Şimdi Ara

merkezi kilit çalışmıyor araç açılmıyor!! yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (6 Mobil) - 1 Masaüstü6 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
109.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hiç bir sorun yokken birden sorun çıktı aracımda sonradan takılma uzaktan kumanda kilit var aracı açtıgımda araç açılmıyor kaldı öyle aküyü test ettik bitmemiş anahtarı da test ettik anahtarda da sorun yok sorun nerede olabilir yardım edermsiniz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Kilidi Açılmıyor: Kapsamlı Bir Kılavuz

Giriş

Arabanın kilidinin çalışmaması ve aracın açılmaması, sinir bozucu ve stresli bir durum olabilir. Ancak, bu sorunu çözmek için izleyebileceğiniz çeşitli adımlar ve önlemler mevcuttur. Bu kılavuzda, "arabanın kilidi açılmıyor" sorununu gidermenize yardımcı olacak kapsamlı bilgiler bulacaksınız.

Yaygın Nedenler

Arbanın kilidinin açılmamasının birden fazla nedeni olabilir:

• Arızalı anahtarlık pilleri
    • Bozuk anahtarlık
    • Bozuk kapı kilitleri
    • Arızalı merkezi kilit sistemi
    • Kilit mekanizmasında sıkışmış anahtar
    • Donmuş kilitler

Sorun Giderme Adımları

Kilidin açılmama sorununu gidermek için şu adımları takip edebilirsin:

• Anahtarlık Pillerini Kontrol Et: Anahtarlıktaki pillerin bitmiş olması, merkezi kilit sisteminin çalışmamasına neden olabilir. Pilleri yeni pillerle değiştir.
    • Anahtarlığı Kontrol Et: Anahtarlık düşmüş veya zarar görmüş olabilir. Farklı bir anahtarlık kullanmayı dene.
    • Kapı Kilitlerini Kontrol Et: Kapı kilitleri arızalı olabilir. Manuel olarak açmayı dene veya bir çilingir çağır.
    • Merkezi Kilit Sistemini Kontrol Et: Merkezi kilit sistemi arızalanmış olabilir. Sigortaları kontrol et veya bir tamirciye götür.
    • Kilit Mekanizmasındaki Anahtarı Çıkar: Kilit deliğine bir anahtar takılı kalmış olabilir. Anahtarı dikkatlice çıkarmayı dene.
    • Kilitleri Buz Çöz: Kilitler donmuş olabilir. Kilitleri buz çözücü bir sprey ile buzunu çözmeyi dene.
    • Merkezi Kilit Resetleme: Bazı araçlarda, anahtarsız giriş sistemini sıfırlayan bir merkezi kilit resetleme prosedürü bulunabilir. Aracının kullanım kılavuzuna başvur.

Önleyici Tedbirler

Araba kilitlerinin açılmama sorununu önlemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Anahtarlık pillerini düzenli olarak değiştir.
    • Anahtarlığı dikkatli kullan ve düşürmekten kaçın.
    • Kapı kilitlerini düzenli olarak yağla.
    • Aracını güvenli bir yerde park et.

Sonuç

Arabanın kilidinin açılmaması sorununu çözmek için yukarıdaki adımları izleyerek ve önleyici tedbirleri alarak aracına tekrar erişebilir ve yoluna devam edebilirsin. Sorunu kendi kendine çözemiyorsan, bir çilingir veya yetkili bir tamirciye başvurmaktan çekinme.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yedek anahtar varsa onunla dışardan normal açın şöför kapısını.

Yada normal kullandığınız anahtarla açın şöför kapısından arabayı.

Merkezi kilit beynini bulun söküp bir daha takın, teyp gibidir soketi çıkar tak dır.

Aküden merkezi kilide giden kabloları bulun artık nereden elektrik tesisatına bağlanmışsa. Onları kontrol edin.

Sigortasını kontrol edin bir sigorta çekilmiştir araya o bozulmuş olabilir.

