Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3.159
Cevap
168
Favori
113.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, halihazırda annemlerin evinde xmaster pompasız cihaz kullanıyoruz. Puretrondan almıştım. Kendi evime de almak istiyorum, bütçem şuan xmastera yeterli değil. Bu sebepten Spring water 11 aşama 7 filtreli 8 litre pae tank içeren bir arıtma cihazı almak istiyorum. Önerir misiniz? Yada bu fiyat aralığında öneriniz olur mu? Ürün linki aşağıdadır. Bunun harici bir de arıtmalı batarya almak istiyorum, GPD marka batarya 12 yıl garantili 2500 liraya buluyorum, bir de aynı sprinwater markasının satmış olduğu batarya var onun da fiyatı 2500 lira bandında tavsiyeniz olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thumt -- 3 Temmuz 2024; 17:49:27 >

• thumt kullanıcısına yanıt
    Bütçe sıkıntısı varsa ihlasın baz modelini almanızı şiddetle tavsiye ederim .

Batarya derken normal arıtma musluğu değil de tek bir musluktan sıcak soğuk arıtma olan musluklardan mı bahsediyorsunuz ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

şu alttaki silver modeli değil mi hocam önerdiğiniz model? arada 1000 tl oynuyor diğer attığım cihazla, o cihaz 7 inline filtre içeriyordu, peki bu ihlasın filtreleri 5 adet değil mi ve yarın birgün istediğimiz bir inline seti alıp takabilir miyiz? yani aslında şundan soruyorum ihlas pazarlama periyodu 6 ay civarı veriyor ve filtre-servis ücretleri de az buz olmuyor. farklı bir arıtmacıdan destek alınabilir mi ve uzun ömürlü filtre seti takılabilir mi sormak istediğim bu aslında. bir de tank vb çelik midir bu modelin? batarya soruma gelince evet musluğu sormak istemiştim sıcak soğuk ve arıtma şeklinde tek musluktaktırmak istiyorum.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

• evet bu cihaz , sonradan istediğini seti takabilirsiniz. çok filtre iyi arıtma iyi su demek değildir , Açık kasa sistemde yüksek kapasiteli 3 filtre yeter de artar , ilk sayfadaki mesajlara bir bakın , filtre sayısı kafanızı karıştırmasın yani ,

farklı filtreleri kullanabilirsin , elinden geliyorsa daha iyi olur . Tank çelik evet ama çelik tank iyidir gibi bir algı yanlış , önemli olan içindeki diyafram.

batarya olarak tecrübem yok forumda bahsettiğiniz markayı alıp kullanan var .Spring water kullandığı markayı modeli bilmiyorum.

Ayrıca arıtma cihazı sadece filtrelerden oluşmaz. Her parçası ayrı ayrı önemli sorunsuz kullanım için.

Hocam bu cto ve gac arasındaki fark tam olarak nedir ve kullanım alanları nerelerdir acaba? Yani bazı yerlerde çift gac bazı yerlerde çift cto veya ilk gac sonra cto öneriyorlar neye göre oluyor bu? Hatta bazı yerlerde karbon+1micron sediment önerisi oluyor bunların(gac,cto ve 1 micron sediment) kullanım sebepleri nedir?

Düzenleme:Ekleme yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiyatperformans -- 4 Temmuz 2024; 23:36:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyatperformans kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajını unutmuşum , kaliteli filtreler için konuşuyorum, cto daha dar gözeneklere ve daha bol yüzey alanına sahiptir , bundan dolayı arındırma yüzdeleri daha fazladır , mesela
    Pentair gac 10 , Gac filtre 20 mikron sediment gözeneğe sahip , pentair diyor ki bu filtre giren suyun yüzde 80 e kadar arıtabilir,

Pentair başka bir cto su 5 mikron ya da kx matrikx olsun daha yaygın makul fiyatından dolayı , en az yüzde 85 der , uygun akış hızında daha fazla da yapabilirim der , pentiar cto larda bu daha fazladır ,

Eee yüksek arıttı , bu ne anlama geliyor ? Membrana daha az yük bindirir , ömrünü uzatabilir , membran önüne çift gac yerine tek cto bile yetebilir çoğu yerde vs gibi .

