Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.725
Cevap
160
Favori
103.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İhlas genelde altı ayda bir değişim yapıyor , senelik 350 tl demişler ama bir yanlışlık olmasın ?

Biocera nsf onaylı topları olan ender alkali filtrelerden biri , olmalı olmamalı konusu tartışıldı , gereksiz diyen de var gerekli diyen de . Eğer Arıtma musluğunuzdan gelen suyun pH 6,5 üzerinde ise almasanızda olur bence . Eğer DuPont grubu membran kullanıyorsanız pH genelde 6 nın Altında oluyor . Asidik sudan kaçmak için nsf onaylı biocerayı takılabilir diyoruz .

Bağlantı uçları ihlasın Quicktir diye düşünüyorum ve öyle ise kolaylıkla biocera da takılabilir . Cihazı alırsınız pH a ve tadına bakarsınız eğer uygun değilse yavaş akımda ve mümkünse dik konumda biocerayı tabi ki kullanabilirsiniz .

Bu arada seçim tabi ki size kalmış ama bence içinde hangi filtreler olduğunu bildiğiniz bir cihaz almak daha mantıklı . Nsf onaylı filtre olarak tank pac purefer de var swun da var Pentair de var Omnipure da var . Royal Green de kullanılan nsf onaylı sistemlerde Pentair gibi Omnipure gibi dünya lideri filtreler var . Biocera da sistemlerinde entegre halde ekstra bir ödeme yapmanıza da gerek kalmayacak ve Galip abi bir bilir kişi ile muhatap olacaksınız .

Ekleme yapayım sadece içindeki ürünlerin nsf onaylı setlerden oluşanhttps://www.ethicwater.com.tr/urun/premium-serisi-toplama-su-aritma-cihazi/ bu seti de alabilirsiniz mesela. Aşağısında sistemi nasıl toplayacağınızı anlatan likuan musluklu ve pae tanklı bir sistem de tam bir fiyat peformans ürünü bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 23 Şubat 2023; 10:10:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Hayır :(

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocamlar kimya mühendisi olmama gerek kalmadan uygun fiyatlı ve Bursa da etliye sütlüye karışmayacağım bir marka model söyleyebilir misiniz? İhlas cebilon silver düşündüm 2300 liraya ancak kararsız kaldım iş görmez mi? Erikli den daha iyi değil midir?

• atiBAdemBABA kullanıcısına yanıt
    O zaman siz ethicten o seti alın hocam , güle güle kullanın . Membran neyin nesi onu tam anlamadım ama eski filmteclere benziyor tipi . Ekonomik olsun diye hesap ediyorum , filtek alsan 230 tl + vontron membran alsan 400 tl oldu + easywell post karbon alsan 130 tl den 530 tl oldu + 630 tl ye de biocera alsan bu ekonomik set bile 1160 tl tutuyor zaten .

• EfeAkça E kullanıcısına yanıt
    Hocam içindeki filtrelerin ya da kullanılan malzemelerin ne olduğunu bilmediğim bir ürün almak içime sinmiyor . Çünkü içinde dandik filtre mi var bağlantı elemanları neler tankın markası belli mi ? Altı ayda bir servise para kazandırmaya gerek var mı gibi soruların cevabını veremiyorsam markadan ziyade parçaya para vermek gerek diye düşünüyorum.

Başka konuda da yazdım ihlasın pahalı modellerinde bile detaylar yok nsf onayı alınmış gayet iyi ama bu onaylı sette 300 tl lik filtre seti de kullanmış olabilirler 1500 tl lik filtre seti de kullanmış olabilirler , neye para verdiğimiz belli olmuyor dolayısıyla . Siz firmaya sorun size filtrelerin markasını modelini bağlantı elemanları ne parça tankın musluğun markasını söylesinler , biz de ona göre bilip alın ya da almayın diyebilelim . Bütçeniz sınırlıdır son çıkacak para o kadardır , tabi ki alınabilir .

Ama biraz daha üzerine çıkarsanız güzel bir sistem alınır.

Ben de İznik’te ikamet ediyorum , bende şebeke basıncı düşük ve membran verimli çalmışsın atık su daha da azalsın diye pompa da kullanıyorum . Bursa’daki şebeke suyu basıncını bilmiyorum , hidrofor falan var mı binanızda ? Ya da evde iki farklı musluktan sırasıyla Çeşme açın , ikinci çeşmeyi açtığınızda ilk çeşmeden akan suyun debisi basıncı düşüyorsa sisteme pompa da dahil etmeniz gerek bu da ekstra 1000 tl bir maliyet demek mesela .

