a.o smith gibi biraz elit işi biraz yaygınlaşınca ucuzlar belki ama membranlar 6x-8x gücünde olduğu için pahalı tabi ,normal membran fiyatı olamaz tabi, birde cihazlarda 600 gpd lik pompa var interaktif tds metre var elektronik kart var hep fiyatı yükselten şeyler bunlar ama neutron bence fena değil fiyat olarak,yeni nesilleri ilerde irdeleriz alanlar olursa. |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (146. sayfa)
-
-
Arıtma bu kadar lüks olmamalı hocam , her sene Pae tank değiştirsen o paralara gelmez , Ethicwater 1000 liraya 2024 üretimi Pae tank veriyor , her sene filtre değişim zamanı değiştirsen olur 😂 nedense ısınamıyorum bu direk akışlı sistemlere . Sana bana gelmez böyle cihazlar , biz söküp takan deneme yapan kurcalayan insanlarız . Standart ev kullanıcısı tds nedir pH nedir bakmadan kullanan insanlara göre bu tarz cihazlar .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bilgili dostlara bir sorum olacak. Orvelife isimli bir marka var,canlı şu urettigini iddia ediyor,aslında arkadaşımda denedim su çok lezzetli gerçekten ama neden bu kadar uçuk fiyatli. Geçen sene Mart'ta sormuştum cihaz kurulumuna 60 bin, yıllık filtre değişimine de 14 bin TL demişti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam canlı su üretiyor, alkali su üretiyor bu cihaz diyen firmalara pek takılmayın . Her malın bir alıcı grubu var . Pazarlama işleri bunlar .
Bahsettiğiniz firmayı bilmem , yazdığınız isim ile instagramda arama yaptım orada canlı su içiyoruz sloganlarını gördüm , sonra hemen oradan uzaklaştım.
Şu anki piyasaya göre konuşuyorum 15 bin civarı herşeyi nsf sertifikalı malzemeden üretilen cihazlar var . Gerisi zevk meselesi .
aynen ph istenilen düzeyde olmuycağı kesin zaten.
-
yok canlı yok diri diye pazarlama taktiklerine kanmayın.
nobelli auqaporin teknolojisi dışında hepsi bildiğimiz membran karbon ilişkisi aquaprininde son kullanıcı testi türkiyede yok.
en pahalısından en ucuzuna kadar.
hatta alkali suyun faydalı olduğu bile net kesin değil sadece varsayım su midemize iniyor ve midemizdeki suyun phı 1.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Ocak 2025; 0:46:13 > -
Merhaba Neutron artırma cihazını alacağım hocam tavsiye eder misiniz?
Merhaba hocam nerede kullanılacak kaç kişi kullanacak acaba cihazı ?
Tds sürünmesi dediğimiz bir olay vardır hocam ,Ahmet karaayvazyoutubeTds sürünmesi nedir ?https://www.youtube.com/watch?si=YXvgXzYEJroDB8dY&v=O3Bug9vblXU&feature=youtu.be
İzlediğinizde daha iyi anlarsınız , bu işlemi yüksek kapasiteli membranlarda nasıl olur , sürünme kaç bardak suda meydana gelir gibi endişelerimden dolayı henüz tam emin değilim .Arıtma cihazını evde bardak bardak su alarak kullanırız . Bu cihazda da her bardakta arıtma yeniden başlayacak ve ilk arıtmada tds değeri yüksek olacaktır . Çeşme suyunuzu brita sürahiden geçirdiğinizde aldığınız tat gibi bir tat olabilir . Bu endişem tüm direk akışlı sistemler için geçerli . Bu ürün için ise ürünü elime alıp parçalarını inceleme fırsatım olmadı . Kullanılan musluk için konuşuyorum , nsf sertifikalı muslukların iç kısmında tabiri caiz ise plastik bir kaplama olur , arıtma suyunun asidik etkilerinden dolayı korozyon etkisi kaynaklı plastik olmayan yüzeylerde suya kurşun gibi ağır metaller ekleyebilir . Musluk 0.25 kurşun yönetmeliğine uygun da olabilir .
Diğer bir etken de kullanılan malzemelerin nsf standartlarına uygun olup olmadığı . Eğer parçaları hakkında detaylı bilgimiz yoksa parçaların nsf sertifikası var mı yok mu onlara bakmak lazım . Bu konu hakkında da bilgim olmadı için ben öneririm diyemem . Firma size bunun detaylı bilgisini membranın karbon filtrelerin vs verebiliyorsa gerisi size kalmış olur . Arıtma konusunda ben şimdilik gelenekselciyim hocam . Atık suyunun az olması , tankın içinde ne var ne yok endişelerinin olmaması gibi artıları mevcut . Lakin filtrelerin şekli itibari ile birincisi firmaya bağımlısınız 2. Filtre değişim maliyetleri ne kadar olacak belli değil .
Ekleme aklıma gelmişken şunu da eklemek istiyorum ,yoğun çamur tortu olan illerde ilçelerde filtreler eğer erken tıkanır ise sık sık ön filtre kullanılmaz halde olacaktır , filtre değişim maliyeti de eğer rahatsız edici boyutta ise cihazın en dışına takılarak önlem alınması gerekecektir.Bunun için de inline bir sediment ya da çok daha yoğun çamur tortu var ise housing tipi bir sediment kullanmak gerekebilir.Yoğun çamur tortu bulunan alanlarda normal arıtma cihazlarında da bunu sık değişim yapmak gerekecektir. Özellikle istanbulun belirli bölgelerinden arkadaşlar bolca hem özelden hem de forumdan arıtma cihazlarının çalışmadığını ,su üretmediğini neden olabileceği konusunda görüş istediklerinde , genelde inline sistemli arıtma cihazlarının ön filtrelerinin kısa sürede tıkandığını fark ediyoruz.Aklınızda bulunsun.