1 mikron sediment dandik karbon kullanırsanız membrana kaçmasın diye takılabilir , ya da bölge gerçekten çok fazla çamurludur , her yeri batırır önlem amaçlı yine takılabilir , takılmış olabilir , membran önüne tek cto filtre bile yetebilir , ucuza kaçmak için de tercih sebebi olabilir vs .

Karbon çok sağlıklı stabil bir mineral değildir , membran önünde kalması daha iyidir , membran önüne büyük kapasiteli çift karbon koyup membran sonuna sadece alkali bi filtre kullanmak çok mantıklı geliyor bana . Özellikle membran sonu kullanılan karbonların en kaliteli olanları tercih edilmelidir alkali kullanmak istemeyenlerde ya da tercih etmek istemeyenlerde .

İnline filtrelerde Omnipure bi tane cto getirdi o da cihaz parası , açık kasalarda kx gibi güzel bir alternatif mevcut . Sırf bunun için bile açık kasa kullanılması taraftarıyım ben .

• fiyatperformans kullanıcısına yanıt

CTO (Chlorine, Taste, Odor) ve GAC (Granular Activated Carbon) karbon filtrelerdir, ancak farklı işlev ve tasarımlara sahiptirler. İşte her ikisinin özellikleri ve kullanım alanları:

GAC (Granular Activated Carbon) Filtre

Yapı ve İşlev:

• GAC filtreler, granül halinde aktif karbon içerir.
    • Granül yapısı sayesinde su, geniş yüzey alanından geçer ve kimyasal kirleticiler, klor, kötü tat ve koku gibi maddeler adsorbe edilir.
    • Büyük partikülleri ve organik bileşikleri etkili bir şekilde filtreler.

Kullanım Alanları:

• Genellikle suyun ilk arıtma aşamasında kullanılır.
    • Yüksek klor seviyelerini azaltmak ve organik kirleticileri uzaklaştırmak için idealdir.
    • Tat ve koku iyileştirme amaçlı kullanılır.

CTO (Chlorine, Taste, Odor) Blok Karbon Filtre

Yapı ve İşlev:

• CTO filtreler, sıkıştırılmış aktif karbon bloklarından oluşur.
    • Daha sıkı bir yapıdadır ve su, bu bloktan geçerken ince partiküller ve kimyasallar adsorbe edilir.
    • İnce partikülleri, klor ve kloraminleri, kötü tat ve kokuyu etkili bir şekilde filtreler.
    • Daha düşük debilerde bile yüksek performans sunar.

Kullanım Alanları:

• Genellikle GAC filtreden sonra kullanılır.
    • Daha ince partiküllerin ve kimyasalların giderilmesi için idealdir.
    • Tat ve koku iyileştirme, klor ve kloramin giderimi için kullanılır.

1 Mikron Sediment Filtre

Yapı ve İşlev:

• Sediment filtreler, suyun içindeki fiziksel partikülleri (kum, çamur, pas, vb.) yakalamak için kullanılır.
    • 1 mikronluk filtrasyon derecesi ile çok ince partikülleri bile tutar.
    • Aktif karbon filtrelerin ömrünü uzatmak için suyun ilk arıtma aşamasında yer alır.

Kullanım Alanları:

• Genellikle su arıtma sistemlerinde ilk aşama olarak kullanılır.
    • Su arıtma cihazlarının iç bileşenlerini korumak için kullanılır.
    • GAC ve CTO filtrelerden önce suyu fiziksel partiküllerden arındırmak için idealdir.

Kombinasyon Kullanımları

Çift GAC: Yüksek organik kirleticiler ve klor içeren sularda kullanılır. İlk GAC filtrenin ardından ikinci bir GAC filtre, ek koruma ve daha uzun ömür sağlar.

