Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.094
Cevap
168
Favori
111.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ro olmayan sistem %80 arıtmaz, sudaki tüm maddeleri tek başına %95-99 aratabilen sistem ro vardır. Ro harici filtrler genelde karbon özellikli olduğu için voc ve klor gibi maddeleri tutabilir. Ro sistem tutmaz, attıktan dışarı göndererek arıtma işlemi yapar. En güvenli sistem şuan için ro sistemi vardır.

Yol ben sudaki kloru tutsun suyun kokusu olmasın diyorsan en basiti bir karbon blok tak gec ve kullan. Size maliyeti de 30 doları bulmayacaktır.

Atık olmayan sistemler sürahi filtrelerin daha büyükleridir sadece.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Forum Üyeleri,

Bugün sizlere, ETHIXFILTER markasının RO2050 model su arıtma cihazı hakkında bilgi vermek istiyorum. Bu cihaz, su kalitesini en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış ve orijinal Pentair filtreler ile donatılmıştır. İşte RO2050 modelinin öne çıkan özellikleri:

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

1. NSF Sertifikalı CCK Housingler: Su arıtma cihazınızın dayanıklılığı ve güvenilirliği, NSF sertifikalı CCK housingler sayesinde garanti altına alınmış durumda.
    2. NSF Sertifikalı SWUN Chyan Bağlantı Fittingsleri: Montaj ve bağlantı kalitesinden ödün vermeyen bu fittingsler, suyunuzun en saf şekilde iletilmesini sağlar.
    3. NSF Sertifikalı PAE 8 Litre Tank: Yeterli su depolama kapasitesi sunan bu tank, evinizin su ihtiyacını rahatlıkla karşılar.
    4. NSF Sertifikalı Likuan Musluk: Estetik ve fonksiyonelliği bir arada sunan bu musluk, güvenli (kurşun salınımı, ağır metal suya salmaz) ve temiz su akışı sağlar.
    5. NSF Sertifikalı Dupont TapTec TT Plus HF Membran: Yüksek TDS (2000ppm maksimum) değerlerinde dahi etkili olan bu membran, suyunuzun kalitesini en üst seviyede tutar. (500ppm ve altı şebeke sularında 130 GPD olarak çalışır. Çift membran kullanmanıza gerek olmaz)
    6. Paslanmaz Braket (Şase) üzerine montaj ypılmıştır.

RO2050 su arıtma cihazı, üstün filtrasyon performansı ve güvenilirlik sunar. Eğer su arıtma cihazı almayı düşünüyorsanız, bu model kesinlikle listenizin başında olmalı.

Kullanıcı Deneyimi: Kullananların yorumlarına göre cihaz, montajının kolay olması ve suyun tadındaki belirgin iyileşme ile öne çıkıyor. Ayrıca, NSF sertifikalı bileşenleri sayesinde uzun ömürlü ve güvenli bir kullanım sağlıyor.

Eğer siz de sağlıklı ve temiz suya erişmek istiyorsanız, ETHIXFILTER RO2050 su arıtma cihazını kesinlikle tavsiye ederim. Ürünü detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Su kalitesini ölçmeniz için 1 adet dijital TDS metre cihazı birlikte hediye olarak gelmektedir.

Ürün Fiyatı: 9.500,00 (04/08/2004) Forum üyelerine %10 indirim ve nakit %10 indirimle toplamda %20 indirimle ürüne 7.695,00₺ sahip olabilirsiniz.

Sağlıklı günler dilerim!

• tersosmos kullanıcısına yanıt

Link atamam, yukarılarda verlen linkten ulaştım bende onlara.ters ozmosun ağır metalleri süzmediğini yazmışlar.ben sizin 5 li inline setinizi kullanıyorum.bu sistemin ve sistemlerin ağırmetallere ne yaptığını bilmiyor ve merak ediyorum.bilgi verirseniz sevinirim.

