neden hata ettiğinizi düşündüğünüzü anlamadım ? |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (144. sayfa)
-
-
birde eklemeyi unutmuşum Freya alkali filtre ph değerine 1-1.5 ekler dedi yani benim sistemde maks ph değeri olarak 7.5 göreceğim.
-
Makineyi sevdim kalite hissi veriyor ama sanki firma sisteme en az 1 filtre koymadan sistem tasarlamış.5,8 ph içilebilir değilmiş sanırım asitik su diye biliyorum,
-
evet 6.5 üzeri olması iyidir. 7-7,5 arası verecekse frezya denenebilir. Onu cihaz içine mi dışına mı nasıl montaj yapıyorlar bilmiyorum ama cihazın gayet iyi bir cihaz .Ph için 7-8 arası iyidir. Bağlantı şekline göre alkali kullanım önerim değişiyor benim , içerik olarak filtre içinde taş miktarları fazla olduğu için bioetix hızlı bağlantı şeklinde , roycera yı yavaş bağlantı şeklinde kullanabilirsiniz. Frezya yı hiç kullanmadım tadı nasıldır bilmiyorum .
-
Ev şu an inşaat aşamasında. Montaj aşaması geldiğinde mutlaka burayı güncelleyeceğim.
-
Günaydın dün A.o smith teknik servisi frezya alkali filtre yi taktılar,depoyu 3 kez doldur boşalt yaptım bu arada alkali filtreyi makine dışına taktı arkadaş, tds değerim 32 ph 9.3 çıktı ,musluktan aldığım arıtılmış su ilk önce tortulu akıyor dinlenince berraklaştı.En önemlisi tadı mineral filtreden sonra biraz kötü, bariz daha sert oldu.Sizce bu değerler nasıl ?
-
Alkali ya da mineral filtreler ilk zamanlar oldukça yüksek pH verir , pH 8,5 üzerine çakmaya başlayınca tadı bozuyor bana göre . İlk 10-15 gün tadı böyle bozuk olur , daha sonra tadı oturur taşlar ya da mineraller kendine gelir. Sizin şu an yapacağınız tek şey eğer hoşunuza gitmiyor ise ilk bardaği boşa akıtmak olur . Evde çocuklar varsa kesinlikle yüksek phlı ilk bardağı onlara vermeyin .
Ya da karışım yapabilirsiniz , bunun içinde 1 litrelik yada ne kadarlık varsa sürahiye suyu doldurun , doldurduğunuz sudan tüketin .
Hızlı bağlantıda filtre içinde bekleyen su ile arkasından sürekli gelen suyun , her bardağında yüksekten düşüğe doğru pH değeri olacaktır . 9-8-7 pH lı gib , bu su sürahide karışım ile ortalama daha düşük phlı bir su elde etmiş olacaksınız . O şekilde tüketirseniz tadı biraz daha iyi olacaktır , pH da daha düşük olacaktır .
Diğer bir öneri de alkali filtreyi en sona değil de , bir öne almak olabilir. Alkali filtre kasa içine koyup , son karbon filtreyi en sona alıp deneme yapabilirsiniz . Ama en doğru kullanım şu anki gibidir . Tad olarak değil . Mineralleri alma açısından alkali ya da mineral filtreler en sonda olması iyi olur .
Ekleme çok büyük şişelere doldurmayın kısa sürede bitecek ölçülerde sürahiler kullanın . Arıtılmış su uzun süre dışarda hava ile temas etmesi iyi değildir , klordan uzaklaşmış su olduğu için kısa sürede bakteri üremesi yapar .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 19 Ocak 2025; 13:7:13 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
yurtdışınada bakıyorum sanki yeni nesiller artık tanktan kurtulma üstüne şekilleniyor,yeni nesil cihazların hepsi yüksek gpd membranlı direk akışlı cihazlar.
tankın atığı çok arttırması zamanla pislenmesi ters basınç yapması filan bir sürü - si var.
mesut ceviğin tanıttığı cihazda fena durmuyor.
https://www.neutronsu.com/neutron-su-aritma-cihazi
-
RO filtre bir adette karbon filtre mi var cihazda?
Fahiş fiyat gerisi oyuncak uygulama ıvır zıvıra bu kadar para verilmez.
