Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.725
Cevap
160
Favori
102.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

Genel gözlemler bu şekilde hocam, sağdaki su asitik sarı renkli ve nötüre yani 7ye yakın, soldaki su açık mor yani alkali, aritma cihazından böyle değer çıkması normal. Şebeke suyunun 7.5 ph larda olmasıda normal.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Sağolun azizim.Bir de cihaz alıp ölçeceğim fark varmı diye test etmiş olacağım.Damkalıkla ve cihaz farkı oluşacak mı diye.Alkali filtreyi çıkarmıştım gerek varmı yokmu diye.?

• Alpha_Sarc kullanıcısına yanıt
    Bence var hocam yinede tercih sizin, sarı renkli suyun soldaki gibi olmasını tavsiye ederim, tahmin yürüteyim şebeke suyu 7.6 arıtma suyun 6.6ph

Tabii tercih sizin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 31 Ocak 2023; 20:47:40 >
  • Covannii C kullanıcısına yanıt
    Ana satıcısı assu sutest.com.tr genel dağıtıcısı

Alkali filtreyi takarsam bu seferde metal tadı oluşuyor.Biocera.
    Onu nerden anladınız derseniz;
    Kettle da su ısıtıp ılıdığında bir yudum tadım yapıyorum metal tadı oluyor.(Arıtma musluk suyu)
    Isıtmadan direkt arıtma musluğundan aldığımda ise var yok arası.Bu da beni rahatsız ediyor açıkcası.

• Entersan şekilde şebeke suyu ve damacana suyunda bu metal tadı olmuyor.(ısıtıp ılıdığunda)

Sıcaklığı artan suyun alkali değeri daha da artar.

Sıcaklık arttıkça CO2'nin çözünürlüğü azalacağı için su ısındıkca CO2 suyu terk eder ve H+ iyonların azalmasına neden olur ve suyun pH değeri yükselir ve suyun daha çok bazik olmasından kaynaklı kötü tat alabilirsiniz. Bu bir tahmin bilimsel olarak.

Tahmin 2

Bazları (alkali oluşturan iyonlar) oluşturan karbonatlar, bikarbonatlar, hidroksitler, alkali tuzları gibi iyonik bileşiklerin çözündüğü suyu kaynattığınızda, bileşiklerden gelen iyonlar kaynamaz, sadece su kaynar. Su kaynadıkça, bazı moleküller suyu terk etmek ve gaz fazına girmek için yeterli enerji kazandıkları için kaynama süresi boyunca, mevcut toplam su miktarı daha az olur. Ancak alkali iyonların miktarı sabit kalır.

Özü: su bi miktar buharlaştığı için ve kalan su miktarı azaldığı için ph seviyesi yükselir ve su daha bazik hale gelir.

Senin kaynamış alkali sudan kötü tat alman bundan kaynaklı. Biocerayi hızlı akışta kullanmanızı tavsiye ederim, bu sayede daha az alkali su elde edersiniz.

Üstadım anladım gayet açıklayıcı olmuş.Fekat normal şebeke veya damacana suyunu ısıtıp ılıtıp içtiğimde bu metal tadı olmuyor.
    Zaten hızlı akımda bağlı cihaz.

• Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

• @tersosmos üstadım.Buyrun hızlı mı yavaş akımmı.

Normal şebeke suyu veya arıtma suyu yüksek alkali değere sahip olmadığı için kötü tat vermez hocam, birde biocera diğer ph filtreleri gibi geçici pH vermez, metal hidroksit gibi kalıcı bazlardan suya alkali değeri kattığı için su kaynadığında alkali değerini korur ve hatta yükseltir. Yüksek alkali su yani bazik su acımsı metalimsi bir tad verir.

Tamam üstadım yapacak birşey diyorsanız tekrardan alkali filtreyi yerine takıyım o zaman.Umarımki bu arada alkali filtre bozulmamıştır.Yakkaşık 12 gün oldu sökeli buzdolabında poşette tutuyorum.

Bağlantın hızlı akışta ama biocera ile post karbonu yer değiştir. Bioverada bekleyen su tanka doğru hidrojen gazı daha fazla salınım yaparak ph değerini yükseltebilir. Biocerayi post karbon konumuna al post karbonu biocera konumuna. Bağlantılar aynı yerde kalacak filtreler yer değişecek sadece hocam, bu biraz daha azaltım sağlar ama kaynayan alkali suyun tat sorununu tam olarak çözmez.

Pek anlamadığım için şunu mu anlyorum sadece yerdeğişikliği yapacağım hortum tak çıkar yapmayacağım doğrmu anlamışım.Acemiliğime verin lütfen.

Şuan biocera yoksa cihazda direkt post karbondan musluğa giden hortumu sökün oraya biocerayi takin bioceradan da musluğa gidin, filtreniz bozulmaz, taktıktan sonra 3,5 litre su boşa akıtın yeterlidir.

Biocera'nın pH etkisini azaltmak için bypass uygulamanızı öneririm bu sayede daha düşük bir alkali su elde edersiniz. Bypass ile tanktaki asitik su ile Biocera'dan geçen suyu karıştırmış olacağız.

Gerekli malzemeler

2 adet quick dişi T bağlantı 1/4"

1 adet quick ara plastik vana 1/4"

Yarım metre kadar 1/4" hortum

Bu parçalar ile bypass yaptığınızda sorun yüksek ihtimal oradan kalkacak ya da etkisi en aza ineçektir.

• Galip hocam çok teşekkür ederim yardımınız için.Kalın sağlıcakla efenim.

• Tekrardan merhaba, vermiş olduğunuz markalarla iletişim kurdum sadece ilk verdiğiniz marka ile sağlıklı iletişim sağlayamadım, diğer iki markanın ürünü bize tanıtıma gelen ürün fiyatının 3 katı fiyat verdiler ben absürt olmayan ürün tavsiyesi istemiştim siz tam tersini yapmışsınız, maalesef verdiğiniz ürünler benim istediğim doğrultuda değil, yine de yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

- iyi forumlar

• chemsul kullanıcısına yanıt

Vermiş olduğunuz tavsiye için teşekkür ederim, bütçeme uygun ihlas silver modeli ile bir anlaşma sağladık 2200 liraya bağlantı yapılması için randevu aldım, umarım üründen memnun kalırız, ürün yorumları fena değil. Tekrardan yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

- iyi forumlar

• mhseray kullanıcısına yanıt

Hayırlısı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Gelen kişilere şunu sorun ve net bir cevap isteyin, silver modeli NSF sertikası olmadığı halde nede bu modelin reklam görseline NSF amblemi koymuşlar. Tüketicileri yanıltıyor. Bunu bilerek aldıysanız sorun yok, yok bilmeden NSF var diye aldıysanız size özür borçlular.

Bu bilinç artıkça bu şekilde yaptıkları aldatmaları yaparken 2 kez düşünürler.

Aksi halde burada pişkince yalan söyleyen başka bilmediğiniz ne yalanlar söyler diye rahatsız oluyorum.

Aynı bu şekilde NFS olmayan ürünleribe de NSF logosu koyan Fas plastik ve filtek içinde benzer düşüncedeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.