Bunlar benim şahsi düşüncem , ilerde tanksız direk akışlı sistemler daha yaygın kullanılır hale gelecektir, iyi mi olacak kötü mü olacak zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 21 Ocak 2025; 9:31:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
ilk sayfaya bakacagim, cok tesekkurler
Bunun onune gecmek icin mineral ya da alkali dediginiz filtreyi mi ilave edecegiz o zaman. Bu yazdiginiz bana surekli siseleme ya da bosa akitmanin pratik icerisinde cok kullanisli olmayacagini dusundurttu
İstanbul da 3 kişi evde kullanmak için düşünüyorum.
Filtre olmalı evet ,tavsiye ederim. ilk bir ay belki suyunuza göre 15 gün yapmakta fayda var. İsterseniz hiç yapmayın uzun süre kullanım kullanım olmayacağı için büyük sorun açmaz. Ama ben kendim filtre yeniyken size nasıl anlattıysam öyle kullanıyorum. Alkali filtre de takarsanız ilk bir hafta 10 gün suyun tadı farklı olabilir. Daha sonra tad oturacak güzel bir hale gelecektir.
-
İstanbulda çamur sorunu fazla , cihazı alacaksanız da en dışında inline sediment filtre takıp , rengi hafif kahveye dönmeye başladığı zaman değiştirmenizi tavsiye ederim. sediment inline filtre 300 tl 2 ayda bir değiştirseniz ekstra senede 1000 tl masraf çıkar en fazla .
Bu cihazı tercih etmenizin özel bir sebebi var mı ? atıyorum filtre değişim kolaylığı atıyorum tanksız olması gibi ona göre de alternatif sulunabilir. Yoksa tercih sizin.
-
bu cihazlar yeni nesil arıtmalar tank olmadığı için bazı + ları var.
ama alıp kullanan fazla olmadığı için biraz süpriz yumurta kimse al süper diyemez.
tuzum kuru olsa ab malı vestel aquaprini alırım ab de gerçek naturel su diye satılan tek o var ph ıda sözde 7 lerdeymiş normal membrandaki gibi 5.5-6 lara düşmüyor deniyor ama son kullanıcı testi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Ocak 2025; 13:29:9 > -
ha birde neutron un 600 gpd membran fiyatı uygun diğerleri 4000 tl civarındayken ama tanıtım tavlamasıda olabilir 1-2 sen sonra fırlatmıycağının garantisi yol tamamen firmaya bağlı kalıcan yani.
başka birinden alma lüksün yok diğer standartlar gibi tutuklu kalıcan
-
Arıtmanın atık su kısıcısı bozuldu. 300 ve 450 cc olanlarını görüyorum. Eskisi 300 dü 450cc almak neyi değiştirir? Atık miktarını sanırım arttırıyor ama membranda ki basıncı düşürüyormuş. Doğru mudur? Bilgilendirirseniz sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaTeeH -- 21 Ocak 2025; 16:19:56 > -
Şebeke suyuna göre karar verilir ,şebeke suyu 250 ppme kadar 300 cc lik atık kısıcı iş görür . şebeke suyu 250 ppm üzeri ise membranı uzun süre kullanabilmek adına en az 400 lük atık kısıcı olması iyidir. Atık kısıcıyı büyüdükçe pompa ile basıncı ayarlama şansın yoksa evet varım bar yarım bar düşer . atıyorum 300 cc atık kısıcı varsa 6 bar membrana su giriyorsa 400 cc de 5,5 bara düşecektir 550 lik atık kısıcıda 5 bar vs olacaktır tahmini. İstanbuldaysanız 300 cc yeterli olacaktır.
-
neutronun asıl cihazıda buldum gibi.
purwayPUR Connect 600 GPD Reverse Osmosis System - WiFi WLAN - App | purwayhttps://en-purway.com/products/pur-connect-600-gpd-reverse-osmosis-system-wifi-wlan-apphepsi tr de etiket basılan ürünler sadece satıyorlar desem yeri ama vestelin a2o su daha kaliteli gibi.
hepsi ab patentli ürünler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Ocak 2025; 16:28:47 > -
Cevap için teşekkürler. Peki bu değer arttıkça atık su miktarıda artıyor mu? İstanbuldayım ve pompasız ihlas aura silver var. 450cc lik sipariş verdim henüz ulaşmadı. 300'lük mü istemeliyim bu durumda?
-
150 cc daha evet atık suyunuz artar . 300 lük işinizi görür ama 450 olması membranı uzun vadede korumak adına daha iyi olur . Amacınız membranı korumak ise 450 ile devam . Amacınız atık suyu azaltmak, membran ömrü önemli değil erken biterse bitsin derseniz 300 ile devam .
Kendim Teknisyenim ( Isıtma, tesisat iklimlendirme) değiştiremediğim filtre yok
Ürünü piyasada kaliteli filtre bulamayacağım, değişimi kolay ve kaliteli durduğu için düşünmüştüm...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X