Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.104
Cevap
168
Favori
112.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Afiyet olsun şimdiden 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • xcaka28 kullanıcısına yanıt
    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

Bir üçkağıt yoksa sertifika var görünüyor. Ama burası Türkiye, aynı ürün mü diye hep bir soru işareti kalıyor malesef.

• Elektrotek kullanıcısına yanıt
    https://www.ethicwater.com.tr/urun/filtek-nsf-onayli-5li-filtre-seti/

Bu mu Nsf onaylı yukardaki set mi sizce ?

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

şerh düşmüştüm. Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?  Bir üç kağıt var görünüyor.

Olmamasını canı gönülden isterdim ama maalesef .

En azından sertifikası var olarak gözüküyor aramızdan biri filtreleri test ettirmedikçe hiç bir firmaya güvenemeyiz diğer markalarada güvenemeyiz sonucta bize başka birşey gönderdiğini test etme şansımız yok çok üzücü. Senede bir tüm filitreleri değiştirirm suda herhangi bir koku ve birşey olmadı bu zamana kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Şuanki setim 3 lü suwun çiyan set dupont taptec hf membran pentair gs-10ro daha öncede ovasu set vardı 2 gac 1 adet sediment filitre vontron membran tatlandırıcı easyvell nsf sertifikalı tatlansırıcı vardı aralarında hiö bir tat farkı yok 1 yıl önce değiştim bence fazla para vermek lazım uzun kullanımda yine yazarım

Evsel kullanıcı olarak iki filtre arasındaki farkı gözle tatla anlamak imkansız , dayanım süresini fark edebiliriz sadece .Atıyorum sizin aldığınız 6 ay sonra , benim attığım 9 ay sonra tadı bozmaya başlar gibi , suya geri salınım var mı hala klor tutuyor mu ? Tutmasını istediğimiz şeylerin ne kadar uzun kullanımda hala tutabildiğini anlamak zor . Nsf sertifikasında galon cinsinden test edilmiş karbonları kullanmak daha güvenli olur , atıyorum x karbon filtresi 1500 galon test edilmiştir ibareli olanlar . Bu Nsf sayfasında yazacak ama , filtre etiketi üzerinde yazılanlar farklılık gösterebilir .

Örnek Cck firmasının post karbonlarındaki gibi

Post karbonda kullanılan karbonlar daha kalitelidir , bana kalırsa post filtreleri De membran önüne takın , tüm sistem sorunsuz verimli karbonlardan oluşur .

1 sene oldu vontron membran sahte olabilir içide aşırı kirlenmemiş gibi 1 senede komple değişim yapıyorum ucuzla pahalı arasında fark yok bence içimide güzel kokusuz başka yerde çay kahve içince o pis klor tadını alıyorum birde metalimsi bu arıtma sistemi iyi bence. Post karbonu membran önüne neden takıyoruz ki memrandan geçen klor vs tutması gerekmiyor mu çaydanlıkta hiç bir zaman kireç olusmuyor bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcaka28 -- 28 Temmuz 2024; 11:31:57 >

Membranda temiz su kirli su bölümleri ayrıdır , arıtma esnasında birbirine karışmaz , membran ömrü saflaştırma yüzdesi yüzde 90 üzerinde ise sık sık değiştirmeye gerek yok , membran yeni takılınca da en az 2 saat boşa akıtmak , membranı iyice yıkamak lazım vs , bundan dolayı kaliteli bir membran alıp , kullanabildiğin kadar aynı membranı kullanmak en iyisi . Kimse membran yıkamayı doğru düzgün yapmaz mesela .

Karbon uçucu gazları , bazı ağır metalleri ve kloru tutar , membran kalanları halleder .

Ayrıca Siyah lastikte vontron yazıyor , bu orijinalmiş bence , bir de vontron track uygulaması üzerinden seri numara sorgulaması yapılarak da kontrol edilebiliyor . Yenilerde siyah lastiklere de bakmak lazım bi , önceden olup şimdi neden yok o da ayrı muhabbet

• Tekrar merhaba, ethic water firmasının önerisi ile birlikte 3 farklı atıksız su arıtma cihazı buldum. Birincisi etik water firmasının önerisi, ikincisi eliks su arıtma cihazı, üçüncüsü bwt slim 4 su arıtma cihazı. Baktığımda hepsi birbirine benzer görünüyor. Cihazlar arasındaki farklar hakkında konudan anlayan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. Suyu en iyi arıtan sistemi bulmayı hedefliyorum, ters ozmos hariç.