En son olarak hiç birşey çıkmadı

Akü, akü kutup kabloları (aküden motora giden iki kablo) bunları bir daha kontrol ettirin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • anahtarla sofor degilde yolcu tarafindan acmayi deneyin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xilence kullanıcısına yanıt
    açıklamaların için saol deneyeceğim yalnız anahtar girişi yok ne bagajda ne kapılarda diğerlerini denerim
  • upliftingsky kullanıcısına yanıt
    arabada anahtar girişi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasancanözd

Marka nedir hocam? Her arabada anahtar girişi vardır sadece gizlidir.
    gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 26 Ocak 2017; 16:2:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Marka nedir hocam? Her arabada anahtar girişi vardır sadece gizlidir.
    gibi

hocam araçta yok biliyorum bunları ama yok yani bildiğin yok zaten aracı açtım şuanda merkezi kilit çalışıyor
    ama
    açıyorum anahtardan arabadan da açılma sesi geliyor kilitlerden fakat o el ile açma yeri yarım açılıyor tam açılma noktasında kalıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    206 DEPO KAPAĞI AÇILMIYOR YARDIM
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kapı motoru arızalanmış olabilir

• bagajdamı açılmıyor anahtarla ?

fazla teknoloji iyi degil sanki

• Son yağan kar ve aşırı soğuktan sonra benim araçta da merkezi kilit motorları zorlanmaya, açma ve kilitleme fonksiyonlarını yerine getirememeye başlamıştı. Geçen gün oto elektrikçiye götürdüm, kapı iç döşemelerini söküp tüm hareketli kiit parçalarını wd40 ile yağladı. Kurtaramazsak kilit motorları değişecek dedi ama Allahtan sorun ortadan kalktı, şu an sıkıntısız çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Son yağan kar ve aşırı soğuktan sonra benim araçta da merkezi kilit motorları zorlanmaya, açma ve kilitleme fonksiyonlarını yerine getirememeye başlamıştı. Geçen gün oto elektrikçiye götürdüm, kapı iç döşemelerini söküp tüm hareketli kiit parçalarını wd40 ile yağladı. Kurtaramazsak kilit motorları değişecek dedi ama Allahtan sorun ortadan kalktı, şu an sıkıntısız çalışıyor.

hocam şuanda bazen çalışıyo bazen çalışmıyo
  • quote:

quote:

Son yağan kar ve aşırı soğuktan sonra benim araçta da merkezi kilit motorları zorlanmaya, açma ve kilitleme fonksiyonlarını yerine getirememeye başlamıştı. Geçen gün oto elektrikçiye götürdüm, kapı iç döşemelerini söküp tüm hareketli kiit parçalarını wd40 ile yağladı. Kurtaramazsak kilit motorları değişecek dedi ama Allahtan sorun ortadan kalktı, şu an sıkıntısız çalışıyor.

Bilader arabanın markası nedir söylesen de yorum yapsak???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

quote:

Bilader arabanın markası nedir söylesen de yorum yapsak???

hocam napıcan markasını sonradan takılma merkezi kilt var işte araba da da anahtarla açıcak yer yok sanki sistem değişiyo hep aynı sistem var sonradan takılmalarda

• Merhaba arkadaşlar. Benim anahtar bozulmamıştı fakat bizim ufak çocuk anahtarı su giderine düşürdü geri alamadım. Servise gitmeyi düşündüm ilk olarak sonra bekletirler diye vazgeçtim. İnternetten bana yakın oto anahtarcısı var mı diye bakayım dedim. Tereddütle gitmiştim çalışmazsa diye herhangi bir sorun çıkar diye yanılmışım. Ferhat Bey gayet iyi biri işinde de olduğu kadar ilgili biri. Sağolsun çok hızlı bir şekilde yardımımıza koştu. İnternetten bulmuştum linki paylaşayım. Bende başkalarına yardımcı olabilirsem ne mutlu.
    Oto Anahtarcı, Otomobil Anahtarı ve Oto Çilingir Hizmetleri
    Oto Anahtarcı, Otomobil Anahtarı ve İstanbul Oto Çilingir Hizmetleri
    https://www.otomobilanahtar.com

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.