Şimdi Ara

Arka camda güneş enerjisinden faydalanmak (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
35
Favori
16.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tüm bilgisayar pillerinin içinde 18650 3.7V pillerden mevcuttur. Ancak bunları değiştiremezsiniz, bozuk diye elektronik devreyi veya bitti diye pilleri değiştirmeye kalkarsanız o pili bir daha bilgisayarda kullanamazsınız ( Tamirci arkadaşımın tecrübesi bu yönde, bir türlü çalıştıramadılar )

3.7 V pilleri çin sitelerinden aldığım power bank kutuları( 2-3 $ ) ile şarj edebiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lowradiation

Tüm bilgisayar pillerinin içinde 18650 3.7V pillerden mevcuttur. Ancak bunları değiştiremezsiniz, bozuk diye elektronik devreyi veya bitti diye pilleri değiştirmeye kalkarsanız o pili bir daha bilgisayarda kullanamazsınız ( Tamirci arkadaşımın tecrübesi bu yönde, bir türlü çalıştıramadılar )

3.7 V pilleri çin sitelerinden aldığım power bank kutuları( 2-3 $ ) ile şarj edebiliyorum.

Taşınabilir bilgisayarın bozulan batarya ünitesi içinden çıkan 18650 pillerden 1 adedini ayırdım.
    Nitecore Digicharger D4 cihazımla şarj ettim. Sonra da arabada kullandığım el
    fenerine yerleştirdim. Feneri gül gibi kullanıyorum, oh, mis.

• Aliexpress sitesinden şu step-up voltage converter ürünü sipariş ettim:

http://www.aliexpress.com/item/XL6009-Step-up-Power-Module-LED-Display-4-5V-32V-to-5V-52V-DC-DC-Converter/32433955517.html

@navhs
    @Levcho
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Abi bir kere ben kalem pili patlatmıştım. Patlayabiliyor gerçekten. İyi bari birşey olmamış sana abi ☺

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aknasmub

Abi bir kere ben kalem pili patlatmıştım. Patlayabiliyor gerçekten. İyi bari birşey olmamış sana abi ☺
    quote:

Orijinalden alinti: aknasmub

Abi bir kere ben kalem pili patlatmistim. Patlayabiliyor gerçekten. Iyi bari birsey olmamis sana abi ☺

Sagolasin. Ucuz atlattim. Ilk 4 adet 18650 pili çikarttim; problem olmadi.
    Sonra farkettim ki; diger 4 adet 18650 pilin baglanti kablolarinin üzerine
    beyaz bant çekmisler. Tabii ben de hemen abandim; bantlari söktüm;
    kablolari da kestim.

Aha, iste o "ciissssiisssssss cooossssss" ses o anda basladi ve ses siddeti
    giderek artmaya basladi. Neyse ki odada lavabo vardi. Hemen lavobaya
    götürdüm. En azindan alev alacak malzeme yok orada. Masanin altina
    kendimi siper aldim. Fakat baktim ki ses siddeti durmak bilmiyor. Diger
    odadan is güvenligi gözlügümü aldim. En azindan gözler kelege gelmesin.
    Sonra düsündüm ki; Li-Ion piller bu esnada isiniyor. Daha önce 1 mikrosaniye
    bir süre için 18650 pili yanlislikla kisa devre ettigimde, parmagimin ucunu
    yakmisti; su toplamisti; acayip isinmisti.

"Ulan, hazir piller lavabonun içinde; üzerine musluktan suyu bocalayim" diye
    düsündüm. Fakat su iletken; pilleri kisa devre yapma riski var. Bir anlik
    tereddütten sonra bastim suyu musluktan, gözümde is güvenligi gözlügü
    (göz çevresini dalis maskesi gibi komple kapliyor), attim kendimi masanin altina.

Bir süre sonra asayis berkemal oldu. Pilleri suyun altindan aldim; hemen bütün
    ara baglantilarini kestim. 4 adet 18650 pili ayirdim birbirinden.

Belki pillerde az miktarda sarj vardi; o sebeple de yirtmis olabilirim.
    Sonuç olarak; pilin etiketinde "Do not open" diyorsa, pili açmayacaaz bundan sonra.

"You can't touch this." Türkçesi; "yuu ken tas diz"; yani "tas dizebilirsiniz".

