Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Zooe , cafzafer2 , cafzafer2 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 3 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
3.062
Cevap
167
Favori
110.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
43. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba il ilçe neresi hocam ? pompa ihtiyacınız var mı diye soruyorum .

bir de açık kasa ya da kapalı kasa takıntınız seçiminiz var mı ?

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Merhaba, İl: Bursa İlçe: Nilüfer. Pompa ihtiyacı olur mu bilmiyorum. Tezgah altı kullanacağım için açık veya kapalı avantaj dezavantaj farklarını çok araştırmadım. Hangisi iyise onu seçmek isterim.

• PWT P kullanıcısına yanıt

hocam uzun uzun yazdım gönderdim ama mesaj yayınlanmadı düşmedi.Forumda bir anormallik var . Yarın size tekrar yazayım beş tane cihaz önerisinde bulunacağım hangisini beğenirseniz onu alabilirsiniz.

• Herkese iyi akşamlar dün öğleden sonra internetten aldığım A.O smith daisy su arıtmayı hyundai servisi kurdu 3 kez depo doldur boşalt yapıldı tahmini 20 lt su kullanımı olmuştur,bugün akşam çin malı dijital tds ve ph ölçer ile tds değeri 6 , ph ise 6.4 çıktı 1.5 dakika bekledim değerin sabitlenmesini.Şimdi bu değerler normalmidir zamanla yükselirmi yoksa firma ile görüşmeliyim.Bu arada ürün föyünde (AKLINIZA TAKILMASIN! SU ARITMA SİSTEMİ SUDAKİ MİNERALLERİ DE ARITIR MI? A.O. Smith Daisy, ters osmoz sistemlerinde olduğu gibi suyun içinde bulunan minerallerin bir kısmını tutmaktadır. Eğer vücudumuzun ihtiyacı olan tüm mineralleri sudan karşılamak istersek günde litrelerce su içmemiz gerekir. Bu nedenle yaygın bilinenin aksine vücudumuz gerekli mineralleri besinlerden almaktadır.) yazmakta

• Kaantalya K kullanıcısına yanıt
    Şebeke tds değeriniz kaç peki ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Çok teşekkürler

248

248 e göre değer normal , arıtma başarılı , pH içme suyu için 6,5 ile 8,5 ideal değerlerdir . Ph 6,5 altı 8,5 üzeri çok tavsiye edilmez , sürekli tüketimi önerilmez . PH düzgün ölçüp ölçmediği konusunda bir şey diyemem ama fena değil diyebiliriz . Güzel cihaz iyi günlerde kullanın .

Rica ederim Yarın sizdeyim .

şimdi yeniden ölçtüm şebeke tds 280 arıtıcının depodan gelen suyun tds 12 ph 6.5 çıktı.

Depodan 12 gelip musluktan nasıl 6 çıkıyor hocam ? Tam tersi olur da bu şekil biraz zor aslında ?

Evet doğru diyorsunuz musluktan aldığım tds 12 ph 6.5

1.     Arçelik Su Arıtma Cihazları ,

Satma yok kiralama 1 senelik 16 bin 2 senelik peşin ödeme kiralama işinde 12 bin civarı fiyat almıştı geçen sene bir arkadaş. Şu an ki fiyatları bilmiyorum, kore üretimi yüksek kaliteli nsf sertifikalı bir ürün. Parayı peşin vereyim geresine karışmayayım, filtre değişim zamanlarını firma takip edip gelip değiştirsin gitsin derseniz bu sistem olur. Filtreleri cihaza özel olur tr de uyumlu firma dışında bulma şansınız yok, bu sistemde aramanıza da gerek yok ama bilginiz olsun. Gözü kapalı alınır.  

www.arcelik.com.tr
    Just a moment...
    https://www.arcelik.com.tr/su-aritma-cihazi

biri küçük membranlı biri büyük membranlı olan sistem. Hangisi size uyuyorsa tercih edilebilir benim yukarda bahsettiğim sanırım 3140 modeli içindi.

2.     İHLAS UNİQUE MODELİ.

