TDS değerini bilmiyorum maalesef. Yumuşatma işi daha sonraya kaldı o zaman şimdilik içme suyunu halledeyim |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (145. sayfa)
-
-
https://gaski.gov.tr/wp-content/uploads/2024/12/FR.121-SKKLAB-AYLIK-ORT.ANALIZ-RAP.-KASIM2024.pdf
Hocam buraya göre 250 tds görünüyor , ilk sayfada öneriler var 10 bin altı 30 bin altı diye . Oradakilere bi bakın . Özel sormak istediğiniz olursa buradan yazın tekrar hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 19 Ocak 2025; 20:26:41 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaslar bunislerden hoc anlamiyorum ama artik icme suyuna yuksek fiyatlar vermekten sikildim.
Bana butun kafami bu ise ayirmadan, basit bir sekilde alabilecegim bir sistem onerebilir misiniz lutfen. Icme suyu icin kullanmak istiyorum.
Ailem Lg taktirmislar ve bunu al falan diyorlar. Aldiklari yerde ayrica Suzuki de varmis ama anlamadigim icin karar veremedim. Foruma danidmadan hareket de etmek istemedim
Evde 2 kisiyiz. 8 lt bile rahat yetecektir diye dusunuyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sizinle daha önce görüşmüş olabilir miyiz isim tanıdık geliyor ?
Bu konuda daha once daire girisine aritma taktirmak ile alakali danismistim, belki oradan tanidik geliyor olabilir. Apartman geneline boyle bir cozum getirecegiz sozu verdikleri (daha sonra da yaptirilmadi) icin vazgecmistim.
En azindan icme suyunu cozmek istiyorum
Arıtma Cihazları
arkadaşlar selamlar, ufak bir göz attım bu arıtma konularına fakat hala bazı konuları netleştiremiyorum kafamda. misal bizim ilçede ara ara şebeke suyu kaynaklı çeşitli salgınlar oluyor acil servis bunlarla dolup taşıyor hatta bu yüzden de en az ayın 3 günü sular bembeyaz klorlu akar. bu arıtma cihazları virüs mikrop bakteriyi hatta kloru da filtreliyor mu? bir de ters ozmoz diye bir kavram daha duydum. bu konularda aydınlatabilirseniz çok makbule geçecek teşekkürler.
toparlarsak; bu başlıklarda bir değerlendirmeye ihtiyacım var arkadaşlar.
- bakteri, virüs, mikrop
- asbest
- pas,küf
- klor
- filtreleme sonrası mineral durumları
bir de aklıma gelmişken ben bu cihazları sadece içmede değil de bizim bu ilçenin ağır kireçli leş gibi suyunu arıtıp tonluk su deposunda tutsam bütün eve bu suyu versem olabiliyor mu böyle? evdeki su gören bütün cihazları kireç bağlamış durumda buna da bir çözüm bulmuş olayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 20 Ocak 2025; 8:15:7 >
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160388739 10 bin altı tavsiyesi
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160478910 30 bin altı tavsiyesi
linklere bir bakın hocam. Sonra kafanıza yatan ürün olduğunda tekrar istişare edelim.
-
il ilçe neresi hocam merak ettim ?
Tüm ev için arıtma cihazı kullanabilmeniz için evin içinin boru tesisatının ona göre plastikten asidik suya uygun malzemeden yapılmış işe kullanılır , tüm tesistatı biliyorsanız belki düşünülebilir ama riskli olur. Ozmoz sonrası tekrar ph dengeleme yapılabilir ama sıkı takip ve maliyet gerektirir , yoğun risk içeriyor önermem.Tüm ev için yapabileceğiniz en iyi şey yumuşatma cihazı kullanımı ile kireçi en aza indirmek. Bunu da tam otomatik yumuşatma cihazları ile yapabilirsiniz. Bir üst mesajlarda tr deki tam yumuşatmalı cihazların tuzla yıkama yapması sonrası içme suyu olarak yine kullanım önerilmez sodyum seviyesi arttırır , çevreye de fazla zararı da olmaktadır. Bundan dolayı potasyum blokları ile yıkama yapan ya da manyetik sistemli yumuşatma cihazları kullanımı gerekmekte , lakin bu iki sistem de tr de yok . Geleneksel yöntemli yumuşatma cihazları alınabilir .
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157327720 şu linki inceleyerek daha detaylı bilgi elde edebilirsiniz.
İçme suyu için en iyi arıtma yapan sistem ters ozmoz yöntemidir. En sağlıklısı demiyorum bakın buraya dikkat edin. Ozmoz ile yararlı zararlı olan ne varsa yüksek oranda arıtırsınız. Membran tek başına da virüsler konusunda çok başarılı olmamasına rağmen arıtma cihazlarındaki filtre kombinasyonu sayesinde karbonlar ile çoğu virüsler de yüksek oranda yakalanabiliyor , Kaliteli karbonlar ile malzemeler burda aşırı önem kazanıyor işte. Listenizdeki her şeyi kaliteli malzemesi ,fitresi olan bir cihazla çözersiniz.Bahsettiğiniz kadar yoğun klor kullanımı varsa ön setteki karbonları hangi marka model olursa olsun ben 6 ayda bir değiştirirdim. Bunlar da nsf sertifikalı olanlar ise tabi ki noname ucuz karbonlar suyunuzda en fazla anlattığıza göre iki ayda işi bitecektir. Virüsün ve bakterinin en garanti çözümü ise de cihaza ekstra uv filtre ilave etmektir.
