Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.105
Cevap
168
Favori
112.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgi için teşekkürler. Aynen öyle tüm parçalar için seçenek olmalı. Ama belirttiğiniz gibi o seviyelere henüz gelememişiz.

Biraz araştırma sonrası mesela softlime kafama yatar gibi oldu. Membranı filmtec seçme, uv ekleme, tankı küçük seçme + konuda geçen bazı bağlantı parçalarının kalitesi kaynaklı farklı marka seçme imkanı yok.

örn. Hazır nsf li ürünü seçip artı olarak sertifikalı ek parçaları istediğimiz gibi kombinasyonla oluşturabileceğimiz bir sistem daha mantıklı görünüyor.

Belirttiğiniz firmayı şimdi inceledim isteğim gibi görünüyor. Fakat markanın sattığı parçalar sertifikalı gibi, hazır modellerinde herhangi bir sertifika almamış görünüyor. Bu sıkıntı olur mu? Tüm parçalar gerçekten sertifikalı ve ürünler / firma güvenilir mi?

Bir de tank için mesala 6lt gibi bir alternatif sunmamışlar.

seçimler deneme amaçlı rasgeledir.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

• Elektrotek kullanıcısına yanıt

ürün sertifikası olması iyidir ama parçaların tek tek sertifikalı olması türkiye pazarında benim nazarımda çok daha kıymetlidir. Çünkü tr de bazen firmalar müşteriye bilgi vermeden ürün içeriğinde değişikliğe gidebiliyor.

Diğer bir endişelendiğim nokta ise nsf sertifikası alınması için denetime giden cihaz ya da ürünler yerine farklı ürün ya da cihaz gitme olasılığının olması. Ben bu konuda nsf e bile yazdım hatta atıyorum x firmasının nsf almış olduğu şu cihazda hangi parçalar kullanıldı vs gibi , ürün reçetesini yani , adamlar anlamak mı istemedi , ben mi derdimi anlatamadım bilemiyorum ama ısrarla bana türkiyeden şu şu şu firmalarda şu ürünlerde nsf sertifikası mevcuttur gibi oto bir cevap yolladılar. Sanırım iki sene olmuştur bu olay .

Ondan dolayı tavsiyem içini açıp görebildiğiniz sorgulayabildiniz parçaları almanız daha önemlidir. İlk sayfada murica 75 incelememi okuyunuz , ne demek istediğimi kafanızda daha iyi canlandıracaksınız.

tr de nsf sertifikalı yüksek kaliteli uv falan bulmak zor. Onu geçtim alçak basınç yüksek basınç selenoid gibi parçalara gelemedik daha standart pompalı cihazlardaki parçalardan bahsediyorum.Pompayı lefoo markası ile çözüldü gibi sağolsun ethicwater satıyor şu an .

Bu kur devam ettiği sürece de herşey daha da kaliteden uzak olacak gibi görünüyor , her ne kadar kaliteli ürünler alınsın satılsın istesem de .

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Bu konu maalesef benimde kafamı kurcalıyor.Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?  Normalde belirttiğiniz gibi ürün listelemesi sonrasında alt veri olarak parça numara/detayı ve sertifikaları da olmalı.

Bu sebeplerle ara ara araştırıp araştırıp vaz geçiyorum. Bilgiler için teşekkürler. şimdilik cam damacanaya devam edeceğiz gibi.Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? 

"diğer bir endişelendiğim nokta ise nsf sertifikası alınması için denetime giden cihaz ya da ürünler yerine farklı ürün ya da cihaz gitme olasılığının olması. Ben bu konuda nsf e bile yazdım hatta atıyorum x firmasının nsf almış olduğu şu cihazda hangi parçalar kullanıldı vs gibi"

pompasız cihaz alırsanız endişeleneceğiz çok fazla birşey yok . Hnagi il ilçe şebeke basıncınız biliyor musunuz ? 5 bar üzeri bir basınç varsa pompasız ürün satın alabilirsiniz.

• İl Ankara. Değerleri ölçme imkanım olmadı. basınçla ilgili şimdilik sorun yok ama daha sonra taşındığımda uğraşmak istemediğimden pompalı araştırıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    İhlasın en ucuz modeli dışındaki diğer iki ürünü standart pompalı sertifikalı ürünlerdir , kriteriniz bu ise ihlasın modellerine yönelin .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Eline sağlık hocam çok açıklayıcı olmuş. Sadece 1 yerde sorum var. ilk 3 filtreyi ayrı ayrı tekli şekilde yıkıyorum sonra membrana takıyorum ben. Burada yazmamanızın sebebi sadece membran değişimini anlatmanız mı yoksa 3 filtreyi yıkamaya gerek yok mu?

• gcb1903 kullanıcısına yanıt
    O kısmı biliyorsunuz diye yazmamıştım hocam , tarif ettiğiniz şekilde tek tek yıkandıktan sonraki aşama membran yıkama be sonrası

Çok bilgilendirici bir içerik oldu. Filtre ve tankı yıkıyordum şimdiye kadar ama membranın yıkanması gerektiğini hiçbir yerde görmemiştim. Hele 2 saat gibi süreler olması beni tedirgin etti. Normal filtreleri bir kaç dakika yıkıyordum sadece. Baya 2 saat açık bırakacağız artık. Yeniden teşekkürlerimi iletiyorum. Çok aydınlatıcı bir yazı oldu. Eminim bir çok kişiye faydası dokunacaktır.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt
    rica ederim hocam , iyi günlerde kullanın . lezzetli içimler dilerim .