Adı sanı belli olmayan , bir çok kaynaktan ürün bilgilerine ulaşamayacağım, kullanıcı görüşleri yurt içi ve dışı okuyamayacağım ,kıyaslayamacağum firmalardan mümkün olduğu kadar uzak duruyorum

Su arıtma sistemleri benim için yenibir konu .yaklaşık 9 aydır forumda paylaşılan yüzlerce sayfayı okudum.epey bilgi sahibi oldum ve hala öğreniyorum.sizlere işlerinizde başarılar diliyorum.iyiki varsınız sayenizde buradaki ve youtubeki paylaşımlarınızdan ve ayrıca zeki beyin paylaşımlarından çok şey öğrendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cce -- 4 Ağustos 2024; 14:55:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cce kullanıcısına yanıt
    Ters ozmoz suyun ppm değerini neredeyse 0'a kadar indirebilmektedir yani bu bildiğimiz saf su demektir. Haliyle saf su üreten bir sistemin ağır metal tutar mı, faydalı faydasız mineral tutar mı! Ya da şunu bunu arıtır mı diye sormaya da gerek yok, ro sistemi sudaki gazlar hariç hepsini tutar, gazları tutamadığı içinde bu sistemde karbonlar kullanılır. Ro sistemi tek başına çalışmaz, çalışır ama ömrü kısa olabilir, o yüzden önden sediment ve karbonla su biraz iyileştirilir.

Ayrıca satıcıların beyayına Türkiye'de güvenmeyin, coğu ne sattığını bile bilmeden satıyor amac ticaret olsun mantığı var, bu yüzden bazı şeyleri kendimiz sorgulayıp araştırma yapmamız gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt

Yanıtınız için teşekkürler, pahalı ürünlere gerek olmadığını anlıyorum. Forumda okuduğum kadarıyla, biocera filtrelerde saptanan sorun ve oluşan talep sonucu, iki benzer filtre üretilmeye başlanmış. Talepler, farkındalık ve gelişen teknolojiyle birlikte farklı seçenekler geliştirilebilir diye umuyorum. Keşke sularımız güvenli durumda olsa, asıl talep bu olmalı belki...

• @ukulele52 @cce

bu ürünü ve firmayı biraz araştırdım

nsf de birşey çıkmıyordu , belirli aralıklarla nsf 61 ve 42 almışlar bazı ürünlerine sonra yenileme yapılmamış , ya ürün değişti ya da artık nsf e para ödemesi yapmak istemiyorlar ,ya da artık kritierleri karşılamıyor o kısmına girmiyorum.

başka bir filltresi için nsf 42 demiş mesela 2021 de yani geçmişte . çok önemli değil.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?Watch Water Germanyfacebook
    Do you have arsenic or heavy metal issues in your water? Titansorb® offers a unique and simple high loading capacity solution for the complete removal of arsenic and various heavy metals. Titansorb®...
    https://www.facebook.com/share/p/z6fzHi4gc9DeEgp4

2018 de içe suyu kriterlerini karşılar diye de kendisi de eklemiş

şu an nsf in kara listesinde.

membranın sudan ayırdığı şeyler ve yaklaşık oranları , bu oranlar suya göre membrana göre ,membranın kullanım ömrüne göre değişir . İlk başlarda yüksek oranda olurken yıllara göre membran ömrünü doldurduğu sürece düşecek.

iddiaların doğrulanması için nsf gibi bir kurumda test yapılmalı , membran için mesela filmteci örnek vereyim

biz bunlara baktım bunları hallediyor diyor mesela nsf .

Pentair de bu testi cihazları için yaptırmış mesela ,everpure residental rom isimli cihazı için sadece tds düşürümüne bakmamış , ağır metal testine de ekstra sokturmuş ki , yukardaki membran testinde neleri tuttuğunu bilmesine rağmen yine de müşterisi için sunmuş mesela. Kafanızda canlanmıştır inşallah. Bu testler ulaşılabilir halde olmadığı sürece kim ne derse hemen inanmamak gerekiyor.

düzenleme kişi ekleme , eklemeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 5 Ağustos 2024; 10:26:52 >

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

ilave detaylı bilgiler için teşekkür ederim.ro ların ağır metalleri trutmadığı yalanını öğrendiğimde zaten kafamda canlanmıştı tablo.ne yazık ki ticaretin ve yaşamın her alanında bu tür firmalar , insanlar hep var ve var olacaklar.

bizlerin uyanık olması lazım.

