Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.725
Cevap
160
Favori
103.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

teşekkür ediyorum benim ki 2020 modeldi de 2021 model ile etiketleri farklıydı pae nin , ondan dolayı fotoğraf istedim. İlk fırsatta bendeki ile karşılaştıracağım.

• 1 haftalığına bir yere gittiğimizde tankı boşaltmak mı iyi yoksa döndüğümüzde boşaltmak mı ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Covannii C kullanıcısına yanıt
    Gitmeden önce boşalt, gelince de 1 saat boşa akıt sonra kullanmaya başla. (Giderken de şu girişini kapat)

Ben şöyle yapacağım deneme adına ,gitmeden bir gün önce tankı tamamen boşaltacağım .Daha sonra gideceğim gün tamamen doldurup tankı kapatıp öyle gideceğim.

Amacım uzun süre membrandan su geçirip , membran içinde kalan suyun tds sini düşük tutup membranı da korumak .

Uzun süre membran kullanılmadığında membranda kalan suyun tds si yüksek olursa membranın da ömrünü çok etkiliyor .

Geldiğinde tanktaki su hava ile temas etmediği için bir haftada çok birşey olmayabilir . Ama garanti olsun derseniz gelince de suyu kapatıp tankı boşaltıp sonra suyu açıp tekrar tanka dolum yapabilirsiniz .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Hocam tankın boş olması da koku yapmaz mı ?

Hayır suyla beklemesi yapar, boşken birşey olmaz, zaten gelince 1 saat boşa alıştıktan sonra da 1 tank doldur boşaltta ekstradan yapabilirsin. Durağan su koku yapmasına neden olabilir. Ayrıca filtrelerde bekleyen su da aynı şekilde etki yapar bu yüzden sistemin suyunu boşaltmak en doğrusu.

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, hocam 🙏🏻

• Merhaba evimize önceden kapalı kasa 5 filtreli cihaz bulunuyor.
    Sanıyorum mineral filtresi yok.

Uzun süredir filtrelerin değişimi de olmadı. Ben bu sistemi 6 li sisteme nasıl çevirebilirim.
    Yardımcı olacak yazı video var mıdır

• Kolay hocam, filtre seti de lazım mı

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Evet hocam filtre seti de alacağım

• Filtrelerinizin göründüğü bir fotoğraf atar mısınız çevir tak modeli falan değil değil mi ? Yanlış tavsiyede bulunmayalım .

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

• Altıncı filtre olarak alkali filtre mi düşünüyorsunuz ? Bir de kalitesini bir set mi istersiniz ekonomik set mi düşünürsünüz ?

Eğer uzun süreden kastınız iki ve ya üç sene ise membran kabını da değiştirmenizi tavsiye ederim . O da 140 tl civarında .

• https://www.ethicwater.com.tr/urun/swun-chyan-inline-4lu-filtre-seti/

https://www.ethicwater.com.tr/urun/ulp1812-75-vontron-membran/

https://www.ethicwater.com.tr/urun/ro-q0001w-swun-chyan-quick-membran-housing/ membran kabı

Membran ve post karbon ekonomik modelli hali yukarıdaki gibi olur tavsiyem .

Alkali filtre için yukarıdaki firma ay sonuna bio plus getirecek 450 gibi bir fiyat düşünüyordu nsf onaylı onu bekleyebilirsiniz . Ya da sistemi yine beş filtreli devam edebilirsiniz .

İlk üç filtre aynısı ama membran ve post karbonu daha kaliteli olacak şekilde bu set de olur.

https://royalgreen.com.tr/urun/inline-5-li-filtre-seti/

Altıncı filtre için yine bio plus beklemenizi tavsiye ederim . Hem uygun fiyatlı olacak eğer 450 liradan girerse hem de 11 inçlik modeli gelecek .

Süper kaliteli olsun derseniz de

https://royalgreen.com.tr/urun/omnipure-5-li-filtre-seti-pentair-membranli/

En pahalı olan en alttaki sete o kadar vermenize gerek yok bence . İlk iki seçenekten biri her türlü işinizi görür .
    Eğer royalgreenden alırsanız yine membran kabı almayı unutmayın . Set halinde alırsanız da yine filtrelerinize uygun Fittings leri hediye olarak yollamalarını da istemeyi unutmayın :)

• @zevkisefa hocam Royal green omnipure 6li serim var. Ethicwater sitesindeki 6li swun beni tatmin eder mi? Ya da başka 6li ne önerirsiniz? Teşekkürler 🙏

• atiBAdemBABA kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdilik biocera almasanız iyi olur , bioceralarda pH yükselmeme orp düşürmeme gibi sorunlar var .

Aceleniz yoksa bir iki ay bekleyin , fiyatlar duruma göre yükselebilir tabi böyle bir ihtimal de var .

Şu an beşli set alıp bioceraya rakip bio plus filtresi gelecek bir iki haftaya , altıncı filtre olarak onu da bekleyebilirsiniz . 450 tl den girecek demişti ethicwater . Biocera iyi derseniz de yeni seri gelince tek biocera da alıp devam edebilirsiniz . Şu an alkali filtreli set bence almayın .

Omnipure ömür olarak daha uzun gidecektir ama Lab ortamında kontrol edemedikten sonra ve ya yoğun klor ve kireçli bir şebeke suyunun olduğu yerde değilseniz , ve ya yoğun su kullanımı olmuyorsa Omnipure almak malesef lüks oldu , iki swunlu set parası . Para var sorun değil derseniz tabi ki Omnipure candır .

Membrandan sonraki filtreler ve ya Bioceranın diziliş şekline göre aynı tadı alırsınız her iki sette de . Çok çok hassas değilseniz ya da dediğim gibi şebekenizde yukarıdaki saydığım durumlar yoksa farkı anlamak baya zor olacaktır .

Babamda da lux plus var mesela biz de swun set aldık . Değişim zamanı swun 6 li sete geçeceğiz . Çift gaclı olarak ve yine aynı filtre dizilimi ile . Bizde klor ve kireç fazla . Tds 350-450 arası .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 22 Şubat 2023; 22:54:24 >

Hocam ayrıntılı yazınız için çok çok teşekkürler. Maalesef vaktim hiç yok gibi zaten süreyi biraz aştım farketmeden. Su iyice cılızlaştı.

3lü filtek alsam üzerini ne ile tamamlamaliyim yada ön üçlü ne olmalı?

Swun 6li 1.350 TL ondan daha ucuz ve tadı güzel olmalı ki yaptığımız şey anlamlı olsun :)

F/p olarak ne yapmam gerekiyor hiç fikrim yok maalesef:/

6lidan 5liye dönmek istemiyorum ama tek bunu söyleyebilirim

• atiBAdemBABA kullanıcısına yanıt
    Şebeke tds değerinizi biliyor musunuz ?

• Bugün ilçemizdeki ihlas bayiisine gidip nsf onaylı cebilion platinium ve unique için fiyat aldım cihazları inceledim unique için 6 yıl garantisi var dediler filtrelerinde yıllık 350 tl gibi değişim ücreti olduğundan bahsettiler cihazın içine baktığımda forumda çokça bahsedilen biocera isimli filtre yoktu aklıma şu soru takıldı bu biocera çok iyi ve önemli bir filtre mi kendim herhangi bir markanın bu filtresini alsam daha sonra taksam uyar mı ölçüleri filan standart mı bu filtrelerin ?

( royal green ve ihlas arasında kaldım ama ilçede direk bayiisi olmasından dolayı sanırım ihlas seçicem gibi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatchway -- 23 Şubat 2023; 0:3:27 >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.