Hocam cevabınız için teşekkür ederim. İnline sistemleri kullan-at olması ve her seferinde yeni plastik ile gelmesi, patlama riskinin az olması nedeniyle vs tercih etmek istedim ancak omnipure haricinde güvenilir bir marka bulamadım. 3lü Pentek var bir sitede ancak başka hiçbir yerde yok firmayı aradım sordum kendileri de ne sattığını bilmiyor. 1200 lira bandında 3 lü set. Omnipure ise 3200 lira civarında k56 serileri. Dolayısıyla housingli bir sistem maliyet olarak daha uygun olacak diye düşündüm. Marka olarak kendini ispatlamış NSF sertifikalı filtreler kullanacağım. Yerli olanlar bu konuda maalesef hiç güven vermiyor. Bu konuda güvenilir, satıcı ve marka olarak hem housing hem de filtre tavsiyeniz olur mu? |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (119. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim benim de aklımdaki şey tam olarak böyle bir sistem. Sadece inline mı housing mi olmalı onu düşünüyorum. Kullanacağım filtre omnipure veya pentek gibi kendisini kanıtlamış ve orijinalliğini sorgulayabileceğim bir marka olmalı. Bu durumda maliyet açısından da düşünürsek marka ve satıcı olarak tavsiye edeceğiniz bir kombinasyon var mı?
-
Pentek veya Pentair inline sediment ve ön karbon üretimini bıraktı, takcevir olarak üretiyor artık, inline pentek filtre seti yok.
Nsf onaylı inline istiyorsan Türk malı haricinde nsf'li set de yok 🙂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Omnipure nsf belgeli diye biliyorum ancak çok pahalı. Housing olarak nsf li hangi ürünler alınabilir?
-
Ayrıca 1200 liraya 3lü set pentek olmaz, tanesi o fiyatlardan pahalı neredeyse.
Swun set alsan inline sedimenti nsf li değil.
Omnipure set alsan inline sedimenti nsf li değil.
Geriye sadece nsf li inline set olarak yerli FLT'ler var hocam, başka da mevcut değil.
Omnipure K56SS serilerinin sahtesi olmaz, çünkü filtre tasarım olarak 90 derece yandan çıkışlı, X bir inline fiktreye etiket yaparak Omnipure yapamazsın bu serilerde. Orjinallik doğrulama olarak Omnipure tercih edebilirsiniz. (K560533 nsf'li değil sette)
Swun Chyan inline Quick filtrlerde aynı şekilde etiketle değişim yapamazsın Quick yerinde yeşil renkli yerde SC yazar (sadece gac filtrleri nsf li)
FLT yerli üretim inline membrana da sahip gac, post, sediment ve membranı nsf'lidir.
Swun omni ve FLT ye göre %40 daha düşük ömürlüdür. Kapasite olarak.
Şimdi tercihinizi siz hangini isterseniz onu yapın.
Dünya genelinde elbette Omnipure kendini kanıtlamıştır çünkü ilk inline filtre üreticisi kendileri.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Açık kasa olarak mı soruyorsunuz anlamadım ?
Sizin o dediğiniz Fluxtek marka , üzerine pentair etiket basılmış sadece , ayrıca ilk sayfada inline filtre incelemesi var,
Nsf sertifikalı post karbonlardan ön set yapın hocam sizde , 10 inç olabilir ama içindeki karbonlar daha kaliteli olduğu için Nsf sertifikasız 12 inçlerden daha iyi iş yapabilir , iodin değerleri daha yüksek , tutuculukları daha yüksek gibi düşünebilirsiniz . Siz sıfırdan set yapacaksanız denemenizi tavsiye ederim illa inline olacaksa , başına da bi tane basınç düşürücü takın.
10 inç swun post var
10 inç Cck post var
10 inç Pentair post var .
Omnipure a o kadar para vermek de ne bileyim . 6 ayda bir değiştir canın sıkıldıkça değiştir .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 1 Ağustos 2024; 21:54:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam inline güvenilir ve kaliteli olanlar pahalı. Omnipure vs. Ben de housing açık kasa yapayım diye düşündüm. Housingli sistem için NSF sertifikalı, kaliteli bir filtre kombinasyonu arayışındayım. Açık kasa olacak her türlü.
