Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.725
Cevap
160
Favori
103.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yavaş akımda hocam .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Yani 5-6 bin e kadar verebilirim he derseniz şu paraya şundan çok memnun kalırsınız zorlama şansım olabilir. Buranın suyu çok kireçli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatchway -- 10 Şubat 2023; 19:57:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • righteous@ kullanıcısına yanıt
    İstediğiniz şekilde bağlantı yapabilirsiniz, 2 bağlantı arasında bir fark yok. Tamamen cihaz tasarımı ile ilgili bir bağlantı şekilleri bunlar hocam. Hangisi kolayına geliyorsa onu yap.

• Hatchway kullanıcısına yanıt
    Suda çok kireç var ise çift gaclı bir sistem lazım size hocam . Kireç olduğunu nerden anladınız çaydanlıkta çok mu kalıntı kalıyor çay yaparken falan ?

Evet 3 kere filan çay yapalım hemen altı beyazlaşıyordu çaydanlığın ilçede olduğumuzdan su çağırıyoz adam geliyo gelmiyo ve çok pahalı burada bir tane ihlas bayiisi var bide uğur marka su arıtma satan mağaza gördüm işte ne yapmalıyım sizce internetten toplama yada hazırda önerinize göre alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatchway -- 11 Şubat 2023; 2:27:54 >
    https://www.ethicwater.com.tr/urun/nsf-onayli-swun-chyan-filtreli-toplama-su-aritma-cihazi/

Swun chyan fittingsler ile bu olabilir , biraz daha kaliteli bağlantı elemanları ile

https://www.ethicwater.com.tr/urun/premium-serisi-toplama-su-aritma-cihazi/ bu da olur ama satın almadan önce ikinci ve üçüncü filtrenin gac filtre olmasını isteyebilirsiniz .

Daha kalabalık bir aile ve su kullanımı fazla ise açık kasa

https://royalgreen.com.tr/urun/royal-green-soft-organik-aritma/
    Tavsiye ederim . Bu set kendinden çift gaclı ve şu an kendim aynı filtre kombinasyonu kullanıyorum .

En alttaki açık kasada Biocera isimli alkali filtre de var ve altı filtre mevcut . Diğer yukarıda attığım sisteme de dahil edilebilir .

Eğer şebeke basıncı 3,5 barın altında ise pompa da almanız gerekir .

Şu royal green kafama yattı gibi aslında 3.5 bar olup olmadığını nasıl anlıyacağım ? Günlük işimizi hallettirsin yeter ya haftada 3 damacana tüketen bir aileyiz

• Nsf uyumlu tank önerisi alabilir miyim ?

• Covannii C kullanıcısına yanıt
    Pae uygundur hocam .

Evde mutfakta musluk açıkken başka bir yerden de Çeşme açın , suyun basıncı düşüyorsa basınç düşük diyebiliriz . Ayrıca sadece atık su oranını azaltmak için bile pompa alınabilir . Şebeke basıncı ne kadar düşük ise atık su o kadar artar . Membrana giren suyun basıncını sabit tutmak da iyidir . Eğer şebeke İstanbul da iseniz basın 7 üzeri olduğu için pompaya gerek kalmaz pek . Üst katlarda da basınç düşebilir .

Hocam filtrelerimi bildiğin gibi ao Smith ile değiştirmiştim, tank içime sinmedi, onu da değiştirmek istedim. (NFS uyumlu bi tank ile) Bi ara cihazın içi su aldığından resimde görüldüğü gibi paslanmış...suyun tds 4-5 gerçi... birde bu tank kaç lt ? Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Covannii -- 11 Şubat 2023; 21:2:2 >

12 litre bu .

Biraz sıkışık cihaz filtrelerden 8 lt kullanım için önerirmisiniz hocam ? Birde pae tankların tamamı nsf li ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Covannii -- 11 Şubat 2023; 21:12:13 >
    Tamamından kastınız 8 ve 12 litrelik olan ise evet . 8 litre yeterli hocam .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 11 Şubat 2023; 21:16:36 >
    Teşekkürler hocam, 8 lt pae bakayım 🙏🏻

• Evet arkadaşlar tekrardan merhaba . Açık kasa sistemimin filtre değişim zamanları gelmişti. Buna istinaden de sistemimi

1 . filtreyi 1 mikron swun chyan kapaklı sediment filtre ile
    2. ve 3. filtreyi pentair gac 10 filtre ile değişimini tamamladım.

Bu kadar basit olmadı tabi ki işlemler.

İlk üç housing kabını açıp içindeki filtreleri çıkarttım . Daha sonra 10 litre suya klasik çamaşır sularından 10 ml olacak şekilde enjektör ile çamaşır suyu ekledim. Bu suyu da housing kapların içine silme olacak şekilde ağzına kadar doldurup yaklaşık yarım saat beklettim. Housing kaplarının kafalarını da temiz bezi hazırladığım çamaşır suyuna batırarak sildim.

