Şimdi Ara

Arızalı Buzdolabı yerine yenisini almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • '97 yılında aldıgımız arçelik 5056 nofrost buzdolabı bozuldu ve 300-400 tl arası masraf gerekecekmiş.
    1-2 sene içinde başka bir yere taşınacağımız ve buzdolabında darbeler (ezilme, yamulma) oldugu için yenisini alıp almamakta karasızım. Bir düşünce belirtebilirseniz çok sevinirim zira buzdolapları hakkında bilgim yok.

• 1-2 sene içinde taşınacaksanız tamir ettirin yeni evinize yeni buzdolabı alırsınız hatta maddi durum elveriyorsa eskisinide fakir veya öğrencilere bağışlarsınız
  • Buzdolabının kompresörü mü değişecek?

Eğer o tarz bir masrafı varsa bence yaptırmaya değmez, boşuna masrafa girmeyin.

Değişecek parça ısıtıcı vb. ise yetkili servis fazla ücret istemiş olabilir. İşinin ehli bir tamirci daha uyguna yapacaktır.
  • Bizimki de 8-9 yıllık Bosch marka düz derin dondurucu.Son birkaç ay öncesine kadar bi halt yoktu ama su koyvermeye başladı.Alt tarafta ne varsa dnduruyor.Yoğurtlar buz tutmuş,yumurtalar patlamış ve ne varsa halletmiş.Servis geldi önce 700 ertesi günü de telefonla arayarak 250 lira istedi.Ben de kızdım nasip olursa yeni bir makina alacam.Bosch ve grubu olmayacak ama bu kesinlikle ...
  • O nasıl bir servismiş öyle, ürününüzün termostatının değişmesi gerekiyor. Ucuz bir parçadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Buzdolabının kompresörü mü değişecek?

Eğer o tarz bir masrafı varsa bence yaptırmaya değmez, boşuna masrafa girmeyin.

Değişecek parça ısıtıcı vb. ise yetkili servis fazla ücret istemiş olabilir. İşinin ehli bir tamirci daha uyguna yapacaktır.

dediğiniz gibi yetkili servis çağırdık, motor çalışıyor, soğutma başlayınca gelen seste geliyor ( dolap kapağını açınca duruyor, kapatınca tekrar çalışıyor), iki parçadan söz ettiler, bunlardan biri ısıtıcı idi ama diğerini hatırlayamıyorum. Yetkili servis olmayan birini mi çağırmalıyım?
  • O zaman fan motorunun burçlarında sorun var. Fan motoru da 30-50TL arasında değişen bir parçadır.

Peki özellikle alt bölmede soğutma sorunu var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

O zaman fan motorunun burçlarında sorun var. Fan motoru da 30-50TL arasında değişen bir parçadır.

Peki özellikle alt bölmede soğutma sorunu var mı?

evet, alt tarafta ve dondurucuda derece barı soğutmuyor gösteriyor ve ikaz göstergesi yanıyor.
  • quote:

O nasıl bir servismiş öyle, ürününüzün termostatının değişmesi gerekiyor. Ucuz bir parçadır.

Özel bir ustaya 60 liraya termostatı değiştirdim ama dondurma olayı aynen devam etti.Adam gelip eski parçayı geri taktı ve parayı iade ederek benim yapacağım iş değil yetkili servise gidecek falan deyince gemileri yaktım.Nasip olursa yeni bir makina alacam ...
    NOT : Benim eski cihaz kaç lira eder acaba ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

quote:

O nasıl bir servismiş öyle, ürününüzün termostatının değişmesi gerekiyor. Ucuz bir parçadır.

Özel bir ustaya 60 liraya termostatı değiştirdim ama dondurma olayı aynen devam etti.Adam gelip eski parçayı geri taktı ve parayı iade ederek benim yapacağım iş değil yetkili servise gidecek falan deyince gemileri yaktım.Nasip olursa yeni bir makina alacam ...
    NOT : Benim eski cihaz kaç lira eder acaba ???

Benim anlamadığım bu ürün elektronik kontrollü bir modeldir ve termostatıda yoktur nasıl olurda termostadını değiştirdiler .

• Bilemiyorum ...
  • ben de birşey sormak istiyorum
    GRUNDIG 4780I mı yoksa BOSCH KGE58AW30N mi alınmalıdır?
    Bugun bosch bayisinde 1550 tl fiyat çektiler
    4780I ise teknoSA da 1500 tl, hangisi daha mantıklıdır?

tabi bir de Profilo BD3058W3VV var, o da 1200 tl civarı sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Camit -- 5 Mart 2012; 23:27:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Camit

ben de birşey sormak istiyorum
    GRUNDIG 4780I mı yoksa BOSCH KGE58AW30N mi alınmalıdır?
    Bugun bosch bayisinde 1550 tl fiyat çektiler
    4780I ise teknoSA da 1500 tl, hangisi daha mantıklıdır?

tabi bir de Profilo BD3058W3VV var, o da 1200 tl civarı sanırım

Selam

Aynı paraya Grundig ınox kombi almak daha mantıklı duruyor. Haziran ayında Grundig aynı kombinin beyaz modelide çıkacak perakende 1.299 tl olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.