Arıtma işini alır takarım kullanırım gibi basitleştirmeyi çok isterdim ama malesef . Arıtmayı alınca ilk kullanımda dikkat edilecek çok önemli şeyler var temiz su içmek adına ve sistemi verimli kullanmak adına .

Konudan konuya geçtim ama bununla ilgili ilk sayfanın en altında filtre değişim zamanı yaptıklarımı gösteren olması gerekenlerin anlattığım bir bölüm var oraya da bakmanızı tavsiye ederim . Siz de yeni cihaz olduğu için mesela membranı da ekstra Yıkama işlemi de yapmak gerekli .

Tr de nasıl oluyor peki bu işlem ? Filtreleri birleştir ya da birleştirilmiş sistemi suyu bağla çalıştır iki tank suyu doldur boşalt tamam kullan , aslında doğru bir kullanım değil . Eğer gereken özeni Arıtma cihazı için göstermeyeceksiniz beşlik su şişelerinden devam etmek daha güvenli olacaktır . Yaparım dikkat ederim derseniz bu sayfada her şeyi sorup cevap bulabilirsiniz .

Düzeltme : yazım hatası .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 4 Mart 2023; 14:57:8 >

• @ZevkiSefa hocam merhaba, sizden tds metre ve ph metre tavsiyesi alabilir miyim@ZevkiSefa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oligark O kullanıcısına yanıt
    Damla pH metre öneririm hocam ben size , elektronik olanlar fazla dayanmıyor malesef . Tds metreler kolay kolay bozulmuyor herhangi biri olur .

• Evet arkadaşlar forumdaşlar , sonunda uzun uğraşlar sonucunda ilk mesajımda belirttiğim atık su miktarını azaltan permeate pompayı puretron firması Çetin beyden kullanılmış olarak da olsa temin ettim . Son zamanlardaki kuraklık mevzularındaki artış da olmasına rağmen atık suya herhangi bir müdahale edip azaltamamak oldukça rahatsız ederken kısmen de olsa azaltmanın mutluluğunu yaşıyorum :)

Pompalı ve selenoid valf ile birlikte
    Sistemimde 420 lik atık kısıcı vardı . Yaklaşık altı bardak aldığımda sistem arıtmaya başladı ve dokuz bardak atık su üretti tank hala sistemde .
    Daha sonra atık kısıcıyı 300 lük ile değiştirdim beş bardak su aldıktan sonra sistem devreye girdi ve altı bardak atık su oluştu . Normalde en iyi ihtimal 1/3 verir ki oda tank tamamen boş olup dolana kadar olan süreçte bu oran korunur . Tank dolduktan sonraki su alımlarda bu 1/3 oranından daha fazla atık su oluyordu . Permeate tank boştan dolana kadar olan süreçte sanırım basınçtan dolayı atık su oranını pek değiştiremiyor yani tank boşken dolana kadar olan sürede 1/3 atık yine meydana gelebiliyor , onu test etmedim böyle mi diye , lakin en kısa sürede test edip onun da sonucunu buraya yazarım .

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

Geleyim biocera alkali filtresine alternatif olan bio plus filtresine . Daha önceden hidrotek firması cihazlarında bu alkali filtreyi kullanmış ama müşterisi olmayan alıcılara bu filtreleri satmadıklarını daha önce konuşmuştuk . Ethicwater firması bio plus filtreyi şubat sonu itibari ile satışa sunmaya başladı .

Biocera filtresini çıkarıp yerine bioplus alkali filtresini hızlı akımda olacak şekilde dün itibari ile dahil ettim .

Merak edenler için bir iki hafta sonra detaylı tecrübelerimi aktarırım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 3 Mart 2023; 16:4:51 >

• Covannii C kullanıcısına yanıt

Aynı yıla ait bendeki tank , eklenmeyi unutmuşum buraya

Hocam, kısa da olsa şimdilik bioplus alkali değerlendirmesi alabilirmiyim ? Birde cihazımızdan 7 ph alsak bioplus alkalinde yanılmıyorsam +3 ph vermesi risk olmaz mı, 10 ph civarı olunca...

