< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 1 Şubat 2023; 9:44:26 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (24. sayfa)
-
-
Dediklerinize %100 katılıyorum. Herşey bir paradoks gibi su arıtma işinde.
Bende 3-4 ay öncesinde kadar mutlu mesut (cahillik en büyük mutluluk ) kullanıyordum. Araştırınca bir sürü şey ortaya çıktı. Daha da çıkar gibi
-
Komşuna selamlar böyle devam etsin değişim yapmadan alışmıştır o 😀
Alkali filtreyi kullancaksın diye bir mecburiyet yok senin arıtma suyun 6.5 ila 9.5 arasında ise suyun içilebilir raporu verir yönetmelik, ama bizler suyu genelde 7 ve üzeri ph larda tutmak isteriz asitik suya maruz kalmamak için, sen ister kullan ister kullanma, çoğu bölgede milletin arıtma cihazı 7 ye yakin çoğu bölgede de 6ya yakın ph veriyor.
Kimsenin başına silah dayayıp bunu kullanacaksın diyen yok hocam. Alkali suyun faydalarından bahsetmiyoruz asitik suyun zararlarına bakıyoruz. Ayrıca suya bazı Alkali filtreleri mineralleri de eklediği tercih ediliyor. Etmezsen ne olur evet bildiğin saf suya yakin suyu içmiş olursun, sudan vücut mineral almaz o ayrı bir durum mineral filtreyi sudan mineral almak için değil saf suyun zararlarından korunmak için tercih ediyorlar.
Avrupa'da niye olmasın Alkali filtre her markanın var neredeyse pentair, omnipure ve bir çok ünlü firmada Alkali ph filtreleri mevcuttur. Dileyen kullanıyor. Kullanıp kullanmamak size kalmış, arıtma satana değil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bu konu daha çok su kaldırır hocam :)
Avrupa değil, Amerikayı örnek verdim bu arada, alkali filtrenin suya gerçekten bir faydası olup olmadığı konusunda tereddütlerim var diyorum sadece, misal, adam bakır içerikli alkali filtre yapmış satıyor, iyi de arkadaş bakırın vücuda faydaları kadar fazla kullanımında zararları vardır, bunun oranlarını ya da ortasını nasıl belirlediler filtrede bilen yok ya da piyasa lideri Biocera nasıl oluyor da, önceye göre gramajını düşürüyor ürünün(bu konuyu da,burda okudum bu arada) neyi lüzumsuz gördünüz de çıkardınız açıkladılar mı bunu.. Ben sıradan bir tüketiciyim burda sadece, mantığa yatmayan şeylerin cevabını arıyorum, selamlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten bu tür filtreleri sertifikalı kullanılması taraftarıyız, hiç bir sertifikası olmayan pH ya da türevi olan bir filtreyi kullanmak zaten akıl karı değil deli olmak lazım, biocera'nin 10 dan fazla sertifikası olduğu halde kullanırken tereddüt ediyoruz adamlar direkt ne olduğu belirsiz filtreleri gözü kapalı kullanıyor birde memnunum diye tavsiye edip diğerini de zehirliyor (onlar zehiri fare zehiri algılıyor ve hala hayattayım diyor, savunması da bu)
Biocera ithalatcisi filtre fiyatı düşürmek için içerik miktarını düşürebilir bu normal bir durum yani yapabilir belli bir standarttı yok, bir çok farklı ülkede değişik fiyatlar olmasıda bundan kaynaklıdır.
Omnipure, Pentair firması zaten amerikada hocam, ha Amerikada kullanım popülerliği yoktur o ayrı bir konu. Bu tamamen sizin arıtma cihazınızdan çıkan suyun değerlerine bağlı olarak değişir, özel filtre kullanıp kullanmamak.
Alkali filtreye varana kadar daha çok sorgulanacak şeyler var arıtma cihazlarında.
-
Galip Hocam, peki post karbon tek başına kullanıldığı zaman pH'a etkisi oluyor mu? Yani hindistan cevisi sadece tat mı veriyor, başka bir işe yaramıyor mu
-
Post karbon genelde Hindistan cevizi kabuğundan üretilir, suya tat vermesi olayı ise tamamen farklı yani suya birşey katarak suyu tatlandırmaz, ters ozmoz membranı bazı klor bileşiklerini, ve çeşitli gazları geçirebildiği için en son aşamada post karbon bu tür gaz ve klor bileşiklerini tutması için kullanılır. Ters ozmoz öncesi sen bu tür gaz ve koku veren maddeleri iyi bir karbon filtre ile tutarsan post karbon filtreye ihtiyaç yoktur.