Nsf sertifikalı. Tek sorun şu nsf sorgu ekranında 4 filtre görünüyor, ürün içinde ise 5 filtre mevcut. Ama sorun olacağını sanmam Cihaz kendinden pompalıdır. Diğer bir sevmediğim noktası şudur. Filtre değişim zamanı değişimde kullanılan filtre ile değiştirilen filtre bierbir aynısı olmuyor. Youtube da filtre değişim videolarına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

ihlas aura cebilon su arıtma cihazı
    Unique
    https://www.cebilon.com.tr/tr/urunler/unique

23 bin civarında satılıyor.  Filtre değişim periyotlarını yine firma takip edip 6 ayda senede bir geliyor ücreti ile filtreleri değiştiriyor. İçindeki parçalara göre ürün pahalı ama kalitesi fena sayılmaz. Servis ağı en yaygın olan ürün bu olacaktır. Firmaya da yine filtre şekilleri yüzünden mahkumsunuz.

3.   ROYAL GREEN SOFTLİME YA DA LUX PLUS MODELİ

ikisi de pompasız modelleri nsf sertifikalı ürünlerdir.

royalgreen.com.tr
    Sertifikalı Royal Green Serisi Ürünler
    https://royalgreen.com.tr/urun-kategori/royal-green-serisi/

Evrensel filtreler kullanıyorsunuz, istediğiniz zaman firmadan bağımsız ürün seçip cihazlarda kullanabilirsiniz. Yüzde 10 nakit, 250 tl de ekstra forum inidirmleri var. Açık kasa olanı tercih edebilirsiniz. Hangi filtre var hangi fitting musluk var hangi tank var belli olan ürünlerden.

4.   GOLDLİNE  https://puretronwater.com/urun/goldline-ro-su-aritma-cihazi// 

alkalisiz olarak satın alabilirsiniz. Kullanılan omnipre 2551’i kullanmış biri olarak tadını beğenmediğim için kısa sürede çıkarmak zorunda kalmıştım. Yine de tercih sizin. Foruma özel nakitte yüzde 15 indirimli alabilirsiniz. Alkali olarak roycera ya da bioetix isimli filtreleri daha sonra bu cihaza satın alıp ekleme yapabilirsiniz. Evsensel filtreler yine bu cihazda mevcut.

5.     Kendimin de şu an da kullandığı Murica 75 modeli.

İlk sayfada detaylı incelemesi var. Evrensel filtreler mevcuttur. Firmaya bağımlı kalmak zorunda değilsiniz.

ethicwater
    Murica 75 Su Arıtma Cihazı - NSF Sertifikalı Filtreler
    https://www.ethicwater.com.tr/urun/murica-75-su-aritma-cihazi/

Nakitte yüzde 20 forum indirimi yapıyorlar.

6. AO SMİTH DAİSY YA DA DAİSY PLUS

www.aysaritma.com
    Daisy Plus Kabinetli ve Ters Osmoz Su Arıtma Cihazı
    https://www.aysaritma.com/urun/48159/daisy-plus-kabinetli-ve-ters-osmoz-su-aritma-cihazi

Cihaz kendinden pompalıdır. plus modelinde musluk farkı var. Varsa plus modeli önceliğiniz olsun. Filtre değişim zamanları lütfen filtrelerini bayilerden elden almaya özen gösterin. Cihazı da aynı şekilde. Yüksek kaliteli malzemeleri mevcut.Firma yine filtre değişim periyotlarına göre sizi arayıp filtre değişim bedeli çıkaraktır. Fiyatlarını bilmiyorum , ihlasın filtreleri işçilik ile makul olduğunu söyleyebilirim.

ilk sayfada içindeki parçaları gösteren küçük bir inceleme var. Membranı ve membran kabı firmaya aittir. Evrensel bir membran getirip bu cihaza takamazsınız. Değişim zamanı membranı ve filtreleri dediğim gibi bayisi bursa da vardır oradan satın almaya özen gösterin.

Kendim de İznik’te ikamet ediyorum. Bursa’da geçen hafta forumdan bir arkadaşa ricası üzerine bir cihaz topladık, şebeke basıncı 5.5 bar civarındaydı. Pompa ile 8 bar basınç aldık. Membranlar yüksek basıncı sever, bu sayede atık su oranını da azaltır, üretimi de arttırırsınız. Hangi cihaz alınırsa alınsın ben sistemde pompa olması taraftarıyım. Pompasız sistemlerde shut of her zaman erken bozulma riski olabiliyor.

