Şimdi Ara

arjantine yol arkadaşı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
4.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecen chat'te arjantinli biriyle konusuyorum, turkce kufur soruyo bana, burda bi tane evsiz barksiz turk var, zamaninda gelmis geri donememis falan fistan, ona takilacam boyle turkce kufurlerle diyodu, aman dikkat et
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneker

Gecen chat'te arjantinli biriyle konusuyorum, turkce kufur soruyo bana, burda bi tane evsiz barksiz turk var, zamaninda gelmis geri donememis falan fistan, ona takilacam boyle turkce kufurlerle diyodu, aman dikkat et

benimde tek korkum gelirde geri donersem die

ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK
  • Solomon Adalari'ni dusun istersen. Gunluk 1 dolara gecinebiliyormussun, hatta gunluk 5 dolara en kral sekilde yasarsin dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

Solomon Adalari'ni dusun istersen. Gunluk 1 dolara gecinebiliyormussun, hatta gunluk 5 dolara en kral sekilde yasarsin dediler.

-Yuksek musadenizle ben gidiyorum....

-nereye?

-solomon adalarına

• quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

Solomon Adalari'ni dusun istersen. Gunluk 1 dolara gecinebiliyormussun, hatta gunluk 5 dolara en kral sekilde yasarsin dediler.

O zaman ABD de 1 yil calisip ac yatip, solomonda 3-5 yil keyif catacaksin, sonra bu donguyu takip edeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneker -- 7 Ocak 2010; 0:30:54 >
  • Arkdaşlar uzun zamandır yurtdışında yaşayan birisi olarak yorumlarımı yazayım;

şimdi bir kere y.dşına çıkmadan Türkiyede oturduğu yerden yorum yazmak en kolayı onu bir kere lütfen idrak ediniz.. Burada kültür, hayat standartları, kurallar, tip tip insanlar, vs... hepsi ama hepsi farklı... sakın kendi ülkemizle kendi kültürümüzle kıyas etmeyiniz... o kadar hikaye varki anlatsam burada forum kırılır gülmekten... ama işte onlara göre değil biz Türklere göre... peki neden böyle diyoruz? basit cevabı! biz onlar gibi büyümemişiz de ondan!!! paylaşmak, iletişim kurmak, kendini karşıdakinin yerine koymak vs... bunlar genelde bizm kültürümüz harici insanlar için bir ütopyadır...

Sakın şöyle anlamayın; illa TR de yaiayın dışarı çıkmayın demiyorum... gidin görün. tabiki Avrupa görmek insanın ufkunu açıyor hiç şüphesiz.. bir buraya bakıyorsunuz birde geldiğiniz yere, sonra diyorsnuz ki biz ne kadar geri kalmışız... peki ne yapmak lazım? çok çalışmak tabiki... oranın teknolojisini görüp ülkemizde tatbik etmek belkide...

buraya zamanında gelen insanlar bir-iki ev araba ya da iyi bir geleceği garanti edip sonra geri dönmek üzere yemin etmişlerdir.. ama yemin sadece lafta kalmıştır... sıcak paranın yüzü tatlı gelmiştir artık onlara... TR artık onlar için yılda sadece 1 ay gidilebilen doyasıya tatil yapılabilen yer haline gelmiştir artık... ve acı son!!! burda doğup büyüyen o ailelerin çoçukları ise iki kültür arasında sıkışıp kalmıştır... ne orası ne ana-vatanı... kime benzeyeceğini şaşırmıştır çünkü o çocuk... evde farklı sokakta farklı dil konuşmaktadır... evinde anavatan kültürü uygularken dışarıda arkadaşları ile gezerken onlara ayak uydurmak zorunda kalmıştır...

işte böyle bunca yazıdan sonra geleceksen gel ama geri dönmeyi kafanın bir köşesine koy...

• Güney amerika ülkelerinde çete olayları falan çok dönerci taklaya gelir.
  • benim neyimi alıcak çete? bobregımı fılan alır satarlarmı? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: t_rex_9999

benim neyimi alıcak çete? bobregımı fılan alır satarlarmı? :)

yahu hala gidemedin mi sen ? neyse dostum her arjantinli erkeği maradona her kadını eva peron görüyorsun. sakın gitme hayallerin yıkılır. boşver giy montunu kap atkını yürü kanlıca da bir yoğurt ye afiyetle
  • quote:

arkadaslar ben 27 yasında Matematik bölümü mezunu bi elemanım...Su an özel bi kurumd mat.öğretmenliği yapmaktayım...Yazın kısa donem askere gıdıp donecegım..1 sene sonra bu zamanlar hayallerimin peşine yolculuğa çıkacaım...
    türkiyenin çilesi sıkıntısından bıktım burda ölmek istemiyorum..Benim hayallerim bambaşka..İçimde karşı konulamaz bi istek var gitmek konusunda sadece uçağa binip gitmek istiyorum...Yeni bi ülke yeni hayat kurmak istiyorum kendıme yıllardır...Artık yolculuk zamanı yaklasıyor..Nereye gideceğime tam kesin karar vermemekle birlikte şu an gündemimimde Arjantin var...Vize sorununun olmaması ekonomık olarak ucuz bi ülke olması gibi sebeblerden dolayı...
    Böyle kısa bi özetten sonra gelelim saadete :
    Benim gibi hayyalerı olan ben bu ulkde yasayamam diyen bir yol arkadası arıyorum..Malum yepyenı bı kıta yepyeni ulke yepyeni hayat ı.İnsan tek başına yola çıkmaya korkuyor acıkcası..Benim gibi düşünceleri olan arkadaslar varsa bana msn yoluyla ulassınlar arastırmalarımız paylasalım planımı yapalım ve gıdelım her turlu zorluğa göğus gerelim ve başaralım...t_rex_9999@hotmail.com

kesinlikle iskandinav ülkelrini seç orda hayat çok rhaat nüfus az oldugu için devlet işsiz birine bile maaş bağlıoyr.ama kız- ortam- şarap- et dersen urugay-montevideo

