Bu set hakkında düşüneleriniz neler arkadaşlar tavsiye eder misiniz? Bu fiyat bandında veya daha uyguna kaliteli alternatif var mıdır? Yoksa bu seti alıp geçsem mi |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (115. sayfa)
-
-
Tankı Dezenfekte işlemini yapan yok hiç abi o da büyük sıkıntı , bakteriye davetiye çıkarıyoruz , hakkıyla arıtma kullanan pek yok . Filtre yıkama desen yok , ilk üçlü filtreyi direk membrana verenleri mi ararsın , membran yıkamadan kullanan mı ararsın , sorarsan herkeste arıtma var .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bi bütün olarak fiyatı iyi , Pentair post vs . Bütçe varsa alınır .
Filtre yıkama ve membran yıkama nasıl olur, bağlantı şeması yöntemi nedir, anlatabilir misiniz? Bu membran yıkama konusunu çok görüyorum yıllardır ama hâlâ net bir bilgi bulamadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu saydığınız işlemleri nasıl yaparız hocam
-
Galip ARDUÇyoutube9 Aylık Su Arıtma Cihazımın Filtre Değişimini Yaptım ve Orp, pH, TDS, Toplam Sertlik Ölçtümhttps://www.youtube.com/watch?si=ccSsCshwbNvT492T&v=s9SX1ZErYOA&feature=youtu.be
ön filtrelere yıkama işlemi yapılırken dikkat edilecek hususlar burada , ekstra olarak membran yıkamayı detaylı şu linkte anlattık ,
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159011292
Membran sonu filtreleri , membranı iyice yıkamadan takmayın .Ahmet karaayvazyoutubeSu arıtma cihazlarında kullanılan tankların dezenfekte edilmesihttps://www.youtube.com/watch?si=6B4beK13vp9QaTFe&v=kKDssVVWClA&feature=youtu.be
Tank dezenfekte işlemi de budur , sediment filtrede çamur birikiyorsa , sediment sonrası tanka su vermenizde fayda var .
Verdiğim linkleri güncelleyerek ekleme yaptım .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 15 Temmuz 2024; 15:5:45 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam bir üst mesajda anlattım
Verdiğim linkleri güncelledim .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 14 Temmuz 2024; 23:26:5 >
Teşekkür ederim
-
tank dezenfekte işlemi , sediment filtrenizde çamur oluyorsa sediment sonrası tanka verin suyunuzu . Bunu da eklemiş olalımAhmet karaayvazyoutubeSu arıtma cihazlarında kullanılan tankların dezenfekte edilmesihttps://www.youtube.com/watch?si=6B4beK13vp9QaTFe&v=kKDssVVWClA&feature=youtu.be
-
Benim farklı bir sorum daha olacak, atık suyu azaltmak için pompasız sistemdeki check valfi çıkarıp selenoid valf takabilir miyiz? Bağlantısı nasıl olur?
-
Çekvalf değil shut of u çıkararak yapabilirsiniz onu , ayrıca asıl sorun basınçtır , membrana giren suyun basıncını arttırın amaç atık suyu azaltmak ise , pompa yoksa yapamazsınız zaten , pompalı sistem alırken selonoid dahil alırsınız.
Filtek NSF Onaylı 5'li Filtre Seti - Ethicwater
Bu marka nasıldır? Membran filtresi kendinden kaplı. Alıp deneyen var mı?
-
Şahsım olarak hayır , ama kullananların deneyimlerini ben de merak ediyorum
Markanın ürünleri NSF onaylı. Arayıp satıcıya sordum NSF olmayan ürünlere asla NSF var diye listelemeyiz dedi. Güven verdi açıkçası. Membran kafamı kurcaladı. Ventron alacaktım aşırı kirli bölgeler için olan versiyonundan ama böyle set komple 1600 lira ve NSF onaylı olması aklımı çelmedi değil.
Alıp denemek istiyorum işin doğrusu.
-
Hocam bir de ön filtreleri ben de yıkıyorum ama ilk defa membran yıkama diye bir şey gördüm mesajınızda. Membran nasıl yıkanıyor?
-
Denemeye değer hocam , hatta izlenimlerinizi bizimle de paylaşırsanız harika olur ,yoğun kirli bir yerde iseniz atık kısıcıyı 420 lik yapmanız iyi olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 15 Temmuz 2024; 23:35:8 >
Yarın mesajı güncelleyerek detaylı yazayım
Membran yıkama işlemi nasıl olmalıdır. Lütfen bir kaç kez dikkatli bir şekilde okuyarak işe başlayın . Mantığını iyice kavramaya çalışın.
tankın vanasını kapatıyoruz.
Membran sonu filtreleri sisteme takılmamış olacak ki membran yıkarken post filtrelere su gitmesin.
membran sonu çıkışını tee ile tanka ve musluğa gidecek şekilde ayarlıyoruz. Tank hala kapalı vaziyette .