-
Ben kendim evimde şuan alttaki ürünü kullanıyorum yaklaşık olarak.
https://royalgreen.com.tr/urun/5li-pentair-filtre-seti/
5li set bu linkteki. 3500 lira 3 taksitli fiyatı. Nakitte 3250₺ mal olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Üç tane cck Housing üçü de mat olacak
1 tane Purtrex sediment
2 tane kx matrikx cto filtre
1 tane Taptec membran
Dörtlü dediğiniz için bu şekilde olur . Hepsi nsfli
Fitting olarak ekonomik swun fitting , kaliteli cdc fluitfit var . Bunlar da nsfli bulursun .
2600 civarına gelir hepsi ethicwaterdan alırsanız yüzde 20 indirimli , puretronda da vardır aynı malzemeler , ondan da fiyat alabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 1 Ağustos 2024; 22:48:38 >
Merhaba, atıksız su arıtma cihazı seçeneklerini teke düşürdük. Sizce bu cihaz, Ankara için yeterli ve güvenilir mi? https://www.alkalisu.com.tr/product/eliks-sp3-100-ts3/
-
Hocam siz sürahi denemiş miydiniz , bu kadar paralar çok , 0,5 lik cto filtre taksanız yeter , gerisi çaf çaf ama seçim sizin .
Purefer filtre falan kullanıyorlar , seti 1000 liraya alırsın adam 18 Euro yazmış , karbon blok filtreye 75 Euro demiş değişim zamanı ekstra bir dünya masraf , alman malı ibareleri var filtrelerin adı sanınınyazınca adamın sitesi dışında çıkan hiç birşey yok dikkatli olmanızı tavsiye ederim .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 3 Ağustos 2024; 20:3:50 >
Yanıtınız için teşekkür ederim. Brita sürahi annemlerde var. Su tadını pek sevemedim ve güvenilirliğinden emin olamadım. Seçim konusunda dikkatli olmaya çalışıyorum, bu sebeple foruma da sorayım dedim. Anlıyorum ki forumda bir çok kişi, su arıtma konusunda, evlerinin ustası olmuş. Böyle bir ustalık bizim açımızdan pek mümkün değil. Mesela; söz ettiğiniz filtreyi nereye nasıl takarız hiç fikrim yok. Merak ettiğim konu: RO sistemlerin dışında kalan tüm seçenekler sürahilerle eş değer mi, ara seçenekler yok mu, yani ters ozmos sistemlere yaklaşabilen seçenek yok mu?
-
Yukardaki üç sistemden hangisini alırsanız alın tadı brita sürahiden daha iyi olmaz , ters ozmoz sistemi kadar hiç bir sistem derinlemesine arıtma yapmaz .
Ankara için o kadar derinlemesine bir arıtma gerekli mi bilemiyorum. Bir çok sebeple, kasalı ve ters ozmos sistemler içime sinmiyor. Bu sistemler suyu %95 arıtıyorsa, RO olmayan sistemler %80 arıtsa da kimi bölgeler için yeterli bir seçenek olabilir.
-
Öyle bir sistem bulursanız lütfen bizimle de paylaşın , biz de öğrenelim .
Merhaba,
Normal şartlarda damacana suyu kullanıyoruz. Buzdağı, fuska vs. hem sürekli artan fiyat hemde bazı zamanlarda firmalara ulaşamamak canımı sıktı. Eve arıtma almak istiyorum. Sağlıklı olursa bizim için daha iyi. 2 kişilik aileyiz. Çok derin bilgilerim yok. Arıtacağı su ile yemek ve çay yapabilmek, satın aldığım damacana gibi içimi olursa benim için yeterli gelecektir. Dediğim gibi sağlıklı olsa yeter. Sizce hangi ürünlere bakmam gerekir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
buzdağı ve fuskanın güncel fiyatı nedir şu an
-
bizim kullandığımız ters ozmos filtre setleri şu resimde yazan ağır metalleri arıtmıyor mu , sitedeki kişi sallıyor mu
-
1 damacana 100 tl. Ve yemek, çay için kullanmıyorum. Maliyeti çok fazla olacak yoksa.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
NSF ve WQA logosu var ama whatch water diye bir marka aramalarda çıkmıyor. Ürünün sertifikası yoksa hiç bir beyanı kabul edilmez.
Wqa
https://find.wqa.org/find-products#/
Nsf
https://www.nsf.org/
Bahsi geçen nsf ve wqa sertifika linkini atarsanız cevap verebiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 4 Ağustos 2024; 12:56:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X