Şimdi Ara

Arkadaşım bilmeden pert araba almış!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok yakın bir arkadaşım araba arıyordu.Geçenlerde almış bana getirdi nasıl araba diye.araç:Bmw 318 bende plakayı sorgulattın mı?diye sordum.Hayır dedi sonra sorgulattık bi baktıkki araba 11.10.2009 tarihinde pert'e ayırmışlar ve 21.198TL hasar kaydı gözüküyor....

sonra aracı aldıgı kişiyi aradık arabayı iade etmek için oda ben bilmiyordum diyor şimdide telefonlarımıza çıkmıyor kendisi.

nasıl bir hukuksal biyere başvurabiliriz. ??

• Geçmiş olsun malesef son zamanlarda böyle olaylar çok oluyor alırken bütün ıvır zıvırını araştırmak gerekiyor zira sonradan böyle olaylarla karşılaşınca geri dönüşü çok sıkıntılı hukuki olarak bu olayı çözmek çok zor çünkü aracı satın almışsınız artık iş işten geçmiş ama genede bir avukata danışın en azından bilgi alırsınız.
  • Herşeyde bir hayır vardır demek gerekir.

Örnek dava varmı öncelikle ona bakmak gerekiyor.

İnsanlar artık dürüstlükten çok uzaklar inanmamak gerekiyor.Para veriyorsun iyi araştırmak gerek, üşenmeden soruşturmak gerek sonradan ugraştırıyor.

Adam satarken farkındadadır büyük ihtimal.

Geri almaz ancak ortak bir nokta yani ödediğinden biraz geri vermesini isteyin, insaflı ise en azından bunu yapar.

Allah kolaylık versin.Zor durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MHMTKTLY -- 12 Nisan 2012; 11:01:18 >
  • Noter'de "aracı mevcut durumuyla görerek beğenerek aldım" diye imza attıktan sonra kanuni olarak maalesef pek bir şans yok. Ancak, satıcı zaman zaman karşılaşılan "çete" kapsamında bir durumu varsa bu konudaki örnek davalara bakmak gerekiyor. Hukuki konularda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur. Fakat daha önce çok konuşuldu, siz noter satışını aldıysanız maalesef geçmiş olsun demek gerekiyor. Son seçenek olarak yapılan bu şerefsizliğe karşı "orman kanunları" akla gelecektir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanaliyik

Noter'de "aracı mevcut durumuyla görerek beğenerek aldım" diye imza attıktan sonra kanuni olarak maalesef pek bir şans yok. Ancak, satıcı zaman zaman karşılaşılan "çete" kapsamında bir durumu varsa bu konudaki örnek davalara bakmak gerekiyor. Hukuki konularda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur. Fakat daha önce çok konuşuldu, siz noter satışını aldıysanız maalesef geçmiş olsun demek gerekiyor. Son seçenek olarak yapılan bu şerefsizliğe karşı "orman kanunları" akla gelecektir...

evet dosyaları filan avukata gösterdik beraber oda fazla yapacak bişey yok dedi.Aracın mevcut durumunu beyenerek aldım.Aracın tüm bilinmeyen sigorta bilgileri alıcı tarafına aittir.Diye yazmışlar o yüzden..<Bişey yapılamıyor.

Ama Satıcı taraf tam bi çete gibi davranmış.Aracın sahibi başka birine vekalet vermiş arkadaş aracın sahibini hiç görmemiş.Vekalet verdigi kişi satmış arabayı.Sonra aracın sahibini araştırdık.Sahibinin izmir karabağlarda Yedek parça ve araç servis dükkanı oldugunu bulduk....

• Eğer noter kaydında, ödediği bedel mevcut ise bence bu noktadan hareketle hukuki işlem gerçekleştirilebilir. Sonuçta pert bir araç ile pert olmamış araç fiyatı farklıdır ve arkadaşınızın aracı aldığı fiyat pert değil de pert olmayan araç fiyatlarına takın bir fiyattaysa, bu noktadan hareket edilebilir.

Sonuçta hiçkimse pert araca kazasız araç parası vermez. Emin değilim, ama böyle bir yol izlenebilir. Örnek davalar olsun ya da olmasın, hakime göre karar değişir ve belki arkadaşınız bu şekilde parasını kurtarabilir ya da en azından mahkeme durumu oluşursa, satıcı çekinip aracı geri alabilir.