Şebeke suyu yada niteliği ne olursa olsun arıtma cihazına giren suda klor yoksa karbon filtrede kullanmanıza gerek yoktur. Sadece tortu filtresi ve biyolojik yönden kirliliği önlemen yeterlidir.
Post karbon filtre suyun pH değerini yükseltecek ya da düşürecek bir özelliği yoktur. Karbon filtrenin görevi arıtma cihazlarında kloru uzaklaştırmak için tercih edilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 1 Şubat 2023; 17:44:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi daha önce paylaştığım mesajımda ph 9,5 çıkmaktaydı ve phmetrenin doğru göstermediğini düşünüyordum.
Bugün phmetreyi katoforez işi yapan bir tedarikçimizde kalibre ettirdim.
Yapan arkadaş yüksek ph ölçümünde cihazın doğru değer göstermediğini teyit etti.
Yeni kalibrasyonda yeni değerlerim aşağıda gördüğünüz gibi 7,8 ph çıkmakta.
Sizlerle de paylaşmak istedim, bilgilerinize.
@ZevkiSefa @tersosmos @chemsul @ethicwater
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realjackal -- 1 Şubat 2023; 19:33:27 >
-
pH olmadan çıkan suyun değeri mi hocam bu, şayet öyleyse bir yerde bir sıkıntı var ya da kullandığın post karbon pH özelliklidir. Tüm bunların dışında ph bozuk olsa kalibre ettim dedin. E yani herşey normal ise kullanmaya devam et hocam ne güzel işte millet pH filtresi ile bu değeri yakalayamıyor. Var bir bit yeniği senin cihazda ama iyi yönden var 🙂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 1 Şubat 2023; 21:11:52 >
Post karbon markan nedir hocam, şebeke suyu kaç çıkıyor, birde tanktan aldığın suyun ph değerini ölç, ayrıca tds değerini kaç çıkıyor
mineral filtrem yok hocam sadece easywell post carbon + vontron membran + 3 ön filtre mevcut sistemde. ethicwater Ahmet beyden aldığım toplama cihaz. Aldığım değerler aşağıdaki gibi Galip hocam.
şebeke suyu:
134 tds
7,7 ph
membran;
6 tds
6,9 ph
arıtma musluk çıkışı;
15 ppm
7,8 ppm
-
Bence hala bir kalibrasyon sıkıntısı var, bunu bu cihazların yanında gelen 4 ve 9 aralığındaki kalibrasyon tozlarından oluşan sıvı ile aynı anda iki değere de kalibre etmek gerekir. Kalibrasyon sıvısı yeni mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhaba cezalıydım yaşamıyordum hiç bir yere , değerler güzel ama pH gerçekten bu şekilde olabilir mi bilemedim , cihazı ne zaman almıştınız ? Karbon yeniyken de pH’ı biraz dazla yükseltebilir ama bu kadar yükselir mi emin değilim .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
her gün kalibrasyon yapılan otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir firmada yapıldı. solüsyon tazedir diye düşünüyorum.
-
hoşgeldin hemşerim.
olayı artık Galip hocanın dediği gibi iyi yönde hayra yoruyorum ben :)
-
Hocam bu cihaz yeni mi ? Sadece filtre mi aldın
Bu arada hoş buldum sende hoş geldin :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 1 Şubat 2023; 22:51:10 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Su arıtma satıcıları parti kursalar, yüzde 80 oy alırlar. Bu kadar azimli bir grup görmedim.
Çok güzel hocam, hiç alışık değiliz genelde böyle pH çıkmasına post karbondan, sorun yok yani, güle güle kullanın.
Normalde ph ölçümü 25 derece sıcaklıkta yapılması gerekir. Cihaz kalibrasyon sıvıları genelde bu değere göre ayarlanır.
Sizin kullandığınız basit bir ph ölçer. Profesyonel cihazlarda ayrıca sıcaklık probu da olduğundan arka planda Sıcaklığ göre korele eder.
Bu cihazda bu olmadığından sudaki sıcaklık farklılıkları da yanlış ph ölçümüne neden olabilir
https://www.phmetre.web.tr/ph-sicaklik.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemsul -- 1 Şubat 2023; 22:56:47 >
Konuyu kaynatma 🤣
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X