Şimdi Ara

Arka camda güneş enerjisinden faydalanmak (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
36
Favori
16.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi benim elimde 2 tane G1Wc araç içi kamera var Birini öne diğerine arkaya yapıştırıp. Bu ikisini de 2 tane 10bin mah lık powerbankı bagaj kısmında birbirine bağlayıp kameraları buna bağlarsam. Çakmak girişinden de uzun bi usbyle araç çalışırken powerkları şarj etmede kullansam. Arka cama da güneş paneli bağlayıp bunu da powerbankları şarj etme de kullansam. Olur mu? Yani bu mümkün mü? tavsiyeleriniz nelerdir
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Üstat, aşağıdaki tespiti yaptım, bu tespite istinaden 2 adet 20 binlik power bank ile kamerayı ne kadar süre beslerim....

Kameram 0.317 amper akım çekiyor. Bir tane 4.5AH gücünde ve 12 Volt gerilim veren UPS aküsünü full şarj ettim ve kamerayı 20 saat çalıştırabildim.
    Bu tespite göre, 2 adet 20k powerbank ile seri bağlantı yaparak 10 volt elde ettikten sonra kamera en az 4 gün çalışması gerekiyor, mantıklı mi? Anker dışında TR de bulunan başka hesaplı ve güvenilir bir ürün var mı? Veya anker powerbank TR den nereden alabilirim?
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barano47 B kullanıcısına yanıt
    Aracınızı ne kadar sık kullanıyor sunuz? Araç her gün hareketteyse, bunlara gerek yok. 2 adet 10 binlik Akü ile iki kamera tahmini 36 saat çalışır, teoride daha az çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolfen1976

Abi Almanya'da mısın hala nasıl gidiyor konferans ?

dondum sali gunu.

Abi hoşgeldin yurda Willkommen

Umarım güzel geçmiştir seyehat ve konferans. Kamera konusu hareketlenmis yeni sorular var.
  • Levcho L kullanıcısına yanıt
    Genelde şehir içi ve kısa kullanımlar benim amacım sistemi bir sefer kurup bir daha hiç karışmamak.

• Kamera ve powerbank sorularına en kısa sürede yanıt vermeye çalışacağım. Almanya
    seyahati öncesi ikinci vizeyi yaptık; mekanik, yaklaşık 80
    kağıt okunmayı ve notlandırılmayı bekler, elimizden öper; öğrenciler "kağıtları ne zaman okuyacaksınız" diye sorar.

Almanya'daki günlerimi özlemeye başladım.

Son gün otel resepsiyonundan taksi istedik; bir Mercedes "E" serisi (E-Klasse) kapıda belirdi.
    Sürücüyle Almanca sohbet ederken, "Von welches Land kommen Sie?" diye sordu.
    Ben de "Istanbul, Türkei" diye cevapladım. Adam da; "yahu kardaş, neden Almanca
    konuşuyoruz ki?" diye Türkçe cevap verdi.

Hauptbahnhof (ana tren istasyonu) istikametini belirtmiştik; "orası daha uzak, yakında
    daha küçük bir istasyon var" dedi. Yakın istasyona götürdü. Taksiyi istasyonun önündeki özel park
    yerine park etti. "Bavulları taşımanız gerekiyor; yardımcı olacağım" dedi. Bavulları
    beraber taşıdık. Otomat cihazdan tren bileti satın almama yardımcı oldu. Gerçi
    cihazı kullanmayı biliyordum; ama nezaket göstermesi güzel bir hareketti.
    Sonra asansör ile tren peron alanına beraber çıktık. Afyon Sandıklı'dan kendisi.
    1975 yılında Almanya'ya işçi olarak gelmiş.

Yoldayken "Buraya ne satmaya geldiniz?" dedi. Bizim hanım da; "bilgi satmaya geldik; eşim
    akademisyen, bir Türk Üniversitesini temsil etmek için konferansa katıldık" diye cevapladı.
    Bu sefer sürücü "Hocam, Hocam.." diye hitap etmeye başladı sohbet devam ederken.
    Almanlardan araştırma projem için 20,000 Euro destek aldığımı; bu parayla
    Türkiye'de okuyan yabancı tez öğrencim (Türkmenistanlı) ve eski bir doktora mezunumuz
    için, projede çalışmaları kapsamında ödenek ayırdığımı, burs sağladığımı söyledim.
    "Yaptıklarınız için teşekkür ederiz" diye cevapladı.

Taksi ücretini sordum; "olmaz" dedi. Tekrar ısrar ettim; yine reddetti. "Buraya ücret
    10 Euro tutardı. Frankfurt Havalimanı'nda 'Rewe' market var alt katta; oradan 2 adet
    5 Euro'ya çikolata satın alırsın çocuklarına, benden hediye" dedi. "Hakkını helal et" dedim. Kartvizitimi
    istedi; kendisine takdim ettim.

Bu olay beni çok etkiledi. "Duygulanmadım" desem yalan olur. Son gün, son dakika. Hayat denen şey
    ilginç bir serüven.

@Wolfen1976
    @aknasmub

Abi helal olsun taksiciye tam bir Türk'e yakışanı yapmiş kendisi bir nevi hayır işi sizinkide yalniz E Klasse taksi mi yapmislar orada.
    Güzel bir anı olmuş abi. Yine bir solukta okuduk.

Ben de geçen sene Yaşlı Yüz Cerrahisi ve Rinoplasti Kadavra Kursu için Hamburg Ependorf University e gitmiştim.