ön üç filtreyi yıkama işlemi yaparken atık kısıcıyı sistemden çıkarıyoruz.
suyu ön üç filtreden geçirip membrana veriyoruz.
en az beş dakika tank kapalı , arıtma musluğu kapalı halde , şebeke hat alma vanasını açıp , sisteme suyu vererek membranın üzerindeki maddeleri atık su bölümüne göndererek iyice yıkıyoruz.
Daha sonra şebeke hat alma vanasını kapatıp suyunu kapatıyoruz , atık kısıcıyı tekrar sisteme takıyoruz.( Bu işlemi yapmamak adına aşağıdaki videodaki manuel ters yıkama düzeneğini yapabilirsiniz )
Daha sonra tekrar sisteme su verip , arıtma musluğunu açarak ,arıtmayı başlatarak, en az 2 saat suyu boşa akıtıyoruz . Bu süreyi ne kadar uzatırsanız o kadar iyidir. Nsf sorgulama ekranında çoğu membran için 24 saat yıkama sonunda nsf kriterlerine uygun hale gelir ibaresi mevcuttur. Hatta bazı membranlar 48 saat yıkama ister. Yani membrandan yaklaşık 1 ton su geçtikten sonra kullanmak gerekmektedir.
Yıkama işlemini tamamladıktan sonra tankın vanasını açıyoruz ,arıtılmış su tanka dolmaya başlıyor , arıtma bittiği zaman , arıtma musluğunu açarak tankı 2 kere doldur boşalt yapıyoruz . Tankın içini de elden geçirmiş olduk.
Tankın vanasını kapattık , şebeke hat almayı kapattık , arıtma musluğunu açtık ve sistemde kalan suyu ve basıncı tahliye ettik.
Daha sonra membran sonu kaç tane filtreniz varsa tek tek takıp sıralı halde en az filtre başına 20 litre su geçirerek onları da yıkıyoruz .
Filtreleri tek tek devreye aldılktan sonra kullanıma başlıyoruz.
Yukarıda anlattığım sistem pompasız sistemler için geçerli .
İsterseniz sisteminize aşağıdaki manuel membran ters yıkama düzeneğini en başta kurarak atık kısıcıyı sök tak yapmadan ,vana yoluyla aç kapa yaparak ilk yıkamayı yapabilirsiniz. Vana açıkken atık kısıcı devre dışı kalır ve sisteme su verdiğinizde arıtma tam başlamadan membrana giren su ,yüzeyini yıkamak için direk atığa gider.
Aquatic LifeyoutubeVisit www.aquaticlife.com to learn more. Regular flushing can prolong the life of your membrane. To flush the membrane, water must quickly flow through the membrane housing. This is achieved by removing the flow restrictor on your RO unit. Instead of removing the flow restrictor each time you want to flush the membrane, we've created a simple by-pass with an on/off valve.https://www.youtube.com/watch?v=T5CFco_Ceog&t=14sEğer cihaz pompalı ise , yukardaki manuel yıkama düzeneği mutlaka kurulmalı ve pompa devreye girdiği anda hemen atık kısıcı üzerindeki ters yıkama düzeneğindeki vana açık hale getirilmelidir.
Bu sayede membran yüzeyindeki maddeler temiz su tarafına gitmeden hemen atık su bölümüne gidecektir.
Manuel ters yıkama düzeneğindeki vanayı da ara ara açarak , membranı yıkama yapmak , membran ömrünün uzamasına yardımcı olacaktır.
Bu işlemleri hakkıyla yapacaksanız , suyunuza uygun olan en kaliteli en uzun ömürlü membranı alın ki , yıkama işlemi ile her sene tekrar tekrar uğraşmayın ve yıkama işlemi ile her sene bir ton sunu boşa akıtmamış olun.
Doğru yıkama işlemi meşakatli olsa da bu şekildedir. Hiç bir servis gelip de bu işlemi yapmaz , yapamaz , çünkü süreç oldukça uzun sürüyor görüğünüz üzere.
Biraz uzun oldu ama soranlara da buradan link veririz. Bunu da başa tutturayım müsait zamanda tekrar gözden geçirerek.
Düzenleme düzeltmeler yapıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 16 Temmuz 2024; 9:37:55 >
-
Merhaba bu hazır sistemlerde pompa seçeneği dışında neden seçenek sunulmuyor? Farklı filtreyle/memranla/depo boyutuyla temin etme veya UV ekleme gibi.
Bir de bu ek ürünler NSf sertifikasına sahip olmayabiliyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 16 Temmuz 2024; 14:41:20 > -
Var öyle satan arkadaşlar puretron da sistem toplama gibi ?
Ek ürünlerden kastınız ne bilmiyorum ama pompadır selenoiddir , alçak basınç yüksek basınçtır vs bunları diyorsanız maalesef daha o seviyelere getiremedik Tr arıtma sektörünü 😂 direk Nsf sertifikalı modeller olabilir sizin aradığınız ama pompalı sabit modeller olacak şekilde Nsf alınmış ürünlere bakmalısınız
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X