İhlas Arçelik  ao nun kendi servis hizmetleri şehirde vardır . royal ethic puretron bu firmalardan ürün aldığında anlaşmalı olan servis ile gelip montaj yapılacaktır.

30 bin civarında benim gördüğüm, elime geçip inceleyebildiğim modeller bunlar. Hangisini alırsanız alın sizi süzmez. Ben her zaman açık kasa taraftarıyım ama hanımlar görüntü itibarı ile pek istemiyor. Kapalı kutular da zamanla hava sirkülasyonu çok iyi olmadığı için soğuk suyun evin içindeki sıcak hava ile teması sonrası siyahımsı küflenmeler cihaz içinde filtre yüzeylerinde olabiliyor. Her kapalı cihazda değil ama çoğu cihazda bunu görüyorum.

Açık kasa ya da kapalı kasa arasındaki farklar bu yazıda detaylı mevcut, onları ekstra yazmaya gerek yok.

https://galiparduc.com/en-iyi-su-aritma-cihazi-hangisi-tavsiyeler//

Ekleme; yukardaki firmalar ile herhangi bir ticari kazancım, şahsi menfaatim, sponsorluğum vs yoktur. Ağzı sütten yanan biri olarak tek amacım özellikle forum kullanıcılarına düzgün ürünler gitmesini sağlamak dışında başka bir amacım yoktur.

Önerdiğim cihazlardan herhangi birini alırsanız geri dönüşünüzü merakla bekliyor olacağım.Ara ara linki güncelleyebilirim , aklıma gelen özellikleri ekleme yapacağım.

İyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 16 Ocak 2025; 10:43:22 >

3 tank doldur boşalt da bu membranı yıkamak için yeterli değildir. Firma kurulum sırasında ekstra bir yıkama işlemi yapmadıysa , ilk zamanlar bol bol cihazı yıkama yapınız. .Nsf 48 saat yıkama önermektedir ao smith membranları için. En azından iki üç kere daha doldur boşalt yapmanızı öneriririm.

Yanıtlarınız için çok teşekkürler ,2022 de bir yazı gördüm bu forumda 6ph altında su veriyormuş daisy modeli bu geçen iki yılda pek fazla artmamış ama dediğiniz gibi şebeke suyumda baya sert, sonuçta bakalım 7 üzerine atabilirse iyi.A.O smith daisy modeline firma gelip alkali filtre eklemiş sanırım.

240 lar çok yüksek değerler değil . Zamanla ph yükselmesi diye bir şey olmaz hocam sadece karbon filtrelerin olduğu bir cihazda . Oluyorsa zaten tds de baya artar , bu da membran düzgün arıtma yapmıyor demektir. Alkali olarak calro ekliyoruz demişti bir bayi. O da uzun süre ph vermedi bende. Roycera ya da bioetix filtrelerini cihaz ile musluk arasına takabilirsin. Hızlı bağlantı şeklidir bu . İlk bardaklarda filtre içinde bekleyen sudan dolayı ph yüksek olur, su aldıkça ikinci üçüncü bardakta düşmeye başlar. Elinizden gelirse cihaz içine de yerleştirilebilir. Çok elzem değildir , Bir süre kullanın bakalım. Tadında tuzunda şikayetiniz yoksa devam edin öyle.

Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Arçelik'de böyle bir şey olduğunu bilmiyordum fiyat vs yazmadığı için. Kesinlikle tercihim bu durumda Arçelik olacaktır.

Satın alma sürecinizi bizimle de paylaşır mısınız ? Fiyatını montaj süresini vs ?

Selam 4 depo depo doldur boşalt yaptım ölçümlere göre tds 7 ph 5,8 çıktı A.O Smith aradım bu daisy modelinde suyun ph nın bu şekilde düşük çıktığı son aşamaya alkali filtre eklemem gerektiği söylendi,bende servisten ölçüm yapmasını istedim bu ürünü almakla hata ettim sanırım bundan sonrası için sizce ne yapmalıyım tavsiye alkali filtre verirseniz sevinirim.A.O smith bana freya alkali filtre önerdi 85O TL fiyatı.

• 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.