Geçmiş olsun bu arada...
  • Beyin normalde bedava ama arkadasiniza biraz pahaliya patlamis.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşınız bu kadar parayı bu kadar rahat nasıl verebilmiş anlayamadım.
  • Kusura bakmayın ama tamamen arkadaşınız suçlu.Araba alıyorsunuz bakkaldan sakız değil.Alıcılar böyle bilinçsiz davranmaya devam ederse satıcılırsa bunu fırsat bilip bu tip dolandırıcılığa yönelirler.Geçmiş olsun.
  • Bence bu saatten sonra sadece orman kanunlari gecerli olur o araciyi bulur dove dove arabayi geri verir ve parami alirdim.kusurlu mali kusurunu soylemeden satmak bunu gerektirir maalesef.
  • ben 11 liralik araba alirken sigorta şirktlerinin çağrı merkezini aradım ustaya götürdüm plakadan herşeyini sorguladım. Üşengeçlik yapmamaliydi arkadaşınız. Araba alıyor sonuçda. yapacağı 100 lira para harcamak usta + sms bedeli ıvır zıvıra
  • karşı tarafa koşulsuz şartsız inanmak nedir yahu bu devirde ? ark da saflık abidesiymiş
  • Çok büyük yanlıs. En azından bir sms le sorgulama yapıcaktı. O sms bu gunler icin. İnsanlar tufaya düsmesin diye. Gecmis olsun.
  • Yapmayın arkadaşlar hırsızın hiç mi suçu yok. Bence de daha çok araştırmalıydı ama insanın gözü sonradan açılıyor, ben de ilk arabamı boyasız hasarsız diye almış, boya olduğunu satarken öğrenmiştim, 2 milyar zararım olmuştu tabii bu işten. Araba almak güzel bir heves, biraz da uygun fiyat oldu mu atlayıveriyorsunuz maalesef. Avukat değilim forumu takip eden avukat arkadaşlar daha iyi bilirler ama ayıplı mal satmaktan dava açılabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deromemo

Yapmayın arkadaşlar hırsızın hiç mi suçu yok. Bence de daha çok araştırmalıydı ama insanın gözü sonradan açılıyor, ben de ilk arabamı boyasız hasarsız diye almış, boya olduğunu satarken öğrenmiştim, 2 milyar zararım olmuştu tabii bu işten. Araba almak güzel bir heves, biraz da uygun fiyat oldu mu atlayıveriyorsunuz maalesef. Avukat değilim forumu takip eden avukat arkadaşlar daha iyi bilirler ama ayıplı mal satmaktan dava açılabilir diye düşünüyorum.

adam ayıplı malını gizlememiş ki.Söz uçar yazı kalır derler.Adam pert olduğunu soylese de soylemese de kanunen hiç bir yükümlülüğü yok.
    1 sms e hallolacak şeyi yapmazsan sonuç bu oluyor malesef.
    Hırsızın burada suçu yok.O hırsızlıgını yapmış hem de yasal yollardan.

• Arkadaşın galeriden alsa belki bir ihtimal dava açılıp sonuca ulaşılabilirdi karşı tarafın tacir olması alan arkadaşınızın da bu konuda bilgisiz olması nedeniyle. Ancak bu durumda yapacak birşey yok gibi.

Bir arkadaş ayıplı maldan dava açılabilir belki demiş ancak mümkün değil... İki tarafta tüketiciyken bu mümkün değil...
  • Geçmiş olsun ancak herhangi birşey olacağını sanmıyorum.Aracın son sahibi olma ihtimali yüksek arkadaşınızın
  • Aracı almadan önce sorgulatmak, servise göstermek gerekiyor.Fakat bunlar araç alınmadan önce yapılmadıysa sonradan yapıp da moral de bozmamak lazım.
    Ayrıca 106,206,Civic,BMW 3 gibi alırken daha detaylı sorgulatılması gereken araçlar mevcut.
  • kesin eminmisiniz aracın pert olduğuna gidip YETKİLİ servise gösterdinizmi. eğerki plakadan sorguladıysanız başka araca ait olabilir plaka önceden .

bi kaç kez bu duruma düşen arkadaş olduda.

mutlaka şase no ile sorgulatın o tektir değişmez.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 12 Nisan 2012; 14:05:42 >
  • Ne günlere kaldık....

İnsanlığın temelinde var olması gereken, hatta hamurunda olması gereken "güven, iyi niyet" duygularını yaşadığımız ve karşımızdaki insana bu duygularla yaklaştığımız için "aptal" konumuna düşürülüyoruz.

Hırsızın hiç mi suçu yok? Var tabii. En ağır eleştirileri hak eden bir varlık. Demek ki bu adam(!)a arabanın bedeli kadar para verip onun anasını, avradını, bacısını, sülalesini kısaca 7 ceddini sıradan geçirseniz o parasını sayacak ve sesini çıkarmayacak... Bu durumdan bu sonuç çıkıyor. O adam(!) şimdi durum ortaya çıkınca arkasından yediği küfürleri bile bile parasını sayıyorsa demek ki insanlığı, şerefi, haysiyeti, namusu v.s. aldığı para kadar ediyormuş...

Düşünsene, akşam eve geliyorsun annen, baban, kardeşlerin, eşin, çocukların v.s. bilimum sevdiklerin sofrada ve senin getireceğin yemeği bekliyorlar. Yaptırdığın kebap dürümleri onlara dağıtıyorsun ama o dürümler yapılırken içine insan pisliği bulaşmış.... Bunu sadece sen biliyorsun onlar bilmiyor. Maalesef tadını da alamıyorlar ama sen biliyorsun ki onlara pislik yediriyorsun....

Bu aynen budur maalesef.

Hukuki açıdan daha önce de söylediğim gibi maalesef yapabileceğiniz bir şey yok. Orman kanunları konusunda da, eğer sizi kaybetmekten korkacak ya da kaybınızdan üzülecek sevdikleriniz varsa çoğu zaman "lanet olsun, ettiğini bulsun" diye beddua edip geçmekle neticeleniyor. Çünkü siz insansınız ve sevdikleriniz var ama onların kaybetmek gibi bir korkuları yok; çünkü "insani" duyguları maalesef "maddi hırslarla" değişmiş...

Tekrar geçmiş olsun

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.