• cce kullanıcısına yanıt

karışık işler , filtre ağır metalleri titanyum dioksit ile yapıyor diyor , ya da onun bir bileşeni ile kimyam çok iyi değil ab titanyum dioksiti her yerden çıkarmaya çalışıyor,yasaklıyor falan.

aynı şeyi yarın karbonlar için denilip denilmeyeceği de belli değil tabi ki . Şimdilik böyle devam .

Hocam teşekkür ederim. Evdeki sistemi incelediğimde pompanın birinci filtreden sonra bağlandığını ve 2-3 numaralı housinglere basınç oluşturduğunu fark ettim. Yıllarca 90 psi dayanıklı housinglere 120 psi basmış pompa. Bu da sanırım patlama sorunlarına neden oldu. Şimdi ise pompayı 3. filtreden sonra yani membran öncesi bağlamayı planlıyorum.

Hatta 1. filtrenin öncesinde de bir basınç regülatörü takacağım. Kullandığınız ya da tavsiye ettiğiniz bir marka- ürün var mı acaba? Kaç psi takmam uygun olur?

Membran için filmtec in bildiğimiz eskiden beri olan serisi mi taptec mi almalıyım hiçbir fikrim yok?

Herhangi bir basınçlı depolama yapmayıp cam damacanada biriktireceğim için membran çıkışına çek valf koymayacağım umarım yanlış yapmıyorumdur.

Ara sıra membranı yıkamak için atık kesiciyi by-pass edecek şekilde bir musluk koyup yıkama yapmayı planlıyorum.

300 lük atık kesici kullanacağım pompalı sistemde membranın ömrünü çok kısaltır mı sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

• messdent M kullanıcısına yanıt

pompayı membran girişine verebilir ve cihazın en başına ilk filtre girişine basınç düşürücü takabilirsiniz.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?www.hepsiburada.com
    Taiwan 70 Psi Basınç Düşürücü Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://app.hb.biz/qQYPS2EERHSB

fotodaki ürünü birebir aynısı mı geliyor diye sorun. swun chyan 70 psi basınç düşürücü takabilirsiniz.

şebeke tds değeri 400 üzeri ise taptec daha iyi olur. 400 altında filmtec daha iyi olur . Taptec her suda çalışır ve yeterlidir .

https://www.ethicwater.com.tr/urun/dupont-taptec-membran-tt-plus-hf/ nakitte yüzde 20 daha düşer fiyat. En ucuz şu an burada.

cam damacana ışık alıyor . Ayrıca oradan musluğa göndermek de ekstra sistem gerekli .Sürahi gibi olursa olur ama sadece ihtiyacınız kadar olan suyu almanız lazım.Arıtılmış su klordan uzaklaştığı için uzun süre stril kalmaz bakteri üremesi daha hızlı olur . Ondan dolayı tavsiye 2 litre aldın kullandın , sonra tekrar almanız yönünde olur . 20 litre alıp 2-3 gün beklerse kokar bakteri ürer.

https://forum.donanimhaber.com/aritma-cihazi-ariyorsun-ve-kafan-karisti-degil-mi--152399899-115#159110836 membran yeni alındığında ve ara sıra ters yıkama yapmak için neler yapılması gerektiğini burada anlattım . Buradan yapabilirsiniz.

atık kısıcı seçimi şebeke tds değerine göre seçilir. tds 350-400 üzerinde ise 420 lik ,altında ise 300 lük yeterli olur. aşırı yüksek değilse 420 lik standart takın geçin. Uzun süre değişmeden yıkaması doğru yapılmış membranı kullanmak daha sağlıklı .

Ayrıntılı araştırmanız için teşekkürler. Bu yıl cam damacanaya devam demek ki.

• ukulele52 U kullanıcısına yanıt
    Tercih sizin .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, membranın çıkışını serbest bırakıp 15 dk yıkadıktan sonra tds 30 un üzerine çıktı. Normalde 4-5 arasındaydı. 1. filtreden şüpheleniyorum yada membran zarar görmüş olabilir mi, ne yapmalıyım?

1. Purtrex 5 micron tortu
    2. ve 3. Pentair GAC-10

4. TapTec membran

Filtrelerin tamamı 8 aylık.

• daramdrum kullanıcısına yanıt
    Serbest bırakıp derken hocam atık kısıcıyı mı çıkardın ? Tekrar takmadan su aldıysan basınç oluşmadığı için Tds yükselir , yıkama sonrası atık kısıcıyı takıp bir litre sonra suya bakıp 30 diyorsan anormallik olabilir , şebeke Tds değeriniz kaç ?