Dokindir.
    Elle.
    Yovv dokindir.
    Elleme caness.
    Koparrrm.
    Istoop.
    Hele bi daha.
    Kent tas diz.

https://www.youtube.com/watch?v=Xs7FRqZtan0

@Wolfen1976

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 31 Mayıs 2016; 21:33:45 >

O şekilde kullanılır, ben de kullanıyorum :) bilgisayarda kullanılmaz demiştim :)
    Abi yine on numara yorum olmuş eski günlerdeki gibi son kısmı süper bu arada dün gece okurken baya güldüm.

Sondan bir önceki kısımla ilgili ufak bir sorum olacak. Benim emektar Sony Vaio saniyorum 4 yada 5 senelik bataryasi ilk senelere göre daha erken bitmekte o nedenle açık oldugu zaman çoğunlukla prize takili şarj ediyorum geçici çözüm aslinda isin doğrusu pilin yenisini arayip bulup takmak mantiken ama vaktim yok ki işten güçten. Sizce bu şekilde kullansam bir tehlikesi var midir patlama gibi yoksa gittiği yere kadar gider deyip yoksa Sony merkezleri arayip pilin yenisi var midir falan arastirmam mi lazim ? Benim eski bir bilgisayarcı arkadastada ayni marka model diz üstü var ona sordum bende o sekilde kullaniyorum ne alacam yeni pil demisti 1 sene önce bende o öyle deyince birsey yapmadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolfen1976

Abi yine on numara yorum olmuş eski günlerdeki gibi son kısmı süper bu arada dün gece okurken baya güldüm.

Sondan bir önceki kısımla ilgili ufak bir sorum olacak. Benim emektar Sony Vaio saniyorum 4 yada 5 senelik bataryasi ilk senelere göre daha erken bitmekte o nedenle açık oldugu zaman çoğunlukla prize takili şarj ediyorum geçici çözüm aslinda isin doğrusu pilin yenisini arayip bulup takmak mantiken ama vaktim yok ki işten güçten. Sizce bu şekilde kullansam bir tehlikesi var midir patlama gibi yoksa gittiği yere kadar gider deyip yoksa Sony merkezleri arayip pilin yenisi var midir falan arastirmam mi lazim ? Benim eski bir bilgisayarcı arkadastada ayni marka model diz üstü var ona sordum bende o sekilde kullaniyorum ne alacam yeni pil demisti 1 sene önce bende o öyle deyince birsey yapmadim.

Mobil kullanmanız gerekmiyorsa, pili çıkarın ve cihazı sürekli elektrikte kullanın.
    Ancak mobilite gerekiyorsa, muadil pili tercih edebilir siniz, piyasada 2-3 marka muadil pil bulunuyor. 70TL den - 130 TL arası fiyatlar değişiyor.
    Ben sürekli mobil kullanıyorum (DEL N5010), nerdeyse her gün bir defa şarj/deşarj oluyor, 2 yılda pilin performansı çok düşüyor, hep muadil kullanıyorum.
    Muadil batarya ve orjinal batarya arasında maksimum %20 gibi ömür farkı var.

• Levcho L kullanıcısına yanıt
    Yok benim dizustu pcyi evde kullaniyorum hep tasimiyorumda onun pilini arkadan sökünce pc calisir mi ki hic denemedim o nedenle pili hep takılı iken prize takıp sarj ediyorum azalinca yani seviyesi masaüstü ekrandan görülüyor pilin durumu. Üzerinde orjinal bataryasi var hala yenilemedim cunku bilgisayarci arkadasim gerek yok demisti şarj et bende öyle yapiyorum demisti.
  • quote:

Yok benim dizustu pcyi evde kullaniyorum hep tasimiyorumda onun pilini arkadan sökünce pc calisir mi ki hic denemedim o nedenle pili hep takılı iken prize takıp sarj ediyorum azalinca yani seviyesi masaüstü ekrandan görülüyor pilin durumu. Üzerinde orjinal bataryasi var hala yenilemedim cunku bilgisayarci arkadasim gerek yok demisti şarj et bende öyle yapiyorum demisti.

