imkanım olsa bende giderim hemde yeni zellanda ya...vize sorunu yok gelişmiş sorunsuz bi ülke...türkleride seviyorlar...
yeni zelenda zor bi ulke bırader part tıme ıs bulmak bıle ımkansız..artı vize istiyorlar..
bu arada arjantin die bi mecburiyetım yok ancak su an en cok kafama yatan ulke arjantin...
quote:
Orijinalden alıntı: legendboxer
masrafları çekersen ben gelirim.
Arjantininde türkiyeden farkı yokki. Ordada çocuklar polise taş,molotof kokteyi atıyo. Başka biyere git.
quote:
Orijinalden alıntı: L4st
bendede meksika merakı var hatta orada döner işine girmeyi falan düşünüyorum olmadı amerikaya firar ama önce dil lazım !
o sıcakta döneri biraz zor satarsın
quote:
Orijinalden alıntı: t_rex_9999
quote:
Orijinalden alıntı: LsR
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: LsR
eğer bu anllattıkların kolaysa yani hepsi iş yaşam geçinme vs. vs. bu kadar bizde gidelim
bu işler o kadar zor değil sadece biraz cesaret işi....sırt çantasıyla dünyanın diğer yarısına geçmek herkesin başarabileceği iş değil...senin dünyan küçük birader...
Sizin dünyanızdan büyük olduğu kesin..
Sadece 1 kere yurtdışına çıkın ve bakın bakalım anlattıgınız kadar kolaymı bu işler..
neyse fazla yorum yapmıyacagım yolunuz açık olsun..
yurt dısı dogumluyum bırader...
hangi ülkede doğdun. avrupa ülkesiyse çift vatandaş ol norveçe git işte.
tam çıkaramadım ama ya tam boş adamsın ya da tam dolu
ben almanya dogumluyum...Ab vatandası olmak ıcın almanya dogumlu olmak yetmıyor..eger velim 2000 senesınden once konsolosluga basvuru yapsaymıs Ab vatandaslıgı hakkım vardı..su an ole bır sansım yok... bos dolu olayı ıcınde bende sana katılıyorum ama bos mu dolumu oldugumu anlamam ıcın sanırım 40 yaslarına gelmem lazım...40 lı yaslara geldıgımde soyle bı genclık gunlerımı dusunurum hayatımı fılm serıdı gıbı gozumun onunden gecırırım fragramdan bellı olur ne oldugum...
şimdi iyi adam taktiği yapıp bizi oraya götürecen orada ısı bir yer seçecen ve acımasız bir plana başlıyacan yavaş yavaş iletişimi kesecen kendini garantiye aldğın an hunharca katledecen demi yemem ben bu ayakları yerli hanibal
quote:
Orijinalden alıntı: New Born!
şimdi iyi adam taktiği yapıp bizi oraya götürecen orada ısı bir yer seçecen ve acımasız bir plana başlıyacan yavaş yavaş iletişimi kesecen kendini garantiye aldğın an hunharca katledecen demi yemem ben bu ayakları yerli hanibal
birader ben iyi adamım harbiden seni çok sevdim gel beraber gidelim masraflarınıde ben karsılayım..
yeni bir dünya bulmuşunda oraya gidiyon gibi geldi anlatımdan , gerçi gidersen senin için yeni bir dünya olur.
quote:
quote:
quote:
birader ben iyi adamım harbiden seni çok sevdim gel beraber gidelim masraflarınıde ben karsılayım..
gördünüz arkadaşlar ben dedim iyi adam taktiği yapıyor benide saf sandı yermiyim ben bu ayakları o kadar film izledikten sonra masfraflarımı niye karşılılıyorsun çünkü beni öldürürken bak parasıyla öldürdüm demek için
Çok düşündüm bunu ama bir türlü başımı alıp gidemedim. Yeni bir hayat kulağa hoş geliyor...
quote:
şimdi olay söyle arkadasar...
bende isterim isveçe norveçe kanadaya gitmek ama bu ulkelere gitmek gerçekten zor hatta tek yol bir dişi...yada dil okulu vs...Ben para kazanmaya gitmicem gidişim olucak sadece dönmek yok yani olay gıttıiğim yerde refah yaşamak...yoksa orda para birktirsek dahi o parayı turkyeye getirdiğimzde para 4 de 3 oranınd azalıcaktır... biraz daha detaya girice olursak 7000 8000 dolar gibi bir param var...hesaplarıma gore bu parayla arjantınde hıc calısmadan 1 sene kadar yasayabılırım...bu bır sene ıcınde dıl sorununu kısmen halletmıs olurum...yıne bu sure zarfında temızlıkdır bulasıktır garsonluktur 3 5 ne kazanırsam kardır cepten para yememıs olurum..arjantılıler tembel ınsanlarmıs calısmayı sevmezlermıs o yuzden bu sekılde ıs bulmak cok da zor olmucakmıs...artı vıze sorunu yok ucaga bınıp gıdıyorsun 3 ay ıcınde komsu ulkelere gırıs cıkıs yapmak gerekıyormus 45 dk mesadede urugay varmıs...artı hıc gırıs cıkıs yapmasanda kımse bısı demıyormus...artı unıye kayıt yaptırmak 1 gunluk ısmıs yaptır kaydını al oturumunu...
bu paradan baska param yok arkadaslar yanı sımdı bu parayla kanadaya fılan gıtmeye kalksam 3 4 ayda bıter bu ara yabancı memlekette sıkı tutarım walla...