Cevabınız için teşekkürler. Atık kısıcı olarak iğneli vana kullanıyorum; temiz-atık oranını 1-1.5 ayarlamak için. Ayrıca yaz/kış bu oranı korumak için de ayarlı vana işime yarıyor.

3 ayda bir rutin olarak yaptığım membran yıkama ve Biocera çalkalama işleminden (tıkanmasını önlemek için) sonra bu durum oluştu. Membran yıkansın diye atık kısmındaki iğneli vanayı sonuna kadar açarak suyun tamamen atıktan çıkmasını sağlıyorum. 15dk sonra da vanayı kısarak, atık oranı 1-1.5 olacak şekilde ayarlıyorum.

Giriş TDS değeri: 190-200. Membranı eski haline getirip 1 saat su arıttım ancak, membran çıkışı TDS 30 un altına inmedi çok ilginç.

yaptığınız işlemin membrana zarar verme ihtimali teoride mümkün değil , sediment filtre bazen çok dolu iken tds yi etkilediğini de gördüm mesela , teorik olarak bu da mümkün olmamasına rağmen teori ile pratik bazen uyuşmuyor. Sedimentin rengi nasıl ? baya koyu kahrenegi ise tds yi arttırabilir. Çok koyu ise yenisini takıp bi dener misiniz ?

Sorun gider kısmındaymış; atık vanasını nerdeyse kapatacak kadar kısmışım. Temiz suya bakarak vanayı ayarlıyordum bana da ders oldu. 2 saate yakın gider kapalı su arıtmışım. İyi ki filtreler patlamadı yada membran zarar görmedi ama ömrü kesin kısalmıştır. Neyse şuan 4 TDS veriyor. Sizi de meşgul ettim, kusura bakmayın.

1-1,5 ayarlı halde 30 alıyorsunuz sanıyordum. Geçmiş olsun.

Hocam sistemi kurdum çalışıyor, aşağıya da görüntüsünü ekleyeceğim. Cevap veren, yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Ürünleri ethicwaterdan aldım. Sağolsunlar ilgilendiler. Yaşar bey sistem kurulumu için eklemeyi unuttuğum 3 adet fittigi kendisi ekledi ve kargoda kırılan bir parçayı hızlıca yeniden gönderdi. Kısaca alışverişten memnun kaldım. Bir de LTF su diye bir firmaının hepsiburada hesabından swun chyan marka basınç düşürücü aldım onlar da gayet ilgili davrandılar.

Pompayı 3. filtreden sonra memnraba verdim ve basınç düşürücüyü de 1. filtreden önce taktım. Basınç düşürücünün etkisi çok net görülüyor. 1 tam bardak temiz su için, 1 bardaktan 2 cm eksik atık su üretiyor. Bu değer beni fazlasıyla memnun etti. Şebeke suyu değeri 350 ppm civarı. Membran çıkışı 10 ppm şuan için. Filtreleri tek tek birkaç dakika yıkadım. Sadece pentair gac filtreyi yanlışlıkla ters yıkadım inşallah bir sorun olmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messdent -- 15 Ağustos 2024; 19:35:0 >

• messdent M kullanıcısına yanıt
    Hocam bir kaç değişik yapalım estetik adına , alçak basınç sivicini , şu an ki yerinden alın ve braket üzerine pompa girişine takın , su direk basınç düşürücü sonrası ilk housinge girecek , oradan in out in out şeklinde sıraya dikkat ederek 3. Housing çıkışından alçak basınç siviçine sokun , varsa selenoide , oradan da pompa girişine .

Daha sonra Pompa çıkışından membran girişine veriyoruz , 2. Housing ile 3. Housing arasındaki hortumu da kısaltın ,3. Housing girişindeki fittingi biraz gevşetip fittingslerin ağzı birbirine bakacak şekilde ayarlarsanız daha estetik ve düzgün durur . Hayırlı olsun .

Membran temiz su çıkışında yüksek basınç sivici önünde neden çek valf yok hocam ? Bilerek mi takmadınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 16 Ağustos 2024; 9:32:19 >
  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.