Aynı işlemi membran kabı için de yaptım . Membranın yüzeyine dokunmadan filtreyi sapından tutup çıkarttım . Filtreyi Streç film çektiğim masanın üzerine koydum ve membran kabını da silme şekilde olacak şekilde ağzına kadar çamaşır suyuna yatırdım . Alt deliklerini tıpa kullanarak kapattım ki su içinden boşa akmasın . Membran kabı da aynı şekilde 30 dk su da kaldı .

Kaplar suyun içinde kaldıktan sonra içindeki suları boşalttıp çeşmenin altında iyice duruladım. Bu seferde içine Tanktan su doldurup 10 ar dakika beklettim.

Kaplar hazır olduğunda birinci kaba sedimentimi koydum . İn yazan yerinden su verip out yazan yerinden hortum bağlantılarını sökerek tek şekilde filtreyi yıkadım.

Daha sonra 1. filtre sonuna gac filtremi takıp tekrar su verdim . Yaklaşık 20 litre su ile 2. karbon filtreyi yıkadım.

Daha sonra aynı işlemi 3. karbon filtre için yaptım. sediment filtreden sonra bağlantıyı direk 3. filtreye verip 20 litre su ile yıkamayı gerçekleştirdim.

İlk üç filtre artık kullanıma hazır.

Membran kabını da sudan çıkarıp kurulayıp tekrar mebranı içine koyup sisteme dahil ettim.

Bioceradan herhangi bir işlem yapılmadı zaten.

Post karbonu da Yukarılarda Galip abinin bahsettiği şeklide sisteme takmadan önce akım yönünün tersinden su vererek yaklaşık 15 litre su ile yıkadıktan sonra akım yönün işaretine uygun olarak sisteme dahil ettim .

Biocerayı sistemden çıkartıp yeni post karbonu taktığım ilk zamanlarda ph yine 9 üzerinde verdi . Yıkama devam ettikçe sanırım külleri uzaklaştıkça ph 9un altına düşmeye başladı. YANİ post karbon ilk takıldığında bir süre phı kendi de yükseltiyor. Belirli bir yıkama sonrası ya da kullanım sonra ph 7 civarına düşecektir hatta mebrana göre daha da aşağıya. Omnipure k2533 ss modelini çıkarmadan önce sadece bu post karbondan geçen suyun ph ı 5,5-6 civarında çıkmıştı mesela.

İlk filtre kombinasyonum da purtrex px05 5 mikronluk sediment+ omnipure ocb934 gac + kx matrix cto vardı. Yaklaşık 9 ayda mebran sonu çıkan suyum yoğun kireç ve klordan dolayı mebran sonu tds 20 üzerine çıkmıştı.gac +cto yerine gac+gac kombinasyonuna gittim. Yine durumu takip edip gelişmeleri buradan yazarım diye düşünüyorum. Şu an şebeke 350-450 arasında değişip ve mebran sonu aldığım suyum dinlenmiş halde 7-10 arasında değişiyor.

31.05.2023 tarihindeki yeni bilgilerime göre tek cto filtre kullanımı yeterli , kx matrikx gibi kendini ispatlamış uzun ömürlü karbona sahip olmak şartı ile .

Son ekleme olarak da tüm filtrelerimi dik olacak şekilde yerleştirme yaptım .Buna Biocera ve post karbon dahil ve suyunu alttan verip üsten alacak şekilde ayarladım . Suyun alttan verilmesi ile su özellikle inline filtrelerin her yerine temas ettiği için filtreleri daha yüksek verimde kullanmamızı sağlamış oluyoruz.

Mebran sonu aldığım suyun phını da damla ph ile bakmıştım onu da buraya ekliyorum.

Arıtma büyük konfor ama sistemin düzenli olarak temizliğine dikkat etmek önemli. Yukarda anlattığım işlemler yaklaşık 2 saatimi aldı.

Membran kabının içindeki lekeleri çıkaramadım malesef . Komple kabı da Her sene değiştirmek daha hijyenik ve sağlıklı olabilir.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 19 Ekim 2023; 17:17:46 >

Hocam bende 15-20 gün önce 5 filtremi değiştirmiştim. Membran kabının içi biraz kirliydi içeme sinmedi, membran kutusunu ve tankımı da (pae 8 lt) dün değiştirdim. Suyun tadı daha lezzetli oldu ? Değer yani değiştirmeye....hatta tds 4-5 iken şuan 2...ph nı bilmiyorum, artık....sadece spring water firmasından almıştım pae tankı, üretimi 2022 yılı söylenmesine rağmen gelen 2020 yılı üretimiydi ona bozuldum, geri çevirmedim aldım. Bu tankların kullanım ömrü ne, birde üretim yılını mı yoksa kullanmaya başladıktan sonra ki yılı mı baz almak lazım hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Covannii -- 16 Şubat 2023; 17:37:32 >
    Kullanımına başladıktan sonra dört beş yıl sorun çıkarmaz hocam .

Bir de önünde etiketi olan yerin fotosunu çekip yollar mısın hocam ?

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? buyur hocam

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.