Yüksek kapasite ihtiyacı için açık kasalı tercihler sizin işini görecektir. atık kısıcı da büyük olsun ki sistem her şey ile verimli çalışsın.
5. sorunuz için cevap da linkte bulacaksınız.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160203519
yüksek kapasiteli filtreleri açık kasa olarak https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160478910
buradaki 3. seçenekteki softlime olur . Sistem her türlü suda çalışır . 420 lik atık kısıcısı mineral filtresi vs avantajdır.
4. seçenekteki godline olur . Atık kısıcısı orjinal 300 lüktür , 420 lik ile değiştirilmesi istenebilir .Şebeke tds değeriniz 300 ppm altında ise 300 lük atık kısıcı da sorunsuz çalışır. Yeter ki ön filtreleri sık değiştirin.
5.Seçenek Murica 75 de olur .Linkleri okuduğunuzda kafanızdaki soruların cevapları yazdıklarım ile birlikte giderilecektir.
Yukardaki cihazlara uv dahil ettiğinizde tüm endişelerinize çözüm olacaktır.
-
Tavsiyelerin altındaki yazınızı okuyunca tekrardan hatırladım. Forumda sizin kadar detaylı ve yardım odaklı bilgi veren bir avuç insan kaldı gerçekten, emeğinize sağlık.
Sizin önerdiğiniz Likuan musluk ve fiyat olarak da daha uygun olması nedeniyle Flt-75 bizim için en mantıklı çözüm olarak görünüyor. Öncesinde Xiaomi Tds ölçüm yapan bir ürün alıp ona göre seçim yapmam mantıklık mı olur, yoksa hiç uğraşmadan Flt - 75 mi almalıyım.
Önemli bir ayrıntı mı bilmiyorum ama suyu temizlik yapan robotun suyunda da kullanacağım
-
il ilçe neresi hocam ? şekebe suyu 300-350 üzerinde ise membran daha uzun dayansın diye atık kısıcı seçimi değişebilir , standart 300 lüktür. Şebeke tds değeri yüksek ise en az 420 lik olmasını öneriyorum. Bu açıdan flt 75 üzerinde de küçük değişiklik isteyebiliriz. Bence alıp bakılsın. eğer şebeke tds değeri 500 üzerinde ise flt 75 deki membran yerine taptec membran tercih etmek daha doğru bir seçenek olur.
Arıtma cihazlarında üretilen su genellikle asidik olur , ph 6.5 un altındadır. korozyon etkisi olur , kısa vadede olmasa da uzun vadede olur . Bunun için de mineral filtresi ya da alkali filtre ilave edilip suyun phını 7-8 arasında tutmanın faydaları olacaktır. Kullanacağınız cihazın su değen parçaları metal ise flt 75 cihazının içine bir tane alkali filtre hızlı akışta olacak şekilde kullanılabilir.
Onu da direk musluktan alacak şekilde değil , 1-1.5 litrelik sürahilere koyup , o suyun ph değerini dengeli hale getirdikten sonra cihazlara vermeniz olur. Bakmak için de cihazı alırken damla ph versinler hocam size mutlaka . Suyu aldıktan sonra karışım sudan aldığınız çok az bir suya 2-3 damla damlatır yeşil renkteki suyu cihazlara koyarsanız sorun olmaz.İlk zamanlar ph olabildiğince yüksek olur ,1.5 litre suda ortalama ph olurken bu zamanla düşebilir. 1 litre sonra ,yarım litre sonra vs gibi 6 aydan sonra da her bardakta 7 civarında ph olur ara ara bakmanız yeterli olur . Amaç cihazları asidik suyun etkilerinden korumak.
Ekleme yapıyorum , içme suyunda kullanırken de aynı şekilde kullanmanızı tavsiye ederim . Yüksek ph çok iyidir alkali su şöyle iyidir gibi yorumların bilimsel olarak bir dayanağı henüz yeterince kanıtlanmış değil.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160499373 şu mesajımı okursanız daha net anlarsınız.
Güzel cümleleriniz için teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 20 Ocak 2025; 14:55:25 >
-
Omnipure 5670 membran filtresi varmış. Benim ilk kez karşıma çıktı, filmtec ile karşılaştıran oldu mu ?
@tersosmos Galip Hocam siz denediniz mi hiç bu filtreyi ?
