Şimdi Ara

Arka sileceğim çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ARKA SİLECEĞİM ÇALIŞMIYOR SU ATIYO AMA SİLECEK ÇALIŞMIYOR
    NEDENDİR ACABA?
    SAYGILAR!!!

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arka Sileceğinin Çalışmaması Sorunu

Arka sileceğiniz çalışmıyorsa, bunun birkaç olası nedeni olabilir:

• Sigorta Atmıştır: Arka silecek sigortasını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

• Arızalı Motor: Arka silecek motoru hasar görmüş veya arızalı olabilir.

• Elektriksel Sorunlar: Arka sileceğe giden kablolar veya bağlantılarda gevşeklik veya hasar olabilir.

• Arızalı Silecek Kolu: Silecek kolundaki düğme veya anahtar arızalı olabilir.

• Bloke Olmuş Mekanizma: Arka silecek mekanizması kir, buz veya diğer engellerle bloke olmuş olabilir.

Arka Silecek Çalışıyor, Ön Silecek Çalışmıyor

Arka sileceğiniz çalışıyor ancak ön sileceğiniz çalışmıyorsa, sorun ön sileceklerle ilgili olabilir. Bu durumda, yukarıda belirtilen nedenleri ön silecekler için kontrol etmeniz gerekir.

Palio ve Tipo Arka Silecek Nasıl Çalışır?

Fiat Palio ve Tipo modellerinde, arka silecekler genellikle ön silecek kolu üzerindeki ayrı bir düğmeyle kontrol edilir. Arka sileceği etkinleştirmek için bu düğmeye basmanız gerekir.

Arka Silecek Çalışmama Sorununu Giderme

Arka silecek çalışmama sorununu gidermek için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Sigortayı kontrol edin ve değiştirin.
    • Kabloları ve bağlantıları kontrol edin ve gevşek veya hasarlı olanları değiştirin.
    • Silecek kolundaki düğmeyi veya anahtarı test edin.
    • Arka silecek mekanizmasını temizleyin ve engel olup olmadığını kontrol edin.
    • Gerekirse arka silecek motorunu değiştirin.

Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, profesyonel yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1 arkadasim önce sigortalarına bak yanı sigorta panosunu sök ve ordakı silecek resimi olan sigorta bölümüne bak 2 silecek motorun zorlandıysa yanmışta olabilir 3 yada soketlerde gevşeme ve oksitlenme vardır 4 silecek kolun bozulmuş olabilir 5 kolay gelsin :)
  • ya servise göstermiştim motor kısmında biyerde motoru cıkarmak lazım felan demişti:D
    bagaj kapagına 2-3 kez vurdu ordan bi sonuç cıkmadı:D
    masrafı fazla olur dedi
    motordan bakmak lazım dedi
    sorun sence nedir?
  • sigortalarında yada soketlerinde sorun yoksa motordadaır arıza yenisi pahalı geliyosa çıkmasını buluruz araştırıyım bi ben yazarım sana
  • sen sorunu algılayabildinmi sorun ne sence ??
  • motor üzerinde duruyorum arıza olrak
  • motorda neresi arızalı yani?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sökülüp bakılması lazim 1 bobinaj arızalı olabılır 2 iletkenler arızalı olabılır 3 motor kapağı gevşemiştir yakın olsanda gelip baksam
  • Parçası pahalıdır bunların.Benim palio 99 model 3 ay önce arka sileceği açıp kapamaya yarayan kolun ucu fırlayıp gitmiş.Takmaya çalıştım olmadı tamircide takamadı tırnakları kırılmış.Yenisini alırız 3 kuruşluk parça dedim ama sanayide aldığım fiyat 520 lira.Bu fiyatı duyunca 10 dakika kendime gelemedim 30-40 beklerken 520 lira dediler.Silecek kolu tek satılmazmış sinyallerle takım halinde komple satılırmış.Tabi alamadım param olsa da almazdım.Fırlayan kolu yapıştırdık artık dönmüyor arka sileceği cama su püskürtmeden kullanamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reno19murat

sökülüp bakılması lazim 1 bobinaj arızalı olabılır 2 iletkenler arızalı olabılır 3 motor kapağı gevşemiştir yakın olsanda gelip baksam

elektrikçi misin sen ?
  • MATBACIYIM AMA BU İŞLERİ YAPIYORUM E KRİZ MAĞLUM BU AKŞAM KOMŞUNUN MARŞ DİNAMOSUNUN KELEBEĞİNİ DEĞİŞTİRDİM VE SABAHTA RENO 19 UN KARBİRATÖRÜ TEMİZLENCEK :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.