< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 6 Ekim 2024; 18:25:47 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (130. sayfa)
-
-
Böyle cihaz sesi mi olur hocam (acısız işgence yöntemleri gibi), ben olsam balkondan aşağıya atardım bu cihazı. Satın aldığınız firmayla konuşun.
Benim şahsi fikrim tasarım hatası var gibi görünüyor.
Arıtma pompası normalde ses yapmaz, rahatsız edici düzeyde yapmaz yani, hatta dolap kapağını kapatınca duyulmaz bile ses.
Firmayı günde 3 kere ara bu sesi dinlet birazda onların kulağı şenlensin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne yaptın abi basit bir kap sorunu için cihazı atmak nedir ?Pae tanklı olacak Swun chyan fitting olacak likuan musluk vs ve bu fiyata olacak bir de , şu an kapalı kasa almak isteyip başka cihaz almak bence gereksiz .
Çözüm 1 bu cihaz pompalı alınacaksa kasa da küçükse ve değişmeyecekse , basınç sorunu değilse harici pompa seti ile satılabilir.
Çözüm 2 kasa , pompalı iken bu sorun oluyor galiba , pompasız alan arkadaşlar var onlardan geri dönüş olmadı henüz , varsa onlar da yazar inşallah , o zaman kullanılan kasa pompalı sistem parçalarına uygun değil demek ki .
Ha firma ilgilenmiyorsa , çözüm bulmuyorsa o zaman tamam çıkarsın atsın da , böyle cihazların kıymeti bilinmeli , yoksa aynı paralara ortalıkta nasıl cihazlar var sen benden daha iyi biliyorsun . Arkadaş da gelişmelerden haberdar etsin bizi . Ona göre biz de tavsiye etmeyelim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Pompasız üründe niye pompa sesi olsun hocam 🙂, pompasızlarda aynı ses varmı yokmu demişsinde.
Kaldırıp atacağın firma da yenisini verecek.
Cihaz içeriğindeki filtre, bağlantı parçalarına zaten bişey dediğimiz yok. FLT nsf'li 2500 galon kapasiteli fiktreler var. Omnipure sediment bile nsf siz bunda nsf var. FLT'yi kutlarım, üstelik yerli ve milli.
Tamam balkondan atmayın, pompayı değiştirin
Aynı ses demedim abi ses varsa dedim ,
Pompa sesi yoktur , shut of sesi olur , arıtma sırasında titreşim kaynaklı filtreler üst kapağa çarpıyordur vs , illa pompa sesi anlamında değil yani .
Kasa kaynaklı herhangi başka bir ses vs .
Flt fitrelerde 2500 galon yazıyor evet ama firma kendi yazmış abi . Nsf ine lafımız yok ama Nsf de materyal gereksinimi kurşun içeriği vs den Nsf almış . Kapasite cinsinden kaç litre sonrasında kokuyu tatı hala iyileştirdiğini dair veri yok , Nsf de cck filtreler gibi şu kadar galon tat koku vs iddialarını karşılıyor da deseydi tadından yenmezdi . 2500 iddialı olmuş ama en az 2000 sorun yaşatmaz diye tahmin ediyorum .
Ayrıca pompayı değil kasayı değiştirelim bence abi 😂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 6 Ekim 2024; 20:13:24 >
Üretici 2500 yazdıysa 2500'dür. Kurşun yönetmeliğine uyması çok güzel (çok önemli detay) 1 yılda zaten kimse 2500 galon su kullanamaz arıtma cihazında. NSF'li sediment ne swun, ne CCK, ne de Omnipure'de var, hatta CCK'nin gac, cto olanlarında dahi hiç bir nsf yok, sadece post karbonunda var. Nsf yoksa at çöpe gitsin hocam, eve bile sokma o ürünü. Adamlar senin benim için test ediyor ve onay veriyor nsf gibi kurumlar, bu yüzden çok önemli bir detay.
Filtrede bir sorun çıkarsa kurşun ile ilgili nsf'e bile dava açabilirsiniz.
Nsf ve benzeri sertifika yoksa belediye (şebeke) suyu içmek daha güvenlidir.
FLT 'ye mesaj atın birde ANSI/NSF 53 den klor, tat, koku, voc giderim sertifikası alsın. Şahsen ben filtre üreticisi olsam, 401, 53, 42 hepsini alırdım ve eminim Türkiye piyasasında da batardım bu kadar yüksek kalite yaptığım için 😄. Genelde fiyata odaklanıyor Türkiye piyasası, ucuz olsun ama en iyisi olsun. En iyisi olsun tamam da, bunun bir bedeli var.