• arkadaslar bıraz daha zamanım var gıtmek ıcın sartları olgunlastıryorum her gecen gun...kılı kırk yarmam lazım cunku tek yonlu bı bılet alıcam...
    guney amerıka ulkelerınde faalıyet gosteren supermarket markaları bılıyormusunuz ? carrefour jumbo dısında ? fıyat arastırması yapıyorum da...
  • güncel
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bruft_

Kore'ye gidelim senle al götür beni buralardan bi daha da dönmeyelim

birader o nasıl msj öyle? millet **** sanıcak bizi kendine gel

Bence Kore değilde Hollanda veya Danimarkaya gidi

Şaka bi yana bende Norveç veya Finlandiya istiyorum.2011 yazında gidicem büyük ihtimal.Eğer düşünen olursa arkadaş olarak kapım açıktır ama ciddi olanlar tabiki.

• 4-5 yıl daha bekle beraber bi ada seçip gidelim.. bahamaların o tarafa.. google earth dan bi bak istersen
  • beyler ben yaşım geçmeden,heyecanım geçmeden üstümü giyinip arjantin,mısır,peru,jamaika ve karayiplere gitmek istiyorum.kaç para gerekir buralara gidebilmek için?
    1)gideceğim yerler sıcak olacağı için otelde kalmak gibi bir hevesim yok.sahilde ve ya sokakta yatabilirim.zaten şu an yaşadığım yerde yazın çoğu zaman dışarıda uyuyorum.
    2)illa uçakla gitmek gibi bir arzum yok 2-3 haftalık deniz yolculukları sorun olmaz sadece ucuz olsun.
    3)gittiğim yerlerde 10 gün kadar kalmayı düşünüyorum.
    4)gittiğim yerlerde gezerken taksi,otobüs gibi lüksleri önemsemem.otostop ve ya çok uzak olmayan yerlere yürürüm.
    5)gittiğim yerlerde günlük işlerde çalışabilirim 10 günün 3-4 günü boyunca.
    kaça patlar bana böyle bir gezi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: z for zambrotta

beyler ben yaşım geçmeden,heyecanım geçmeden üstümü giyinip arjantin,mısır,peru,jamaika ve karayiplere gitmek istiyorum.kaç para gerekir buralara gidebilmek için?
    1)gideceğim yerler sıcak olacağı için otelde kalmak gibi bir hevesim yok.sahilde ve ya sokakta yatabilirim.zaten şu an yaşadığım yerde yazın çoğu zaman dışarıda uyuyorum.
    2)illa uçakla gitmek gibi bir arzum yok 2-3 haftalık deniz yolculukları sorun olmaz sadece ucuz olsun.
    3)gittiğim yerlerde 10 gün kadar kalmayı düşünüyorum.
    4)gittiğim yerlerde gezerken taksi,otobüs gibi lüksleri önemsemem.otostop ve ya çok uzak olmayan yerlere yürürüm.
    5)gittiğim yerlerde günlük işlerde çalışabilirim 10 günün 3-4 günü boyunca.
    kaça patlar bana böyle bir gezi?

YurtDışına Gitmek İsteyen Arkadaşlar ;DH Gezi Bölümünde Hayallerinizi Gerçekleştiren İnsanların Yaptıkları,Yaşadıkları kısacası sizin yapıcaklarınızın hepsi yazıyor,kılavuz olarak kullanabilirsiniz.Blog sayfası olan konu.

• YurtDışına bu ülkelere Gitmek İsteyenler Tıklasın >>>http://acikbilet.travellerspoint.com/

Ülkeler : USA (8)
    Argentina (19)
    Belize (1)
    Bolivia (5)
    Brazil (7)
    Chile (3)
    Colombia (6)
    Costa Rica (1)
    Cuba (2)
    El Salvador (1)
    Guatemala (1)
    Honduras (1)
    Hong Kong (1)
    India (5)
    Mexico (5)
    Nicaragua (2)
    Peru (7)
    Turkey (2)
    Uruguay (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Earth_Dreams -- 14 Mart 2010; 21:17:45 >
  • hocam böyle bir maceraya girişecek olsam ilk önce ispanyolcayı idare edecek kadar öğrenirim bir şekilde, en önemlisi antep baklavası döner tantuni künefe gibi bize özgü yiyecek alanlarından birinde uzmanlaşmak için 1-2 sene çıraklık yapar işi iyice öğrenirim sonrada gider bir dükkan açardım, çalışana allah her zaman verir...
  • BRezilyada küçük bi döner dükkanıyla işe başlayan tanıdığımızın şuan lokanta zincirleri var. Hiç bir sıkıntısıda yokmuş orda hiç bir yönden. Yaşadığı yer sao paulo.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.