Bizde Almanca olmadığı için taksiye İngilizceyle binip Türkçe ile inmiştik :) Taksici arkadaş Türk çıkmıştı :)

Aynı şekilde E serisi 500.000 km de bir mercedese binmiştik 4 kişi. Nasıl seri gidiyor araç, hala tıkır tıkır çalışıyordu.
    Biz içindeyken taksinin, Hamburg caddelerinde nasıl makaslar atıyor :) Korktuk aracın içinde. Sonra bize gülerek anlatıyor
    burada arabaları kötü kullananlar Alman değildir, başka millettendir diye :)

Sonra taksiden indik, metroya yürürken beni gören Japonlar Alman sandı, Almanca yol tarifi soruyor. Bende de Almanca yok.
    İngilizce cevap vermek istedim, Japon da İngilizce yokmuş :) Enteresan bir olay yaşamıştık :)
  • Araba merakı ile hızımı alamadım; taksiye binerken fotoğraf çektim. Daha taksiciyle
    tanışmadan önce. E-Klasse.

Geçen sene Gdansk, Polonya'da otelin önündeki Mercedes "S-Klasse" taksiye binmiştik.
    Eski modeldi ama yine de muhteşemdi. Diz mesafesi iyinin ötesindeydi; ön koltuk ile
    arka koltuğun arasına tabure koy; ayaklarını boyluca uzat.

Arka camda güneş enerjisinden faydalanmak

http://i.imgur.com/UUOLGrK.jpg

@Wolfen1976
    @aknasmub

• quote:

Orijinalden alıntı: barano47

Arkadaşlar şimdi benim elimde 2 tane G1Wc araç içi kamera var Birini öne diğerine arkaya yapıştırıp. Bu ikisini de 2 tane 10bin mah lık powerbankı bagaj kısmında birbirine bağlayıp kameraları buna bağlarsam. Çakmak girişinden de uzun bi usbyle araç çalışırken powerkları şarj etmede kullansam. Arka cama da güneş paneli bağlayıp bunu da powerbankları şarj etme de kullansam. Olur mu? Yani bu mümkün mü? tavsiyeleriniz nelerdir

- Bazı powerbank üniteler şarj olurken cihazlara elektrik sağlamıyor. Ya şarj olacak,
    ya da bağlanan cihazı çalıştıracak.

- Benim tavsiyem en az 20,000 mAh kapasiteli powerbank kullanmak.

- Güneş enerjisi yedek bir sistem olarak düşünülmeli. Kameralara (sürekli kullanımda)
    gerekli enerjiyi (arka cama sığabilecek) güncel paneller ile sağlamak mümkün gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 20 Mayıs 2016; 20:40:48 >

• Yeni nesil ve küçük ebatlı aküler çıkmış piyasaya. Bunların amacı akü arızası olan bir aracın marş
    motorunu çalıştırabilecek kadar akım verebilmek (12 Volt sistem için).

Bu aküler o kadar yüksek şarj kapasitesine sahip ise, bir kamerayı uzun süre çalıştırabilir diye düşünüyorum.
    Akünün standart USB çıkışı var (cihaz bağlamak için).

Scotty Kilmer abimiz der ki: "Revvvv up your engines !"

@aknasmub@Wolfen1976

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 20 Mayıs 2016; 14:14:14 >

Yani bu cihazdan da almak lazim diyorsun
  • Kullanıcı yorumlarını bir inceleyelim hele.
    @Wolfen1976
    Evet takip etmekte fayda var bu yeni ürün ile powerbanklar belkide tarih olacaktir fiyatıda uygun hem.
    Güzel bir ürüne benziyor abi

Performansından emin olmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sk67a

Yeni nesil ve küçük ebatlı aküler çıkmış piyasaya. Bunların amacı akü arızası olan bir aracın marş
    motorunu çalıştırabilecek kadar akım verebilmek (12 Volt sistem için).

Bu aküler o kadar yüksek şarj kapasitesine sahip ise, bir kamerayı uzun süre çalıştırabilir diye düşünüyorum.
    Akünün standart USB çıkışı var (cihaz bağlamak için).

Scotty Kilmer abimiz der ki: "Revvvv up your engines !"

@aknasmub@Wolfen1976

Yine de bu akülerin uzun süre akım verebileceğini emin olmak gerek.
    Bu ürünler bence kondansatör yardımı ile marşa basabilecek kısa süreli yüksek akım sağlar.
    Ürün tanıtımında yazan, "20 jump start" yazısından ben bunu anlıyorum. Benzer ürünlerde 18.000mAh yazıyor mesela, demek ki standart 18.000mAh power bank var içinde, ister usb'den telefon şarj edin, ister akü yerine kısa süreli takviye yapın.
    Bence....

• 6Volt güneş paneli Türkiye'den nereden alabilirim? (online alışveriş tercihimdir)

Ben de power bank ile kamera çalıştırma olayını teste başladım. Anker almadım ancak 20k Romoss aldım bugun 1 adet ve "step up" devre ile voltajı 6Volt yaptıktan sonra bendeki Blacksysy CF-100 kamerayı çalıştırabilidim. Şu anda test ediyorum, kaç saat gider diye bakacağım buna göre güneş paneli işine de gireceğim sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levcho

6Volt güneş paneli Türkiye'den nereden alabilirim? (online alışveriş tercihimdir)

Ben de power bank ile kamera çalıştırma olayını teste başladım. Anker almadım ancak 20k Romoss aldım bugun 1 adet ve "step up" devre ile voltajı 6Volt yaptıktan sonra bendeki Blacksysy CF-100 kamerayı çalıştırabilidim. Şu anda test ediyorum, kaç saat gider diye bakacağım buna göre güneş paneli işine de gireceğim sanırım.

Güzel bir proje. Sonuçları ve fotoları burada paylaşırsanız sevinirim.

6 Volt güneş paneline rastlamadım; bulursam yazarım.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.