Bak pentair GS10RO ve R200 model ince post karbona 3200 galon ve 3900 galon kapasiteli tek başına 2 omnipure ve 2 flt kadar etkili filtre küçücük boyutuna göre. Yani istenilirse hocam gerek flt gerekse omnipure 7,8K galon kapasiteli yapabilir isterse, 2 filtre yerine tek filtre kullanırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 6 Ekim 2024; 20:58:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sırf bunlardan dolayı bile Flt 75 şu piyasadaki fiyat performans olarak en iyi tercihtir abi 😂
Üreticinin yazdıkları şeylere pek güven olmuyor diye hadi 2000 gitsin dedim abi dediğin gibi kolay kolay kullanan olmaz o galonları , bir de çift gac çarpı 2
diye düşün . Çoğu bol klorlu sularda sırtı yere gelmez . Ondan dolayı da keşke onu da test ettirseler .
Bak şimdi de Flt reklamı yaptık abi , yarın yine bize giydirecekler 😂😂
Alsın herkes sertifika + uygun fiyat, onu da reklam yapalım, reklam oluyorsa bu.
Abi bahsettiğin Nsf 53,42 401 i almak ekstra ne kadar masraf demektir firma için ? Çok mu fark olur ?
Günümüzde maalesef sırf Nsf de adımız görünsün diye kiralanan alınan nsfler var da neyse onlara başka zaman değiniriz 🙈
İçeriğinde aldığın iddialara göre değişir her biri yaklaşık 40 bin dolar civarı ama bunu 1 defa veriyorsun bundan sonra da her yıl 8 bin dolara yakın denetleme ücreti ödersin her sertifika numarası için. Örneğin 42 den 100 ürünün varsa 1 denetleme ücreti ödersin 53'den bir 42'den bir veya başka bir numaradan 1 ürünün varsa misal toplam 3 ürün için 3x8 bin dolar ödersin, denetleme ürün başına değil sertifika numarası başına ödenir.
-
Tamam yarın getiririm hemen, bir etikete bakar 😁
Allah o etiketçileri bildiği gibi yapsın abi 😂 samanlıkta iğne arıyoruz :)
@ZevkiSefa hocam merhaba.
Ben de Murica 75 almayı düşünüyorum. Adana bölgesinde yaşıyorum. İnceleme yazınızı gördüm. Aktif olarak kullanıyormusunuz? Memnunmusunuz?
Fiyat farkı bir miktar fazla gibi ama bu fiyata değer mi o kısma takıldım.
-
Merhaba evt hocam kullanıyorum . Sadece pompayı 100 lük vardı 200 lük pompa ile değiştirdim. Sebebi de, bende kireç fazla membranlar 9 ay sonra performansı baya düşüyor , 550 lik atık kısıcı ile kullanıyorum. 550 lik atık kısıcı kullanınca da membran basıncı düşüyor , basınç kaybını azaltmak için 200 lük pompa ve 3 amperlik adaptör ile yine lefoo marka , 8 bara sabitledim , bu sayede atık suyumu da azalttım , membranın da daha uzun süre dayanmasını umud ediyorum. Şebeke tds değerine göre ya da kireç değerine göre standart tavsiyem zaten en az 420 lik olur.İstanbul gibi yerlerde 300 lük de yeterli oluyor.
Memnunum tabi ki bir sorun yok. Ph ilk başlarda yüksek oluyor biraz , sonra normale dönüyor. Bir de ben aldığımda cihaz da swun post karbon vardı , şimdi et 50 ro ile swun postu değiştirmişler.
Fiyat farkı cdc marka ve lefoo marka ürünlerden kaynaklı artar. Filtreler kaliteli cihazlarda kullanılan ortak filtreler zaten.
cdc marka çek valf 400 tl civarı satılıyor , buna alternatif en iyi seçenecek swundır o da 150 tl gibi. Diğer kullanılan fitting vs de böyle böyle fiyat farkı artar.
Değer mi evet değer ama olmazsa olmaz değil. Bütçe meselesi , para varsa mercoya binersin yoksa egea da seni aynı yere götürür. Tercih meselesidir yani.
-
egea de demiyelim şimdi :) volvo filan olur herhal :) (anlattığınız benim cihaz :) )
-
Volvo benim gözümde mersodan iyidir hocam 🙈😂 ama Volvo da olur tabi 😂
merhaba, ev için ilk defa su arıtma cihazı alacağım, 15 bine kadar hangi cihazı modeli tavsiye edersiniz?
-
Açık ya da kapalı kasa ? Özel bir tercih var mı ?
Taş olarak satış var mı diye seninle mi konuşmuştuk hocam ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X