Bataryayı sökerek rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bataryayı ayda bir defa takın, şarj edin ve boşaltın, tekrar yarım doldurun ve yine çıkarın, amaç-batarya tamamen ölmesin.
    Hatta, cihaz çalışırken bile bataryayı takabilir veya çıkarabiliyorsunuz. Hiç sorun olmaz.
  • Levcho L kullanıcısına yanıt
    Hmm demek ki ben bilgisayarci arkadasi tamamen farklı anlamisim gerci bataryayı çıkar dememisti bana birde sizin dediginiz sekilde deneyeyim en iyisi tşkler bilgilendirme icin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sk67a

quote:

Orijinalden alinti: aknasmub

Abi bir kere ben kalem pili patlatmistim. Patlayabiliyor gerçekten. Iyi bari birsey olmamis sana abi ☺

Sagolasin. Ucuz atlattim. Ilk 4 adet 18650 pili çikarttim; problem olmadi.
    Sonra farkettim ki; diger 4 adet 18650 pilin baglanti kablolarinin üzerine
    beyaz bant çekmisler. Tabii ben de hemen abandim; bantlari söktüm;
    kablolari da kestim.

Aha, iste o "ciissssiisssssss cooossssss" ses o anda basladi ve ses siddeti
    giderek artmaya basladi. Neyse ki odada lavabo vardi. Hemen lavobaya
    götürdüm. En azindan alev alacak malzeme yok orada. Masanin altina
    kendimi siper aldim. Fakat baktim ki ses siddeti durmak bilmiyor. Diger
    odadan is güvenligi gözlügümü aldim. En azindan gözler kelege gelmesin.
    Sonra düsündüm ki; Li-Ion piller bu esnada isiniyor. Daha önce 1 mikrosaniye
    bir süre için 18650 pili yanlislikla kisa devre ettigimde, parmagimin ucunu
    yakmisti; su toplamisti; acayip isinmisti.

"Ulan, hazir piller lavabonun içinde; üzerine musluktan suyu bocalayim" diye
    düsündüm. Fakat su iletken; pilleri kisa devre yapma riski var. Bir anlik
    tereddütten sonra bastim suyu musluktan, gözümde is güvenligi gözlügü
    (göz çevresini dalis maskesi gibi komple kapliyor), attim kendimi masanin altina.

Bir süre sonra asayis berkemal oldu. Pilleri suyun altindan aldim; hemen bütün
    ara baglantilarini kestim. 4 adet 18650 pili ayirdim birbirinden.

Belki pillerde az miktarda sarj vardi; o sebeple de yirtmis olabilirim.
    Sonuç olarak; pilin etiketinde "Do not open" diyorsa, pili açmayacaaz bundan sonra.

"You can't touch this." Türkçesi; "yuu ken tas diz"; yani "tas dizebilirsiniz".

Dokindir.
    Elle.
    Yovv dokindir.
    Elleme caness.
    Koparrrm.
    Istoop.
    Hele bi daha.
    Kent tas diz.

https://www.youtube.com/watch?v=Xs7FRqZtan0

@Wolfen1976

Abi bu piller neden patlıyor ben tam anlayamadim bilgisayarcı arkadaşım da tam olarak benim gibi azalan orjinal bayaryayı dizüstü Sony Vaio acikken aynı anda elektrikten şarj ederek kullaniyormus yani orjinal batarya sökmeden şarj ederek ki bazen batarya dolu olsa da unutup şarj etmeye devam ettigimizde oluyor yani %95 dolu iken yada %99 sence bu türlü kullanmamiz riskli mi yada pil durumunu sürekli kontrol ederek mi şarj edelim ne yapmak lazım. Bataryayı komple söksek elektrikten de bizim pcler calisiyormus ama onlada ugrasilmaz sürekli bilgisayarcı arkasimda haber bekliyor sizden gelen yanıtı onada bildireceğim 6 senedir bu şekilde kullaniyormus oda bir patlama olmamis.

• Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    Lityum piller, yapıları gereği bazı durumlarda patlayabilir, nadir de olsa oluyor. Sık veya sürekli şarj esnasında olabiliyor.
    Okuyun.
    http://www.chip.com.tr/haber/lityum-iyon-piller-neden-patlar_38813.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 2 Haziran 2016; 7:27:54 >
  • quote:

Abi bu piller neden patlıyor ben tam anlayamadim bilgisayarcı arkadaşım da tam olarak benim gibi azalan orjinal bayaryayı dizüstü Sony Vaio acikken aynı anda elektrikten şarj ederek kullaniyormus yani orjinal batarya sökmeden şarj ederek ki bazen batarya dolu olsa da unutup şarj etmeye devam ettigimizde oluyor yani %95 dolu iken yada %99 sence bu türlü kullanmamiz riskli mi yada pil durumunu sürekli kontrol ederek mi şarj edelim ne yapmak lazım. Bataryayı komple söksek elektrikten de bizim pcler calisiyormus ama onlada ugrasilmaz sürekli bilgisayarcı arkasimda haber bekliyor sizden gelen yanıtı onada bildireceğim 6 senedir bu şekilde kullaniyormus oda bir patlama olmamis.

