< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Antidepresanların Aşırı Doz Kullanımının Tehlikeleri
Antidepresanlar, depresyon ve anksiyete gibi ruh sağlığı durumlarını tedavi etmek için kullanılan ilaçlardır. Bununla birlikte, aşırı dozda alınmaları son derece tehlikeli olabilir.
Antidepresan Aşırı Dozunun Belirtileri
Aşırı dozda antidepresan kullanımı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi belirtiye neden olabilir:
- Uyuşukluk
- Konfüzyon
- Baş ağrısı
- Mide bulantısı
- Kusma
- İshal
- Huzursuzluk
- Nöbetler
- Koma
Antidepresan Aşırı Dozunun Sonuçları
Aşırı dozda antidepresan kullanımı, ciddi sağlık sorunlarına ve hatta ölüme yol açabilir. Aşırı dozun şiddeti, alınan ilaç miktarına ve ilaç türüne bağlıdır.
Antidepresan Aşırı Dozu İçin Ne Yapmalı
Antidepresan aşırı dozu şüphesi varsa, derhal tıbbi yardım alınmalıdır. Acil yardım çağırın veya kişiyi en yakın hastaneye götürün.
Önemli Hususlar
- 3 tane antidepresan içmek bile tehlikeli olabilir ve tıbbi yardım gerektirir.
- 5 tane antidepresan içtim gibi ifadeler, aşırı doz olasılığını gösterir ve ciddi şekilde ele alınmalıdır.
- 10 tane antidepresan içince ne olur sorusu, aşırı dozun potansiyel olarak ölümcül sonuçlarına işaret eder.
- 20 tane antidepresan içersek ne olur sorusu, aşırı dozun son derece tehlikeli ve yaşamı tehdit edici olabileceğini gösterir.
- Antidepresanları yalnızca doktorunuzun talimatına göre kullanın. Asla önerilen dozdan fazlasını almayın.