-
Evsel olarak pek uygun bulmuyorum , tds sürünmesi fazla oluyor . İlk bardak hep yüksek tds oluyor . Ao smith df600 modeli mi ne almıştı , yüksek tds den iade etti daisy plus almıştı . Sürekli kullanım lazım bu cihazlar için. İçilir mi içilir . Tercih meselesi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
13.000 den aşağı cihaz kalmadıkı zaten kaliteli olup bir çoğu 17.000-20.000 bandında.
piyasa tr malı alırsan tabi çok daha uyguna mal olurda.
ro 600 gbd tek ,bunlar 2 si yada 3 ü bir arada oluyor filtereler bayağa büyükçene özel üretim oluyor dışardan alıp kullanamazsın yani.
prionun yeni nesilide benzer.
PrioyoutubePrio SDX600 Yeni Nesil Otomatik Yıkamalı 600 GPD Tanksız Direkt Akışlı Ters Ozmoz Su Arıtma Cihazı Mutfağınızda %50 daha az yer kaplayacak, su faturanızdan tasarruf sağlayacak yenilikçi ve şık su arıtma sistemi ile tanışın. Dakikada 1,5-2 litre su arıtma kapasitesiyle SDX600 su haznesiz ters ozmoz sistemi, ihtiyaçlarınız için her gün, sağlıklı, temiz ve tam kıvamında su sağlar. Ters Ozmoz sistemi, kötü koku, ağır metal iyonları ve çözünmüş zararlı katı maddeleri sudan arındırarak, suyu lezzetli, taze ve sağlıklı hale getirir. Suda kireç ve klor tadı kalmadığı için, su tam istenen kıvamda olur. %50 Daha Az Yer Kaplar ve Sudan Tasarruf Sağlar Piyasada satılan ve tezgah altında çok fazla yer kaplayan standart su artıma cihazlarına nazaran SDX600; 38 cm yüksekliği, 45 cm eni ve 16 cm derinliğiyle size kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Ayrıca standart su arıtma cihazları 1 bardak arıtılmış su elde edebilmek için 3 bardak atık su masrafı oluştururken, Prio SDX600 ile 2 bardak arıtılmış su elde etmek için sadece 1 bardak atık su oluştur. Bu yeni nesil tasarruf teknolojisi sayesinde, su faturanızdan 2/3 oranında tasarruf etmiş olursunuz. Filtre ve Membran Değişimi: 1-) Ön Fitre: Model: Prio K820 Yeni Nesil Tortu ve Karbon Emme Kombo Ön Filtre (Kir, toz ve tortularda, tat ve kokuda - klor tadı ve kokusu da dahil olmak üzere - ve diğer tüm atıklarda etkili filtreleme sağlar.) Değişim Süresi: 1 Yıl 2-) Ters Ozmoz Membran: Model: Prio K852 Japon Toray Yüksek Verimli NSF Onaylı600 GPD Ters Ozmoz Membran ( Yüksek kapasitesi nedeniyle özellikle otel, restoran ve kafelerde kullanıma da uygundur.) Değişim Süresi: 3 yıl. Teknik Özellikleri: Minimum Besleme suyu basıncı:7,25-48 psi (0,05-0,4MPa) Maksimum besleme suyu bas ınc ı: 192 psi (1,6 MPa) k ısa s üreli Besleme suyu s ıcakl ığı: 41-95 Ortam hava s ıcakl ığı: 41-105 Su kaynağı: musluk suyu kaynağı, klorlu veya klorsuz, bakteriyolojik olarak güvenli Maksimum besleme suyu TDS: 1000 ppm Filtrelenmiş su üretim oranı: bypass olmadan 600 gpd (2270 lpd) Filtrelenmiş su dağıtım hızı,tipik: 0,40-0,53 gpm (1,5-2,0l/dk) Membran reddetme oranı1,tipik: %95 Geri kazanım hızı (sistemverimliliği2), tipik: %65 Tahliye suyu akış sınırlayıcı: 800cc (ml/dak) nominal, çalışma modunda900 cc'ye kadar, yıkama modunda açık akış. Otomatik temizleme süresi: %15±5 sn, manuel boşaltma süresi: %30±5 sn Rölanti koruması: 60 dakika Yalnızca iç mekan kullanımı içindir. Elektrik girişi: AC 100-240V 50/60 Hz Paket İçeriği: Filtreleme ünitesi Güç adaptörü Musluk Adaptör küresel vanası Tahliye semeri Baypas bağlantı kiti Boru:3/8" – 10 ft / 3 m, 1/4" – 16 ft / 5 m Rakor çek valfi İngiliz anahtarı Kullanım kılavuzuhttps://www.youtube.com/watch?v=QbPheMnINFgPrio Новая ВодаyoutubeСовременная прямоточная система обратного осмоса «всё-в-одном» высокой производительности Универсальная сорбционная очистка, умягчение, обезжелезивание, устранение накипи, опциональная минерализация Очистка практически от всех известных загрязнителей, окончательное решение проблемы накипи º До 2—2,5 л/мин очищенной воды в прямоточном режиме º Бак не требуется º Полностью автоматическая работа º Простая замена картриджей без инструментов (байонет) º Напоминание о замене картриджей º Помпа º Экономная автопромывка, принудительная промывка º Рекордно низкий сброс в дренаж (2:1) º Защита от протечек º Опциональный байпас º Опциональный минерализатор º Великолепный внешний вид Подробнее: https://www.filter.ru/direct-flow-reverse-osmosis/419-sdx600-pryamotochnyj-filtr-obratnogo-osmosa.htmlhttps://www.youtube.com/watch?v=iQISQconx20
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Ocak 2025; 16:59:58 >
-
Hiç bilmeyeni bilemem ama 7 7,5 bin liraya SC CCK sistem kurarsın.