• ukulele52 U kullanıcısına yanıt
    Fiyatlarını ve linklerini ekler misin ?

• Merhaba pompalı murica 75'de herhangi bir su kaçağında suyu kesme gibi bir özellik/valf ve basınç düşürücü/sabitleme var mıydı?

Bir de Ankara'da 4 kişilik bir aile için tüm filtreleri 2 yılda bir değiştirmek sorun yaratır mı?

@ZevkiSefa alırken uyguladığınız ve önerdiğiniz bir ekleme/değişiklik var mıydı?

@ethicwater indirim kodu alabilir miyim? ayrıca uv filtreleme için parça sitede listenemiyor. Temini yapılıyor mu?

İlk sayfada detaylı incelemesine bakabilirsin hocam cihazın , suyu kesme yok , basınç düşürücü ben aldığımda yoktu , ama ilerleyen zamanda cihazda sabit satılacak diyorlardı , standart hale geldi mi bilmiyorum hocam .

Membran hariç her filtreyi her sene değiştirin hocam . 2 yıl uzun bir süre , ben tavsiye etmem . Kendim 9 ayda maksimum değiştiririm .

Değişiklik ben yaptım , membran çıkışına vana sistemi yapmıştım saf su alabilmek için , elimde manometre vardı onu dahil ettim , membran girişi basıncı takibi için , ben aldığımda manometreli braketler de yoktu , manometre de sabit olacak diyorlardı , alacaksanız onları da sorun . Manometre candır . Bioetix filtre içinde anti bakteriyel taş mevcut , uv ye gerek olmayabilir .

Bilgiler için teşekkürler. Belirttiğiniz gibi incelemenizde basınç düşürücü sonra eklenecek yazdığından mevduttakilere eklenip eklenmediği konusu açıkta kalmıştı. Bir de yukarıdaki mesajlarda çatlama vb durumlar biraz tedirgin etti. Suyu kesecek bir parça gerekli görünüyor. Bu sebeple sormak istedim.

Firmadan gelecek bilgiyi beklemek gerekecek gibi.

UV istememin esas sebebi suda nadiren de olsa kimyasal ilaç benzeri bir koku oluyor. (ayda yılda bir.) Bu tip kokunun karıştığı bir suda her şey olabilir diye düşününüp önlem almak.

Şebeke suyunda mı ?

şebeke suyu.

Niyetiniz güzel ama mantığınız yanlış , şebekede bir şey varsa membrandan kaçma ihtimali yüzde 3-5 en fazla ve her sistemde bu risk var , membran yüzde yüz saflaştırma yapmaz, membran sonrası o bahsettiğiniz şeyi yaşama ihtimali yüzde 0 diyebiliriz .

Uv suyu biraz ısıtır , içimi pek hoş olmuyor diye yorumlar çok var, uv nin asıl amacı membran sonu karbonda herhangi bir üreme olursa ya da tankta herhangi bir üreme olursa onu temizlemektir , kaliteli karbonlu Nsf sertifikalı sistemlerde , uzun süre kullanılmayan karbonlarda üreme ihtimali düşüktür ama yine de vardır . Bundan dolayı da membran sonu karbon olacaksa en kalitelisi kullanılmalı ya da sadece Nsf sertifikası olan alkali taşlar tercih edilmesi iyi olabilir .

Uv kimyasal ilaçlara veya kokuya etkili değildir. Kimyasal ve koku icin arıtma cihazlarında karbon kullanılır zaten, şebeke suyunda bakteri olma şansı zaten çok düşük bir ihtimaldir, ancak bir karışım bs olduğunda geçici olarak olabilir, böyle bir durumda da halk komple zaten salgın geçirir.

Uv filtre arıtılan suyun güvenliği için gereklidir ama gümüş iyon post karbon veya antibakteriyel gümüş bioseramik toplar olan alkali varsa örneğin Biocera, Roycera veya Bioetix gibi içeriği güvenilir filtreler olduktan sonra uv filtreye ihtiyac duyulmaz. Sertifikasız filtreler kullanılıyorsa bir cihazda muhakkak uv kullanmak şart zaten çünkü cihaz bakteri üretme riski %80'dir.

Uv fitre kullanımı da biraz zordur, şu yönden zor ilk aldığın her bir bardak suyun sıcak (35 derece) olacaktır. Bunu da göz önünde bulundurup uv tercih edebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.