Şimdi Ara

Arka kol sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 ay önce evde spor yapmaya başladım, oldukça gelişim de gösterdim fakat şöyle bir hata yaptım: ilk başladığım zamanlar büyük bir hata yaparak programıma arka kol eklemedim ve bir süre öyle devam ettim, daha sonra ise hatamı fark edip arka kol için triceps kickback ekledim fakat pek de etkili olmadı ve mükemmel yaptığımdan da emin değilim, şu an ise omuzlarım, göğüslerim ve sırtım oldukça iri, aynı şekilde ön kolum da gelişmiş durumda fakat arka kolumu ihmal ettiğim için, ve arka kol da bildiğiniz gibi kolun 3/2'sini oluşturduğu için vücudumun kalanına kıyasla kollarım çok ince duruyor, bu hatayı telafi etmek istiyorum ve size 3 sorum var.

1. Spora ara verdikten sonra tekrar başlayarak bunu telafi edebilir miyim?

2. Şu anda arka kol hariç vücudumun diğer kısımları için mevcut ağırlığım hafif geliyor, bu kısımlar için ağırlığı bir süre sabit tutup, arka kolum iyice irileşince senkronize olarak ağırlığı yükseltmek nasıl fikir?

3. 1 gün arayla full body yapıyorum, fakat diğer bölgelere istinaden arka kol için 2 hareket yapsam daha çabuk gelişim gösterir mi?

• Evde spor yaptığından yola çıkarsak, şınav + overhead press yapıyorsundur.

Bu ikisi bile arka kol için.

Ha olmadı, dips yap, yada diamond şınav çekmeyi deneyebilirsin.

Ancak ben sorunun senin gözünde büyük olduğunu düşünmüyorum.

Corona dan sonra imkanın olursa salonda Bench press te yapınca, arka kol zaten aktif bir şekilde çalışacaktır. Üstüne OHP ve lateral reaise ekledin mi yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bernoulli Denklemi

Evde spor yaptığından yola çıkarsak, şınav + overhead press yapıyorsundur.

Bu ikisi bile arka kol için.

Ha olmadı, dips yap, yada diamond şınav çekmeyi deneyebilirsin.

Ancak ben sorunun senin gözünde büyük olduğunu düşünmüyorum.

Corona dan sonra imkanın olursa salonda Bench press te yapınca, arka kol zaten aktif bir şekilde çalışacaktır. Üstüne OHP ve lateral reaise ekledin mi yeterli.
    Yok hocam şınav ve overhead press hiç yapmıyorum, tamamen dambılla çalışıyorum vücut ağırlığımla sadece mekik çekiyorum.

Programıma triceps için kickback ve dips ekledim, salona gidebilir miyim bilmiyorum, triceps için 2 hareket ekleyip böyle devam etsem açık kapanır mı aynı şekilde?

• InnocentHate kullanıcısına yanıt
    Şınav-barfiks çekmeye bak, izole hareketler başlangıç için çok gerekli değil.

Şayet şınavda zorlanıyorsan Youtube da kolay şınav yaz, aşama aşama geliştir kendini.

Keza barfikste te..

Kısacası Compound hareketler dediğimiz : Barfiks-Şınav-Bench Press-Squat-Deadlift-OHP hareketleri içermeyen programda kas gelişimi zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bernoulli Denklemi

Şınav-barfiks çekmeye bak, izole hareketler başlangıç için çok gerekli değil.

Şayet şınavda zorlanıyorsan Youtube da kolay şınav yaz, aşama aşama geliştir kendini.

Keza barfikste te..

Kısacası Compound hareketler dediğimiz : Barfiks-Şınav-Bench Press-Squat-Deadlift-OHP hareketleri içermeyen programda kas gelişimi zor.
    Barfiks barı yok maalesef, şınavla idare edeceğim o zaman.
  • Programinizi ogrenebilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erarayn

Programinizi ogrenebilir miyim
    Isınma

Chest Press 3x10

Row - 3x10

Shoulder Press - 3x10

Alt. Biceps Curl - 3x10

Triceps Kickback - 3x10

Squat - 3x10

Mekik - 2x25
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arka Cam Resistans Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de evde kendi imkanlarımla spor yapmaya çalışıyorum
    şınav mekik squat gibi benim sıkıntım evde hiç ekipmanım yok Bir dambıl bile olmadığı için ön kolları hiç geliştiremiyorum
    Ama arka kolumun geliştiğini kesinlikle hissedebiliyorum
    Yaklaşık 2 ay önce başladığımda maksimum tek seferde 3 şınav çekebiliyordum, şuan ise tek seferde 30 şınav çekiyorum, yani gelişme var ama dambılsız olmuyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumvardedilergeldik -- 17 Nisan 2021; 18:58:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.