Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (152. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.094
Cevap
168
Favori
111.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar membran yıkamalı sistemleri öneriyor musunuz acaba yoksa pazarlama stratejisi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • risendark kullanıcısına yanıt

suyunuza göre değişir hocam . Yüksek ppmli suyunuz varsa olabilir yoksa fazla gerek yok . Tek işi membran yıkama olmaz genelde bu işi yapan cihazlarda , filtre değişim zamanı uyarısı ya da arıtılmış suyun ppm cinsinden değerinin ne olduğunu da gösterir .

Membran yıkamayı membranı korumak amacı ile düşünüyorsanız , gerek yok , digital karta vereceğiniz parayı membrana vererek filtre değişim zamanında kullanırsınız. 5 Senede bir de cihazı komple değiştireceğinizi varsayarsak kaliteli bir cihazda da en az 3 sene membran değişimine de gerek olmayacağına göre bence gerek yok. Atık kısıcınızı bir büyük boy alarak da membranı koruyabilirsiniz zaten. Ayrıca membran yıkamalı sistemlerde eğer tds ölçer var ise bu parça temiz su tarafına takılır. Kullanılan probtaki metal nsf şartlarını karşılamıyor ise asidik suyun korozyon etkisi ile temiz suyunuza ağır metal ekleyebilir.

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler çok kıymetli hocam.

7. Seneye girdim royal green kullanıyorum. Senede bir 4lü filtre, 2 senede 1 tüm filtreler değiştirmek harici bir şey yapmadım, şükür bir sıkıntı da çıkarmadı.

Su tadında bir değişiklik yok, fakat artık değiştireyim cihazı komple diyorum. Şebeke tds 480 civarı.

Aos daisy, royal green lux, murica75 ilgimi çeken cihazlar arasında ama kafam çok karıştı. Önereceğiniz cihaz olur mu?

hocam atık kısıcınız kaçlık ona bir bakar mısınız rica etsem ?

Eve geçince bakayım hocam. Vip modeliydi ama artık satışı olmadığı için sitesinde bulamadım.

Tamamdır hocam teşekkür ederim . Yazdığınız cihazlardan en ucuzu hangisi ise onu alın hocam , hiç biri üzmez .

Atık kısıcıyı bekliyorum bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 30 Ocak 2025; 12:29:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kıymetli Ahmet kardeşim;

Verdiğin bilgiler ve önerilerin için çok teşekkür ederim. Eşimle konuşup bir miktar daha ekleyerek Puretron'dan açık kasa şeklinde sipariş verdik. Puretron yetkilisi Çetin Bey'de sağ olsun forumdan geliyorum deyince gerekli indirimi sağladı. Vaktinizi ayırmanıza, konuya göstermiş olduğunuz ilgi alaka ve bilgilendirmeler için çok teşekkür ediyorum. Size ve konuda görüş, öneri, tavsiye bildiren tüm kıymetli arkadaşlarıma da paylaşımlarından dolayı ayrıca teşekkürler. İyi ki varsınız.

• Çok teşekkür ederim hocam . İyi günlerde kullanın . Cihaz üzerinde standart 300 lük atık kısıcı bulunur . Membranı daha verimli kullanabilmek adına hazır pompa da varken 420 lik atık kısıcı ile gönderilmesini ve o şekilde kullanmanızı tavsiye ederim .

• Uyarın için teşekkür ederim Ahmet kardeşim. 420'lik atık kısma konusunda dediğin gibi görüşüp değiştirilmesini isteyeceğim. Tekrardan teşekkür ederim.

• Bu asyata alkali su iyonizerinin farkı nedir bunlardan

• cafzafer2 C kullanıcısına yanıt

su iyonezerleri suyu ıyonize etmek için elektrot kullanarak suyu bileşenlerinden ayırır.en basit tabirler orp değeri -1200 mva lara kadar gelir.su arıtma cihazları geleneksel filtreleme kullanır.

su iyonezire su alkali hale getirmeden oncede geleneksel filtrasyon kullanılıp o şekilde iyone edilir.

• ctnuyr kullanıcısına yanıt
    -1200mV de 11-12 pH olur. -1200mV üreten hiç duymadım ama olabilir. -100 ve -400 günlük içme suyu için ideal olabilir. Yüksek değerler kısa süreli içme suyu için olabilir devamlı içemezsin.

Piyasadaki iyonizerler genelde -400mV verir.

İyonizerin özelliği de değişik pH değerlerinde ve değişik Orp değerlerinde su almanıza olanak sağlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    yok zaten dediğin gibi piayasadakilerin %99 u 450-600 mv arasında,puretron covid zamanında 1100 mv lik bir modeli çıkardı ama tutturamadı çok yüksek fiyattı.genel olrak iyonizerlerin sıyunu bende içemedim kısa süre bile uzun kalır

• ctnuyr kullanıcısına yanıt

evde sağlıklı su içmek istiyorum ve bu konuda bütçe çok ayırdım. sizce en sağlıklı yöntem hangisi ?