-
karşılaştırmadım şahsım adıma , fda onaylı filmtec membran ile de pek karşılaştırmaya gerek yok aslında , baktım da 2500 tl ye satılıyor membran . Ne yapabilir ki ? ya da bana filmtec membranın vermediği neyi verebilir ki diye düşünüp aşırı pahalı olduğunu düşündüğüm bir ürün. Nedense önüne omnipure gelince fiyatlar uçuyor . 2 tane filmtec parası .
royalgreen.com.trDupont Filmtec Membran BW60-1812-75 - Royal Green Su Arıtma Cihazıhttps://royalgreen.com.tr/urun/dupont-filmtec-membran-bw60-1812-75/nsf sertifikasına baktım esktra bir farklı bir iddiası falan var mı detaylı testi var mı diye o da yok , sadece materyaldan nsf alınmış. Tip olarak pentair filtrelere benziyor .
info.nsf.orgListing Category Search Page | NSF Internationalhttps://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=34390&Standard=058performası hakkında , herhangi bir tecrübem yok ama Galip abinin meşhur bir lafı vardır '' dupont varken başka membran arama '' derdi hep bana . Keşke rekabetçi bir fiyatı olsa da test edebilseydik. Denemek isterdim tabi o ayrı.
-
Antalya/Muratpasa
Brn su Xiaomi'yi alip bir Tds degerine bakayim o zaman. Ona gore modifiye yapmamiz daha dogru olacak gibi gorunuyor.
Son paragrafta yazdiginiz 'direk muslujtan almama' kismini anlayamadim ne yazikki.
Apartman geneline de taktirmamiz icin tavsiye edeceginiz bir urun/forma var midir acaba? Hazir bu ise girmisken belki o sorunu da cozer rahat rahat dusumuzu aliriz
Hocam sağolasın yaa zaten yazılması gereken her şeyi yazmışsın. Bu fiyatlarla ömrü iki yıl uzun olsa belki düşünülür.
Ben 4 yıldır omnipure 6 lı seti kullanıyordum(filmtec membran), bu şekilde devam edeyim.
-
Hocam ilk sayfada yumuşatma cihazları hakkında bir bölüm var , onu okuyun biraz daha bilgi sahibi olursunuz .
Maalesef bina girişleri için kullanılan cihazlar hakkında detaylı bilgiye sahip değilim . Hangisi kaliteli parça
kullanır , hangisi dupont reçine kullanır bunlara bakmak lazım . Kesinlikle kurumsal firmalar ile çalışın derim . Antalya da bayisi servisi olan kurumsal firmalar olsun .
Direk musluktan alma derken demek istediğim de şu hocam . Alkali filtre olan cihazlarda , cihaz kullanılmadığında su , filtrenin içinde bekledikçe , suyun pH ı artar , on dakika sonra musluktan aldığın suyun pH’ı farklı olur , 1 saat sonra aldığın suyun pH ı farklı olur . Arıtma cihazını açtın bir bardak su aldın . Bekleyen su ilk bardakta yüksek pH verecektir . Devam ettin 2. Bardak suyu aldın , ilk bardakta filtre içindeki suyun bir kısmı ile birlikte , filtreden depodaki düşük pH lı su hızlı bir şekilde filtredeki taşlara değerek geçti ,2. Bardaktaki su biraz daha düşük bir pH da olacaktır . Bundan dolayı filtre yeni iken bir bardaktaki suyun yüksek phlı olması sebebi ile tadı da güzel olmadığı gibi aynı asidik sudaki gibi korozyon etkisi gösteren sabunumsu bir kaygan yapıda olabiliyor . Direk musluktan almayın dediğim , ilk bardağı almayın anlamında yani .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Nsf sertifikası olmayan bir ürünü genelde denemeyiz hocam, ayrıca Filmtec membranla karşı karşıya gelecek ikinci bir membran kalltesi yok henüz. Filmtec ana üretici ve ilk üreticidir. Omnipure membran üretmez ancak üstüne etiket yapabilir ve satabilir, ayrıca omnipure kağıdı diye bir membran duymadım ben.
Ayrıca nsf listesinde yer almıyor bu membran K5670 serisi adında var bu da inline membran olduğunu belirtiyor nsf listesinde. Farklı bir isim ve dalda sertifikası varsa üretici veya satıcıdan nsf linki isteyin.
Filmtec FDA ve NSF tarafından detaylı test edilmiştir TW60-1812-75 modeli
Ayrıca bu fiyata membran mı olur, üretici sitesinde de yok her iki membran sadece Türkiye'de var sanırım.
Kısaca Omnipure membran bilmiyorum hocam Sadece Q5672 Quick Takcevir membranını tanıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
K5670 yazıyor orada hocam inline tip sanırım, yeni bir model olabilir, nsf yanlış isim yazmış olabilir. Disbiritörüne sormak lazım SpringWater'e
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Abi bunda üretim tarihi falan vardı sanki şu tarihten sonra üretilen modelleri kapsar gibi , yanlış mı hatırlıyorum , kapsüle dönmüş galiba bu , Google da da aradım böyle bir membran ile bilgi görsel falan da Tr hariç yok .
Neutron a tds sürşmesi olayını sordum iyon hareketleridir dedi tat ve temizlik açısından birşey ifade etmez dedi iyondan yüksek çıkıyor dedi.
ha bu arada aquaprini sordum 1100 1300 civarı ön filitreler,4600 membran dedi ab malı için.
-
Alana satana kullanana hayırlı olsun 🙈
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X