Bunlar aşırı pahalı geliyor fiyat olarak.
-
evet malesef özel üretim oldukları için membren yüksek gpd oluğu için pahalı malum içinde 6x membran var.
bende ilerde ya cam tank alıcam yada direk akışlıya dönücem tabi bu pahalılıkta dönememde gelecek planları
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Ocak 2025; 17:51:7 > -
İlerde bu sistemler de ucuzlayacak . Gelecek tanksız sistemlerde görünüyor Tr için erken gibi .
Geleneksel sistemlerde atık suyun fazla olması illa bir müdahale gerektirecektir . Tankın negatif basıncından dolayı atık suyun artması , dezenfekte edilmeyen tanklardaki koliform üreme riskinin fazla olması vs vs gibi eksilerinden dolayı tercih sebebi olabilir .
Filtre değişim maliyetleri önemli olacak . Nsf sertifikalı membranlar 75 dolar ya da Euro civarında şimdilik büyük olanlar .
Hocam Gaziantep için ben de şu arıtma cihazı arıyorum. İşin açıkçası suyun ph değerleri gibi konularda pek bir bilgim yok. Kurulumdan sonra filtre değişimi haricinde çok uğraştırmayacak, kaliteli bir cihaz önerir misiniz. Yanıtladığım mesajdaki ürünler yine Gaziantep için de uygun olur mu? Sular çok kireçli gibi geliyor bana tüm daire için su yumuşatıcı önerir misiniz?
-
Bizim bildiğimiz ismiyle koli basili dediğiniz arkadaşlar ürediği zaman ishal mide bulantısı ile kendini hızlı bir şekilde gösterir.
Zaten o seviyede bir kirlenmede vücut tepkisini hızlıca verecektir.
Benim tavsiyem bu tankları 2 yılda bir değiştirmektir.
Sağlık açısından en kesin yol bu görünüyor.
-
Düzenli dezenfekte ettiğim bir tankım var , 3. Senesi . Bir sene ya da 2 sene sonra onu açıp bakacağım . Eğer onda bir sorun yoksa , beş sene dezenfekte ede ede kullanmaya devam ederim . Yoksa iki sene bir değiştirmektense direk akışlı sistemlerden birini tercih edebilirim . Test aşaması devam ediyor
Sizin çamaşır suyu yönteminizle ilgili konuşmuştuk. :)
Tercih tabi herkesin düşüncesi farklı.
Ben sadece piyasaya çıkan bu albenili cihazlara karşıyım bir halta yaramayan internet wifi ıvır zıvır alımlı kasalar-sanki salonda ortaya koyucam-.
İnsanları bunlarla güzel kazıklıyorlar yaptığı iş yarı parasındaki cihazla aynı.
Ticaret işte. :D
-
Aynen ticari kısmı doğru . Estetik , tedarik maliyetleri , nakliye kar marjı derken fiyatlar fena şişiyor . Elektrikli araçlara benzetiyorum bu direk akışlıları , heves mi olacak yoksa gerçekten gerçekleşmesi gereken bir dönüşüm mü göreceğiz 😂
https://fliphtml5.com/wfyci/ljgk/Su_ve_%C4%B0nsan_-_Sa%C4%9Fl%C4%B1k%2C_%C3%87evre_ve_Bilincin_Derinlikleri/
Yumuşatma cihazları iyidir lakin Tr de tuz ile yıkama yapılan modeller satılıyor . Potasyum ile yıkama yapılanlar çevre için de içme suyu olarak kullananlar için de daha doğru bir tercih olduğunu ben de yukardaki Galip abinin kitabındaki ilgili bölümü okuduğumda öğrendim . En iyisi ise manyetik sistemler . Bunlar da Tr de henüz yok .
Gaziantep suyunun tds değerini biliyor musunuz ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X