• Merhabalar yaklaşık 8 yıldır sistem organizasyon isimli bir firmadan aldığım pompalı, 8-9 filtreli cihazı sadece çay ve yemeklerde kullanıyorum. İçme suyu olarak cam damacana alıyorum. Cihazı ilk filtre değişiminde 5 filtreye dönüştürdüm. 3+ membran + postkarbon şeklinde. Depo da patladığında sağlıksız olabileceğini düşündüm kullanmıyorum. Bunun yerine cam damacanaya doldurup sistemi kapatıyor ihtiyaç halinde tekrar suyu açıp sistemi aktif ediyorum damacana dolunca sistemin suyunu kesiyorum. Son zamanlarda housing kapakları tek tek patladı. Su basma riski oldu. Neyse ki sistemi balkona kurduğumdan sorun yaşamadım. Eskidi herhâlde diye düşündüm ve patlayan 3 housingi de değiştirdim. Dün daha enteresan bir şey oldu. Normalde çatlayıp sızıntı yapan housing bu defa güm diye payladı ve bu defa kapağı değil, kapağa vidalanan şişe kısmı patlamış. Acaba basınç fazla mı geliyor diye sizlere de danışmak istedim.

Bir diğer konu da sistem artık çok eskidi. Her parçası NSF sertifikalı bir sistem kurmak istiyorum. Housing ile inline sistemler arasında maliyet veya teknik olarak bir fark var mı? Hangisini tercih etmeliyim? 3 ön filtre+ membran şeklinde 4 filtre planlıyorum. bu defa pompa kullanmadan doğrudan bu sistemi damacanada biriktirmek istiyorum. Pompa ve depo kullanmadan yapacağım sistemde 4 yönlü vanaya da ihtiyaç olamayacak sanırım. 4 filtreyi birbirine seri bağlayıp membran çıkışına musluk ve flow koyup sistemi bitirmeyi düşünüyorum. Bu konuda fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

• messdent M kullanıcısına yanıt
    Günlük su tüketiminiz ne kadar ki hocam ? Klordan arıtılmış su uzun süre beklemez bakteri üremeye başlar ,

Cihazın su girişine basınç düşürücü takın , sizde basınç yüksek belli

Pompayı da membran girişine su verecek şekilde ayarlayın ki membran yüksek basınçlı sudan faydalanmaya devam etsin .

Her parça tek tek nsfli olan parça pompasız sistemlerde mevcut , hat alma elemanları hariç , ihlasın en ucuz modelleri pompalı ve direk sistem olarak nsfli alabilirsiniz , lakin kapalı kasa olduğu için pek kurcalamaya modiye etmeye müsait olmaz .

Tek tek parçayı kendim seçeyim derseniz , ilk sayfada Murica 75 incelemesi var onu dikkatli okuyun , istediğiniz parçayı içinden seçerek alabilirsiniz .

Açık kasa sistem candır , özellikle sizin gibi modiyeli sistem kullanlar için , kapalı kasa mecbur kalmadıkça tavsiye etmem . Açık kasa her türlü kapalı kasalı sistemlerden iyidir .

Dörtlü sistem kapalı kasa inşine filtrelerde pek başarılı olmuyor , açık kasa toplarsanız , membran önüne büyük karbonlar koyarak dörtlü sistem olarak kullanılabilir , inline filtrelerin karbon miktarları biraz daha düşük kalabiliyor , açık kasa filtrelerine göre .

• messdent M kullanıcısına yanıt
    Tank, musluk, satof vs kullanmadan Manuel şekilde kullanım olacaksa inline filtre alıp çok basit bir şekilde yapabilirsiniz hocam.

Ayrıca 3 tane ön filtre yerine 1 sediment 1 karbon kullanıp sonrasında 1 membran toplamda 3 filtre ile işi bitirmiş olursunuz ve maliyeti en aza indirirsiniz.

https://galiparduc.com/en-basit-ro-aritma-yapma/

Bu linkten de örnek alabilirsiniz bunda karbon yok 2. Asama olarak ama siz ekleme yapabilirsiniz. Görünüm olarakta sistem buna benzeyecek örnek olarak attım linki.

• Herkese merhaba. Ters ozmos olmayan atıksız, direk akışlı su verebilen arıtma cihazı arıyorum. Fiyat limiti yok. İşe yarar ve kaliteli bir cihaz olması yeterli. Bu doğrultuda önerilerde bulunabilir misiniz?

• ukulele52 U kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam aşağı bıraktığım linkteki ürünü inceleyebilirsiniz.

https://www.ethicwater.com.tr/urun/ethixfilter-ethix2-klor-ve-tortu-su-filtrasyon-sistemi/

• Filtekin yeni sedimenti çıkmış galıba 3, lü kite 800tl verdim
    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xcaka28 kullanıcısına yanıt
    Bunlar da maşallah her filtreye Nsf logosu yapıştırıyor 😂

6 ay sonra kullanırım bunlar acaba gerçek nfs sertifikası mı ürünler satış magazasından aldımda 😁

• xcaka28 kullanıcısına yanıt
    Kesin öyledir , bu etiketi her filtreye basıyorlar , sonra hepsi Nsf li oluyor 🙈😂

O zaman 1 sene sonra en ucuz seyle devam etcem bakalım bosamı düdüklüyolar bizi

• 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.