Gecmis olsun.. Mahkeme yoluyla pek bir sey elde edilebilecegini sanmiyorum ama yine de aracin sahibiyle kontak kurup parayi geri alma yolunda gorusme yapmak mahkemeyle olmadi ceteyle tehdit etmek bir sonuc elde ettirebilir.. Kanunsuzluga karsi alerjim vardir ama boyle tipleri de gorup duyunca insan yoldan cikabiliyor..
quote:
Orijinalden alıntı: buarbu
Kesinlikle zaman geçirmeden avukata başvurun,noterden ihtarname gönderin.
İnsanlığın temelinde var olması gereken, hatta hamurunda olması gereken "güven, iyi niyet" duygularını yaşadığımız ve karşımızdaki insana bu duygularla yaklaştığımız için "aptal" konumuna düşürülüyoruz.
Genelde dolandırılanlar iyi niyetli oldukları için değil, kendileri çok uyanık veya şanslı olduğu için bir fırsat yakaladığını zanneden, bu fırsatı kaçırmama motivasyonuyla gerekli tedbirleri almadan aceleyle ve dikkatsiz hareket ettikleri için dolandırılırlar.
Ya malı ucuza kapatacaklarını düşünüyorlardır, ya piyasa realitesinin çok üstünde faiz alacaklardır, ya çok düşük bedelle çok büyük fayda sağlayacak bir ürün veya hizmet alacaklarını düşünüyorlardır, özetle ava giderken avlanırlar.
İyi niyetli olup dolandırılanların oranı çok çok azdır.
quote:
Orijinalden alıntı: VETTEL99
karşı tarafa koşulsuz şartsız inanmak nedir yahu bu devirde ? ark da saflık abidesiymiş
arabayı alırken bmw yetkili servis ve ayrı kendi ustasına göstermiş ikiside sağ ön çamurluk değişmiş belden aşarı boyalı demişler oda almış. Direk gidip arabayı almamış herhalde...Ama tek sağ ön çamurluk değişen arabada nasıl 20bin tl lik pert kaydı çıkıyor ben onu anlayamadım
Parayı geri iade alabilirsiniz fakat dava biraz uzun sürecektir. İlk önce avukat aracılığı ile ihtarname çekmeniz gerekmektedir, daha sonra dava açıcaksınız. Pert aracı bilmeden almak ayıplı mal kapsamına giriyor, ve noterde imzaladığınız "Aracı bu hali ile kabul ediyorum" yazısı dışında el yazısı ile "pert araç aldım" ve "pert araç sattım" diye yazıp imzalamak gerekir.
Bunları avukatınız size daha detaylı anlatacaktır. Fakat dava uzun sürüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: lewel123
quote:
karşı tarafa koşulsuz şartsız inanmak nedir yahu bu devirde ? ark da saflık abidesiymiş
arabayı alırken bmw yetkili servis ve ayrı kendi ustasına göstermiş ikiside sağ ön çamurluk değişmiş belden aşarı boyalı demişler oda almış. Direk gidip arabayı almamış herhalde...Ama tek sağ ön çamurluk değişen arabada nasıl 20bin tl lik pert kaydı çıkıyor ben onu anlayamadım
En iyisi sigortaya gidip sordurmak, onlar detaylı bilgilere ve fotoğraflara ulaşıyorlar.
Belki hava yastığı açılmıştır, kaza sonrası expertizde parça fiyatları çok pahalı tutuluyor ve genelde perte ayırmaya çalışıyıorlar aracı. Şaselerde, direklerde ve elektronik aksamda sıkıntı yoksa, kronik olarak arıza çıkarmıyorsa (sürekli amortisor patlaması gibi) çok sorun etmesin arkadaşınız. Satılırken aynı paraya değil bi kaçbin ucuza satılır, elinde kalcak diye birşey yok.
quote:
Orijinalden alıntı: phantomddl
quote:
quote:
En iyisi sigortaya gidip sordurmak, onlar detaylı bilgilere ve fotoğraflara ulaşıyorlar.