Nijerya ya git dostum. o parayla 5-6 sene çalışmadan geçinirsin. hatta yatırım yapıp patron olursun orada Benimde güney afrika hayalim vardı bir zamanlar ancak şartlar çok değişti
quote:
Orijinalden alıntı: reactor1111
quote:
bende isterim isveçe norveçe kanadaya gitmek ama bu ulkelere gitmek gerçekten zor hatta tek yol bir dişi...yada dil okulu vs...Ben para kazanmaya gitmicem gidişim olucak sadece dönmek yok yani olay gıttıiğim yerde refah yaşamak...yoksa orda para birktirsek dahi o parayı turkyeye getirdiğimzde para 4 de 3 oranınd azalıcaktır... biraz daha detaya girice olursak 7000 8000 dolar gibi bir param var...hesaplarıma gore bu parayla arjantınde hıc calısmadan 1 sene kadar yasayabılırım...bu bır sene ıcınde dıl sorununu kısmen halletmıs olurum...yıne bu sure zarfında temızlıkdır bulasıktır garsonluktur 3 5 ne kazanırsam kardır cepten para yememıs olurum..arjantılıler tembel ınsanlarmıs calısmayı sevmezlermıs o yuzden bu sekılde ıs bulmak cok da zor olmucakmıs...artı vıze sorunu yok ucaga bınıp gıdıyorsun 3 ay ıcınde komsu ulkelere gırıs cıkıs yapmak gerekıyormus 45 dk mesadede urugay varmıs...artı hıc gırıs cıkıs yapmasanda kımse bısı demıyormus...artı unıye kayıt yaptırmak 1 gunluk ısmıs yaptır kaydını al oturumunu...
bu paradan baska param yok arkadaslar yanı sımdı bu parayla kanadaya fılan gıtmeye kalksam 3 4 ayda bıter bu ara yabancı memlekette sıkı tutarım walla...
Nijerya ya git dostum. o parayla 5-6 sene çalışmadan geçinirsin. hatta yatırım yapıp patron olursun orada Benimde güney afrika hayalim vardı bir zamanlar ancak şartlar çok değişti
sizide orda yamyalar yer sonra para para diye öleceksiniz yamyamlar biriniiz tava yapar öbürünüzü haşlama
quote:
Mış'larla Miş'lerle bu iş olmaz gibime geliyor.Eşeği daha sağlam bir kazığa bağlamalısın bence.
benim Arapçam var ve Arap'ım ,Lübnan,Birleşik Arap Emr ya da Mısır'a gitmek istiyorum ama ne pasaport ne vize var...Ürdün'de olur..vizesiz..napmalıyım ya.......
Kore veya japonya nasıl olur? Türkleri de seviyolar, gelişmiş ülkeler, vize de istemiyolar diye biliyorum. Benim de bu ülkeden ümidim kalmadı, egitim sistemi hayatımı mahvetti zaten gelecekten ümidim yok, alıp başımı gidip yeni bi hayata başlamak isterdim doğrusu.
bi an fazıl say geldi aklıma:) yani yurtdışına gitmek mesele değil gidilir yaşanır ama böyle berdush gibi gitmek istiyorum naralarıyla insan hiç bir yere gidemez.. yani okuduğumuz ülkeler yada araştırdıklarımız bize olumlu gelsede içlerindeki düzeni ancak gidince anlarız.. ha bi akraban tanıdığın yada yanına gidip danışabileceğin birisi vardır o ayrı.. ama o paraylada o iş çok zor...
Kemal sunal'ın yüz numaları adam filmindeydi galiba babası 10 lira veriyor.. aman diyor parana sahip ol hovardalığa filan gitme onunda her zamanki yüz ifadesiyle verdiği cevap şu oluyor "bu parayla şey bile çekilmez,, niyet :)"
japonya vize istemiyor aynı zamanda 3 aylık ta bakım hakkın var yani devletten herhangi bir işe girdiğin anda multeci olarak biraz yardım alabiliyosun bu dediğim olay bir kaç ülke vatandaşına mahsus bir olay o ülklerin içinde türkiye de var ancak japonyada hayat cok pahalı ve bir konuda uzman diilsen sürünürsün japonca bilmek zorundasın ve inanılmaz zor bir dil ancak sansın iyi giderse ayda 10000 dolar maasla bile çalışırsın dili de öğrenirsin tabi bunların hepsi pembe bir hayal
dostum gel beraber meksikaya gidelim Ben tekila satarım sen turşu suyu.