Çift CTO: Çok ince partikülleri ve kimyasalları gidermek için kullanılır. İlk CTO filtre büyük partikülleri ve kimyasalları giderirken, ikinci CTO filtre daha ince partikülleri ve kalıntıları yakalar.

İlk GAC, Sonra CTO: İlk olarak GAC filtre, suyun büyük partiküllerini ve organik kirleticileri giderir. Ardından CTO filtre, daha ince partikülleri ve kimyasalları yakalar. Bu kombinasyon, kapsamlı bir su arıtma sağlar.

Karbon + 1 Mikron Sediment: İlk olarak 1 mikron sediment filtre, suyun içindeki fiziksel partikülleri yakalar. Ardından karbon filtre, kimyasalları, kloru ve organik kirleticileri giderir. Bu kombinasyon, hem fiziksel hem de kimyasal kirleticilere karşı etkili bir çözüm sunar.

Bu kombinasyonlar, suyun kirlilik seviyesine ve arıtma gereksinimlerine göre seçilir. Uygulama alanları, suyun kalitesine ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir.

Önerim şu cihaz olur: Ethixfilter FLT-75 Su Arıtma Cihazı. Bu cihaz, PAE tank, Likuan musluk, full NSF'li filtreler, kapalı kasa ve SWUN bağlantı parçaları ile donatılmıştır. Her bileşen NSF sertifikalı ve üst seviye kalitededir. Neredeyse tüm malzemeleri bu standartlara uygun olarak üretilmiştir.

Ethixfilter FLT-75, suyunuzun en saf ve temiz halini sunmak için tasarlanmıştır. Kapalı kasa tasarımı, hijyen ve güvenlik açısından büyük bir avantaj sağlar. Ayrıca, NSF sertifikalı filtreler, suyunuzdaki kirleticileri etkili bir şekilde uzaklaştırarak sağlıklı ve lezzetli içme suyu sağlar.

F/P ürünü tam olarak DH üyelerine nakit indirimle birlikte 5240₺ civarına geliyor.

Detaylar için aşağıdaki linke bakabilirsiniz:

Ethixfilter FLT-75 Su Arıtma Cihazı

• Arıtma Dedektifi kullanıcısına yanıt

Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim aşağıdaki kombinasyonda bir cihaz aldım cuma günü taktırdım. aynı fiyatlara denk geldi. ben bu paylaştığınız cihazı siteden kontrol ettiğimde 7000 fiyat gördüğümden bütçemi aşıyor diyerekten elemiştim. Sağlık olsun aldığım sistemde de memnunum şimdilik

Puretron marka

4 lü cck filtre

vontron membran

puretron alkali ve mineral

tr tank 

swun chyuan bağlantı parçaları ve hortum

kapalı kasa

Evet ben de sonradan farkettim indirimli 5300 civarı fiyatını , önceden bir de Tr tank vardı bu cihazda , Pae tank gelmiş fiyatı da düşünce şu an için , likuan musluk dahil çok iyi fiyat diyebilirim .

Size de attım hatta almadıysanız bu sistemi , şuna bakın diye , ama sağlık olsun . Fiyat olarak sizin ki de fena sayılmaz . İyi günlerde kullanın .

çok teşekkür ederim hocam

• Arkadaşlar atık su miktarı ölçen var mı? Genel olarak 1 litre filtre edilmiş su için ne kadar su israfı olur?

• yksln kullanıcısına yanıt
    Atık kısıcıya göre , membrana giren suyun basıncına göre , membran kalitesine göre değişir . Standart cihazlar basınç düşük ise kestirmek zor , ama herşey olması gerektiği gibi ise tanklı sistemde 1e 2-3 litre atık suyun olur .

Basınç düşük ise 1e 7 de olur 10 da olur , pompalı sistemler bu açıdan önemlidir .

Elimizdeki cihazın filtrelerini değişim zamanında kendimiz yüksek kaliteli filtrelerle değiştirebilirmiyiz?

