeni değiştirince hemen oturmaz değerler

Bu arada hızlı akışta geceden sabaha kadar uzun süre beklemiş olan su dışında ilk bardağı çöp yapmanıza gerek yok , gün işinde kullanımda bir iki saat beklemesi dert olmaz

• atomcu kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam çok uygun fiyatlara almışsınız. Nereden aldınız acaba saydıklarınızı?

Hocam brita kullanım olarak çok pratik gelmiyor. Çay, yemek, gıda yıkama vs için çeşmeden britaya britadan diğer bu işler için kullanmak pratik değil. Bu arada bana kalsa ben direkt sediment + çift ctoya normalde tamamım. Sadece bebekler olduğu için garanti olsun diye ekledim membranı. Kullanılan evin tesisatı eski, daha önceki arıtmanın sedimenti de kirli görünüyordu. Bi de konuda suya son dokunuşu karbon filtreden yapmamak daha sağlıklı ne kadar nsfli vs de olsa karbon çok sağlıklı değil gibi bir yazı da okumuştum. O yüzden de membran ekledim. Peki bu saydıklarım gereksiz mi acaba membran takmak için çok mu detaylı düşünüyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuk_213 K kullanıcısına yanıt

Hocam kendilerine hiçbir şey söylemememe rağmen konuyu bulup yazmışlardı aslında :) Şimdi kontrol ettiğimde silinmiş tanıtım mesajları.

Skytürk Su Arıtma nın sitesinden aldım.

Tesisat eski ve güven sorunu varsa membran olması iyidir , tesisatı biliyor ve ağır metal riski yoksa size pek membran gerekli değildir .

Diğer bir kriter de tat , ilk üç filtreden geçen suyu , karbon içinde beklemiş ilk bir bardağı tahliye etme şartı ile kullandığınızda herhangi bire şikayet yoksa oldukça sağlıklı olur, direk akışta musluk girişine belirli bir büyüklükte atık kısıcı takılarak mesela 1000 lik , suyun akış hızı kısıtlanır , suyun karbonların içinden yavaş geçmesi sağlanarak , karbonun işini yapması sağlanır .

Bu şekilde kullanılacaksa en geç altı ayda bir karbonlar mutlaka değişmelidir ,

Karbonlar üretici firmanın değiştirme periyoduna uygun olarak kaliteli Nsf sertifikalı ürünler tercih edilerek kullanılması önemlidir . Periyoduna uygun zaman diliminde değişmeyen karbon , hem tuttuğu ne varsa suya geri verir ağır metal dahil , hem de bakteri üremesine olanak sağlar .

Hocam bu tankların kullanım ömrü ortalama ne kadardır?

Pae ler en fazla beş sene derim ben çok uzun süre kullanmak sağlıklı olacağını düşünmüyorum , aynı zamanda en fazla senede bir tankı klor ya da saf çamaşır suyu ile dezenfekte edilmelidir .

Yerli olsun ucu olanlar olsun en fazla 3 sene , sonra değişim .

Düzenleme ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 14 Temmuz 2024; 14:33:8 >
    Yerli veya ucuz olanların 3 sene gittiği nadir görülüyor zaten, genelde ilk sene sorun çıkarma oranı %40 civarı.

Tüm su arıtma bağlantı parçaları veya plastik aksamlar ise maksimum 10 yıl ömrü vardır, 10 yıldan sonra aşınma olacağı için değişim tavsiye edilir.

Tankın dış yüzeylerinde paslanma başladığında değişim yapılması gerekiyor tankların.

• 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.