Şimdi Ara

Arka camda güneş enerjisinden faydalanmak (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
36
Favori
16.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OlguErhan

Hocam bu ürün iş görürmü ?

http://www.gearbest.com/outdoor-lights/pp_246255.html

Yani fiyat performans anlamında

Benim arabanın arka camında 3 gözlü 10 watt ve 4 gözlü 14 watt olmak üzere 2 farklı
    güneş paneli var.

Hava biraz kapalıyken 10 watt şarj etmiyor, fakat 14 watt şarj edebiliyor. Birebir
    aynı marka pili şarj etmeye çalışıyorum; IOGear 12,000 mAh. Yani şartlar aynı
    iki panel için de.

Arka camda 1 numara (en en en açık kıvamda) cam filmi var. Performansı etkiliyor
    doğal olarak.

Benim tavsiyem 14 watt ve üzeri olması. Ayrıca 2 adet USB çıkışı olsa iyi olur.
    Benim her iki panelin de ikişer USB port çıkışı mevcut. Gearbest ürününün
    fotosundan tam anlayamadım; tek USB çıkış mı yoksa 2 adet mi..

@OlguErhan

• sk67a S kullanıcısına yanıt
    Abi gitti gidiyoreden 12V Triple çoklayıcı geldi eBay da satilan ile birebir aynı öyle ki ölçüleri bile. Tabiki hemen denedim şuanda sistem kurulu vaziyette iyi ki 3 lü almisim zira 2li olsaydi soketler yan yana baya kastıracakti gerci keşke 4lü alsaydım şuanda 1 ve 3cü soketlere takılı vaziyette bile 3.bir ince olsa dahi soket girmeyecek durumda demem o ki bir sonrakine en az 4lü coklayıcı alirim ben cunku yolcu cep tel şarj etmek istese 1 adet boş olsada girmeyecek ama 2 adette extra usb çıkışım oldu sence usb ile yeni nesil büyük cep telleri şarj edebilir miyiz araç içinde illa ki vardır belki ben bilmiyorumdur benim aracta 12 v lu olanı var kaliteli bir ürün olmadı usb li şarj aparatı varsa ondan da alayım diyorum.

12V triple coklayıcı fotolarda goruldugu gibi degil biraz uyduruk ama işe yaradı şuanda hem Voltamper hemde kamera soketi takılı ve dikey durumda yerde fazla kaplamadı hatta onunla kameradan inen kablo daha düzgün ve sabit durmakta özetle sistem güzel çalışmakta ama tabiki benim kamera update edilmediği icin bazen çalışır gibi durup çalışmıyor mecburen start/stop yapiyorum bu sistem mercedeslerde bile yok heyya heyya.

• Şahane bir sistem...
  • İlginiz için teşekkürler.
    @robotica
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolfen1976

Abi gitti gidiyoreden 12V Triple çoklayıcı geldi eBay da satilan ile birebir aynı öyle ki ölçüleri bile. Tabiki hemen denedim şuanda sistem kurulu vaziyette iyi ki 3 lü almisim zira 2li olsaydi soketler yan yana baya kastıracakti gerci keşke 4lü alsaydım şuanda 1 ve 3cü soketlere takılı vaziyette bile 3.bir ince olsa dahi soket girmeyecek durumda demem o ki bir sonrakine en az 4lü coklayıcı alirim ben cunku yolcu cep tel şarj etmek istese 1 adet boş olsada girmeyecek ama 2 adette extra usb çıkışım oldu sence usb ile yeni nesil büyük cep telleri şarj edebilir miyiz araç içinde illa ki vardır belki ben bilmiyorumdur benim aracta 12 v lu olanı var kaliteli bir ürün olmadı usb li şarj aparatı varsa ondan da alayım diyorum.

12V triple coklayıcı fotolarda goruldugu gibi degil biraz uyduruk ama işe yaradı şuanda hem Voltamper hemde kamera soketi takılı ve dikey durumda yerde fazla kaplamadı hatta onunla kameradan inen kablo daha düzgün ve sabit durmakta özetle sistem güzel çalışmakta ama tabiki benim kamera update edilmediği icin bazen çalışır gibi durup çalışmıyor mecburen start/stop yapiyorum bu sistem mercedeslerde bile yok heyya heyya.

Bir ara senin kameranın firmware yazılımını güncelleyeceğiz ve bir daha kayıt durmayacak.
    Ayrıca ekranın sol alt köşesinde aracın anlık hızını gösterecek (kaydedilen video dosyada).
    Tek bir sıkıntısı var; zaman dilimini ayarlamak mümkün değil (time zone veya time offset).
    GPS uydudan aldığı UTC (Coordinated Universal Time) zamanını videoya kaydediyor.
    Yani İngiliz gibi yaşayacağız; British English / İnciluz İngilazcası konuşacağız. Tamam mı? Hehehe.
    Akşam 5 çayına beklerim (5 o'clock tea).

https://tr.wikipedia.org/wiki/E%C5%9F_G%C3%BCd%C3%BCml%C3%BC_Evrensel_Zaman

Yanlış hatırlamıyorsam standart USB çıkış 450-500 mili_Amper akım verir. Çoğu cep telefonu için yeterli olması lazım.
    Tablet (iPad vb.) cihazlar için yeterli olmuyor; onlara 2.1 Amper (2100 mili_Amper) civarı akım gerekiyor.

