Şimdi Ara

ARKA TAMPONU DEĞİŞMİŞ ARABA ALINIR MI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
26.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nadirgurece

quote:

Orijinalden alıntı: Details

sağı solu dogrultulup macunlanmış, çekiçlenmiş bir arabayı almaktansa orjinal yedek parça ile onarılmış aracı tercih ederim. Türk halkı araba alıp satarken saplantılıdır, kırık dökük olsun ama orjinal olsun der.

ne alaka?
    diyelim kaza yaptık kapının biri veya ikisi göçerdi hafifçe yahut çamurluk.
    ufak bir göçükten yada sıyrıktan kapımı veya çamurluk mu değişmeli yoksa doğrultulup öylemi binilmeli...

macunla sıvayıp boyamışlarsa evet degişmesini tercih ederim, 3 yıl sonra macunu atıp boyası dökülen bir araç istemem. Ayrıca Dogrultulan, düzeltilen her parça metal yorgunlugunu daha fazla taşır, ikinci el ederi zerre kadar umurumda degil, güvenli olması benim için daha önemlidir.

• peki derin çizik veya ufak göçük düzeltmelerinde mecburi macun uygulanacak illaki parçanın değişmesimi gerekir.
    yan çamurluğunuza hafifçe dokundurdular basit bir göçükten parça değişmelimi yoksa değiştirilmeli mi?
  • quote:

peki derin çizik veya ufak göçük düzeltmelerinde mecburi macun uygulanacak illaki parçanın değişmesimi gerekir.
    yan çamurluğunuza hafifçe dokundurdular basit bir göçükten parça değişmelimi yoksa değiştirilmeli mi?

ifade etmeye çalıştıgım şeyi tamponla sınırlayıp kaldınız. Tamponlardan söz etmiyorum. Metal aksam diyorum fark etti iseniz, dogrultma işlemi metalin darbe direncini azaltır.
  • quote:

quote:

peki derin çizik veya ufak göçük düzeltmelerinde mecburi macun uygulanacak illaki parçanın değişmesimi gerekir.

ifade etmeye çalıştıgım şeyi tamponla sınırlayıp kaldınız. Tamponlardan söz etmiyorum. Metal aksam diyorum fark etti iseniz, dogrultma işlemi metalin darbe direncini azaltır.

zaten bende metal aksam olan çamurluktan bahsettim.
    tampon kelimesi zaten cümle içinde geçmiyor.
    anlaşmış olduk fakat sanırım yanlış anladınız.
    diyorum ki kapı yada çamurluk yahut kaput el kadar yeri göçtü yandan çarptılar veya saksı düştü.
    eoğrultma yapmak mı gerekir değişim yapmak mı onu öğrenmek istedim

• quote:

quote:

quote:

zaten bende metal aksam olan çamurluktan bahsettim.
    tampon kelimesi zaten cümle içinde geçmiyor.
    anlaşmış olduk fakat sanırım yanlış anladınız.
    diyorum ki kapı yada çamurluk yahut kaput el kadar yeri göçtü yandan çarptılar veya saksı düştü.
    eoğrultma yapmak mı gerekir değişim yapmak mı onu öğrenmek istedim

o halde ben hatalı okudum afedersiniz, elbette deforme olmayan basit bir göçük için durduk yere parça degişimine gitmem, basit sürtme, çizilme, taş izi, küçük park kazaları gibi şeyler degil sözettiklerim. aslında anlatmak istedigim şeyi anladınız diye umuyordum. Türkiye'de değişeni var diye araç almayan ve 500 yerden yamalanmış, macun çekilip lokal boyanmış araç tercih eden bir güruh var. Çevremde defalarca kez şahit oldum kaza anında degişeni olmayan degil, düzeltilip dogrultulmuş araçlar daha fazla hasar alıyor.