Ben de soruyu şöyle derinleştireyim abi 😂 alkali filtrelerin ürettiği alkali su ile , iyonizer cihazlarının ürettiği alkali su arasındaki yapısal olarak fark var mı ? İkisi de pH ve orp ekliyor sonuçta 😊

• cafzafer2 C kullanıcısına yanıt
    ters osmos sistemler şu an için en sağlıklı sistemlerdir.bu sistemlerinde oluşturan parçalar filtreler ve plastiklerin kalitesi/markası çok öenmli.
    bütçe sıkıntısı yoksa usa menşeili ürünler tavsiyemdir

420likmiş hocam. Aslında cihazı hiç değiştirmesem sadece tank değiştirip devam mı etsem nasıl olur sizce?

Alkali Su İyonizerlerinin Çalışma Mekanizması

Alkali su iyonizerleri, suyun elektroliz yoluyla kimyasal olarak ayrıştırılarak pH seviyesinin artırılması, oksidasyon-indirgeme potansiyelinin (ORP) düşürülmesi ve moleküler hidrojen (H₂) üretilmesi için kullanılan elektrokimyasal cihazlardır. Bu cihazlar, elektrotlar aracılığıyla su moleküllerinin iyonlaşmasını sağlar ve böylece içme suyu için daha biyolojik olarak erişilebilir ve antioksidan özelliklere sahip su üretir.

Elektrokimyasal Temel Prensipler

İyonizasyon süreci, suyun elektroliz edilerek anot (pozitif elektrot) ve katot (negatif elektrot) bölümlerine ayrılmasını temel alır. Bu süreçte suyun pH'ı, ORP'si ve moleküler hidrojen konsantrasyonu değiştirilmektedir.

Elektroliz sırasında suyun kimyasal ayrışması şu temel reaksiyonlarla tanımlanabilir:

Katodik Bölge (Negatif Elektrot, Alkali Su)

Katotta elektron kazanan su molekülleri şu şekilde ayrışır:

2H₂O + 2e⁻ → H₂(g) + 2OH⁻

Hidrojen gazı (H₂) açığa çıkar ve suda çözünerek antioksidan özellik kazandırır.

Hidroksil iyonları (OH⁻) suyun pH'ını yükselterek alkali hâle getirir.

Bu reaksiyon sonucunda, suyun ORP değeri negatif yönde değişerek (-400 mV ila -600 mV arasında) antioksidan özellik kazanır.

Anodik Bölge (Pozitif Elektrot, Asidik Su)

Anotta oksidasyon gerçekleşir ve suyun asidik fraksiyonu oluşur:

2H₂O → O₂(g) + 4H⁺ + 4e⁻

Oksijen gazı (O₂) açığa çıkar.

Hidronyum iyonları (H₃O⁺) üretilerek pH düşer ve su asidik hâle gelir.

Bu suyun ORP değeri pozitif olup (~+500 mV) oksidan özellik gösterir.

Bu şekilde iyonizer, hem alkali içme suyu hem de asidik kullanım suyu üretir.

pH Artışı ve Alkali Özellik

pH, H⁺ ve OH⁻ iyonlarının konsantrasyonu ile belirlenen logaritmik bir ölçü birimidir. Elektroliz sırasında, OH⁻ iyonlarının artışı suyun pH’ını yükseltirken, H⁺ iyonlarının artışı suyu asidik yapar.

İyonizasyon işlemi, suyun içinde bulunan çözünmüş minerallerin (Ca²⁺, Mg²⁺, K⁺) iyonize edilmesine de katkıda bulunur. Bu mineraller suya tamponlama etkisi kazandırarak pH seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur.

İyonizasyon sonrasında tipik olarak aşağıdaki pH seviyeleri elde edilir:

İçme suyu: pH 8.5 - 9.5

Yüksek alkali su (yıkama, pişirme amaçlı): pH 10 - 11

Asidik su (temizlik ve cilt kullanımı için): pH 3 - 5

Bu değişim, tamponlama kapasitesine sahip minerallerin varlığına bağlıdır. Saf H₂O (distile su veya ters ozmoz suyu) iyonize edilemez çünkü içinde iletken iyonlar bulunmaz.

Oksidasyon-İndirgeme Potansiyeli (ORP)

ORP (Oksidasyon-İndirgeme Potansiyeli), suyun elektron verme veya alma kapasitesini ölçer ve antioksidan özelliklerin bir göstergesidir.

Negatif ORP: Antioksidan özelliktedir (örneğin, iyonize alkali su: -400 mV ile -600 mV arasında).