Cep telefonundan bahsetmişken, ben aşağıdaki ürünü istiyorum . Termal kameralı (FLIR üretiyor).
    Benim gençliğimde Caterpillar markasını klasik metal paletli üstü açık (kabinsiz) dozer üreten
    bir firma diye bilirdik; ne zamandır cep telefonu üretiyor ki?

Cat S60:
    http://www.catphones.com/en-gb/phones/s60-smartphone

Geçenlerde FLIR firmasının termal kamera ürünlerinden birini gözüme kestirmiştim. Fakat
    hem suya ve darbeye dayanıklı bir cep telefonu, hem de (hemi de? ) içinde FLIR marka termal kamera
    olan bir ürün daha avantajlı sanki.

FLIR 1:
    http://www.amazon.com/FLIR-ONE-Thermal-Imager-iOS/dp/B00VILVV62?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_sfl_title_1&smid=ATVPDKIKX0DER

FLIR 2:
    http://www.amazon.com/FLIR-TG165-Spot-Thermal-Camera/dp/B00NXJDQV0/ref=pd_sim_469_3?ie=UTF8&dpID=41oghPRgdOL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR90%2C160_&refRID=0R01DF0FYMRDAEP5WTKT

FLIR 3:
    http://www.amazon.com/FLIR-MR160-Imaging-Moisture-Meter/dp/B00Y2PTJK6?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_sfl_title_2&smid=ATVPDKIKX0DER

Termal kamera ile hem ısı kaçaklarını tespit etmek mümkün, hemi hemi dee rutubet problemlerini. Mesela duvarda
    boya veya sıvanın altındaki nemli bölgenin sıcaklığı, duvarın geri kalan bölgesine göre daha soğuk oluyor.
    Termal kamera tespit ediyor.

Her eve lazım. Hatta her otomobile lazım. İçten yanmalı benzinli motordaki "ısı kaçağını" tespit edelim.

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0%C3%A7ten_yanmal%C4%B1_motor
    "Enerji verimi,tüketilen yakıtın kimyasal enerjisinin üretilen mekanik enerjiye oranı olarak tanımlanır ise,Modern turboşarjlı motorların yaklaşık verimi %20 dir.
    İçten yanma termodinamik olayının teorik maksimum verimi %35 olduğu göz önüne alınırsa ,geri kalan %15 lik enerji kaybı yakıtın sıkıştırılmasında,pistonların
    sürtünmesinde ,ve diğer işlemlerine gerçekleştirilmesine harcanır."

%35 "verimliliği" %100'den düşersek, herhalde geriye kalan %65 enerji atmosferi ısıtmaya gidiyor. Evet, ısı kaçağı olayı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 29 Mart 2016; 8:16:37 >

Abi bu firmware yazılım güncellemesi kolay bir işlem mi yoksa zor mu misal kamera bir yere mi bağlanacak nasıl yapiliyor. Havalar güzellesiyor musait bir haftasonu uygun olursaniz ben gelebilirim sizin yakaya hem güncellemeyi hallederiz hemde bilindik güzel bir yerde yemek sözüm var size. Çaylar, kahveler benden.

İngiliz zaman dilimine göre kaza yaptıgımızı açıklarız bizde sıkıntı yok bence. Telefon baya sağlam gibi evet.
  • Buluşmaya ben dizüstü bilgisayarımı getireceğim; kameradaki microSD kartı kullanarak firmware yazılımı güncelleyeceğiz.
    Evet, bir hafta sonu buluşalım. Yahoo'dan Selim var; o da Istanbul'da oturuyor. Ona da haber verelim.
    @Wolfen1976
    Tamam Abi sizin için uygun olan bir haftasonuna ben ayarlarım kendi programımı sıkıntı yok haber bekleyeyim sadece 04 - 07 Mayıs 2016 da fuarda olacagım onun dısında musait olurum haftasonları icin.
  • Soru:)
    Araçta cam filmi var ultraviyoleyi tamamen ısıyı %50 kesiyor, bu durumda güneş pillerinin dolum süresi olumsuz etkilenir mi camın önünde duran.
  • Cam filminin her türlüsü performansta kayba sebep oluyor. Genelde numara ile sınıflandırılıyorlar;
    örnek, 1, 2, 3. Bendeki Amerikan Llumar marka 1 numara cam filmi; en açık kıvamda olan. Kaybın
    2 veya 3 numaraya nispeten daha az olacağını tahmin ediyorum.