Wolfencim,

Ben en yapılmayacak hareketi yaptım. Pilin içini açtım. Üzerine de pilin kablolarını söktüm.
    Buna rağmen pili patlatamadım. Cossss diye ses çıktı ama infilak etmedi.

Senin laptop bilgisayarda pili şarj ederken patlatman biraz zor. İmkansız değil, ama çok zor.

sk67a

Abi öyle diyorsunda cep telefonu patlayanları izledik haberlerde oradan geldi aklıma benzer piller ise olur mu olur diye.

Hadi ben bilmiyorum da bilgisayarcı arkadasim nasil bilmez 15 senedir bu isi yapiyor oda tuhaf.
    Daha nasıl patlasın ki? Bomba gibi patlamasını beklemeyin.
    Pillerde patlama denilen olay,pillerin içindeki kimyasal reaksiyonun şiddetlenmesidir, hava ile temas etmesi durumunda şiddetli sesler ve duman ayrılır ve de yüksek ısı oluşur. Bu durumda pil çevresindeki her şey yangın ile karşı karşıya kalır.

Şarja takılı olmasa bile bu olay yaşanabiliyor nadir de olsa.
    Bazı hava yolu şirketleri, uçağa binen yolcularin notebook ların pillerin çıkarttırip streç ile saldırıyor.

• Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    Lityum polimer ve lityum ion piller tehlikelidir, ki zaten artık hepsi lityum bazlı.
    Eskiden nikel kadmiyum piller vardı, onlarda öyle bir olay yoktu ancak ömürleri kısaydı ve verimsizlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Levcho

Daha nasıl patlasın ki? Bomba gibi patlamasını beklemeyin.
    Pillerde patlama denilen olay,pillerin içindeki kimyasal reaksiyonun şiddetlenmesidir, hava ile temas etmesi durumunda şiddetli sesler ve duman ayrılır ve de yüksek ısı oluşur. Bu durumda pil çevresindeki her şey yangın ile karşı karşıya kalır.

Şarja takılı olmasa bile bu olay yaşanabiliyor nadir de olsa.
    Bazı hava yolu şirketleri, uçağa binen yolcularin notebook ların pillerin çıkarttırip streç ile saldırıyor.

Cossss diye ses cikinca iyi ki hemen lavaboya goturmusum
    ve muslugu acmisim pilin uzerine. Iyi yapmisim.
    Pildeki isinma durdu.

Gecende bir laptop bataryasi siparis ettim.
    Kargo sirketi 2014 senesinde yururluge giren
    Li-ion pil yonetmeligini one surerek tasimayi
    reddetti. Bir tanidigin arkadasinin pili getirmesini
    sagladim.

Belli bir agirlik uzerinde bu uygulama yapiliyor.
    Tek bir 18650 pil icin yapmiyorlar. Ama
    laptop bataryasinda tam 8 adet 18650 pil
    var.

Elimde dokumanlar var; 2014 senesinde
    yururluge giren uluslararasi yonetmelik
    formlari da dahil olmak uzere.

Laptop bilgisayarlara bence arabadaki
    akulerden lazim; kursun-asitli katir olusu
    buyuklugunde ve agirliginda olanlardan.

@Wolfen1976

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 3 Haziran 2016; 7:51:28 >

Abi bu 18650 mAH mi yoksa başka bir anlama mı geliyor cünkü 20000 mAH anker batarya daha buyuk iken bu pil nasil bu kadar kucuk boyutta.
  • quote:

Abi bu 18650 mAH mi yoksa başka bir anlama mı geliyor cünkü 20000 mAH anker batarya daha buyuk iken bu pil nasil bu kadar kucuk boyutta.

18650 sadece pil kodu.
    genelde 2000-3400 mAh arasi kapasitesi var.
    ureticiye gore kapasite degisiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 3 Haziran 2016; 13:34:32 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.