Pozitif ORP: Oksidan özelliktedir (örneğin, klorlu su veya ozonlu su: +500 mV üzeri).

ORP'nin negatif olması, suyun serbest radikalleri nötralize edebilme kapasitesini artırır. Bu durum, vücutta oksidatif stresin azaltılmasına yardımcı olabilir.

İyonizasyon sırasında elektron eklenen su negatif ORP kazanırken, elektron kaybeden su (asidik fraksiyon) pozitif ORP kazanır.

Moleküler Hidrojen (H₂) Üretimi

Elektroliz süreci sırasında, katotta hidrojen gazı (H₂) oluşur ve bu gaz suda çözünerek antioksidan özellik kazandırır.

Hidrojen gazı (H₂) hücre içi oksidatif stresin azaltılmasında güçlü bir rol oynayabilir. Yapılan araştırmalar, H₂'nin mitokondriyal fonksiyonları destekleyebileceğini ve enflamasyonu azaltabileceğini göstermektedir.

İyonizasyon sürecinde üretilen moleküler hidrojen seviyesi 800 ppb ile 1600 ppb arasında olabilir.

Mikro Kümeleşme (Micro-Clustering) ve Su Emilimi

İyonizasyonun, su moleküllerinin kümelenme yapısını değiştirdiği iddia edilmektedir. Normalde, su molekülleri 15-20 molekül içeren büyük kümeler hâlindedir. Elektroliz süreci sırasında, su molekülleri arasındaki hidrojen bağlarının gevşemesi nedeniyle daha küçük kümeler (4-6 molekül) oluşabilir.

Bu durum, su moleküllerinin hücre zarlarından daha hızlı geçmesini ve vücudun daha iyi hidrasyon sağlamasını mümkün kılabilir. Ancak bu konu hâlâ bilimsel olarak tartışmalıdır ve kesin bir deneysel kanıt bulunmamaktadır.

Özetlersek hocam

Alkali su iyonizerleri, elektroliz yöntemiyle suyu iki fraksiyona ayırarak pH seviyesini artırır, ORP'yi düşürür ve hidrojen açısından zengin su üretir. Bu suyun potansiyel sağlık yararları, antioksidan özellikleri ve vücuttaki hidrasyon etkileri açısından ilgi çekici olduğu düşünülmektedir.

Ancak, bazı biyomedikal iddiaların bilimsel olarak daha fazla desteklenmesi gerekmektedir. Mevcut veriler, iyonize suyun antioksidan ve alkali özelliklerinin potansiyel sağlık yararları sağlayabileceğini göstermektedir, ancak bu etkiler bireysel fizyolojiye ve suyun mineral içeriğine bağlı olarak değişebilir.

Şimdi aynı özelliklere Biocera taşlarından oluşan filtreler içinde geçerlidir.

Kaynaklar

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17486089/

Ohsawa, I., et al. (2007). "Hydrogen acts as a therapeutic antioxidant by selectively reducing cytotoxic oxygen radicals." Nature Medicine, 13(6), 688–694.

‐--------------

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9169001/

Shirahata, S., et al. (1997). "Electrolyzed-Reduced Water Scavenges Active Oxygen Species and Protects DNA from Oxidative Damage." Biochemical and Biophysical Research Communications, 234(1), 269-274

--------------

www.sciencedirect.com
    Advanced research on the health benefit of reduced water
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924224411002408

Hayashi, H., & Kawamura, M. (2002). "Water Regulating Cellular Functions: An Approach for Disease Prevention and Treatment.

Nihai Sonuç; Senin aradığın cevap 📍

Eğer güçlü antioksidan ve ayarlanabilir pH istiyorsan iyonizer, uygun fiyatlı ve doğal bir alkali su istiyorsan Biocera içeriği daha mantıklı bir seçenektir.

Nihai hedefin antioksidan ve alkali su içmekse, Biocera filtre veya iyonizer arasında neredeyse fark yok. Ancak kontrol edilebilirlik açısından iyonizer biraz daha esnek olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Teşekkür ederim abi . Nihai sonuç kısmı benim için yeterli bir açıklama idi . Senden duysun istedim forumdaşlar.

7 yıl uzun bir süre hocam bence . Ayrıca sistem açık kasa sanırım plastik malzeme bir süreden sonra patlama çatlamaya başlıyor , bence zirvede bırakın komple sistemi değiştirin . Non toksit fitting üreticisi olan bir firmanın katalog bilgisinde alt bilgi olarak şu yazıyı da görmüştüm . ‘’ Sterilite açısından fittinglerimizi iki yılda bir değiştirmenizi tavsiye ederiz .’’

Atık kısıcıyı da şundan dolayı sordum . Yüksek ppm li suyunuzda en az 420 tavsiye edecektim . Yeni alacağınız cihazda da buna dikkat etmeniz iyi olacaktır .

• 
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.