• Tamponların değişmesi bana bir şey ifade etmiyor. Özellikle de arka tampon. Ön tampon olsa biraz şüphelenirdim belki.
  • arka tamponu değişmiş araba araba lınır neticede komple olarak bulunan şeyler ama şasesinden darbe almış bir araçsa uzak durmanızda fayda var
  • Aracın değişeni var mı yok mu diye yetkili servise götürünce tamponun değişip değişmediğini bilemezsin çünkü ön ve arka tamponlara hiç bakmazlar bile...Örneğin ön arka 2 tamponda değişmiş olsun arabaya orijinal hatasız derler..
    Hatta sanayide de aynı şeyi söylerler değişip değişmediğini ancak sorarsan söylerler..Ona da mırın kırın ederler..
  • Beyler tampon kaportaya girmiyor bunu aklınızdan çıkarmayın ben 4 tane araba sattım 4 ününde tamponunda çizik çatlak dan dolayı ya boya vardı yada

değişmişti hatta ilk arabam ford focus un ön tamponu 3 defa değişti :D hiç mi inanmıyosunuz arabanızı galericiye götürün boya makinesiyle kaportaya bakar

değişenine bakar ama tamponlara bakmaz galericiye araba satan arkadaşlar hiç mi fark etmediniz :D Tampon plastik bir aksam olduğu için değişene girmez!!

Ona bakarsanız vw caddy de fabrika çıkışı tamponlar siyah plastik ve bunu boyatıyorlar , gövde rengi tampon diyince fiyat 3 aşşağı 5 yukarı fiyat artıyor :D biraz mantıklı

olun hatta tamponu değişmiş araba alın temiz he anca nasıl alınmaz tampon haricinde camurluklar falan değişmişsse o araç hasarlıdır alınmaz saygılarımlara.

• alınır bence neden alınmasın.eskiden olsa alınmaz derdim.

yaklaşık 1 sene önce alkollü şerefsizin teki kırmızı ışıkta ve 3 şeritli yolda sadece bekleyen ben olmama rağmen geldi arkadaş vurdu bana.

sonuç: vuran araba pert (skoda felicia)

benim ise sol stop lambam,arka tamponum ve sol arka çamurluğum değişti.

durduk yere benim canım yandı;şerefsizin teki yüzünden benim aracım değer kaybetti,ama herşeyi gayet güzel yapıldı,en ufak bir kusur ya da problemi yok.ne yapayım şimdi ben ömür boyu nüfusuma mı geçireceğim arabayı?illaki bir gün satılacak ve satılacağı zaman,alıcı arkadaşa tüm resimleri ile birlikte göstermeyi düşünüyorum ki görsün,bilsin.

HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR ! Siz istediğiniz kadar gözünüz gibi bakın ! Tanıyabileceğiniz arabasına en "kıl" adamlardan biriyim;ama adamı öldürecek halimde yoktu,olan oldu bikere;cana,sağlığa birşey olmadıktan sonra,parçalar değiştirilir ve yenilenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 15 Mart 2012; 14:34:50 >

• Tamponun değişmesi ya da boyanmasının hiçbir önemi yoktur. Tampon kaporta aksamı bile sayılmıyor expertize soktuğunuzda.
  • bişey olmaz.
  • tamam para veriyorsun araca ama bu kadar da seçmeyin tampon problem degil.
  • bak bu iyi di hocam
  • Konu hort. Hani konu hortlatanlara ceza yada uyarı vardı ne oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Şu var, serviste yapılsada, orjinal parça takılsada eğer parça değişimi olmuşsa, boya olmuşsa o araç benim gözümde değer kaybetmiştir, alırken bunu düşünerek alırım. Çünkü boyanan parça asla fabrikada yapılan boya kadar kaliteli boyanmış olamaz. Zamanla solma yapar, nemli ortamda iseniz mutlaka bir süre sonra gözle görünür bozulma yapar. Ama 5 sene sonra, ama 10 sene sonra... Hele hele metalik ise...

Ama uygun fiyatta anlaşılır, alınır, binilir elbet,ayrı mesele...

Şasede eğilme varsa o araç hurdaya çıkmıştır, ne yapsanız adam olmaz, atın gitsin yani, yaklaşmayın uzak durun derim.

Katılıyorum, orjinal parçalarda servislerde aracın rengine boyanıp arac takılıyor, dolayısıyla fabrikasyon bir boya olmuyor. Zamanla solma, boyada kabarma olabilir.

A

• ön parçalarında değişen yoksa sıkıntı olmaz
  • tamponlardaki boya değişim aracın değerini düşürmez neden boyandığıda önemlide kaput-tavan-arkad bagaj kapağı aracın değerini düşüren ve insana "acaba neden" diye düşündüren parçalardır
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.