Güneş panellerini arka konsoldan çıkarıp, yaz güneşi altında, bagaj kapağının üzerine koyup
    üretilen akımı multimetre (AVOmetre) cihaz ile ölçtüm. Sonra da cam filmine maruz kalan arka konsola yerleştirip ölçüm
    yaptım. Hatırı sayılır bir kayıp vardı fakat akım değerlerini şimdi hatırlamıyorum. Keşke foruma yazsaymışım.
    @torku42
    Aslında numaradan yada renginden ziyade hangi seri olduğu daha çok etkiliyor cam filminin, piyasadakiler %15-20 oranından başlıyorken bendeki seri şeffaf olmasına rağmen %50 oranında azaltıyor toplam solar enerjiyi (TSER), yine metalize olanlar da çok fazla geri yansıtıyor güneşi. Ben bu işe hiç bulaşmayım o zaman:/

Kapalı garaj arabası değil bir ihtimal oradan kurtarır mıyız:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torku42 -- 29 Mart 2016; 12:41:34 >

• 14 watt/4 bölmeli bir güneş paneli (veya üzeri bir güç seviyesinde panel) satın alırsanız,
    makul bir performansta şarj eder. Cam filmi olmaması durumuna göre daha uzun sürer.

Ben 2 farkli powerbank pili aynı anda şarj ettiğim için 1 adet 3 bölmeli 10 watt ve 1 adet
    4 bölmeli 14 watt güneş paneli aldım. Bunlar (yanlış hatırlamıyorsam) seri olarak bağlansa
    toplamda 24 watt kapasite olur ki, cam filmi bu kapasiteyi düşürse bile ele geçen miktar
    yeterli olur.

Benim satın aldığım film Llumar marka; Eastman (A.B.D.) firmasının bir kuruluşu.
    Hani eskiden Kodak-Eastman vardı, fotoğraf makinesi filmi üreten. Düzgün bir ısı
    yalıtımı sağlıyor olması lazım.

http://northamerica.llumar.com/film-benefits/for-car-owners/avoid-high-temperatures-and-distracting-glare

@torku42

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 29 Mart 2016; 12:46:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sk67a

İlginiz için teşekkürler.
    @robotica

Takibe aldım, bir benzerini deneyeceğim...
  • Powerbank ve benzer aletler ile bu kadar tecrübe ettiğinize gore elektronik bilginiz de vardır, bir sorum olacak.
    Powerbank lardaki 2 usb çıkışı seri bağlantı yaparak 10 volt edilir mi? Kullanmış olduğum araç kamerası 6-12 volt arası gerilim ile çalışıyor. Kamerayı power bank ile beslemek istiyorum. Model Blacksys cf100.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levcho

Powerbank ve benzer aletler ile bu kadar tecrübe ettiğinize gore elektronik bilginiz de vardır, bir sorum olacak.
    Powerbank lardaki 2 usb çıkışı seri bağlantı yaparak 10 volt edilir mi? Kullanmış olduğum araç kamerası 6-12 volt arası gerilim ile çalışıyor. Kamerayı power bank ile beslemek istiyorum. Model Blacksys cf100.

iki usb kabloyu lehimleyip, 10 volt elde ettim.
    anker powerbank 12 volt ile sarj oluyor.
    10 volt idare etti; sarj olayi calisti.

Frankfurt havalimanindayim, memlekete
    donunce detaylari yazarim.
    frankfurt am main flughafen.
    jawohl. alles gute.

• quote:

quote:

Powerbank ve benzer aletler ile bu kadar tecrübe ettiğinize gore elektronik bilginiz de vardır, bir sorum olacak.

jawohl. alles gute.

Hocam, bir adet power bankın bir adet usb çıkışından 10 volt almak mümkün mü?

• quote:

quote:

quote:

jawohl. alles gute.

tek usb sadece 5 volt verir; mumkun degil gibi
    gozukuyor. araya voltaj yukseltici konur mu,
    konmasi dogru mudur, bir fikrim yok.

2 usb cikistan 10 volt elde etmek mumkun.
    yaptim. calisti.

• quote:

quote:

quote:

jawohl. alles gute.

Biraz amatörce lehimleme yapıp meydana getirdiğim kablo aşağıda.
    2 adet 5 Volt USB çıkışı seri bağlayıp, 10 Volt elde edebiliyorum.

Neden 10 Volt? Çünkü Anker powerbank pil 12 Volt ile şarj oluyor.
    10 Volt da yeterli oluyor şarj için; her ne kadar 12 Volt değerin
    biraz altında kalsa da.

resim:

https://store.donanimhaber.com/56/58/3a/56583a5bd4e8cd54078c60922c05f85f.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 13 Mayıs 2016; 14:24:54 >

Abi Almanya'da mısın hala nasıl gidiyor konferans ?
  • Arkadaşlar ben de aracıma bu sistemden kurmnak istiyorum. Yalnız videolar görünmüyor acaba benden kaynaklı bi durum mu? yoksa videolar kalktı mı
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.