Belki hava yastığı açılmıştır, kaza sonrası expertizde parça fiyatları çok pahalı tutuluyor ve genelde perte ayırmaya çalışıyıorlar aracı. Şaselerde, direklerde ve elektronik aksamda sıkıntı yoksa, kronik olarak arıza çıkarmıyorsa (sürekli amortisor patlaması gibi) çok sorun etmesin arkadaşınız. Satılırken aynı paraya değil bi kaçbin ucuza satılır, elinde kalcak diye birşey yok.
adamı bugün aradık 2-3 kişi zorlamaya çalışdık mahkemeye vercez dava etcez seni diye adam sonra yan çizmeye başladı..İşte gelin anlaşalım bendeki öbür arabalarla takas filan yapalım demeye başladı bakalım biraz daha zorlasak geri verebiliriz...olmadı başka yöntemler denemeye çalışıcaz...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: phantomddl
quote:
quote:
adamı bugün aradık 2-3 kişi zorlamaya çalışdık mahkemeye vercez dava etcez seni diye adam sonra yan çizmeye başladı..İşte gelin anlaşalım bendeki öbür arabalarla takas filan yapalım demeye başladı bakalım biraz daha zorlasak geri verebiliriz...olmadı başka yöntemler denemeye çalışıcaz...
Bence yanına tipi biraz yamuk 2-3 arkadaşını da al öyle git ve herhangi bir arabayla takas yap ama takas yaptığın aracında herşeyini kontrol et.Ayrıca bu tip insanlar genelde senin arabanın değerinin daha üstünde araçları takasa verip üste parada isteyebilirler aklında olsun .
Aynı benim olay yalnız ben aracı alırken plakadan falan sorgulatmıştım, yetkili serviste kontrolde ettirdim ama pert olduğunu sonradan kasko yaptırırken 3. şirketi aradığım anda öğrendim.
Sonuç?
Mahkemeye verdim. Nerden baksan 7-8 ay belki daha fazla olmuştur. 1500 TL civarı param gitti avukat tutmamış olmama rağmen. Ve davam halen sürmekte..
Arkadaşınız için üzüldüm, tavsiyem olayı başka bir şekilde çözmeye çalışın. Benim konumum itibari ile çözemediğim bir şekilde..
peki bu sorgulatma isini nasil yapacagiz ? sms i nereye gonderecegiz ? veya internetten nereden bakacagiz ayrintili yazabilirseniz herkes ogrenmis olur
Almadan önce aracı mutlaka sorgulatmak gerekiyor. 2003 sonrasındaki kayıtlar 5664'te mevcut. Bu sorgulamayı yapmadan aracı alan ve sonradan sorgulatıp öğreten kişinin dert yanmaya ne kadar hakkı var, orasını sizin takdirinize bırakıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: kaiser şoze
kesin eminmisiniz aracın pert olduğuna gidip YETKİLİ servise gösterdinizmi. eğerki plakadan sorguladıysanız başka araca ait olabilir plaka önceden .
bi kaç kez bu duruma düşen arkadaş olduda.
mutlaka şase no ile sorgulatın o tektir değişmez. .
İyi de zaten 5664'e sadece plaka ile yazdığınızda, mesajda gelen ifade "....şase nolu aracın" diye başlıyor. Yani plaka sorgulamasında da şase nosu devreye giriyor. Plaka değişse bile tüm geçmişi görüntüleniyor aracın.
Bilerek lades demiş arkadaşını,en azından plaka sorgulatmadan araç mı alınır?