Eğer cihaz yeni ya da post karbon yeni ise üç beş gün pH 7 üzerinde olabilir , ama belirli bir kullanımdan sonra post karbon suya ekstra bir pH katamaz hale gelir . Membrandan çıkan suyun pH’ı kaç ise o aralıkta pH alırsınız .

Bölgeye göre arıtma cihazının Membranından çıkan suyu pH’ı değişiyor sisteme giren suyun pH’ına göre , bende şu an 5,5 ile 6 arasında .

8,5 üzeri pH da su çok sertleşiyor ve tadı güzel olmuyor , güvenli sınır 6,5-9,5 arası görünse de en tatlı su pH’ı bence 8,8-5 arasındaki su .

Bioplus ın kullanma klavuzunda ayarlı vana ile kullanınız diyor .

Ve hızlı akışta olmalı diyor . Bu şu demek membran sonu suyu tanka gönderip tanktan çıkan suyu direk filtreden geçererek kullanılmalı , filtreden geçen su tankta depolanmamalı ibaresi var .

İlk kullanımdan önce de en az 20 litre sudan geçirerek yıkama yapılmalı .

Ayarla vana ile membrandan çıkan su ve bio plustan çıkan su musluğa gitmeden önce karışım yapılarak kullanıyorum ve ilk gün üç dört bardakta dahi pH 9 üzerinde, ilk bardak 11,4 civarındaydı . 11 bardak sonrasında pH 8,4 civarına geldi .

İkinci gün ise 5 bardak sonrasında su 8 civarında çıkmaya başladı . Bu ayarlı vana ile böyle direk filtreden geçen su pek içilebilir olmayabilir ilk zamanlarda .

Ekleme yapayım , ayarlı vanayı sonuna kadar açıp deniyorum şu an , yaklaşık yarısına kadar açarak kullanıyordum ama ilk üç dört bardaktaki suyun pH’ı hala yüksek olunca buna döndüm . Şu an ilk bardakta bile 8,5 in altında gibi görünüyor . Bu ayarda bırakacağım şimdilik .

Açıkçası kararsız kaldım, hocam... teşekkürler 🙏🏻

Önce arıtma cihazından aldığınız suyun pH’ına bakın . 6,5 un altında değilse ve tat koku vs şikayetiniz yoksa almanız keyfe keder olur . Altında ise ayarlı vana ile birlikte alıp montaj yapabilirsiniz .

Bu işlem biocera alsanız dahi yapmanız gereken kullanım uygulaması aslında . Biocera da da ilk iki üç hafta suyun pH’ı çok yüksek olur . Dengelemek adına aynı işlemler suyu güvenli pH aralığında tutmak adına yapmakta fayda var .

Sizde ao Smith filtre seti vardı değil mi ? Ne kadar oldu ? Çıkan suyun pH’ına baktınız mı hiç ?

Hocam, evet ao Smith filtreleri vardı, (daisy nin 4 filtresi ve lotus un membranı) ilk aldığımda ph 7.5 idi (servis ölçmüştü) bir daha ölçmedim. Açıkçası ph ölçer alıp bakayım, ph ölçer için tavsiyeniz?

Damla pH uzun vadede daha doğru sonuç veriyor . Ara sıra elektronik de bakarım derseniz

Sol taraftaki pH metre iyi gibi . Bunlar kısa sürede bozuluyor ya da yanlış ölçüyor.Tip olarak bu şekilde olan modellere bakabilirsiniz . Yalnız alırken üç tane kalibrasyon tozu olan Satıcıdan alın , almadan önce sorun . Biz 6 ve üzeri pH ile muhatap olacağımız için 6 ve 9 pH tozu mutlaka olsun . Yoksa ölçümlerde hata olabilir . Satıcının biri de kalibrasyonu kendi yapıp göndermişti hatta , bir tane de yanında 4-6-9 pH kalibrasyon tozunu da yanında gönderiyordu .

Peki hocam, elektronik ph ölçümler sıkıntılı gibi, peki manuel ölçüm yapan var mı önerdiğiniz ?

Manuel ölçüm derken anlamadım hocam ?

Ao Smith firması çalışanı filtreleri takmaya geldiğinde plastik küçük bi aparata suyu doldurup, mükerrep boya katarak ölçüm yapmıştı da

Damla pH da böyle bakıyorsun zaten hocam . Anladım şimdi .

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.