Filtreler standart mı? değişimi kolay mı?

belirli markalarda mecbursun ama yüzde 90 değişim olur , cihazın modeli ya da fotosu varsa hatta filtrelerin fotosu daha iyi olur , net konuşabiliriz.

Standart ucuz inline filtre bunlar hocam , değişir , ilk sayfada inline filtre önerileri var bakabilirsin .

6 ay zamanı doldurayim sonra değiştireyim. Daha iyi olur idare eder sanırım.

Bunların atık suyu da fazladır sanırım. Su basıncımız gayet iyi.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?Galip ARDUÇyoutube
    Su Arıtma Cihazlarında Atık Su Miktarı: Kapsamlı Bir İnceleme Giriş: Bu çalışmada, ev tipi su arıtma cihazlarının atık su miktarını Dupont Filmtec membranı kullanarak akademik ve bağımsız bir şekilde inceledik. Testler, pompasız ve pompalı sistemler için farklı basınç değerlerinde (4 bar, 10 bar ve 15 bar) gerçekleştirildi. Test Ortamı ve Verileri: Test ortamı: Evsel su arıtma cihazı kullanıcılarının kullandığı ortamı taklit edecek şekilde tasarlandı. Giriş suyu basıncı: 4 bar (pompasız), 10 bar ve 15 bar (pompalı) Flow Atık kısıcı: 420cc Tank: 8 litrelik Pae (Tankpac) marka tank Membran: Dupont Filmtec 75 GPD USA üretimi Test Sonuçları: 1. Pompasız Sistem (4 bar): Atık su miktarı: 28 litre Tanka depolanan su miktarı: 6 litre Tank Dolum Süresi: 60 dakika Temiz su/Atık su oranı: 1:4 - 1:5 2. Pompalı Sistem (10 bar): Atık su miktarı: 11 litre Tanka depolanan su miktarı: 5,5 litre Tank Dolum Süresi: 15 dakika Temiz su/Atık su oranı: 1:2 3. Pompalı Sistem (15 bar): Atık su miktarı: 9 litre Tanka depolanan su miktarı: 5,5 litre Tank Dolum Süresi: 10 dakika Temiz su/Atık su oranı: 1:1,4 Sonuç ve Öneriler: Membrana giren suyun basıncı arttıkça atık su miktarı azalmaktadır. Pompalı ve selenoidli bir su arıtma cihazında ideal basınç 10 bardır. 15 bar basınç uzun süreli kullanımlarda membrana zarar verebilir. 10 bar basınç ile bile atık sudan önemli ölçüde tasarruf sağlanmaktadır. Test Edilen Şebeke Suyu: TDS değeri: 180ppm pH: 7.8 Basınç: 8 bar (test için 4 bara düşürüldü) Kullanılan Filtreler: Filtre: 5 mikron swun Chyan inline filtre (kullanım kapasitesi 1500 galon) Filtre: swun chyan inline gac karbon filtre (kullanım kapasitesi 1500 galon) Filtre: Dupont Filmtec 75 GPD USA üretimi membran filtre (kullanım kapasitesi 4-10 yıl arasıdır) Not: Bu çalışma, ev tipi su arıtma cihazlarının atık su miktarını Dupont Filmtec membranı kullanarak incelemiştir. Farklı membranlar ve test koşulları farklı sonuçlar verebilir. Ek Bilgiler: Atık su, bahçe sulama veya tuvalet rezervuarı gibi amaçlarla kullanılabilir. Su arıtma cihazlarının atık su miktarını azaltmak için çeşitli teknolojiler mevcuttur. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. https://galiparduc.com/ Sorularınız veya yorumlarınız varsa lütfen bana bildirin.
    https://www.youtube.com/watch?v=HyF992h9BDY

videoyu izleyip mantığını öğrenip evde ne kadar atık suyunuz var öğrenebilirsiniz , membran girişine manometre takarak basıncı kontrol etseniz iyi olur .

• 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.