Bende 2002 Polo 9N 'i bilmeyerek galericiden almıstım. Sonra satarken ortaya çıktı =) Plaka sorgulatıyoruz;1582 TL hasar kaydı veriyodu. Şanzımanı değişmiş. Her neyse 15.000 'e sattımda kurtuldum.
merhaba öncelikle geçmiş olsun aynı olay benim de başıma geldi malesef. ilk yapacağınız şey noterden adama ihtar çekmek. yani bana bak şunu şunu yap ya da bunu bunu yap yoksa sana dava açıcam haberin olsun anlamında. Bunu avukata yazdırırsan biraz paranı alır onun için noterde tanıdık birine yazdır. Sonra adam seni arayacaktır muhtemelen ona karşı yumuşama ve mahkemede görüşürüz seninle de ama yinede uzlaşmaya çalışırsa kapalı olma. mahkeme çok uzun sürebilir ve sen bu mahkeme süresince nasılsa o arabaya bineceksin bunu unutma o yüzden sakın arabadan soğuma çünkü ortada bir suç varsa o arabanın sucu değil senin suçun. her neyse adam muhtemelen sana şu kadar vereyim anlaşalım falan gibi tekliflerde bulunacaktır ki bunları sana sunuyorsa muhtemelen o da bir avukatla görüşmüş ve haksız çıkacağını biliyordur. eğer seninle her hangi bir şekilde irtibata geçerse yardır hiç korkma. haa diyelim ki hiç bir şekilde tınlamadı seni o zaman da korkma çünkü sen haklısın ve bi şekilde bu davayı kazanacaksın unutma. sonuna kadar git işin sakın vazgeçme. vazgeç me ki bu dolandırıcılara gün doğmasın. sana neden mesej atmadın neden şöyle yapmadın diyeceklerdir benim aracımın pert kaydı mesajla falan görünmüyordu. İşin sırrı en çok tekrarladığım kelimede. KORKMA...
quote:
Orijinalden alıntı: korfezgunesi
quote:
kesin eminmisiniz aracın pert olduğuna gidip YETKİLİ servise gösterdinizmi. eğerki plakadan sorguladıysanız başka araca ait olabilir plaka önceden .
İyi de zaten 5664'e sadece plaka ile yazdığınızda, mesajda gelen ifade "....şase nolu aracın" diye başlıyor. Yani plaka sorgulamasında da şase nosu devreye giriyor. Plaka değişse bile tüm geçmişi görüntüleniyor aracın.
bazen plaka değişince eski hasarları görünmeyebilir ben böyle duydum ne kadar doğru bilmiyorum hiç plakası değişen aracım olmadı 5664 e atılan mesajlarda bazen pert kaydı görülmüyor bilginiz olsun
quote:
çok yakın bir arkadaşım araba arıyordu.Geçenlerde almış bana getirdi nasıl araba diye.araç:Bmw 318 bende plakayı sorgulattın mı?diye sordum.Hayır dedi sonra sorgulattık bi baktıkki araba 11.10.2009 tarihinde pert'e ayırmışlar ve 21.198TL hasar kaydı gözüküyor....
sonra aracı aldıgı kişiyi aradık arabayı iade etmek için oda ben bilmiyordum diyor şimdide telefonlarımıza çıkmıyor kendisi.
nasıl bir hukuksal biyere başvurabiliriz. ??
Mademki konu hortlamış... Bu iş nasıl sonuçlandı bilgi verebilirmisiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: erhandonmez
quote:
çok yakın bir arkadaşım araba arıyordu.Geçenlerde almış bana getirdi nasıl araba diye.araç:Bmw 318 bende plakayı sorgulattın mı?diye sordum.Hayır dedi sonra sorgulattık bi baktıkki araba 11.10.2009 tarihinde pert'e ayırmışlar ve 21.198TL hasar kaydı gözüküyor....
sonra aracı aldıgı kişiyi aradık arabayı iade etmek için oda ben bilmiyordum diyor şimdide telefonlarımıza çıkmıyor kendisi.
nasıl bir hukuksal biyere başvurabiliriz. ??
Mademki konu hortlamış... Bu iş nasıl sonuçlandı bilgi verebilirmisiniz?
Bir rent a car ile anlaşarak aracı kiraladı en son , ondan sonra çürütene kadar binicem diyordu şimdi ne oldu bilmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: korfezgunesi
quote:
Benim aracım var pert kayıtlı plakasını ve şase no veriyim sorgulatın hiçbir şekilde çıkmıyor tramer sorgusunda bence çok güvenmeyin;)